Modern hırsız
Printable View
Baya aciklayici olmussunuz :D
Cevap hakkı doğduğu için yazmak zorunda kaldım..
Benim dunya gorusum ile sizlerin düşünceleri çok farklı.
1- İstanbulda veya Ankarada patlama oldu diye konu açtınız. Diyarbakırda veya Anadolunun herhangi bir ilinde patlama oldu diye niye konu açmadınız. İstanbulda ölen can'da Diyarbakır'da ölen patlıcan mı ?
2- Televizyonlar İstanbulda kar yağdığında olay olay diye haber yapar uyarılar yorumlar bir sürü hikaye Anadoluda herhangi bir ile kar yağdığında niye haber olmaz..
3- Sporu sadece Futbol dan oluştuğunu sanırsınız ve bu uğurda dünya paraları bir kişi alır sesiniz çıkmaz..Aksine desteklersiniz.. Büyük şehir takımlarının müsabakalarını tartışırsınızda neden başka herhangi bir musabakaya konu açmazsınız...
4- Mustafa Koç için ağladınız ağıtlar yaktınız.. Diğer vefat eden insanlarımızdan farkı nedir Holding sahibi olmasımı.. Allah rahmet eylesin dersin ülkemiz insanlarına iş ve ekmek sağladığı için saygı ile anarsın geçer gidersin.. Bu kadar şakşakçılık ne için..Holding sahibi olduğu içinmi..
5- İstanbul Park F1 ücretleri ''uçak ile yurtdışına gidecek imkanı olanların'' canını yakacak şekilde fiyat düzenlemesine gidince olay oldu'da.. Bu güne kadar 250 tl ücreti zar zor veren insanlarımız için neden sesiniz çıkmadı..
Bunun gibi bir çok konu var. Sizler ile benim aramdaki fark.
bunuda ekle Metin koymuş facebooka ordan çalıyorum :hehe:
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net...92&oe=578B47C9
Savcı için anlatılacak kelimeler yetmez adamın ham maddesi.:D
https://www.youtube.com/watch?v=G7HnhkYU9RU
:hehe::hehe::hehe:
https://pbs.twimg.com/media/CeLZtY0XIAA-0NY.jpg
reyizin son twiti
http://www.yukleresim.com/images/201...01c3afcd64.png
(-Türkiye' den bir isteğiniz var mı? rakı, şiş kebap,lokum, halı? söylemeniz yeter, hizmetinizdeyiz.
-reyiz: aslında şiş kebabı seviyorum ama işim gereği kabul edemem :D )
Fark var seninle benim aramda kocaman bir fark varrr
Diyarbakır'da patlayan bomba ne ben onu anlamadım ? Şehrin göbeğinde teröristler bomba patlatıp masum halkı mı katletti ?
Ciddi anlamda tehlikeli düşüncelerin var, yani bi yere gelebilecek düşünceler değil sadece bu kafada yaşayan insanlar beni ürkütüyor..
Tabiki mustafa koç için daha çok kişi üzülücek.
1) Tanınırlık (Tanımadığın duymadığın birine nasıl bir duygu besliyeceksin?)
2) Türkiye'ye katmış olduğu yüzlerce şey (Ülke için faydalı olan bir insan tabiki diğlerinden ayrılır. Bu ülke içinde bir kayıptır)
3) Kültürlü ve bilgili bir insan daha aramızdan ayrıldı. Zaten sayıları oldukç az.
HSYK bu savcıdan ders almalı her sene en az 11 ay eğitim almalı.
Parası neyse biz veririz .En azından hukuk hukuk gibi olur.
La bide çok heyecan yaptık sanki götümüzde patlayacak gibi bi his var. İlk başta bende çok sevindim ama bu reza malının arkasında bu kadar hükümet cart curt falan varken salak değildir ya yakalanacağını bilir. Ebruda yanındaymış tam bir tiyatro gibi duruyor.
Bence hükümetinde bu olaydan başından beri haberi var. Hatta amerika türkiyeden istedi Rezayı bizimkilerde bu şekilde gönderdi orada itiraf edecek herşeyi ama şartlar arasında türkiye'nin kesinlikle ismi geçmeyecek gibi bir madde var.
