User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
81 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Hasar kaydı takıntısı olan aramasın !

alpbodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hasar kaydı takıntısı olan aramasın !

Arkadaşlar , Hasarlı yani Pert kayıtlı araç satıcıları bu araçları satmak için yeni psikolojik baskılama teknikleri üretmeye devam ediyor.

Şimdide kayıt takıntısı olanlar gidip başka araç baksın durumu çıktı Sanki kayıt havadan geldi, aslında araçta darbe yok gibi izlenim versede , bu araçların aslında sigorta şirketi tarafından parasının tamamının sigortalıya ödenerek , sonrasında pert araç toplayan kişiler tarafından alınıp , toplanıp ikinci kez trafiğe çıkarıldığını hatırlatmakta fayda var.

Hasar kayıtlı araç alınmazmı ? tabiki alınır. Ama öncelikle hasar kaydı rakamı ve aracın neden pert' e ayrıldığını mutlaka öğrenin. Yani 50 bin liralık araç kaldırıma çıkıp alttan aldığı darbe ile 20 bin lira mekanik hasar almış ve pert' e ayrılmıştır ve alan kişi aracı orjinal parçaları ile toplamıştır , ciddi bir kaporta hasarı yoktur , bu araç her türlü alınır ancak işin kötüsü bütün pert kayıtlı araçlarda artık aynı şey iddia edilmekte....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence haklı bir yöntem harbi pertler hariç 5 lira hasar kaydı var benim arabada ama ne pert nede oluşan hasarda macun vs. var , arka tampon kırılmış servis 1.5 milyar fiyat cıkartıyodu boyalısına , bagaj kapagı boyalı sol arka far degişmiş ve ön sol far degişmiş , 5lira kaydı gorunce ooooooooooooooooooooo diyor millet gülüp geçiyorum

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazılarıda var 2. el araba alırken bayiden satıyoruzda ikinci el demişiz gibi her haltının düzgün olmasını istiyor orasına burasına bakıp bahaneler üretiyor ufak tefek hasar kaydı olan araçlara bin türlü maazeret uyduruyor çiziksiz fabrıkadan çıkmış gibi olmasını bekliyor. Bence böyleleri için yazılmış bir başlık olabilir. Şahsen ben yazmış olsam bunu kastederdim kazası belası olmayan araç istiyorsan sıfır al.
    DR. OWL

camsemih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabasına göre hasar kaydı tek kalemde 10 bin liraya kadar bence makul hem boyasızdan 3-4 bin lira az istiyorsun hemde aaa hasar kaydı varmış tribi yiyorsun bende en çok ona tutuluyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hasar kaydı ile Ağır Hasar kaydını karıştırmamak gerekli öncelikle.

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pert aracı iteleyenler kadar alıcılara da kızıyorum, günlük kullandığım araçta 13bin falan hasar kaydı var en büyük kayıt 4küsür yuvarla beş lira. Olan biten üç parça boya iki parça değişim hepsi ayrı zamanda. Mesela ön çamurluk değişmiş doğuş yazmış sadece çamurluk+davlumbaza nerdeyse 2000lira, bi o kadar işçilik yazmış falan. Arabanın garantisi var doğuş bakımlı ve sunroof hariç en dolusu. Nerdeyse pertlerine istedikleri parayı yazmışım ilana hala o olmaz mı bu olmaz mı, e şu paraya da var bu arabadan diyolar. E bi gel bak araca önce bi gör mal neymiş. Tramere at mesajı aracı görme bile, daha önce de araçla ilgili mekanik, kaporta sormadan tramer soranlar olmuştu eski araçlarımı satarken. Enteresan geliyor bana.
    Önceki araçlarımda boyasız,hatasız sattığım çok aracım oldu, bizim insanımız bayılıyo boyasız araca. Gelip bakıyor boya yoksa oo tamam zaten o araba, e bi bak belki motor bitik yürüyen haşat. Hadi ben aracıma düzgün bakıyorum mekanik masraf çıkarmaz da, her satan öyle mi yani..

