Bu arada herkes den rica ediyorum meclisin görevleri ve hükümetin görevlerini bir google dan bulup okuyun lütfen. Sonra her 2sinin görevlerini karıştırmayalım fikir tartışması yaparken. Çok kısaca biri uygulama biri denetleme görevine sahiptir.
Printable View
Bu arada herkes den rica ediyorum meclisin görevleri ve hükümetin görevlerini bir google dan bulup okuyun lütfen. Sonra her 2sinin görevlerini karıştırmayalım fikir tartışması yaparken. Çok kısaca biri uygulama biri denetleme görevine sahiptir.
Ben techturkey ve whatsapp hariç diğer sosyal medya denilen uygulamaları kullanmama kararı aldım . Midem bulanıyor artık , daha bugün iki arkadaşımla tartıştım.
Milletin paylaştığı şeyleri görünce huzursuzlugum artıyor . Adam eleştiriyoruz diye memlekette şerefsiz hain mi yok devletin yanında olmayan vatan hainidir diyor .
Önüne gelen cahil cüheylan herkes atıp tutuyor haliyle sinirler daha da bozuluyor.
Teröristler tarafından alçakça şehit edilen askerlerimize, polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Son dönemlerde yaşananlar, çözüm süreci denen ucubenin bir aldatmacadan ibaret olduğunu bir kez daha net bir şekilde ortaya koymuştur. Çözümle birlikte artık Cudi dağlarında piknik yapılıyor diyenlerin şehirleri nasıl da PKK’ya terk ettiği acı bir şekilde görülmektedir. Yıllardır çözüm masalını anlatanlar, Türkiye’yi terör örgütünün haince saldırılarına karşı savunmasız, aciz konumda bırakmışlardır. Biz MHP olarak bugüne kadar terör örgütü muhatap alınamaz, terör örgütünün muhatap alındığı yerde huzur,güvenlik,demokrasi olmaz dedik. Biz bugüne kadar terörle müzakere değil, mücadele edilmelidir, terörle müzakerenin, terörü meşrulaştırmanın sonu çözülmedir dedik. Bizim bu uyarılarımıza kulak tıkayanlar, güvenlik politikalarıyla bir yere varılamaz diyenler bugün ne düşünüyor? Çözüm süreci yalanını pazarlayanlar, milletin beynini yıkamakla görevlendirilen akil adamlar niye ortalıkta yok? Süreç PKK’ya güç, alan hakimiyeti kazandırmış, eylem kabiliyetini artırmış, devlete ise irtifa kaybettirmiştir. Asker karakola ve kışlaya çekilirken PKK/KCK doğu ve güneydoğuda adeta bir paralel devlet haline gelmiştir. Çözüm süreci nedeniyle teröre karşı tavizkar tutum, al-ver süreci sonunda terör örgütü azgınlığın zirvesine ulaşmıştır. MHP'nin terörle mücadele konusunda ne kadar haklı olduğunu gelişen olaylar ortaya çıkarmıştır. Süreçte bölücülük ve terör maalesef güçlenmiştir. Biz uyarılarımızı yaparken haksızca bize kandan besleniyorsunuz dediler. Kan döken PKK ve IŞID'e karşı müsamaha gösterdiler. Yaşadıklarımızdan ders çıkarılmalıdır. Bugüne kadar yapılanların doğurduğu sonuçları dikkate almalıyız. Millet teröre karşı siyasi irade beklerken, AKPde deklarasyon,CHP ise komisyona havale edelim diyor. Millet laf değil icraat, müzakere değil terörle mücadele kısacası terörün kökünü kazıyacak hükümet iradesi bekliyor. MHP olarak TBMM Genel Kurulunda olağanüstü toplantıda görüşlerimizi açıkladık. MHP olarak teröre siyasi çözüm komisyonun kurulmasına karşı olduğumuzu söyledik.Sonuçsuz,oyalamaya dönük girişimlerle milleti aldatmasınlar. Komisyonlarla teröre siyasi çözüm arayışı terörü meşrulaştırma aracı olarak kullanılmak isteniyor. Dün AKP ile