Bunlara ek yıpranma payı yok :)
Vallahi abi banada 1 kilo süt için koca inek beslenmez demişlerdi ama evlendim :) Şu an 8. aydayım, mutluyum ama bu hesabı evlenmeden görseydim işler değişirdi :D
Printable View
2015 de evlendim.
Yemekli düğün bize mantıksız geldiği için içkili düğünü tercih ettik :D yaklaşık olarak 150 kişi geldi. Gündüzde Nikah vardı nikaha 4 göbek akrabayı çağırıp geceye açıkçası bizimle eğlenebilecek kişileri çağırmayı tercih ettik.
Maçka Hilton'un terasını kendi yaptığımız dekorasyon ve kiraladığımız ışık sistemleri ile gece kulübüne çevirdik gece 2'ye kadar gönlümüzce eğlendik. Bistirolar kuruldu herkes ayaktaydı. Dinlenmek isteyenler için terasın kenarları müsaitti oturdular.
150 Kişiye yemekli düğünün 4\1 i fiyatına mükemmel eğlenmiş olduk.
Unutmayın düğün sizin milleti doyurup eğlendireceğiniz bir organizasyon olmamalı. Sizin ve eşinizin en mutlu gününde bol bol eğleneceği bir gün olmalı.
Ulan herkes 30+ da evlenmiş biz acele mi ediyoruz napiyoruz dedim bir an zaten gözüm kesmiyor şuan :D ben 75 civarinda tutar demiştim düğünü derneği incigi boncuğu çeyizi çuvalı bavulu ile. Siz naptınız 100+ beyler valla yürek dayanmaz.
Abi saygılar :)) @Orhan
En mantıklısı gündüz nikah dairesinde nikah, akşam da arkadaş-genç kuzen çevrenle dımtıs dımtıs eğlence :D Nikaha istersen 3000 kişi çağır, gece de 50-100 kişi çağırırsın mükemmel.
Ben de böyle yapmak isterdim lakin aileler pek sıcak bakmadığı için yapamadık. Yemekli, alkolsüz düğün yaptım.
Her şeyi tecrübe ettikten sonra daha iyi anlıyorsun. Şu an olsa ne yapar ne eder ailemi ikna eder ve yukarıda dediğim gibi yapardım.
İsterseniz 1milyonluk düğün yapın o akrabalarınızdan ya da başkalarından mutlaka düğüne b0k atacak kişiler çıkacaktır. Herkesi tatmin etmek imkansız. Biri yemeği beğenmez, biri otoparkı yok der, biri müziği beğenmez, biri servisi beğenmez vs... uzar gider
@XoR Koray Abi'nin şu cümlesine sonuna kadar katılıyorum;
Unutmayın düğün sizin milleti doyurup eğlendireceğiniz bir organizasyon olmamalı. Sizin ve eşinizin en mutlu gününde bol bol eğleneceği bir gün olmalı.
Valla @altugkocer ve @XoR zaten yeterli mesajları vermiş :D Akrabayı eğlendirmenin anlamı yok. Ailelere de biraz diş gösterin. Ben şahsen öyle yaptım. Ben evleniyorum siz değil. Ben nasıl istiyorsam öyle yapıcam dedim. Bitti. Ben kendim evlendim, her şeyimi kendim aldım. Tabi doğal olarak bu söz hakkı bana aitti. Ama bazı çok erken yaşta evlenen arkadaşlar var ve her şeylerini aileleri alıyor ediyor işte o zaman iş değişiyor tabi. Söz hakkı olmuyor :D
Ama yeni evlenmiş biri olarak kesinlikle tavsiyem borcunuzun minimum olması. İş arkadaşım 70 binlik düğün yaptı. 15 binlik salon takımı aldı. Yapma etme o kadar borca girme dedim ama dinlemedi. :D Bu arada kurumsal bir firmada çalışıyoruz iyide kazanıyoruz ama bir anda o kadar borcun anlamı yok. Şimdi kara kara düşünüyor nasıl ödeyeceğim diye, taksit hesaplıyor. Ödüyor mu evet ödüyor ama yaşantılarından kısıyorlar.
