User Tag List

Sayfa 6/10 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
185 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Sahibinden sitesinin ilanları ücretli hale getirmesinin piyasaya yansımaları

kimbubye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En kötü arabanın 8-10 bine gittiğini varsayarsak bir ilan için aylık 59TL vermek mi koyuyor ya da rahatsız ediyor.

Kaldı ki istisnalar hariç 20-30-40binler havada uçusuyor bunu hepimiz biliyoruz.

Birilerinin konfor alanı daraldı tabi rahatsız olmaları normal

Kesinlikle yerinde uygulama.
    '89 Audi 100 2.0 Turbo Diesel

ERK_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sitede satılık olmayıp da ilanı olan çok araç var.

2013 yılından beri bildiğim ilan var.
    station wagon Seat Exeo ilanı mesela.
    az önce baktım, şu anki ilanı şubat ayı tarihli.. üç senedir araç satılık.
    60 idi, 70 oldu, şimdi 82 olmuş.

Bu ve benzeri ilanlar için çok iyi oldu.

Ayrıca 20bin'e, 50 bin'e, 100 bin'e, 400 bin' e araç satıyor millet.
    Türkiyenin dört bir yanından müşteri buluyorsun oturduğun yerden.
    bu hizmetin bir karşılığının olması da gayet normal.

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tahminime göre yakında bir yabancı ortaklık gelebilir ilgili siteye.
    O sebeple bu yıl her detayı ticarileşme yönünde atıp, sitenin gelir düzeyini yükseltmeye çalışıyorlar...
    Artık şu bile paralı; İlanınızı favorilerine ekleyenlere mesaj gönderebilmek.
    Eminim yakında fiyat düşüşlerinde favorilerine ekleyenlere giden bildirimler de ücrete tabi olacak.
    -----------------------

Ülkemizde otomotiv piyasası yükselen bir trendde ilerliyor.
    İkinci ele olan aşırı talep sebebiyle fiyatlar sürekli yukarı doğru bir trend çiziyor.
    Bu ne zaman dengeye gelir, ikinci elde yeni müşteri olmadığı zaman, yani belli bir doyuma ulaşıldığı zaman.
    Tahminime göre en az 2-3 yılı var. Bu süre sonunda ikinci el daha stabil ve oturmuş bir hale gelecektir.
    -------------

Yine bir izlenimim şu; Piyasanın konforunu/artışını sağlayan 2 kalem var.
    1. Masa başında oturup sabah çekilen resimlerle basit şekilde ilan verilebilmesi(ücretsiz),
    2. Alım satım ücretinin 100 TL(küsüratı da var) ve bürokrasiden arındırılarak yapılabilir olması (Noterde 5dk).

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ERK_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sitede satılık olmayıp da ilanı olan çok araç var.

2013 yılından beri bildiğim ilan var.
    station wagon Seat Exeo ilanı mesela.
    az önce baktım, şu anki ilanı şubat ayı tarihli.. üç senedir araç satılık.
    60 idi, 70 oldu, şimdi 82 olmuş.

Bu ve benzeri ilanlar için çok iyi oldu.
    Benim öyle bildiğim bir sürü ilan var.. 2011 den beri devamlı ilana verilip çekilen birde ara sıra resimlerini değiştiriyorlar fakrlı resimler çekiyorlar millet anlamasın diye.. böyle bildiğim bir sürü ilan var. pazarı 12-14 bin lira olupda yıllardır 30-40 bin tl istenen ve satılamayan araçlarmı istersin pazarı 30-35 olup 60-70 bin isteyenler mi istersin.. hatta bazıları satılmış süsü verip 3 ay sonra tekrar ilana koyuyordu halada yapanlar vardır belki..

2011 yılında bir ara cabrio alma niyetim vardı sebringin 2004-2005 kasalarını beğeniyorum cabrio olarak onlardan alıyım dedim ilk şahıslarda tek tük satılıkda olanlar vardı 16-20 arası fiyatları vardı sonra bir kaç galerinin eline geçdi araçlar fiyatlar 40 lı rakamlara fırlardı şahıslarda bu sefer o rakamlardan satılığa vermeye başladı.. sonra 50-60 uçdu gitti.. satılıyormu bence hayır şu anda bile bakdığım ilanların çoğu 2-3 senelik ilanlar.

benim 2011 yılında bakdığım sebring cabrio şu anda yıl oldu 2016 ve hala satılıkda.. satılmamasına rağmende fiyatını uçurmuşlar..

