Sıfır ev ve mutfak dolabı başta olmak üzere diğer dolaplar yok ise benim masraflarım şöyle;
-Mutfak dolabı ve diğer dolaplar(giyinme odası,vestiyer,yüklük,banyo dolabı vs. 22.000 TL+4.500 TL Mutfak dolabı tezgah üstü)
-Salon takımı,oturma odası takımı,yemek takımı,mutfak masası,tv ünitesi(konsol vs yok ) halı ,orta sehba vs 22.500 TL
-Beyaz eşya 10.000 TL (Bosch)
-Televizyon 5.000 TL
-Keyfi olabilir ama 2 balkona da cam balkon toplamda 3.400 Tl
-Evin stor dahil tüm perdeleri 5.000 tl
-Elektrik süpürgesi vb diğer küçük ev aletleri 2.500-5.000 Tl arası
-Düğün salonu 11.500 Tl.
aklıma gelmeyenler şeyler de illa ki var . Lüks'e kaçtığımız şeyler de var ,standart olan malzemelerde. Mesela mutfak tezgahını çok iyi bir ürün kullandık,aynı gereksiz lüks'ü salon yemek takımına da yaptık.
Allah herkesin yardımcısı olsun,4-5 kilo gereksiz kaybettim. Mutlu bir yuva mı kuruyoruz ,dötümüze kazık mı sokuyoruz belli değil.
imzasız..
Ev kendi evinize yaptığınız masraflar çok göze gelmez tabi ki mutfak ve diğer dolaplar balkonlara cam kapama işi kiralık evde yapılacak masraflar değil tabiki.Beyaz eşya tv işi de normal fiyat olarak.Ben Sıemens bayisi olduğum için beyaz eşyayı sıemens aldım mıele bayiliği de var çalıştığım yerde süpürge de oradan.
Arkadaşlar birde Bosch ve Siemens yarın yada haziran 1 de beyaz eşyaya zam geleceğini söyledi. bu doğrumudur acaba? ve benim düğün mart 2019 da. beyaz eşyayı şimdiden almak mantıklımı olur? Siemens yada bosch düşünüyoruz. limit 7000 diyelim. nelere dikkat etmeliyim. tavsiye verebilir misiniz ?
Evimin altında Siemens bayisi var, persembe günü 24.05.2018 de aksam üzeri bi selam vermek icin uğradım, işler nasıl diye sorunca o gün gelen maili gösterdi, güncel fiyatlarla satışları durdurun diye Siemens yollamış, merkezden Yen’i fiyat listesi de bikac güne gelir diyordu, bilginize
iki şerit arasında müebbet yemişim..
salon icin koltuk takimi yenileyecegim: memnun kaldiginiz markalar neler?
Experience is what you get when you don't get what you want.
Arkadaşlar balayı için Bodrumda otel tavsiyeniz var mıdır? 3 gece 4 gündüz olarak 12 Eylül giriş 15 Eylül çıkışlı olacak yardımcı olursanız sevinirim,otel personeli otel müdürü vs olarak tanıdık var mıdır..?
ALLAH VAR GAM YOK..
Samsung ve lg yi merak ediyodum kanka. Samsung diğerlerine göre biraz daha uygun gibi. Dediğin yere bakıcam
Alman üretimi artık kalmamış gibi öyle diyolar. Sadece bulaşık makinasında buldul o da son üretim falandı sanırım. Yerlileri o kadar mı kötü?
Uzun yıllar beyaz eşya sattım genel durum bu Yerli üretim almak bizim yerli ürünleri almaktan farksız .
Buzdolabında lg/samsung bakabilirsin. 10 yıl garantili inverter motorlu almaya bak.Bulaşık makinesi electrolux , lg bakabilirsin.samsung bulaşık mak. da alma kesinlikle.Durum bu
benim kendi kullandığım 7 yılda
buzdolabı 2 kere bulaşık makinesi 1 kere bozuldu yerli üretim.
Kanka benim herşey Samsung' tu, hatun sadece bulaşık makinesinden şikayetçiydi. Taşındığım evde Arçeliğin bulaşık makinesi var bizimkini sattım o yüzden şimdi hatun çok memnun. Çamaşır makinesini kurutmalı aldık ama sadece 1 kere kullandık kurutmasınıKurutmaya yalan yere para verme
![]()
Fox Koşe Koltuk Takımı | Saloni Mobilya
Rahatlık ve kullanışlılık olarak tavsiye ederim
Göçebe yaşayacağımız için pahalıya kaçmadık fazla. İyimser fiyatlar birazda buna baglı. 4sene sonra doguya gidicem ve orada 7-8sene min. kalacagım. Ordan sonra kalıcı olarak izmire yerleşip emekli olurum. Tabi izmire yerleşirken bu elimizdeki eşyalar eskir. ortalama 12 13sene kullanılırsa evet baya eskirler hemde... O zaman gidip parayı basarak herşeyin en iyisini almaktan yanayım, inşaallah evimide almış olacagım o vakit.
İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.
4 parça halı 2 adet yolluk 2500TL
Buz dolabi bosch 2500
Çamaşır mak bosch 1500
Bulasik makinasi bosch 1500
Firin ocak davlumbaz siemens ankastre 1500
Muftak masası 4 sandalye 800
Perdeler tüm odalar güneşlik dahil 3000
Muftakta 3lü koltuk 900
Oturma odası 3lu 2li 1li 3000
Tv LG 55" 3000
Kitaplik duvar saati duvar kağıdı 400
Balkon store perde desenli 400
Sehpa takımı 250
Cocuk odası 1 sene sonra aldim 4000
Yatak odası yatak dahil 4750
Salon takımım yok. Bunlar 2013 senesi esya fiyatlari
Düğün için
15.000 düğün salonu 600 kişilik yemekli
5000 gelinlik
2000 kina kiyafeti
1500 takim elbise ayakkabi
Düğün nişan fotoğrafçısı 1750
Git gel benzin parasi 3000
Gelin basi erkek traşı vs 2000
Kapida verilen. Garsonlara verilen bahsisler 1000
Arac süsleme konvoy davetiye 1000
Nişan ve kına için takım elbise 1000
Karşı aile fertlerine hediyeler 1000
Sikimsonik masraflar ( nereye gittiği kestirilemeyen) 5000
Bu listenin üstü vardır alti yoktur.
Düğün sonundaki hasılat 23 bilezik 72 çeyrek 10 gram ve muhtelif altın takılar. 8000 civarı nakit gelen.
Cok önemli not : kesinlikle ama kesinlikle yeni tanıştığınız yada tanımadığınız kişilerle evlenmeyin.
Candan sevdiğim bekar arkdslara şöyle fikrimi söyleyeyim nacizane fikrimdir ; Kızın annesi ile babası arasındaki evlilik ilişkisini begeniyorsaniz o kizla evlenin çünkü kızla sizin evliliginiz de o yönde olacaktır. Çünkü kız annesi kadar size eş olur. Babasindaki davranışları da sizden bekler. Evcimen pozitif vefakar anaç bir kadın ömrünüzü takriben 10 sene kadar uzatır. Bunları barindirmayan bir kadın ise 10 sene kadar kisaltir.
Allah size sizin gibi insanlar nasip etsin.
Saygılar sevgiler.
SWAT
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)