Bir tavsiye daha. Özellikle İstanbul'da yaşıyorsanız sakın ama sakın araba süslemeyin. Mümkünse şöförlü VIP araç kiralayın 600 TL bişi tutuyor. Başını ağrımaz. Bizim araç süslü olmadığı halde 2 yerde önümüzü kestiler. Şöför abi iyi ki süs istemediniz yoksa yanmıştık dedi. Suriyeliler bizden 1 hafta önce aracın aynalarını kırmışlar düşünün. Onları da tabii ki damat ödemiş. 1500x2 :D
O yüzden mantıklı düşünerek hareket eden. Kapılmayın milletin gazına. Hatunu ikna edin. Çevresindekilere uymasın. Çevresindeki hatunlar çok gaza getiriyorlar. Annesinin arkadaşları, kendi arkadaşları vs. :D Ben bütün bunları stratejik hareketler ile atlattım. Sağ olsun benim hatunda sevmiyordu pek zaten öyle işleri. Ama arada bir aklını çeldikleri oldu. Ben güzel sözler ile tekrar ikna ettim :D
Aynen araba işini eklemeyi unuttum. Bende zindan camlı bir Vito kiraladım şöförlü, sabahtan geldi hanımı ve ailesini otelden aldı kuaför ıvır zıvır her yere koşturdu. Otelden nikah dairesi ve geri otel derken işi bitti 200 liraya çözmüştüm bu konuyu :)
Araba süslemek vs falan çok demode konular artık :D
https://static5.bobiler.org/monte/20...--oeqywm1e.jpg
@XoR konuyu kapatan fotoyu atmış, çok iyi ya, harbiden çok çok iyi, ps mu bilmem ama müthiş yapmış yapan.
Şimdi genç kardeşlerin için örnek olması açısından yazayım çok masraf etmeyin, bende evlenirken bir kere oluyor ulan nidasıyla mobilyaya 18K bayılmış biriyim.
Sonra boşanırken popomdaki boxer ile kaldım :) Hala borç ödüyorum. Hayat size güzellikler getirsin tabi ama işin böyle de bir boyutu var. Amacım iç karartmak değil ama it gibi çalışıp aldığınız 11K lık yatak odasının gün gelip koyacak yerim yoktu hediye ettim denilerek verildiğini duyabilirsiniz.
Huzurunuzu tesis edecek şeylere odaklanın, evdeki tv ünitesi sana huzur getirmez genç kardeşim.
Borcu minimum tutun gezin tozun yiyin için bir daha bu günkü yaşta olmayacaksın.
Bir de kafasında "el alem ne der" düşüncesi olan bir sevdiceğiniz varsa koşarak uzaklaşın. Önce kendini mutlu edemeyen insan eşini de mutlu edemez.
Hayatınız el alem ne der diye birşeylerin borcunu ödemekle geçer. (Para çokomel eğrisinde tepe noktasındaki arkadaşları es geçiyorum, orta gelirli insanlar için yazdım bunu)
Son ve öldürücü tavsiye kendiniz tutun ve hemen çocuk yapmayın. Ben yapmayın dediğim ne varsa yaptım şimdi açılan şemsiyeyi kapatmaya çalışıyorum.
Rabbim hepinize hayırlı eş nasip etsin diyip tatlıya bağlayayım.
Aynı senin düşüncenle yaptım işleri. Herkesin çağrıldığı bir nikah ve sonrası 120 - 130 kişilik yakın çevre yemek eğlence vb.