Yani Reza hem itirafçı olacak, hem abd ile yapılan anlaşma sayesinde türkiyenin adını geçirmeyecek. Bizim hükümette yolsuzluk olaylarında bu şekilde kendini aklayacak "gördünüz mü bakın tr de hiç bir kaçakçılk olmamış üstünede bizim egonomimizi kalkındıran adamı aldılar elimizden yine maduruz" ayağı yapıp kendini aklayacak.
Nedense böyle çok ama çok pis bi koku geliyor burnuma.
Yolsuzluk olaylarındada şimdi boku yedin kakılmış diye çok heycan yapmıştım adamlar %50 ile geri döndüler. Buda bi tarafımızda patlayabilir.
Bence cemaatin işi cia ile anlaştı.
Bu hükümeti patlatacaklar reza ile :)
Ben çok iyimser bir gorus vereyim herkes guzel umutlu bir gun geçirelim:)
evlerde yakalanan paraları, kasaları, ayakkabı kutularını, öğrencilere yardım ya da camiye yardım için toplandığını zanneden bir milletiz, düğünde takılan altınlar Reza sayesinde ucuzladı derler, oylar bir %5 daha artar...
Metin abi
1- Herkes kadar senin de konu açma hakkın var bu konuda sen hiç bir konu açtın mı? Siyasi konular hakkında konuşmuyorum diyemezsin her konuya yazıyorsun. Yazma da demiyorum hakkındır. Yaz farklı görüşleri görmek her zaman iyidir farklı bir perspektiften bakmamızı sağlar
2- İstanbulda kar yağdığında tabii ki haber olur. Doğuya da ilk kar düştüğü anda tvlarda gazetelerde haberi yapılır. Ama daha sonra bütün kış kar yağdığı için o bölgelere haber niteliği taşımaz çünkü olağan birşeydir. İstanbula kar yağdığı anda Türkiye ekonomisine zararını söylememe gerek yok heralde. İnsanlar işlerine gidemez hayat durur para akışı durur. İstanbulda çalışıp kazanıp para harcayan insanlar sayesinde Türkiye ekonomisi ayakta durmaya çalışır. Sadece köprülerden günlük elde edilen gelir kaç milyon TL sende biliyorsun. Bu nedenle istanbula kar yağdığı zaman haber olur. Amerika da da durum aynıdır. Alaskaya sürekli kar yağar haber olmaz ama New York a kar tanesi düşsün alarmlar çalar. (Amerika örneği verdim diye celallenme hemen)
3-İnsanların sevdiği spor dalı konusunda taraftar olması sizi neden bu kadar etkiliyor bilemiyorum ancak başarı ve büyüklük taraftar kitlesi oluşturur. İnsanların sevmedikleri ya da ilgilenmedikleri spor hakkında neden yorum yapmasını bekliyorsunuz. Siz de sonuçta hayatta bütün yiyecekleri aynı orada sevmiyorsunuz sevdikleriniz ve sevmedikleriniz var. Futbol dünya üzerinde herkesin oynayıp zevk alabileceği bir oyun. Erişmesi zor değil. Herkes hayatında bir kez olsun topa ayakla vurmuştur kadın ya da erkek farketmez. Ama herkes basketbol oynamamıştır. Topu sektirmek dert değil önemli olan potaya atabilmek. İki taşın arasına 3 metre ara koyarsın olur sana futbol kalesi. Basket potası ara ki bulasın (şu anda her yerde var gerçi çocukken sadece klüplerde vardı). Hindistan da futboldan daha çok kriket konuşulur mesela o da halk sporudur.
