Bu arada forum yazıları ingilizce mi oldu ? Yoksa sadece bende mi öyle görünüyor ?
Printable View
Bu arada forum yazıları ingilizce mi oldu ? Yoksa sadece bende mi öyle görünüyor ?
Biraz hafıza tazeleyelim
* 'Terör örgütüyle görüşen şerefsiz ve namussuzdur.' 2010
* 'PKK ile görüşecek kadar şerefsiz değiliz.' 2010
* 'PKK ile görüşen devlet, hükümet değil.' 2011
* 'Biz İmralı olsun, Oslo olsun bu adımları attık.'2011
* 'İmralı ve Osloya ben gönderdim.' 2012
* 'İmralı ile görüşüyoruz.' 2012
* 'Öcalan'ın mesajları bizim de düşüncemiz' 2014
* 'Öcalan ile direkt diyaloğumuz var.' 2014
Recep Tayyip Erdoğan.
Patlamada akrabamın eşinin halası amcası ve kızı da hayatlarını kaybetmiş :( (çermik ailesi)
"Peygamber kibre kapıldı hataya düştü yanlış yaptı biz onun gibi olmayacağız" "rahmetimiz gazabımızı aştı" diyen adamlardan hatalarını kabul etmelerini beklemek hata bence.
"Hatalı olduğunu veya yanlış yaptığını asla kabul etme"
"Asla kabahat üstlenme"
"Sadece bir rakibine odaklan. Kötü giden her şeyin suçunu onun üzerine at"
Joseph Göebbels
Hepimizin başı sağolsun.
Bu konu 7. sayfada falan kitlenir can sıkmaya gerek yok deyip okumuyordum , Dün akşam baştan okumaya başladım.
Küfür hakaret olmadan , PM le adres verip semte çağıranlar olmadan , Tüm ülkede olması gerektiği gibi dayanışma ve kardeşlik içerisinde bir tartışma ortamı olmuş.
Herkese helal olsun . Herkesin morali bu kadar bozukken saçma sapan sebeplerle ortamı daha da germeden tartışan herkese teşekkürler.
Bu ülkede terör bitmez. Ne yazık ki bitmez. Ülkenin başına ne zaman amerikanın , rusyanın , israilin kısacası gladyo nun emirlerinden çıkan bir adam gelse ya da gelmeye yakınlaştı halk tarafından sevildi hemen ya itibarsızlaştırıldı , ya öldürüldü.
Şu an kim gelir ise gelsin. Ağababalar başımızdaki ne ne yap derse yapacak.
Osman Pamukoğlu gibi bir gözü kara komutan daha çıkar en fazla , o da ya görevden alınır , ya güçsüzleştirilir.
Zaten en başında da yazdığım gibi hepimiz birlik olup elimize silah alıp saldıralım ile falan bitmez bu iş ne yazık ki.
https://www.youtube.com/watch?v=gfGH_WhY6gc
Muhafazakar gazeteci çok severim senin konuşmalarını,keşke herkes senin gibi gerçeği görüp eleştirse.
Eski bir konuşma ama yıllardır doğru olan şeyler tekrarlanıyor.
aynı şeyi söyledim tekrar söylüycem. Ne dediysen haklısın samimi söylüyorum. İnsanları bilmem ama benim kızdığım sinirlendiğim şey şu, MHP nin biraz daha ılımlı olduğunu düşünerek dışarda bırakalım hadi ama gidip her fırsatta hdp ile yatak odasına CHP ye oy veren insanın gidip siz akpye oy verdiniz böyle oldu demeye hakkı yok çünkü destekledikleri parti de iktidar karşıtlığı ile terör yandaşlığını karıştırıyor. Ve bu oy verdiniz böyle oldu diyen tayyibe söven hatta ona ve iktidara oy verene söven arkadaşların çoğu aynı şeyin lacivertini yaptı. ha sen böyle bişey yapmadıysan konuş anlat düşüncelerini. Hatta doğru da düşüncelerin bana göre.
