Böyle şeyler çok konuşulmaz ama madem sorulmuş söyleyeyim; 40-45bin harcadım 15bin tl takı anca gelmiştir, zaten 5-6 bini annemin babamın taktıkları...
Takıya güvenip düğün yapmayın kısacası...
Printable View
Böyle şeyler çok konuşulmaz ama madem sorulmuş söyleyeyim; 40-45bin harcadım 15bin tl takı anca gelmiştir, zaten 5-6 bini annemin babamın taktıkları...
Takıya güvenip düğün yapmayın kısacası...
Ben herşeyı profılo aldım tv harıç tv yıde bımden aldım 2 senedır tık yok canavar :D
Düğünüde bir sefer oluyor mantıgı ıle yaptık cimicip mi dersin helikoplerle yukardan cekım falan 4 kamera ayrı cekım o bu uzun lafın kısası 3 saat takı merasımı sürdü :D alkolü dışardan kendım aldım 2 dondurma dolabını fulledık rakıyla 15 bın odemıstım rakıalrın hepsıne bıraz vıskı redbull bırazda bırada vardı ufak ekstra bı dolapta
Bi çeyrek taksalar 200 lira gram 130 gelecek için daha karlı. Şahsen benim arkadaşlarım böyle yapsa daha mutlu olurum
Zaten max 200 kişilik düşünüyorum çok akraba yok bende. Hatunda trakyalı olduğundan onunda sadece yakın akrabaları gelir onlardan para almayız. Arkadaşlar eş dostta eşek değilse bi 75 lira atıversinler :D.
Sadece yemeye içmeye gelcek olanda gelmesin zaten :D
Takıyla düğün amortismanı biraz da davet edilen kişi sayısı ve kişi sayısına düşen maliyetle alakalı. Sonbaharda 550-600 kişi civarı yemekli-alkolsüz(alkol satışlı) düğün yapacağım. Kişi başı 73 tl, 3 kişilik aile başına 219 tl maliyeti var(Organizasyon, fotoğraf, müzik) Bu şekilde aile içi alınan takı haricinde bile fazlası geri dönebilir. Şunu unutmamak lazım; gelen kadar hatta daha fazlası belki de zamanı gelince geri takılan olacaktır.
cebinizde paranız butceniz varsa dugun isine girin, gelecekte dugunum olmadı dırdırına katlanabilecekseniz de nikah yapın sadece, iki ucu boklu degnek bu isler...
biz 200-300 kisilik dugun 40 ila 50bin tl arasında tutuyordu gecen sene, kimi cagırsam kimi cagırmasam derdi de cabası...
bunları göz onunde bulundurarak once nikah yaptık, butun cevremizide cagirdik...
sonra yakın cevre ve akrabalarımızdan olusan 80 kisiyi nikahtan sonra yemekli dugune davet ettik... yaklasik 8-9bin yemekli alkollu dugun tuttu zaten
cok kompakt ve guzel oldu... herkesin gonlude oldu
200-300 kisilik dugune verecegim parada benim icin guzel bi yatırıma vesile oldu.
neticede dugunde takılan altınları yut diye degil tut diye verirlermis, bu yuzden gelecek takıya gore dugun yapmayın geleceginizden calmayin derim...
abi dugunde takılan takı dugun yapılan yere gıdecekse dugun yapmanın mantıgı nedir :D yanı millet takıyı sen dugun yaptın cok masraf ettin amacıyla takmıyorki
arkadaşlar forumlarda bosch siemens grubuna ve servisine acayip sövenler var. insanı kararsız bırakıyor. yeni beko ürünlerini kullanan varmıdır acaba? beko beyaz eşyaları nasıldır.
şikayet var ve forumlardaki mağdurları okuyunca tüm beyaz eşya markalarından soğudum valla. bukadar sorunlumu bosch siemens grubu?
