Arkadaşlar,
Daha önce de yazmıştım konuya sanıyorum. Bazı erkeklerde "aman evlenmeyin, aha bak evlenince böyle oluyo" tarzı söylem merakı var, bunlar genelde memnun olunmayan, yanlış yapılan evlilikler diye yorumluyorum.
Ya da ben şanslıyım bilemiyorum, Allah gönlüme göre verdi, ne düğün öncesi sıkıntı yaşadık, ne de sonrasında "naptım la ben" demedim.
Herneyse, asıl geleceğim nokta;
Bu işte başta AİLELER çok önemli. Sonrasında da evleneceğiniz kişinin KARAKTERİ.
Genelde ikinci çok yanıltıyor. Kadında da erkekte de iki taraf birbirine tiyatro oynarsa sonuç kötü.
Yakın zamanda bir arkadaşım boşanma sürecine girdi. O "elitist, klas, aklı başında" görünen kızın ne çirkef, paçoz bişey olduğunu öğrendik. Üstelik düğün öncesinde bile yaptığı saçmalıkları falan arkadaş bize yeni anlattı. O zamandan uyanmam lazımdı diyor.
Dava dilekçesine neler neler, ne saçma şeyler yazmışlar. Mal avukatın biri de bunları gaza getirmiş. Mal karı "senin herşeyini alacam" diyomuş. Ulan neyini alacaksın, sanki çok zengin de, herif senin yüzünden işini bile değiştirdi. Hala para alma derdinde. Dilekçede "gösterişli düğün yapıldı, X kişisi Y şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi" falan gibi laflarla bizim vatandaşı Koç Holding YK Üyesi gibi göstermeye çalışmışlar

Biz de dava dilekçesine beraber baktık, "herşeyi para üzerine kurmuş bu meğer" argümanı üzerinden gittik.
Saçma sapan "aman evlenmeyin" modundaki şeylere bakmayın. Evlenmek isteyen evlenir, istemeyen evlenmez, zaten kişinin karakteri yaşam tarzı buna ışık tutar. Arkadaşım var 45 yaşında, gelene gidene vuruyor geçiyor, o öyle mutlu. Arkadaşım var 35 yaşında, 3 çocuğu var, süper mutlu. Hadi hangisini örnek alacaksınız bakın bakalım