Buradaki mevzu şu bizi adam gibi yönetecek biri başa gelse bile büyük devletler bir şekilde indirir aşağı. Mevzu çaresiz olmamız başka bişey değil.
ne denir, nasil cozulur, cozum icin ne yapilmali, halk olarak ustumuze dusen gorevler neler diye dusunuyorum bazen.Ama sonra farkina variyor insan sadece dusunmekle, tartismakla kaliyoruz.Adam tam bir diktator, hic bir yanlisi kabul etmiyor, hic bir tasin altina elini koymuyor, cozum icin gozle gorulen elle tutulan bir adim yok.Sadece cetrefilli laflarla ortami yatistirmaya calisiyor.
Bir hatan varsa ki var acik ortada kabul edeceksin kardesim,onu bunu sunu suclamayacaksin.Cozum ureteceksin, icraate gecireceksin, hep ben hep ben diyerekten suruklendi ulke bu bataga.topla meclisi fikir alisverisleri yap, ne yapilabilir, nasil onune gecilebilir degerlendir, uygula vs vs.Bugune kadar iki yuzlu oynadiniz bugunden sonra bari adam olun elinizi kalbinize koyun ve kendiniz icin degil ulke icin biseyler yapin.(kopru, yol, park degil kastim)
Fakirin çocuğu askerlik yapacak zengin çocuğu yapmayacak öylemi, yok öyle yağma biz her zaman mazlumun yanında olduk vb sözler diyende tayyipti.
Ama video paralelin işidir kesin, hep bu tayyibin yükselmesini istemeyen dış güüçler.
https://www.youtube.com/watch?v=D8KHjygNihw
Düzenleme:
Geçenlerde bir derneğe gittim bunlar siyaset konuşuyorlar, milletle siyaset konuşmayı hiç sevemem normalde.
Biraz kulak vereyim dedim bunlar neyi savunuyorlar.
Savundukları şeyler aynen şu şekilde:
Adamlar bir başladı teknoloji olarak dünyanın mına koyuyormuşuz tayyip sayesinde.
-Herşeyimiz yerliymiş
-Ekonomimiz en hızlı gelişen ekonomiler arasında ilk sıralardaymışız
-imf bizden borç alıyomuş
-Diğer tüm liderler ve dünyadaki tüm ülkeler tayyipten korkuyormuş
-Türkiye"de yol yapıyorlarmış (onuda yapsın bi zahmet devletin başına yan gelip yatmayamı geçti pezevenk)
-Dış güçler tayyibi indirmeye çalışıyorlarmış
Bende dayanamadım bikaç bişey söyledim tarihleriyle beraber, adamların bana dediği şey aynen böyle:
-"Onlar paralelin işi, internetteki videolar vb herşey tayyibi istemeyen dış güçlerin oyunu".
Afedersiniz o kadar malki kodumun cahilleri, tayyipe laf attım diye nerdeyse benle kavga edecekler.
Sonuç olarak ak partinizide mikeyim tayyibinizide.
