User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
51 sonuçtan 39 ile 51 arası

Konu: Tek başına İstanbul'da yaşamak.

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgi veren herkese çok teşekkür ederim, herkes güzelce zahmet ederek yazmış. Çok faydalı yorumlar geldi gerçekten, iş olayı iyice kafama yattı, gözümde çok büyütüyordum tek başıma yaşayabilirmiyim gibisinden ama, sanırım becerebilirim diye düşünüyorum, bu arada yemek konusunda elimden az çok şeyler gelir, hiç olmadı kalkıp bir çorba yapmasını bilirim, kira işinede mecbur katlanacağız, eğer İstanbulu seversem, hayatıma orda devam etmeyi düşünebilirim. Bu arada lise mezunuyum fakat Hacettepe Üniversitesinde Meslek Yüksekokulundayım, okulumun bitmesine 1 ay kaldı, tabi alttan kalan dersler var bir kaçtane, onlarıda zamanla gelip sınavlara girip hallederim diye düşünüyorum.

Yorum yapan herkese teşekkür ederim.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bol planlama, az gezme, kışın kalın kazak ile oturarak o para ile hayatta kalırsın istanbulda.

istanbul öyle bir şehirdirki ne kadar kazanırsan kazan ay sonunu getiremeyebilirsin de para biriktirebilirsin de.

erdalss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neler neler yazılmış ya insanlar o paraya çoluk çocuk bakıyor adam tek başına yaşayamayacak öylemi ? bizde istanbulda kaldık bizde öğrencilik yaptı ki hiç öyle hayatta kalınacak bi yaşantım yoktu. ki 1800 net maaş da demiyor. en 2200 2300 geçiçek eline, 3-5 ay sonrada kafasına gore adam bulur 2kişi güzel güzel geçinirsin kardeşim 2 lira parayla. ama tabiki para biriktirmek pek mümkün olmaz.
    masalla masalla

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bu istanbul cidden pahalı bi yer yada ankara çok ucuz,,,ankarada tek kişiye 2500 deli para

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankara'nın sakin ve düzenli hayatından sonra İstanbul başta karmaşık gelebilir ama alıştıktan sonra bu ..oktan karmaşa bağımlılık yapar.

İkincisi büyük giderlerin kira ve geçinme olacaktır.
    İstanbulda kiralar 2+1 merkeze yakın orta sınıf bölgelerde 1000-1500 arası biraz daha kaliteyi artırayım dersen yukarıya doğru kozmik rakamlara doğru çıkar.
    Muhtemelen Kurtköy'de 1+1 600-800 TL arasına 10 yıldan daha yeni ve oturulabilecek daireler bulabilirsin. Faturalarınla ve aidatınla birlikte bu rakam
    1300 tl gibi bir rakam olur.

Mutfak masrafın da sadece haftasonu ve akşamları evde olacağını varsayarsak 500 tl yi geçmez.

Kalan para da sigarana giyimine yol parana özel ihtiyaçlarına yetmez gibi duruyor.
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KAbin memuruyum 3bin ve üzeri gelir kazanıp kendi başına yaşayan arkadaşlarım var. Ellerine neredeyse asgari ücret kalıyor masrafları düşünce. Ki sen 1.8k-2.4k dan bahsediyorsun. Ki istanbulun artık pek yaşanılacak hali kalmadı, taştı çoktan şehir. =)

MEsaileri hesaba katma ben de 3bin aylık sabit gelir gibi girdim, bi ay bonusları almayıp 1.9 alınca 2 farklı taksitli nakit avansla anca döndürdüm o ayı. =)
    Instagram: mutusgarage

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kurtköy falan sen bizim firmaya(pegasus) mı giriyorsun yoksa kabin memuru olarak =)
    Instagram: mutusgarage

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 300E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilgi veren herkese çok teşekkür ederim, herkes güzelce zahmet ederek yazmış. Çok faydalı yorumlar geldi gerçekten, iş olayı iyice kafama yattı, gözümde çok büyütüyordum tek başıma yaşayabilirmiyim gibisinden ama, sanırım becerebilirim diye düşünüyorum, bu arada yemek konusunda elimden az çok şeyler gelir, hiç olmadı kalkıp bir çorba yapmasını bilirim, kira işinede mecbur katlanacağız, eğer İstanbulu seversem, hayatıma orda devam etmeyi düşünebilirim. Bu arada lise mezunuyum fakat Hacettepe Üniversitesinde Meslek Yüksekokulundayım, okulumun bitmesine 1 ay kaldı, tabi alttan kalan dersler var bir kaçtane, onlarıda zamanla gelip sınavlara girip hallederim diye düşünüyorum.

Yorum yapan herkese teşekkür ederim.
    şu işin detaylarını paylaşırmısın çok merak ettim

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    THY'nin bir iş ilanı vardı, ona başvurdum, kriterlere uyduğum için çağırıldım bakalım, bu işi çok istiyorum umarım olur.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Açık konuşayım kurtköy viaport takilirsin yaşıyormuş taklidi yaparsin 1800 ile

Ayda bir kerede sehre inersin kadikoy caddebostana ohhh dersin

Aci gerçekler malesef kardesim
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

XTuNeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thy teknik bünyesinde işçi statüsünde alım yapılacak.3 aylık kurs veriyo fakat kurs sonunda iş garantili değil genelde yüzde doksanı işe alınıyor.büyük ihtimal sabiha gökçen duruma göre atatürkte işe başlatılcak diyr biliyorum detay isteyen pm atabilir

CenkB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 senedir İstanbul'da tek kalıyorum. Kredi çekip araç aldım kendime. Ev kiram yok. Onun yerine krediye veriyorum gibi düşünüyorum. Ahım şahım olmaz ama yaşanır.
    Hele iş için ise. Bu devirde iş bulmak zor. 3 aylık eğitim için özel yurtlara da danışabilirsin.
    Para biriktirip araba almak başta hayali gelebilir. Ama sonrasında kendi düzenini tutturur hesap kitap yapıp durumuna karar verirsin.
    Yaşantına göre kıt kanaatta olabilir, rahat da yaşayabilirsin. Dışarıya az çıkarak vs.
    Şöyle kafam rahat diyemezsin ama sanırım.

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XTuNeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Thy teknik bünyesinde işçi statüsünde alım yapılacak.3 aylık kurs veriyo fakat kurs sonunda iş garantili değil genelde yüzde doksanı işe alınıyor.büyük ihtimal sabiha gökçen duruma göre atatürkte işe başlatılcak diyr biliyorum detay isteyen pm atabilir
    ben ilana başvurmuştum yarın itü'ye sınava girmeye gidicem bakalım nasıl olucak,şuanda işim gücüm var,herşey olumlu olursa iş değiştirmeyi düşünüyorum
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)