Bu kadar çeşit şuan icin bizi yorar bitaksiyi uber gibi yapsınlar denetimler kurallar zor olsun her önüne gelen taksiye cikamasın yeter
Printable View
Bu kadar çeşit şuan icin bizi yorar bitaksiyi uber gibi yapsınlar denetimler kurallar zor olsun her önüne gelen taksiye cikamasın yeter
Seni taraf olarak görüp görmemem değil mesele, sen zaten uber sahibi olarak tarafsın. Dünün taksicisi yarının uberi olacak. Kanunlar yazılı olana göre değil, gücü çok olana göre işliyor bu memlekette. Ticari taksi sahibi olsan yine satır atlayarak yazıcaktın bu konuya ama farkı şeyler yazacaktın. Burada konuşuyoruz, tartışıyoruz kanuna vs etkimiz yok yani. Bu forumu kullanan insanlarda okuduğunu anlıyordur eminim, boşa zahmet edip uğraşma öyle yazmak için.
Senin yasal kanuna uygun olman için, önceden müşterinle direk yada dolaylı olarak yazılı bir sözleşme yapman lazım, yanında farklı prösedürler de var. Kanun böyle diyor. Aldığın belge bizim gerek şehir içi gerek şehir dışında truzimde kullandığımız belge olduğu için iyi biliyorum. Kimse sormuyordu o sözleşmeyi vs tabi ama şuan uber yaygınlaştığı için turizme çalışan araçlarda bağlanmaya başladı.
Rekabet ortamı iyidir, taksiciler şöyle böyle diyen arkadaşlarda yatırım yapsın plaka alsın bu işi hakkını vererek yapsın o zaman. Burda direk hak gaspı var, az da olsa işini düzgün yapan, dişinden tırnağından arttırıp ticari plakası alan insanların hakkını çalmaktır bu başka bir açıklaması yok..
Sana iyi bir haber daha vereyim sizin için
Uber bugün itibar ile sürücülerine hiçbir konuda destek vermeme kararı aldı ceza avukat bağlanma otopark ücretlerini artık ödemeyecekmiş :D
Neyseki uber ile işim yok sisteme kayıtlı idik 2 aya yakındır çalışmıyoruz.
Yaşasın SERVİSCİLİK VE TURİZM :D:D:D:D
Ee hani damat söz verdiydi.
Yellow taxi winner mi :)
Cumadan beri istanbuldayız bugün dönüyoruz vip minibüsüde taksiyide uberden çağırdım gayet güzel yolculuklar yaşadık şimdi gop tan esenlere giderken hastanenin önünden taksiye bindik ve pişman edecekti nerdeyse otogar girişinde durdurdular arabayı aradılar bide üstüne polisle papaz oldum
Ben başkan olsam
Tüm ulkede taksiyi kaldirirdim.
İşin ehli adamlara her kategoride araçla ulaşım sistemi kurdururdum ubere
Ben vergime evrak parama bakardim
Rant öyle birseydir ki halkı filan düşünen bir sistem yapmak bu ulkede CESARET ister YÜREK ister babacan :)
İşi ehline ver diye boşuna dememisler de neyse taksiciler saldirmasin simdi bana :)
İşte o iş yaş. Şu saatten sonra kimse taksiyi kaldıramaz. Devletler yıkılır devletler kurulur sarı taksi yerini korur :D
Ticari taksi plakam, taksicilikten bir gelirim çıkarım vs yok yanlış anlamışsın. Bana iyi haber değil bu :)
Daha önce de yazdım yine yazıyorum, devlet bir çok meslek için mesleki yeterlilik belgesini zorunlu kıldı taksiciler içinde zorunlu kılsın, elensin ne kadar öküz varsa
Bu kadar yatırım yapan borca harca giren vito/transporter sahiplerine geçmiş olsun
Son dakika: Uber'den flaş Turkiye acıklaması! Uber Turkiye'den cekiliyor mu? - Haberler
Cok fazla savunmama ragmen uber benim icin bitti.
Bu aksam 18.45 te Erenkoyden bindim. 19.15 etilerde indim. Toplam 30 dk surdu ve 262 TL fatura kestiler.
Uber i cagirdigim 93 tl gosteriyordu (normal zamanda 45 tl civari tutuyor ama cuma yogunlugunda 2 kat artis oluyordu). Seyahat sirasinda da ucretin ne kadar oldugunu gostermedi uygulama. Megersem bu astronomik ucretten dolayiymis. Sofor arkadasin soyledigine gore uber artik butik calisip sadece bu parayi vermeyi kabul edenlere hizmet edecekmis.