4- Mustafa Koç için insanlar doğal olarak konu açar. Bu ülkede en fazla insana istihdam sağlayan, insanların evlerine ekmek götürmesini sağlayan, ülkeye dünya kadar vergi veren ve o kadar mal varlığı olmasına rağmen daha fazla çalışıp daha fazla istihdam sağlamak için çırpınan, Yanlışı gördüğü zaman korkmadan üstüne giden hükümet vs kimsenin yalakası olmadan işine bakan en vasıfsız çalışanından en üst düzey yöneticisine kadar herkese aynı saygıyı gösteren konuştuğu zaman ağzından nefret tükürükleri yerine en zor döneminde bile gözlerinin içi gülen insanların arkasından herkes ağlar. Bunların örneği zaten azdır. Barış Manço da bu tip insanlardan biridir. Bu adamlar hayatlarını kaybettikleri zaman çoğu toplum üzülür. Bu kişi hakkında yorumunuzdan bile Recep sevginizi anlayabiliyorum. Ancak sizin gibiler bu tip insanların arkasından sevinip yaw ne var bunda başkaları öldüğü zamanda ağlasanıza diyebilir. ancak sizin ki gibi robotlaştırılmış ve başkalaştırılmış insanlar başkalarına"şu da öldü şunun içinde ağla" diye serzen,şte bulunabilir. Çünkü beyininiz ona programlandırılmıştır.
5- Serbest piyasa ekonomisi herkes dilediği fiyatı belirler. Pist sahibi de bazı kişilere karşı bunu yaptı zaten. İnsanlar zar zor yemeğınden kısıp piste çıkıyorsa zaten çıkmasın diye bi taraflarımı yırttım. Otomobil sporu hiç bir zaman ucuz bir uğraş değildir. Pist bedava olsun merak etmeyin insanlara masrafı şu andakinden daha yüksek olur. Arabada eskiyen bozulan parça miktarı artar. Yorgunlukla kaza meydana gelme olasılığı çoğalır vs. 3 seansta bitiremediği lastiği insanlar bir günde bitirir yeni lastik almak zorunda kalır. Piste çıktığı zaman lastiklerinin yarım gün sonunda biteceğini kimse düşünmez. Pistten çıktıktan sonra pit alanında arabanın etrafında dolaşırken lastiklerin balataların halini gördükten sonra ben ne ... yiyecem şimdi diye kafasını kaputa vurur.
bana göre iran-abd arasındaki nükleer anlaşma sonrası kalkan ambargo nedeniyle ekonomik ilişkileri düzeltmek için yapılmış hamledir. reza bildiğim kadarıyla ambargoya aykırı ticaret yaptı. şimdi bu ekonomik ilişkileri düzeltme adına reza, zencani vb tipleri süpürüyorlar..bu adamlar sonuçta o dönemde zengin olan tipler.
iran ve hatta şu anki küba gezileri abd' nin düşmanlarla ilişkileri yumuşatma politikası gibi yorumladım.
ama korkuncu bill clinton sonrası bush gibi serseri mayını tercih etmeleri
obama sonrası trump' ı tercih ederlerse mokoko
millet sanıyor ki amerika elindeki bilgileri tayyibi ele geçirmek için kullanacak. CIA in elindeki Tayyip hakkındaki dosya sayısı heralde sizin bütün evinizi kaplayacak kadar fazladır. Heriflerin bunları öğrenmek için Ebrunun copçusuna ihtiyacı yoktur. 17 Aralık zamanı yavşak çıkıpta Amerikaya kurtarın beni uzun hakkında ne varsa söyleyecem deseydi amerika herife koçum senin bildiklerini biz çoktan unuttuk derdi.
İzninizle çeviride bir düzeltme yapayım;
Türkiye' den bir isteğiniz var mı? rakı, şiş kebap,lokum, halı? söylemeniz yeter, hizmetinizdeyiz.
-reyiz: aslında şiş kebabı oldukça seviyorum, ama sadece işimin gereğini yaptığım için hediye kabul edebileceğimi düşünmüyorum..
Adam reyiz çıktı..
fox tv de arka planda s.xo muhabbeti olayin sonu bence :)))
http://www.sozcu.com.tr/mobil/home/d...22&slug=gundem
Habere bahhhh yaaaaaa
Güzel günler göreceğiz edip akbayramdan hediyem olsun
Laaa bi sıçrasın burayaaaa heleeee allah diyorum bu dava...
Bu ülke mike mike adalet ogretseler keskeee:)
Yukarıda yanlış anlaşılmışım, bişey sorduk diye bikeç kişinin demediği kalmamış.