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kötülemek için değil de olanı yazıyorum,

Sigortacı, Kaskocu, Eksperci, Tamirci, Kaza yapanı... bunlar arasında ilginç bir üçgen var. Allah'ım kimseye kaza bela vermesin de vallahi bu grup değişik işler çevirebiliyor zaman zaman...

Tamirci işçiliği yüksek tutuyor.
    Eksper'e ( herhalde ) birşeyler ateşliyorlar.
    Olay, bir an da değişiyor.

neyse konumuza dönelim, HASAR kayıtı olayı ve değerlendirme durumları değişik. Galericiler ve Araç sahipleri de herhalde boş muhabbetten sıkılmış olucaklar ki, böyle diyorlar.

Alfa sahibiyim, 5bin TL kadar kayıdı var aracımın. Aracın parçası Kaporta aksamı biraz pahalı. Parça boyası ve Kaporta işçiliği de ekstra olabilir kanaatınde olduğum için 5 bin TL hasar kaydını pek önemsemiyorum. kayıtsız arabalar da gördük... Sonradan neleri çıktı anlatmaya gerek yok
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Trance-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kötülemek için değil de olanı yazıyorum,

Sigortacı, Kaskocu, Eksperci, Tamirci, Kaza yapanı... bunlar arasında ilginç bir üçgen var. Allah'ım kimseye kaza bela vermesin de vallahi bu grup değişik işler çevirebiliyor zaman zaman...

Tamirci işçiliği yüksek tutuyor.
    Eksper'e ( herhalde ) birşeyler ateşliyorlar.
    Olay, bir an da değişiyor.

neyse konumuza dönelim, HASAR kayıtı olayı ve değerlendirme durumları değişik. Galericiler ve Araç sahipleri de herhalde boş muhabbetten sıkılmış olucaklar ki, böyle diyorlar.

Alfa sahibiyim, 5bin TL kadar kayıdı var aracımın. Aracın parçası Kaporta aksamı biraz pahalı. Parça boyası ve Kaporta işçiliği de ekstra olabilir kanaatınde olduğum için 5 bin TL hasar kaydını pek önemsemiyorum. kayıtsız arabalar da gördük... Sonradan neleri çıktı anlatmaya gerek yok
    çok yanlış düşünüyorsunuz... ne usta işçilik fiyatını yükselte bilir ( hakkı olan parayı alabilsin de öpsün başına koysun.) ne eksper dediğiniz tarzda bir ateş alabilir ...

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle atarlı bir ilan başlığı veya içeriği gördüğümde aramıyorum zaten, herkes memnun oluyor bence doğru bir uygulama
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok yanlış düşünüyorsunuz... ne usta işçilik fiyatını yükselte bilir ( hakkı olan parayı alabilsin de öpsün başına koysun.) ne eksper dediğiniz tarzda bir ateş alabilir ...
    Aynen katılıyorum ateş falan yok Milyon dolarlık bütçeye sahip sigorta şirletlerini aptal sanmayın. Kaçtane araştırmacı ve iadeci ile çalışıyorlar tahmin bile edemezsiniz. Hasar rakamını düşürmek için artık yan sanayi parça kullanımını bile yasal hale getirdi adamlar. Eksper gerçekte olmayan hasar rakamını yazamaz, Ön ekspertiz raporu ve muallak rakamında yüksek çıksa bile dosya kapanırken onarım kontrollerinde gerçek rakam ortaya çıkar.

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Asil cokertmemiz gereken mantik 10 yasindaki luks arabanin hasar kayitlarina gosterilen inanilmaz tepkiler
    Misal 2006 mercedes w221 s350 160bin lira piyasasi var
    Arabada parca parca toplamda 50bin hasar kaydi var alici tarafda direk pert kayitli muamesi yapiyor
    Ama bilmiyorki 1990 model s serisi ile 2016 w222 kasanin farlari hemen hemen ayni fiyat hatta dahada pahali olabilir
    Arabalar eskidikce fiyati duser yedek parca yetkili servisde artar
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problem edecek bir konu değil.
    Hasar kaydı takıntısı olanlar aramasın,
    kimse aramayınca satıcı da aracını satamasın ve fiyatı aşağı çeksin.
    yine kimse aramasın sonra biraz daha düşürsün sonra baksın olacak gibi değil "hasar kaydı takıntısı olanlar aramasın" ibaresini ilanından silsin.
    Arayanlar da hasara göre pazarlık yapsın ve satıcı aracı makul bir pyasa fiyatından satmak zorunda kalsın.