Allah rahmet eylesin vefat edenlere,güvenlik zaafiyeti yok diyenleride Allaha havale ediyorum bunca ölümden sonra 1 tane bile istifa olmaması pişkinliğin bu kadarı dememize neden oluyor,AKP CHP VE MHP hepsi aynı kişilerin adamlarının oyun alanı oldu ve bu işin Altındada dünyanın başbelası ABD ve İsrail ikilisi var,ayrıca biz artık kendimize kızmamız lazım bu kadar dürüst insan varken anasının karnından siysetci doğmamış sonrada birileri tarafından (dış güçler) seçilerek başımıza getirilen adamlar tarafından yönetiliyoruz,ülkemizde malesef yeni yapılan yollardan başka(onlarda sürekli çöküyor patlıyor) elle tutulur hiç birşey yok ,Ülkenin borcu almış yürümüş,Ülkene Ait bir tane fabrika büyük işletme kalmamış,Yandaş dediğimiz yani kendi adamları(çoğu amerika güdümlü) zenginler türedi ve onlar zenginleşiyor,Halkın tek zenginleşen yanı borcu,Asgari ücrete zam geldi diğer yandan bütün tüketim malzemelerine ondan daha fazla orandada zam geldi,piyasada nakitle iş yapan gördüğünde onu kanka ediniyor millet ,çekle senetle iş çevirenler malesef kat kat çoğaldı,terör desen artık neremizde ne zaman bomba patlıcak bilmiyoruz,acaba hangi komşu ülkemizle aramız iyi diye bir soru sorsam kim cevap verebilir?,doğumuzdaki olaylar süriye olayları herşey bizim başımıza bela olarak geldi,tamam insanız yardım ederizde 3 milyon insana biz bakıyoruz, bize sordunuzmu bakabilirmiyiz sizin paranızı onlara harcıcaz diye? bu gelenler yüzünden hastalıklarda geldi işsizlikde çoğaldı sürekli çocuk doğuruyorlarmış ,amaç belli zaten BOP eşbaşkanıyım diyen kişi doğumuzu ülkemizden ayırıp özerk bir bölge devlet yaratmak ve biz bunları gördüğümüz halde ses çıkartmıyoruz ,bu şahsiyetlere oy veren kişiler hallerinden sanırım çok memnunlar akarları yerinde herhalde ,ama birgün o bastığın toprakda yabancılar burası benim diye dolaşırsa hiç ağlama hayıflanma bu senin suçun !,kusura bakmayın çok doluyum ,bu ülkeyi bu hale sokanların ve onlar destek verenlerin tümünün Allah belasını versin!
Seviye iyiydi bozmaya gerek yok. Başa dönüyoruz bu mantık kimseye bir şey kazandırmaz. Aksine adamın yerine koy kendini, bir şey destekliyorsun ama karşı taraf sana devamlı kömürcü makarnaca cahil koyun vs. diyor. O adamın düşük olan ikna edilme şansını sıfırlıyorsun. Türkiye'de ne kadar vakit geçiriyorsun bilmiyorum ama durum burada çok farklı. Yaşın 20 diye hatırlıyorum daha üniversite bitirecek ya da insanları eğitimsiz cahil diye yargılayacak yaşta değilsin zaten. Ha okumuş öküz, ilkokul mezunu zehir gibi adamlar da var ama bu durumun genel kıstası eğitim değil mi.
Sence entellektüel, eğitimli bir insanın yapacağı iş mi kendi gibi düşünmeyeni koyulaştırılmış olarak yazdıklarınla itham etmek. Bir de işe bu yönünden bak.
Ben burada savunduğum insan yapılarının (fikrini savunmadığımı belirteyim sonra yandaş falan oluyorum ne demekse o) gelip de diğerlerine hakaret ettiğini görmedim. Ah bir de o hakaret edenler alternatif sunsalar bu savunduğum insan yapılarına, onu yapma bunu yap deseler. İçlerini dökseler açık açık. Dökemiyorlar çünkü kendi oy verdikleri partinin de akpden hallice onun lacivert rengi olduğunu bal gibi biliyorlar.
Siz de ısrarla inat etmiyor musunuz tek bir partide memleketimin yüzde 90'ı gibi.
Ben size alternatif sunamıyorum maalesef akplilere de sunamıyorum çünkü alternatif yok. Alternatif derken mevcut iktidarın yerini dolduracak kapasitede biri yok demek istemiyorum. Ülkeyi yönetecek kapasitede biri yok diyorum. Olsa da güçlendirmez alaşağı ederler diyorum.
Bizim ülkemizin kaderi bu iş yapacak adam gelmez başa gelse de yaptırmazlar.
Evet o hakaret ettikleri insanları o yoldan döndürecek arkadaşlar alternatiflerinizi bekliyorum. Kim gelsin başa? Bana adam gibi bir isim sunabilecek misiniz? Sunun da hayatımda ilk kez gidip dolu bir oy atayım 4 sene sonra.