Neyse bu adam paket olmuş gerisi hikaye :)
Üstadım, dünya görüşüm farklı demişsin ancak senin dünya görüşün olarak adlandırdığın olgu, "tüm insanlar eşittir ve hepimiz empati yapmalıyız" merkezine dayandırdığın ama aslında anti-popülerizm dışında bir hiçbir parlak ışık görülmeyen bir durum.
Tüm yorumların, hep genel düşüncenin aksine inadına yada kasten yelken açan hemen herkesin ilk karşılaştığı sığ kayalıklara çıkıyor. Kayalıkları geçip de güzel bir kumsala gelsek, vay üstad da rüzgarın tersine gitti ama haklıymış diyeceğiz.
Mesajlarına baktığımda sürekli ayrı postlar, bir yukarıda yazdığını destekleyici yada değiştirici yada yumuşatıcı cümleler görüyorum. Bu kadar ek beyanat zaten işin özünde kendi içinde tam ve olgun bir fikrin oluşmadığının göstergesi. Zıplayarak çıkılabilen merdivenler gibi beyan edilmiş cümlecikler ve fikirler bırak sosyal medyayı ve forumları, yüzyüze iletişimde dahi antipatiklik yaratır. Bu antipati sebebiyle de, aynı fikirde yelken açmış yada açabilecek kişiler dahi yorum ve fikirlerine eleştirel yaklaşıyor. Anti popülerlik zor meslektir; çok sağlam hitabet ve kale gibi sağlam örülmüş düşünce topluluğu gerektirir. Sekerek ilerleyen düşünce yapısıyla ne hitabet olur ne fikir enjeksiyonu olur.
Anti popülere yönelip, arkadan da bu anti popülerizmi destekleyen çıkmayınca da, yine ilk sığ kayalıklar gibi; herkes ben farklıyım, ben sizden farklıyım, benim dünya görüşüm, benim dünyam, benim, ben, bene toslar.
Nacizane fikrim ve tavsiyem; bir soluklanın artık.
http://i10.sozcu.com.tr/wp-content/u...z-tv-kapak.jpg
Reza ya kızmış bazıları şimdiden:)
Güzel olasılıklar güzel tespitler. Gerçekleşmesi ümidiyle :) biraz uzun okumakta fayda var.
https://www.facebook.com/adenizyurda...53899659079845
Gerçekleşirmi bilmiyorum ama dediğiniz gibi güzel tespitler..
Bu tarz adamları bu kadar uzun soruşturmalarda tatile geldi yakaladık yapamaz kimse.
Bi fırıldak var yakındır çıkar kokusu..
Daha doğrusu Reza ne kadar işbirliği yapacak göreceğiz.. Zencani nin idam kararından sonra şu anda belkide en güvenli yerde A.B.D. hapishanesinde Reza..
Eğer tam işbirliği yapar herşeyi anlatırsa devlet bankası üzerinden İran la illegal ticaret yaptığımızı ortaya çıkarırlarsa ya tayyipe istediklerini yaptırırlar ya tayyibi harcarlar.
nası bi ülke oldu böyle hayır olsun sonumuz ( :
Arkadaş ben ciddi ciddi AKP li olsun olmasın ağzında iki de bir namaz vs kelimesi duyduğum adamlardan artık nefret ediyorum. Hepsi yalancı hepsi kalleş ve hepsi dolandırıcı. Herifin iki lafından biri sabah namazı ile güne başlarım olduğu zaman anla ki düzenbazın önde gideni. Yaptıkları günahı namaz kılarak ve bunu insanların gözüne sokarak bertaraf etmeye çalışıyorlar diye düşünüyorum.
Reza THY tarifeli uçağı ile gitti onu çok net biliyorum. Aynı uçakta Adriana Lima da varmış. Hödük yanında ebru varken Adriana ya bakmaktan kendini alamamış. Ebru hiç aldırmamış bile. Bizim arkadaşta kendi içinden nasıl bir ilişkidir bu arkadaş herif yanında karısı varken gözü sürekli başkasında ve karısı gık demiyor diye geçirmiş.
Dün a haberde gördüm, adam çıkmış rte Türkiye"de son 100 yılda gelmiş en büyük liderdir diyor.
Bunları görünce direk aklıma İlber Ortaylı geliyor.
Komedi filmi tavsiyesi vereyim size, a haber :)