HDP terör çözüm komisyonu kurdular. Biz HAYIR dedik, üye vermedik.Sonuç ne oldu? Çözüm mü oldu? Kim güçlendi? Dün komisyona HAYIR dedik, bize saldırdılar, bügünde HAYIR dedik yine saldırıyorlar. Ne yapılırsa yapılsın teröre ve uzantılarına teslim edilecek irademiz yoktur. Olmayacaktır. erör meşru ve haklı değildir. Teröre ve uzantılarına ne hukuki nede siyasi meşruiyet alanı oluşturulmalıdır. Terörü ve uzantılarını muhatap alacak girişimlere alan açılmamalıdır. Terör ve destekçilerine karşı tavır oluşturulmalıdır. Terör örgütüyle İmralı’da, Oslo’da masa kuran Dolmabahçe’de Öcalan’ın on emrini okuyan AKP bu komisyonlarda ne önerecekti? Türkiye PKK'ya karşı sınır ötesi operasyon yaparken, sınır ötesi operasyon tezkerelerine red oyu veren CHP/HDP neyi önerecekti? Sınır ötesi operasyon yetkisi alarak zamanında kullanmayan AKP ne önerecekti? Teröre karşı operasyon devam etmeli mi yoksa durdurulmalı mı? Cevap versinler. Askere, polise kurşun sıkan hainleri savunan, onların siyasi uzantısı olan HDP bu komisyonlarda neyi önerecekti? Çözülme sürecinin sahibi AKP/HDP ve bu sürecin yancısı CHP bu komisyonlarda millete ne söyleyeceklerdi? Unutmayalım ki Türkiye kaybederse hepimiz kaybederiz. Türkiye'nin kaybetmesine izin vermeyelim. MHP'nin duruşunu eleştirenler Kürt sorunu, çözüm diyenler komisyon yerine koalisyon kurarak iradelerini ortaya koysun.Milleti aldatmasınlar. Kürt sorunu diyerek Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetimizin milli ve üniter devlet vasfını çözülme sürecine sokulmasını kabul edemeyiz. Milli devletten, üniter yapıdan, milli kimlikten, dilimizden taviz verilerek çözülmeye izin verilemez. Demokraside silah olmaz. Ya milli egemenlik ya silah egemenliği. Ya özgürlük ya zorbalık. Ya milli irade ya terör örgütü iradesi. Ya milletin hukuku,ya dağ hukuku.Ya güvenlik ve huzur,ya karmaşa ve anarşi. MHP siyasi duruşunu hep korudu. Dik durdu. Biz demokrasiden, milli egemenlikten, milli iradeden, özgürlükten, güvenlikten, hukuktan yanayız. Terör örgütünün zaman kazanmasına yol açmadan terörle ve teröristle etkin, sonuç alıcı bir mücadele yapılmalıdır.
Mhp grupbaskanvekili Oktay Vuralin o donemki aciklamasi.
Ben bi kaç bişey daha merak ediyorum, madem herkes seviyeli yazıyor, bende yazayım elbet biri cevaplar ..
Soma faciasını hatırlıyoruz, hani şu işçiler vardı ya, öldüler felan .. nasıl kolay bak tek kelime, öldüler.
ben dahil hepimiz fıtrat dedi bak vırt dedi bak zırt dedi bak dedik sağda solda..
Peki hangi partinin lideri ceketini çıkardı gömleğinin kolunu sıvadı enkazdan işçi çıkarmaya yardım etti ?
Ben artık eşit bakıyorum, hepsinden tiksiniyorum.
Kıllarını kıpırdatmıyor bu adamlar ülke için, biz kendimi yırtıyoruz, patlamada ölüyoruz, mayında ölüyoruz..
Aklıma gelmişken yazayım, oğlunu toprağa vermiş bir şehit annesi kime veriyordur oyu ?
Akp mi Chp mi Mhp mi ? Bence hiçbiri :)
Çünkü onun için dünya durmuş, oğlu gitmiş oğluuu. canı gitmiş ...
Aklına geliyo mudur sağda solda siyaset yapmak veya hangi babayiğit var karşısında bi siyasiyi övecek ?
Tek bi cümle kursa, dese ki sen ne konuşuyosun ben bu toprak için oğlumu verdim
Cevabınız ne olacak ama akp şöyle yaptı mhp şunu dedi chp bunu dedi diyebilecek misiniz ?
