-
Basık araç ile dört kişi düz yolda 70-80 km/h giderken ilerideki kasisi dördümüzün de görmemesi.Kasisyen geçerken dördümüzün de kafasının tavana çarpıp koltuklara geri oturmamız.Bu sırada bagaj kapağının da kendini koyuverip açılması.Basık araç eziyettir:D:D
-
Görselden başka birşeye yaramayan aksine tehlikeye sokan bir durumdur. Yolda rahat rahat gitmek varken direksiyona yapışıp çukur beklemekten gına gelmiyor mu ?
Yada bir kaza anında özellikle burun buruna çarpışma durumlarında karşıdaki araç sizinki ile aynı olsa bile olabilecek vahşeti hayal edebiliyor musunuz ? Kıyma olursunuz kıyma..
Her şeyin bir optimum seviyesi var vesselam. Görsel kadar sürüş güvenliğini de üst seviyede tutmak gerekir der susarım.
-
basıl araç kıllanıyorum ve görünüş olarak çok güzel oluyo ama gelin görünki istanbul içerisinde basık araç kullanmak eziyet kendine ve arabana yazık,her yer tümsek heryer kazık heryer çalışma heryer çukur her yer bozuk her yer göçük aynen siz istanbulun yollarını dabıl asfalt zannetmeyin yukarıda ne yazdıysam durum budur
-
Eziyet sahsen.. fsmde en sag seritte altini surttukten sonra zaten cidden eziyet bu dakkadan sonra.
-
Buna uygun yollarımız yok ne yazık ki.. Sürekli sağ sol yapmaktan polisle başımız derde giriyordu.. Adam alkollü müsün diye durdurdu, tehlikeli araç kullıyorsuna kadar geldi konu yırttık..
Basık aracı kullanırkende, dururkende büyük keyif alıyorum ama artık belim ağrımaya başladı yaşlanıyorum galiba.. :)
-
Şu anki aracıma başka kişilerin gazı ile hiç planımda yokken en başta 3.5luk HR yay taktım. Meğerse Allah belamı vermiş haberim yokmuş. Dağlık arazide sen neyine güvendin de yay taktın diye sorarlar adama. Gerçi o yaylarla istanbul yaptım. Otobanda herşey güllük gülistanlık idi ama şehre girdiğim anda nefret ettim. Açık konuşayım o zamana kadar sövdügüm adıyaman yolları zımba gibi geldi bana. İstanbul'da ağır ve çapraz geçtiğim kasıste dahi karter plastik muhafazayi sürtünce ya istiklal ya ölüm deyip sattım yayları. Sonra eibach prokit ile resmen hayat buldum. Ne yaysiz araba kadar leylek ne de 3.5 deyip kandıran 4 düşüren HR kadar sıkıntılı.
Ama bundan sonraki aracımda yay almam. Süspansiyon sistemine sadece yine bilinen markaların yükseklik ayarlı coiloverları ile müdahale ederim. Ya da dokunmam.
-
surda eziyet diyen kimse gidipte kaldırmaz aracını :D önde bide lip varsa sürekli gerilmektir
-
Şu anki aracımda eibach coilover var. Gözüme yüksek göründükçe 1-2 diş alçalta alçalta dibe vardı. Yaylarımı kessem diye düşünürken yakaladım kendimi
-
Önceden hunharca basıyordum artık içinde pek mutlu olmuorum gençlikte iyiydi sanki
-
106 da 3,5 yay vardı ne yüksek ne basıktı.
206 da coil ile 2 sene dip basık geztikten sonra orta basıklıkta kullandım.
E36 2 sene basık kullandım 3 kişi ile kasiste askıda kaldığımı bilirim
Ceed tamamen orjinal full konfor :D
-
Her aldığım aracımı ulan bunu basmıcam diyorum bi süre sonra gözüme çok çirkin geliyor kendimi coil siparisi verirken buluyorum . Coili taktıktan sonra bir süre çıtır basık geziyorum sonra biraz daha biraz daha gidiyor :D
-
Düşüncesini bile kuramiyorum ya :D memlekette yollar o derece bozuk.. Komple asfaltlanirsa eger(ki ben ihtimal vermiyorum buna) o zaman bi 3.5 ya da 5 inebilirim:) aksi takdirde cok zor.. Gözüme de guzel gelmiyor böyle..
-
Basık araç kullanmak sanatkarlıktır . Basıklıkta sefaköylü arkadaşlardan başkasını tanımam :) 5cm yay takılı e46ya neden yay takıp basmıyorsun demişti arkadaşlar alışmılar yerlerde kullanmaya :) Şuan 40/20mm kullanıyoorum onda bile sürtme oluyor ama fazlasını bu saatten sonra kullanamam okadar kasamam kendimi araba kullanırken artık.
-
Önceden yere çok değmeyen ama rahat gezilemeyen araçlar kullanırken güzeldi de şimdi E46 fazla basık diye bazen hakikaten dert oluyor. 2. arabaya kavuşunca şimdi anladım ki basık araba garajda güzel :D Arada canın isteyince çıkarmalık, eve girip çıkarken orada olduğunu bilmek geçerken bir bakış atmak için falan tablo niyetine süpermiş valla şimdi huzur buldum :D
-
çukur, set vs değilde yolun çizgisinin bozuk olması ızdırap oluyor, denizli antalya arası yolu bilen vardır illa resmen aracın yaptığı salınımlardan direksiyonu sabit tutamadım belli hızların üstünde. Coil var ama herşeye rağmen kaldırmaya gönlü el vermiyor insanın bu sıkıntılara rağmen
-
3,5 luk yaylı aracımda bile yeri geliyordu gerildiğim noktalar oluyordu.
Boşuna eziyetmiş. Araba sertleştiği için limit girilen virajda yolda tırtık vb. Bir şey olmamasını ummak. Valla istediği kadar yol tutuşu arttırdığı densin öyle bile olsa yol tutuş artığı halde her yere daha geç gidiyorsun. Fayda maliyet 0
Ailiemle bindiğim araca kolay kolay takmam bir daha. Bir kaç seneye 40 yaş sendromum için roadstar planım var. Onunda sendromun durumuna göre Dip basığa kadar yolu olur :))