Kendi çalışmamla evlendiğim için insan daha dikkatli harcıyor ne kadar az borç o kadar rahatlık evlilik sonrası. Arkanızda düğünü yapacak baba var ise sorun yok zaten :)
Araba dışını kesinlikle süsletmeyin. içini süsletebilirsiniz çiçekler filan ama İstanbul gibi bir yerde zulüm oluyor. Ben süsletmemiştim şahsen eşimi de ne kadar az gösteriş cebimizde o kadar çok para diyerek ikna etmiştim :)
Valla bu dedikleriniz Adanada zor biraz beyler. Çevre ve aile buyuk etken. Millet arkadan kovalayan varmış gibi üni biter bitmez evlenince birden kendimi o furyada buldum. Aşırıya kacmayalim dediginizde hep ayni seyi duyuyorsunuz "bir kere gelin olunuyor" vs vs. Baba amca dayi faktoru olsa tamam diyecem de o da yok. Hayirlisi mi diyelim ne diyelim...
şu konuyu verilen paraları görünce hiç evlenesim gelmiyor.
Bizim burada kendi arkadaşlarımı çağırıp düğün yaparsam beni vururlar, sokakta gezemem. Niye çağırmadın diye herkes küser, o yüzden bir nevi mecburuz. Küçük şehir olduğu içinde çok fazla dış etken oluyor, gelinin ailesi akrabaları sürekli bunu iste, şunu da iste, bunu da yapsınlar gibi. Koray'ın dediği gibi akrabayı eğlendirmek olayının bir tık üstü var bizde, onlara göre hareket etme, onların isteklerini yapma olayı var. Böyle olunca tabi fatura kabarıyor, falancanın oğlu bunu yapmış, falancanın damadı bunu almış diye diye giren şemsiye büyüyor :)
Benimde daha var ama şimdiden kara kara düşünmeye başladım. Bütçe yok, kazandığımı zaten biriktiremiyorum. Asgari ücretten neyi ne kadar arttıracağız ki? Ailede de yok. Bizim taraf desen 50-60 kişiyiz, hatunun tarafı çok kalabalık. Kuzeninin düğünü kafadan 300 kişi vardı küçük aşiret gibiler... İçim daraldı... Gündüz nikah, akşamına yakınlarla bir eğlence yap + ev döşe + ıncığı boncuğu. Arabayı sat + az birikmişi koy + üstüne yüklü borç. Sonra 3-4 sene eşinle sadece çalış, akşamları yürüyüş yap, evde dizi-film izle. Monoton boktan bir hayat işte... Bu arada işin içine çocukta katılırsa vay haline... :(
Valla o zaman hatunu alıp başka ilde evleniyorsun çok net yani. Aman şu küsecek, falancanın damadı bunu yapmış diye bir yola girmişsen işin iş. Burada olay tamamen hatunda bitiyor. Hatunu kafalıcan. Eski kafa örf adet olayından kurtarıcan kendini. Bu zamanda olay tamamen sektör olmuş durumda çünkü. Yeni evleniyoruz diye eşya almaya gittiğinde ellerini ovuşturuyor esnaf nereden kitlesek diye. O yüzden çok stratejik davranman lazım. Ben evime eşya düzerken bile "yeni eve taşınıyoruz acaba eşyalarımı yenilesek diye düşündük. Uygun fiyat olursa almayı düşünüyoruz" diye konuştum hep gittiğim yerlerde. Ona göre indirimler aldım hep. Kayseriliyim bu arada :D
işte bahsettiğim mevzu bu. Bak sen araba satıp borç ödemekten bahsediyorsun. Ben evleneli 2 ay oldu şuan araba bakıyorum. Bide evlenirken ATV aldım hatuna bakkala markete yürümesin diye. İnan ev düzme eşya alma işi kafanı kullanırsan çok tutmuyor en iyi ihtimalle 25-30 arası kurtarırsın. 2+1 Evimi dayadım döşedim. Hiç bir şeyi kalitesiz almadım. Beğendiğim şeyleri aldım. Sıkı pazarlık yaptım. Gelinliği bile satın aldık. Gelin makyajını MAC'de yaptırdık. (Gelinim demedi arkadaşımın düğünü var kalıcı bir soft makyaj istiyorum dedi. 200 TL tutuyor ve sana MAC den 200 TL ürün alma hakkı veriyorlar. Gelinim deseydi 600 TL istiyorlar.) O yüzden biz beyler olarak hatunları iyi yönlendirmemiz lazım. Gelindiği satın aldım hemde oleg cassini den 2500 TL'ye. Bir sürü indirim vs yaptılar pazarlık yapınca. İnternetten randevu aldık diye kafadan %10 indirdiler. Duyuyorum 5000-6000 tl gelinlik alanlar var. Damatlık için smokin almadım gittim DS Damattan adam gibi bir takım elbise aldım gömlek dahil 600 TL + 200 TL ayakkabı 800 TL. Smokin alsam en iyi ihtimalle 1000 olacaktı sadece damatlık :D
Acele alınması gerekmeyen küçük ev aletlerini mağazalardan almayın mesela. İnternetten indirim takip edin. En iyi ihtimale toplamda 1000 liraya yakın kar elde edersiniz. 100 ondan 50 diğerinden derken kar büyüyor. Unutmayın bir ürünü alırken kar elde etmek lazım.