Bu gözle bakıyorum artık, çıktım siyasi kafadan, yarın askerde mayın patlasa şans eseri hayatta kalsam kolum kopmuş olsa
nereye müracat edicem yeni kol için ?
Eve geldiğimde kucağıma atlayan kızıma da tayyip bahçeli kılıçdaroğlundan biri sarılır benim yerime 2 kollarıyla..
Abi yıllardır gerek yüz yüze , gerek siyasi anlamda ,sosyal medyada yapmadığım mücadele kalmadı . Şubatta olan patlamadan sonra huzursuzluk bir girdi pir girdi . Bu son saldırıdan sonra yaşamaya hevesimi kaybettim . Üzüntü üstüne üzüntü katan mevzular ise insanların anlam veremediğim şekilde bu adama bağlı kalması . Bu nasıl bir aşk nasıl bir sevda . Gördükçe,okudukça zaten huzursuz olan bedenim ve yüreğim intihara teşebbüs ediyor kendini . Görmesem de okumasam da bir şeylerin degismeyecegini adım gibi biliyorum ama en azından engelleyim bu durumu . Daha tartışacak nefes kalmadı , okuyup kahrolacak göz de ..
Terör biterse nasıl kafatasçılık yapıp oy alacaklar ? Kürt - Türk - Laz- Çerkez - gevur - Alevi - Sünni diye ayırmadan , karşındakini İNSAN olarak görmeden bir halt düzelmez.
Farkındamısınız hep geçmişimizle övünüyoruz Fatih 17 yaşında İstanbul'u fethetti , M.K. Atatürk bir ülkeyi yoktan yarattı vs. Vs. Peki biz ne yaptık ? Babamız ne yaptı ? Çocuğumuz ne yapacak ?
Lafa geldi mi Osmanlı torunuyuz , M.K. Atatürk'ün askerleriyiz..... Hayır , bir *** değiliz.
Burası biraz siyasete dönmüş, mecliste, halkın parası ile g*t büyütüpte, halkın huzurunu sağlayamayan, halka gram faydası dokunmayan, anca sabahtan akşama kadar uyuyup, boktan püsür mevzulara tartışan 550 milletvekilinin Allah belasını versin.... Vatanımız için, 550 sinide el birliğiyle seçtik, el birliğiyle ne yapabiliriz diye düşünmüyorlar, tek yaptıkları el birliğiyle ortalığa sıçmak.
Katılmıyorum yorumunuza, kim kafatasçılık yapıyor, adamlar Sivas Belediyespor, amed spor maçında, Sivas Belediyespor Türk bayrağı açtı diye, Sivas Belediyespora faşist diyorlar, böyle yaparak aslında kendilerini soyutluyorlar, o bayrağı içinde yaşadıkları ülkenin sembolü olarak görmüyorlar.. Bu ülkede faşizim ve kafatasçılık olsaydı, emin olun Türk'den başka ırk olmazdı.
ahmet davutoğlu soruşturma başlattırmamış, ilginç.
Ben bu zamana kadar Laz-Alevi-Çerkez vb hiç kimseyi kimseden ayırmadım, herkesi kardeş olarak gördüm.
Batıda doğudan gelen herhangi birisine hiçbir ayrım yapıldığını gördünüzmü, hayır.
Ama bugün batıdan doğuya giden adamlara orada insanlar farklı gözle bakıyor, onu geçtim neden herhangi biriniz Karadeniz Bölgesi"ne gittiğinizde insanlar sizi herzamanki gibi karşılıyor.
Demekki sorun doğuda, %30"luk kısmını bilemem ama %70"lik kısmı ölürken görsem yine yardım etmem.
Yanlış anlaşılmasın benimde çok ama çok sevdiğim kürt arkadaşlarım var ama büyük bir kısmın hain olduğu ortada, ki Osmanlı Devleti zamanında başlamış bu sorun. Ha vatansever kısmına gelince canımız feda.
Daha bikaç ay önce doğuda Asgerlik yapan yakın arkadaşlarımla konuştum, doğu bölgelerindeki büyük bir bölümün Türkiye"ye düşman olduğunu söylüyorlar.
Atatürk"ün Milliyetçilik ilkesini bazıları faşistlik olarak görüyorlar, ama sen Milliyetçi olmazsan vatanına sahip çıkamazsın arkadaşım.