Bunlar basit örnekler bu örnekler daha pek çok marka model için çoğaltılabilinir.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir aracın ilanını 2-3 hatta 4 ayrı kişide görebiliyorsunuz, normaldir.
    araç için değil, telefon vs her şey için geçerli..
    ondan bu çöplük hep
    Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cümleten hayırlı cumalarınız olsun

Vergi kaçırıp cumayı kaçırmayan cemaati müslimlerede selam olsun

halili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı araç üç ilan var ne tutarsa bunada bir çözüm gerek.
    Loading site please wait...

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keyfe kedercilerin, özentilerin, arabacıların keyfi kaçacak desenize..

İyi olmuş, ben de destekliyorum bu uygulamayı..

batucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel oldu ellerine sağlık sahibinden in...

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 sene 2 ay sahibinden.com'un ekmeğini yedim.

2009'da ilk girdiğimde, 5 ilan verebiliyordunuz. ( emlak-vasıta)
    sonraları üyelik başına azaldı ilan verme sayısı... iyi oldu Bu site, bir kolaylık sağlıyor aslına bakarsanız. Ticariciler, galericiler, emlakçılar anasını belledi sitenin. Şimdi, bu uygulama olduğunda da kimse kalkıp site kötüleşti demesin.

Kurallar, suistimaller sonucu ortaya çıkar. Adam kolaylık yaptı, suistimal edildi.

Şimdi de diyor ki; Mağaza açacaksan... Sabit tel, Vergi levhası vs. belgelerini gönder de bir bakalım diyor Güzel oldu,

İlan azalması değil, boş ve aynı ilanın birden fazla ( mükerrer ) girilmesi sebebi ile, balon bir ilan sayısı vardı. Şimdiki ilan sayısı/sayıları realiteyi gösteriyor. Bu da bizim gibi Tekil kullanıcıya yarıyor. İlanlara baktığımda, net satıcılara da yüksek oranda erişebiliyorum.

Dolandırıcı, mükerrer ilan gibi durumlar olduğunda bana iletin. Ben yönlendirmesini yaparım...

saygılar.
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben sahibinden.com yetkilisi olsam kapatırım 1 hafta siteyi, sonra herkes siteyi açında paralı ilan verelim diye yalvarır.
    eskiden gazeteye ilan verirken kelime başına para ödeyip, arabanın rengi dışında hiç bir şey bilmeden oradan oraya araba bakmaya gittiğimizi ne çabuk unuttunuz.
    adamlar hizmet veriyor, ücret talep ediyor. hem bu ücret uzun vadede lüzumsuz kalabalık ve fiyatlardan kurtaracak bizi. yine bizim lehimize yani.

birde şunu anlayamadım, sahibinden diyor ki, sıradan bir vatandaşsan sat arabanı. haydi güle güle. ama sürekli al sat yapıyorsan, birde bu işi vergi ödemeden yapıyorsan orada dur, ben senden ilan paramı alırım diyor. istediği parada 50-60 tl. bence az bile istiyor, ilan vereceğim rakam oranından yüzde alsa keşke, bak bakalım o zaman 20 liralık arabaya 35 nasıl yazıyorlar.

haa birde bu zamana kadar 4 tane 60-70 model olmak üzere toplamda 7 tane arabam oldu. hepsi birbirinden evlat olabilecek potansiyeli olan arabalardı. bir tanesinin ilanının 3. güne kaldığını bilmem, hatta çoğu şehir dışına aynı gün satıldı. araca göre mantıklı fiyat isteyince zaten aynen satılıyor, 1 ay bekleyipte ilan yenilemene bile gerek kalmıyor.

omco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Doğu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araca göre mantıklı fiyat isteyince zaten aynen satılıyor, 1 ay bekleyipte ilan yenilemene bile gerek kalmıyor.
    Kesinlikle katılıyorum. İlanı açar açmaz bir kadın aradı, geldi gördü. 2 gün oyaladı para hazırlıyorum, kredi çekeceğim vs sonra başkasıyla konuş şehir dışından geldi. İlanın 5. gününde satışı verdim.

Kaç bin liralık arabayı, evi vs satmana yardımcı oluyor, binlerce kişiye anında ulaşıyor ilanın bence istenen mikrat gayet yerinde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Günde 1500-2000 otomobil ilanı azalıyor........ 2-3 aya gerçek satıcı ilanları kalır........
    Okumadan imzalamam.....