Uzun lafın kısası dizginleri erkek olarak elinize alın. Düğün vs işlerini kendiniz sevmiyorsanız sakın ailem vs aman millet ne der diye bulaşmayın. Bir çok kişi takı mevzuna kitleniyor. Düğünde daha çok takı gelir diye. Alakası yok. Nikahımda düğün yapan arkadaşımla neredeyse aynı takıyı topladım. Bide o düğün yaparak benden kat kat fazla masraf yaptı.
Abi inan duygularıma tercüman oldun ama biz beceremedik.. Mütevazi bi nikah töreni ardından samimi arkadaşlarımızla takılıp eğlenelim diye yıllardır hayal kuruyorduk gel gelelim ne istediysek tam aksi oldu.. Düğün yapmayalım derken kır salonu kiralayıp +500 düğünden farksız nişan yaptık şimdi geriye dönüp baktığımda eğlendik vs ama kaçırdığımız paranın haddi hesabı yok. Şimdiden seneye ağustos için salon tuttuk 700 kişilik sadece salon kirası 10 bin lira ...
@uluckaban normal abi tahmin edebiliyorum. Benzer adımları yaşadım bende. Kendi ailem tarafında hep şu vardı. Aman kız tarafına ayıp olmasın şunu da yapalım. Kız tarafında da (Genelde hatunun arkadaşları ve annesinin arkadaşları) falancanın kızı şöyle evlenmiş. Falanca yerde düğün yapmışlar. Gibi kafalamaca durumları oldu. Ben çok net çizgileri olan bir adamım. Gelen her isteğe olmaz, hayır, beni ilgilendirmez, beğenmiyorsa gelmez gibi sert dönüşler yaptığım için ben ve eşim ne istiyorsa o oldu. Ama tekrar altını çiziyorum burada hatunda bitiyor iş. Eğer hatun şatafat istiyorsa bitti mevzu :D Giderleri bir excel ile tutmanızı tavsiye ederim :D
Allah kolaylık versin kardeşim işin zor valla :)
Bende hiç borçsuz evlendim Allah herkese böyle evlenmeyi nasip etsin. Tüm masrafları kendim yaptım ailemden destek almak zorunda da kalmadım kimseye yükte olmadım.
Ama tüm bunları planlayıp çeşme akarken testiyi güzel doldurup iyi bir birikim yapmıştım. Bu süreçte eşimle tanışmasam CLK almak üzereydim buda işin başka bir tarafı :D :D
Seneye düğün var beraber yaşıyoruz zaten eşyaları yavaş yavaş toplayalım dedik. Beyaz eşyaları aldık 5 ay önce siemens taksiti bitti sayılır küçük ev aletleri ıvır zıvır oda aradan çıktı. Yemek masası tv ünitesi de tamam. Tv vardı zaten koltuklarda fena değil kediler var yeni almayalım dedik şu ana kadar borca girmedim bakalım dana 14 ay var düğüne :D
Arkadaşlar birde şu var hiç bi şekilde taviz vermeyin ailelerinize hem kız tarafına hem kendi ailenize. Bizim şimdi nişan olacak, ***** kız tarafı yapıyor. Söyledikleri tarih benim çok yakın bi arkadaşımın düğünü olduğu tarih. Dedim bi hafta önce yada bi hafta sonra yapalım değişen bir şey yok sonuçta. Tutturdular o tarih olsun gitme arkadaşının düğününe falan filan iyi dedim siz bilirsiniz ama ben o tarihte gelemem ortalık gerildi tabi ama yapacak bir şey yok. Sindirmek için direttiler sırf kendi dedikleri olsun diye ama sonuçta olmadı. Bizimkilerde aynı şeyi düğün mevzusunda yaptı kendi istediğim gibi bi organizasyon yapmak istedim yok işte öyle olursa insanlar gelmez yok şunu da çağırmamız lazım bir sürü laf. Gelmiyolarsa gelmesinler dedim birde hayatım da 1-2 defa gördüğüm bi insanı düğünüme çağırmamın da ne anlamı var anlamış değilim.