Sizdeki bu iyi niyeti anlamıyorum.
Oy alacam diye doğudan vergi toplamasın parasını benden alsın, herşeyi bedavaya versin,
Operasyonlar devam ederken birde operasyonlardan çıkarılan insanlara Devlet ev yardımında bulunsun,
Ondan sonrada dövlet bize bahmiyı diyip terör örgütüne yardım yap.
Ondan sonrada gel kardeşlikten bahset, mikimi alırsın.
Kimse gelipte bana kardeşlikten bahsetmesin, Türkiye Cumhuriyeti"ne düşman olan birisinin ülkemizde bile nefes almaya hakkı yok.
Ankara"da kodumun canlı bombasıda dövlet bize bahmıyi diyenlerdendi unutmayın.
Humanist değilim, yanlış anlaşılmışım, bende vatanınını seven, Çankırı/Şabanözü kütüğüne kayıtlı, Ankara/Keçiören doğumlu, askerlik çağına gelmiş bir vatan evladıyım, ve vatana zarar veren herkesin, vatana düşman olan herkesin karşısındayım, evet vatanımızı seviyorsak, miliyetçi olmalıyız, fakat karşı taraf bunu faşistlik olarak algılıyor işte, bende faşistlik olsaydı eğer, güzel ülkemde bir tane bile kürt barınmayacağını belirttim. Kendi ülkemizde bile bayrak açmamızı faşistlik olarak adlandırıyor bazı itler.
Ben ilk defa bu kadar seviyeli bir tartışma görüyorum Allah Zülcelâl sizden razı olsun, inanın burada şu konuşma üslubunu görmek bu kadar olumsuzluk içinde bir nebze olsun içime su serpti, teşekkürler kardeşler....
Ben biraz kolaya kaçıp hep şunu söylerim ( inancıma göre ) bizim kurtuluşumuz şüphesiz Allah Zülcelâl hazretlerindedir. Şöyle dua edelim! Allahım bize doğruyu seçmeyi nasip et, seçtiğimizi hakkımızda hayırlı eyle, razı olduğunu bize lütfeyle, verdiğini gönlümüze razı eyle AMİN...
Bizler hepimiz isteriz ki vatan sağolsun, kime oy verirsek çoluğumuz çocuğumuz iyi bir gelecek ile yetişsin diye veririz, hangimiz isteriz kötü olalım? Kim gidip yurdumuz kötü olsun diye X partiye oy verir? Hangimiz vatan bölünsün diye X partiye oy verme der?
Sonuçta isteğimiz aynı, biz birbirimizi sevelim sayalım inanın biz birbirimize sarılıp kenetlenirsek bize birşey olmaz (klişe oldu biliyorum ).
Sen yanlışsın katılmıyorum de bana, ama hakaret etme bende sen bana katılmadın diye hakaret etmeyeyim ayıptır. Kardeşlerim hiç birşey için değil Allah rızası için sevelim birbirimizi sevgiden asla zarar gelmez, ben hepinizi, benimle aynı görüşte olan ya da olmayan ama vatanını seven kardeşlerimin hepsini Allah rızası için seviyorum hepiniz başımın tacısınız.....
Son olarak Ankara'daki patlamada ölen kardeşlerimize taziyelerimi iletip yaralılara Allah Zülcelâl hazretlerinden şifa diliyorum. Yüce Allah bir daha yaşatmasın yapacak olanlara izin vermesin AMİN....
Abi aynı şeyden bahsediyoruz aslında. Bak kalın puntalar ile işaretlediğim kısım her şeyin cevabı. Bilemiyoruz, bilmiyoruz, öğrenemiyoruz, fikir üretemiyoruz. Meclisteki tüm partiler el birliği ile alıştırdılar bizi buna. Maalesef durum bu.
Dün akşamdan itibaren unutuldu her şey. CHP'nin sözleri de, AKP'nin ihmalleri de, MHP'nin hiç bir şey yapmayışı da. Lanet olsun ki alıştırdılar bizi bunlara.
Ben bu tür siyasi içerikli konulara yorum yapmayı pek tercih etmem, çünkü artık günümüzde parti tutmak takım tutmak gibi olmuş ve bu uğurda çok kavga, çok tartışma, çok birbirini kırma gördüm.