Tabi burada enayi veya kandırılan müşteri faktörü devreye giriyor.
    Bu döngünün içinde çıkıp biri pert arabalara hazarsız araçlar için istenilen parayı verince tüm sistem çöküyor ve piyasada hasarlı araçlara bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapan satıcılar türüyor.
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmişten bi tecrübede ben paylaşayım bende bi NBM civic sport vardı (Ep2) Boya yok değişen yok sadece 3 parca hasar 3000 ni geçmiyordu aldık sonra bi masraf etmeye başladık sadece yürür motor şanzıman üçgenine 18 binin üstünde para bayılmışım en sonunda ustam testini yaparken ufak bi kaza yaptı dedi buğra kurtarayım mı seni bu arabadan nasıl olacak abi dedim kaskon var demi dedi evet dedim tamam karışma bende dedi ertesi hafta o kazadan ki sadece tamponun koşesi ve far kırılmıştı 18 bin hasar kaydıyla perte cıktı araba

Bi daha tövbe ettim araç alırken hasar kaydı titizliği yapmaya isterse 50 tane hasar kaydı olsun tabi pert hariç abi araba içime siniyorsa alır binerim. Satılmıyormu satılmasın Sökerim extralarımı dışardan satarım gerisini veririm perte cıkar araba gider
    2006 Honda Civic EP2

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkinci el araç alırkenki bayiye sıfır araba alır gibi giden zihniyet yüzünden bu kadar alengirli işler dönüyor.

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hasar kaydı vs konusunda alıcıların yüzde 80i zır cahil. Kimi değişen boya önemli değil ne kadar hasar kaydı var der, kimi kaç parça boya var kalıbıyla arka tampondaki boyayla kaputtaki boyayı aynı kefeye koyar.. Takıntısı olan aramasın ilanlarını haklı buluyorum ben. Keyfe keder araba boyatıyorsun, boyaya girerken çıkarken resimleri var, arabada değişen yok macun yok ama gelen çok bilmiş komple boya var diye 5 takla atmış araçla bir görüyor aracını.

Gry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu tamamen para çokomel ilişkisi ,

almak istediğim aracın hasarsızı 50 bin , kayıtlısı 30 bin ise ;

rot balansa sokarım , şase kulede yamukluk varmı bakarım eğer cidden ağır bir durum yoksa alırım.

sonuç olarak uyguna alıyorum binmek için alınır ve binilir. Satarkende uyguna satılır.

Dolayısıyla satıcıların böyle yazması bence abest değil.

peyyyzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aramayın abi sizde ne gerek var
    AŞK 3 Harf

ERK_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye'de her iş gibi araç alım satım işi de garip.

yeri geliyor ikinci el araçlar sıfır parasına satılıyor. yeri geliyor yok parasına satılmıyor.
    bom *** bir piyasa.

alırken hasar kayıtsız istersin, satarken hasar kayıdı var ama zaten ufak dersin.
    bu yaştaki arabada olur dersin.
    hele bir de galeri muhattabın ise, çarpı 2.

ayrıca, kaza yapan arabada 2 parça değişen olunca eyvah eyvahh...
    2 parça boya olunca (zaten onlar da local oluyor) daha mı iyi anlamıyorum.
    değiştir gitsin, tertemiz parça işte. ne düzeltme var ne macun.

tamamen bakış açısı, tamamen tarafların bulunduğu taraf yani

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkemizde araç kalitesi hergeçen gün artarken, maalesef ki kullanıcı profili ve Usta kalitesi ve bilinci buna paralel artmıyor.
    Çamurluk veya kapıda ki boya, motor ve şanzıman sorunsuzluğunun önüne geçmiş durumda.
    Neredeyse ekspertizler sadece kaportada ki boyayı kontrol etmekle sonlandırılıyor...
    Umarım tez zamanda bilinç düzeyi artar ve f/p ekseninde kullanıcı seçimini yapar hale gelir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)