@Onamdar ben kaç aydır forumları okuyordum bosch siemens profilo grubunda karar kılmıştım. profilo satış olarak ben peşine düşücekmişim gibi hissi var anneme profilo çamaşır mak. aldık ama media marketten almıştım. bayiler daha uygun fiyat veriyor ama doğru düzgün bayisi yok bitanesine gittim onunda doğru düzgün ilgi alakası yok bende sildim kafamdan seçtiğim modelleride birebir göremeyince.
geri bosch siemens kaldı. geçen hafta bayileri dolaştım belirlediğim modellerin fiyatlarını aldım.avm bayi fiyatları yüksek hiç sorma oralara :) kararı bu gruba kılmıştım ama şikayet var ı okuyunca insan komple bütün markalardan soğuyor :)
Kafadan ARIZALILAR xD - Timeline | Facebook hayatımda ızledıgım en acayip düğün bu sanırım amacı cozemedım :D
Şu konuyu okudukça daralıyorum :D
Abi ben normalde düğüne gidip 10 dakika salonda durup kalan 2-3 saat salonun kapısının önünde dikilip sigara içiyorum. O zaman bile sıkıntıdan patlıyorum, evlensem ne yapacam acaba?! Masrafı stresi ayrı bir dert.
Çeyrek takarken yarım altın çalanlar var sen ne diyosun amk :D @Turbo&quattro
Ceyrek Altın Takarken Tam Altın Calan Teyze - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=gZNMGskKREg
Düğün faresi :D tak diye indiriyor valla tam altını hiç acımadan :)
Geçende arkadaşım evlendi kına'da salona hırsız girmiş, eşinin cüzdanından paralar vs gitmiş. Çok can sıkıcı durumlar.
Hayır videolu kanıtlı bide yani. Yarın bir gün bu akraba ile denk gelince ne yapar insan :D
Allah nasip ederse seneye bizde düğün yapmayı düşünüyoruz. Ya şaka maka ne zaman tarih alınmalı biz seneye yaza düşünüyoruz. Bu sene sağlık sebepleri ile erteledik.
Beko bayisi olarak türkiye şartlarında en uygun beyaz eşya 7 yıl garanti imkanı sorun oldugunda karsında muhatap bulmak, bunlar bence onemlı benım gozumde en onemlı etkenlerden biride yerli malı bir cok avrupa ülkesinde lider marka su an beko kesınlıkle tavsiye ederim
Keşke bu başlığı görseymişim önceden. 2 hafta önce evlendim, tayin çıkması sebebi ile beyaz eşya alımını erteledim ancak klima ve tv alımı ihtiyaç oldu. LG'nin 32" ekranlı full hd modelini (içinde uydu alıcısı yok) ve ne yazık ki 50 hz görüntü yenileme hızı sanırım. 687 tl ye aldım teknosadan.
Klima içinse fiyat araştırması yaptım. İyi mi yaptım bilemiyorum ancak 3000 tl'ye daikin 12000 btu'luk alabiliyordum. Hem garanti süresi hem de daha yüksek gücünden dolayı (18.000 btu) olanı 3000+ 150 tl hediye çeki ile aldım. Umarım pişman olmam.
Ali ben buyuk ihtimal bosch siemens grubu alicam. Donanimhaber uzerinden takip ettigim bir magaza sahibi vardi ondan fiyat istedim gercekten uygun fiyat verdigini kullanici yorumlariyla birlikte anlamis oldum yaklasik 400 tl indirimli fiyat aldim. Buyuk ihtimal orda karar kildim. Sunu anladim boschta olsa samsungta olsa sectigin modele gore olay degisiyor. Herkesin soyledigi en son cikani almamak:) yeni model araba gibi. Uzerinden biraz gecip gerekli iyilestirmeler yapilmis modeli almak mantikli. Benimde sectiklerim son model degildi zaten. Ben 5-6 bayi gezdim bayileri gezmeden karar verme sende
He ali birde acibademde bi spotu varmis bi ona bakmadim
Samsung Türkiyede çalışan arkadaşımın söylediği :
Beyaz eşyada kesinlikle Arçelik-Beko alın. TV de ise samsung alacaksanız kesinlikle çinde üretilmemiş kore malı olan bir modelini alın.