Ben son olaylardan sonra devlete, vatana, millet sevgisine olan tüm inancımı kaybettim. Bu milleti 80' li yıllarda sağcı-solcu diye birbirine kırdırttılar bir çok suçsuz insan öldü, öldürüldü şimdi ise Türk-Kürt olarak çatıştırıyorlar.
Öyle bir hala soktular ki insanları insanlar adım atmaktan korkar oldu, istedikleri de bu. Dışa bağımlı yaşıyoruz.
Küçükken en çok istediğim şey asker olmaktı, şu an askerden kaçmak için elimden geleni yaparım. Vatan hainimiyim? Eğer ülkeni karış karış satmak, vatandaşlarının ölmesine göz yummak vatan severlikse ben vatan hainiyim. Pisi pisine, ne uğruna öldükleri belli olmayan şunca insanın vebalini kim ödüyecek? Daha ne kadar kan dökülücek? Ne kadar daha insan ölürse level atlıycak bu ülke?
Ben ne AKP' liyim ne MHP' li ne CHP ne BBP' li ne bilmem neli.(HDP denen b*ku kaale bile almıyorum) Hiç bir zaman bir şeye körü körüne bağlanmadım, bağlanmam. Gerek yok yalan yere şu parti bu parti savunmaya, kazandığımız bişey yok kazananlar alıp yürüyor zaten olan sana, bana vatandaşa oluyor.
Dün eve tek bir bütün halinde gittiğim için şükrettim, sonra yaşadığım için utandım. Acıyı tam tamına hissedemediğim için utandım. Eskiden mahallemizde biri vefat ettiği zaman müzik açmazdık, şimdi insanlar o kadar umursamaz, o kadar vurdum duymaz olmuş ki nereye gidiyoruz diyor insan kendi kendine. Yazık.
Haberlerin altına yapılan bazı yorumları gördüm, kapalı bir kız kardeşimiz vefat etmiş. İngilizce öğretmenliği okuyormuş. Altına yazılan yorum; 'Bunun yetiştirdiği öğrenci zaten terörist olurdu! Yerinde olmuş' vb. Ne oluyoruz ya? Nereye gidiyoruz? Kafasındaki baş örtüden mi vardın bu kanıya? Gerçekten yazık.
Allah tüm ölenlerin mekanını cennet eylesin, kalanlarına sabır versin. Halkımızın başı sağ olsun.
Bakın siz diyorsunuz ki el birliği ile bütün partiler.... bu sorumluluğu bir partiden alıp bütün e yaymaktır. Bakın fransa da bomba patladı Fransız başbakanı veya cumhurbaşkanı çıktı televizyona çatır çatır açıklama yaptı dakikalarca. ABD de 9/11 olayları oldu dönemin başkanı çıktı dakikalarca açıklama yaptı. Bu örnekler çoğaltılabilinir. Neden; çünkü olayların sorumluluğu ve çözümü hükümet ve iktidar partisindedir.
Türkiye de ise patlamanın ( bütün ciddi olayların) akabinde hemen bir yayın yasağı hemen bir sosyal medya yavaşlatılması yapılır. Ondan sonra başlanır CHP şunu yapmadı, yok arabayı garajında sakladı diyen bir troll çıkar( bizim millet de çıkar hem troll der hem de adamı savunur), yok MHP bilmem neye destek olmadı der. Bakın bir kere daha kendi fikrimi söylüyorum 15 yıldır iktidarda olan ve istediği zaman istediği yasayı çıkartan bir iktidar varken lütfen biraz insaflı olun. CHP MHP hadi HDP de diyeyim mecliste olduğu için hiç bir şey yapmasa bile (kılını kıpırdatmasa bile) bu ülkenin hükümeti benim senin onun bunun can güvenliğini, mal güvenliğini, ülkedeki huzuru, ülkenin topraklarını, ekonominin işleyişini vs vs sağlamakla yükümlüdür. Yani diğer partiler bir şey yapmıyor demek laf saf salatasından başka bir şey değildir.
Haaa derseniz ki bu ülkede can güvenliğini, adaleti, huzuru korumak muhalefetin işidir. O zaman da benim diyecek bir lafım kalmaz.