@korkmazz ö.m attım siemens için bakarsan sevinirim.
icin karardi valla. :D
tek basina para biriktiremiyorsan evli oldugunda tam zamanli kölelik baslamis demektir. planlanan harcama x3. 2 yildir hatunla birlikteyiz ondan once 1x harcayip bekar hayati yasiyodum haftada 2-3 gece disarda vs. simdi 3x harciyorum paranin neye gittigi belli degil. habire fatura.
5 yıllık beraberliğin ardından artık yumurta kapıya dayandı aldı mı bi telaş.. Ankara'da yaşıyoruz ama İzmir'de evleneceğiz bu eylül ekim gibi daha tarih bile almadık. İzmir'de uygun fiyatlı yer tavsiye edecek olan var mı? Nikah salonuna yakın yaklaşık 100 kişilik ufak bi yemek vermeyi düşünüyoruz.
76 cm ve 86 cm olarak değişiyor .sizin ölçünüz 80 cm ise 76 cm lik size daha uygun
İstanbulda eğer ki tanıdık asker akrabanız yakın dostunuz var ise gidin kadıköy fenerbahçe ordu evi ile görüşün. Düğün yapabilmek için 1. derece yakın olmanıza gerek yok. Ortalama 250 kişilik yemekli düğün herşey dahil (Orkestra garsonlar vs. ) 20k tutar. Bu paraya da oralarda daha iyi bir yer yok yada biz bulamamıştık. İşin güzel yanı herşeyi custom kendin seçiyorsun menünde tabağında içkisi olsun mu yürüken kullanılacak halı isteyip istemediğine kadar herşeyi sen seçip gereksizleri kısıyorsun.
Yemeklerin tavuk et olarak seçebiliyorsun gibi gibi.
Detaylı bilgi isteyen seneye yer kiralamayı şimdiden düşünen arkadaşlar pm atar ise detaylı bilgi de verebilirim.
Allah yardımcınız olsun. Benim 1 yıl olacak hala gireni çıkarmaya çalışıyorum ama çıkmıyor :)
Evimden çıkan bosch ankastre gazlı ocağı satıcam. İlginenen olursa pm atabilir.
ürün: PPH616B21E
hesap yapmaya girince işin içinden çıkılmıyor. 100bini çok rahat geçtim. pişmanmıyım değilim. Düğünüm, balayım, eşyalarım kendi kafamda 4 4 lük oldu rahatım :D
Altına imzamı atıyorum dostum. ben senin kadar cesur olsam keşke. bir cesaretli olsam dönücem geri bekarlığa. bu elalem ne der olayı ve akraba takıntısı erkeklerin en iğrenç korkulu rüyası. istanbuldan antalyaya taşındım, hatta yurtdışına kaçtım gene baskılarından kurtulamadım hatunun üzerindeki.