Aklınızda olsun. Zaman daralıyor :D
10 aydır evliyim bende çok araştırmalara girdim ama sonunda doğru yolu buldum
-Beyaz eşya olarak Bosch aldım ve garantilerini uzattım
-tv'de Lg kullanıyorum
-Klima olarak Baymak Elegan Plus modelini aldım
-Koltuk takımın da marka bağımlısı olup boş yre para vermeyın çoğu inegölden gelme
kısacası aldıgım ürünlerden son derece memnunum
Hem koku olayı hemde mesela 9kglik makine 7 kilo kurutabiliyormuş. Birde süre baya bir uzun sürüyormuş. Birde kurutma makineleri kıl tüy gibi şeyleri toplayabiliyormuş ama çamaşır makinası onu yapamıyormuş. Süre ve elektrik tüketimide daha azmış. Baya araştırdım bunu :)
Sms63m38tr
Wat24460tr
Kgn56vl30n
Benim modeller bunlar. Bosch olarak.
Siemens olarak ta
Wm12t460tr
Sn26m32tr
Kg56nvl30n Bu sekilde
5335 son en dusuk buldugum nakit fiyat netten bile ucuz bide netten alinca tasimasi saglam olmasi lazim darbeli cikinca hemen degistiriyor olmasi lazim.
Bu arada ayni ozellikteli beko arcelik urunleri daha pahali
beyaz eşyayı lg aldım, şekli çok hoşuma gitmişti :)
çamaşır ve bulaşık makinesinden çok memnunuz ama buzdolabını öyle çok beğenmedim, kahvaltılıklar çabuk bozuluyor.
Beyaz eşyada Bosch bence de en iyisi, nette yazılanlara o kadar takılmayın.
Tabiki onun da pahalısı iyi, 1500 liralık buzdolabı ile 2500 olan kıyaslanmaz ikisi de Bosch olsa da.
Beyaz eşyayı ve televizyonu Samsung' dan aldım. Burada bir arkadaş uyguna Airport AVM' den aldığını yazmıştı bakmak için gittik ve fiyatların gerçekten çok iyi olduğunu görünce daha fazlada akıl bulandırmaya gerek yok dedik ve aldık.
Dün mobilya için İnegöl' de yeni açılan Mobiliyum AVM' ye gittik, şaşırmış fiyatlar var gerçekten hiç gitmenize gerek yok. İnegöl' de benim hatunun dayısının yakın komşusu ve hatta mobilyalarını yapan adamla konuştuk ve ona yaptırma kararı aldık, aldığımız fiyatlarla yarı yarıya yapacağını söyledi ve aldığı koltuk fiyatları ile bizim aldıklarımız arasında dağlar var.
İnegöl' e tanıdık yoksa gitmeyin gerçekten artık farkına varmışlar herşeyin ve fiyatlar gerçekten yüksek, İstanbul' da Tek Merkez AVM var orada üst katta bir mobilyacı var fiyatları gerçekten iyi ve İnegöl' den getiriyor mobilyayı stoklu çalışıyor. Beğendiğin mobilyayı eğer stokta varsa hemen gönderiyor.
cumartesi günü mobilyalar geldi. İSOR MOBİLYADAN Aman diyim uzak durun tanıdık falan giderse durdurun. böyle gevşek,iş bilmeyen , bilgisiz, neler olduğundan bir haber çalışanların toplandığı başka firma olamaz
Yatak odasında garldolab çekmeceleri kırık geldi-bir raf ortadan ikiye ayrılmış,4 tane çekmece kulp u yok.
yemek odasında 6 olması gereken sandalyeler 4 geldi , almadığımız vitrini ekstra göndermişler.
nakliye sırasında oluşan hasarlarmış açıklama olarak. ulan iki tane koca sandalyeye nasıl bir zarar gelmiş diye sorduğunda biz yükleneni getirdik diyorlar.
merkezi arıyorsun telefonu açan yok
illa şubeyi basacan har gür bağırıp çağıracan ki işini görsünler.
bu arada 4 tane cerceve var 3nde "1 DOLAR" asılı hepsi B serisi.
neyse malzemenin çoğunu kurtardık. geri kalanı 1 hafta içinde halledeceklerini söylediler bekliyoruz.