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel uygulama, geç bile kalındı.
    Not Stock I20N
    Pedal Box
    Başaran Coil
    Mud flaps

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim, hanımın, annemin, babamın hesaplarıyla 1er ay ilan verdiğimde o araba satılmıyorsa 1 şişe tinerle elden çıkartır o aracı : ))
    Fiat's Are Faster Than You Think!

oabayram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buradaki herkeste gerçek satıcıymış yav
    leyleğiz

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    17 Şubat Otomobil ilan sayısı:
    346bin

17 Mart Otomobil ilan sayısı:
    303bin

Haftaya 300binin altında başlıyoruz;
    21 Mart Otomobil ilan sayısı:
    298bin

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu mantıkla youtube'a video yüklemekte paralı olmalı. Instagrama fotoğraf koymakta, facebookta bir şey paylaşmakta. Ne de olsa aynı anda milyonlarca hatta milyarlarca kişiye ulaşılabiliyor, adamlar koca site yapmış, bence normal ücretli olması.

Sahibinden.comda gereksiz ilan var derseniz, gereksiz video ya da yemek fotoğrafı sayısına bakın derim.

Sahibinden.com'un zaten reklam geliri var. Ben de bazen kullanıyorum siteyi araç satarken, hepimiz kullanıyoruz. Paralı olması bana koymaz, hatta bence her ilan koymak 500tl olsun, sadece ciddi insanlar koysun.

Al-satçıların bu şekilde engelleneceğini mi sanıyorsunuz gerçekten? Sadece bir site ilan vermeyi paralı yaptı diye bütün ikinci el piyasasının düşeceğini mi? Yakında kelepir düşen, düşecek araçlar başka ilan sitelerinde çıkmaya başlayacak, al-satçılar da oraya kayacak, mecburen normal vatandaşta oraya kayacak.

Ülkede büyük çoğunlukta para yok. Elalemin bilkentli başkentli kızının elindeki marka çanta fiyatı aslında altlarındaki araba. Ama bütün varlıkları o, o yüzden çok değerli, arabasını 1000tl daha karla satsa vurgun yaptım sanıyor garibim, halbuki kuaför parası birilerinin. Ne alt taraf üst tarafa ne kadar komik göründüğünün farkında, ne üst taraf alt tarafın sıkıntılarının, ödemelerinin, çalıştığı saat başına aldığı paranın farkında. Durum sadece sahibinden falan değil, durum çok daha vahim aslında. Çaresizlik sonucunda köylü kurnazlığına yatmak. Zaten bir toplumu da bu bitirir, herkes dolandırıcı olır kimse iş yapamaz.

Sahibinden.com büyük bir firma. Sizin düşündüğünüz gibi masumane düşünmüyor, amaçları yüzbinlerce araç ilanı verildiği için para kazanmak. Böyle büyük firmalara böyle her şeyi paralı yaptıkları zaman destek vermemek lazım ki yarın öbürgün her şeyin suyu çıkmasın. İnsanlar niye piyasa şişiriyor? Herkesin dolandırıcılığa soyunmasının nedeni ne? Bunların nedeni öğrenilip bunlar engellenmeye çalışılmalı ki ayakta kalalım. Yoksa şimdi sahibinden, yarın arabam, öbürgün beriki paralı olur, siz de alkışlarsınız, benim dediğim gibi 500tl ilan parası olur, çoğuna koyar, millet arabasını satarken iki üç kez düşünür. Bu da ikinci el piyasasına bir kez daha sekte vurur, zaten cansız piyasa iyice yok olur, sıfır araç distribütörleri de kafalarına göre zamı çakar, ikinci el piyasası iyice şişer, olay yine bize girer.

Güce tapmayalım. Büyük şirketlerin yaptıkları şeylere bakarken ince eleyip sık dokuyalım, kesinlikle kendi çıkarına bir şey yapıyor olacaklardır.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Turkiye de hem bundan hem de al-sat dan vergi alinmali. 3 e aldin 5 sattin o zaman 2 liranin 35% ini devlete vereceksin ben nasil veriyorsam.
    Evi kiraya verirken de ayni sekilde..

O zaman vergi tabana yayilir, dolayli vergi kalkar (pahali benzin iletisim vb)
    Built to fall....

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bireysel kullanıcıların yanında sahibinden.com üye işyerlerinden yıllık sattığı ilan paketleriyle oldukça iyi bir gelir elde ediyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)