Yahu bu aralar ne böyle herkes evlilikten yılmış vaziyette. Etrafımda ki insanlar bile bıkmış vaziyette ama sadece erkekler böyleler :D
Valla bizim 8 senelik ilişki evlilik arifesinde bitti daha yeni
Kutusu açılmamış garantisi başlamamış beyaz eşyalar için pm
İzmir içi ücretsiz nakliye kurulum imkanı vardır :D
siemens alacak olan arkadaşlar için bu satıcıyı öneririm
Siemens Urunler & Cozumler
geçen sene aldım ben ürünlerimi, anneme de dolap aldım. evlenmeden önce beyaz eşya araştırırken görmüştüm sonra bir müddet takip ettim evlilik vakti gelince de fiyat aldım gerçekten uygun fiyat aldım. neredeyse bir fırın bedavaya geldi gibi bir şey. sanırım reklam olmaz. şahıs ile alışveriş dışında bağım yok sadece ilgili biri doğal olarak ticaret yapıyor ama yamuk olayı hiç görmedim. ara sıra konuyu da takip ederim.
Nasıl 80 bin nasıl 100 bin yhaaa diyen arkadaşlar için ;
Bu resmi nette isyan eden bir arkadaş tarafından hesaplanmış . Bir çok fiyat ucuz yazılmış hatta bir çokta eksik var .
Mesela 10 bine düğün artık çok zor ..
https://i.hizliresim.com/BA1Y3M.jpg
Toplumda evlenip ayrılan insanlara kötü gözle bakılıyor, ben muhtemelen yapabileceğim en hatalı tercihi yaptım, bitmemesi için de çok çabaladım çünkü sebep yoktu. Gerçekten bir sebep yoktu. Neyse, sıkıntı insanların kendi evinde yedikleri boklara rağmen evli kalıp mutluyuz imajı çizerken fütursuzca milleti eleştirmeleri.
Bak tv lere kucaktan kucağa dolaşan hatunları çiftleştirmeye pardon eş leştirmeye yarayan bir dizi program var, ve izlenme oranları hep en yükseklerde.
Bu değişmez, kimsenin ne dediği zerre kadar umrumda değil. Laf edecek olan varsa gelsin yüzüme konuşsun diyorum geçiyorum.
İnsanları takıp dert edinecek yaşı geçeli çok oldu. Diğer taraftan sürekli mutluluk ya da mutsuzluk yok.
Saygı varsa bir evde yürüyor, ama zamane kızları / erkekleri yürütmek konusunda pek hevesli değiller.
Ne dolmuşum be peh. Evlilik kötü değil evliliği kötüleştiren bizleriz, o yüzden önce saygı sonra anlayış sonra empati oda bizde yok :)
Sen bekarlığa dönme aileni de bırakma boşver millet konuşsun.
Evlenen kardeşlerime de mutlu bir hayat nasip olsun. 1 kere oluyor diye gaza gelip borçlanmayın sadece.
Fiyatlar kesinlikle yüksek. Altın 20000 TL nedir? yav saçmalamayın. :D Yemek takımı 2500 TL nedir :D karaca dan aldım 500 TL bile tutmadı. Karaca bide yani kötü marka falan değil. Elektrik süpürgesi 500 TL fazlası havaya atılan para. Perde 6000 tutmuyor 6 cam yaptırdım 4000 tuttu. 1 oda da blackout güneşlik var. Buz dolabı 1900-2000 civarı, samsung TV 2000-2250 arası samsung, 2. koltuk takımı?, takım elbise DS Damat dan aldım 800 falan mıydı neydi hatırlamıyorum. ayakkabı 750 denmiş :D oniy laaa :D Kuaföre 1000 TL vermek nedir?
Kısaca bu listeye aldanıp bu fiyatları normal olarak sakın ola görmeyin. 2017 yılın içinde evlendim. Kurutma makinama kadar a'dan z'ye herşeyi aldım. Alkollü, dansözlü ve sanatçı olarak Aldo'nun çıktığı eğlenceye 50 kişi 6000 TL verdim. Evlilik için toplam cebimden çıkan rakam 35 bin i geçmedi. ki bu rakamın içinde eşimin markete vs gitmesi için aldığım ATV de dahildir.
Yukarıda daha dataylı yazmıştım zaten kafanızı kullanın. Siz evleniyorsunuz hısım akrabanız değil!