Herkese merhabalar,farklı konu açmamak adına bende burdan soru sormak istiyordum.Aracım 2011 elantra orjinal halojen sistem bulunuyor.Ampüllerim h7 osram original.Bu ampüllerin daha güçlü olanı varmıdır? Night breaker önerenler olmuş ben daha önce kullanmadığım için bilmiyorum ön camda film var %35 1 numara şeklinde,bu night breaker böyle beyazımsı yanıyor normal hava şartlarında aydınlatması başarılı geldi bana izlediğim videolarda,fakat yağmurlu havada durum ne olur?
206'da nightbreaker kullanıyorum. Beyaz yanmıyor salında. Sarı tonu biraz farklı. O mavi şapkalı satılan beyaz ampul gibi değil yani. Yağmur performansı std. ampulden çok bir farkını göremedim ama kuru havada acaip fark var. Sanki sürekli uzun yanıyormuşçasına aydınlatıyor. Kör nokta kalmıyor diyebilirim.
Hocam yüksek güçlü bir ampul takmayı düşünmüyorum. Far camı ve reflektörü narin olduğu için kısa sürede far'dan edecektir beni.
Öncelikli olarak nightbreaker deneyecem hocam. Eğer yine çözüme ulaşamazsam son çare mercekliye geçiş yapacam. Far ayarlarına bakıldı bir sorun gözükmüyor. Yukarı kaldırmak da istemiyorum karşıdan gelen insanları zor duruma sokmamak adına.
Hocam orjinal farları kullanırken de aynı problemi yaşıyordum. Akü sağlam şarj sağlam. Nightbreaker işe yaramazsa mercek dönüşümü şart olacak.
Maliyet baya yüksekmiş hocam.
Hocam aynı sorunu orjinal farlarımda da yaşadım. Yinede jdm'nin etkisi olduğu konusunda size hak veriyorum. Orjinal farlarımın camlarında bir temizleme işlemi olsa belki bu kadar sorun olmayabilirdi. Gece körlüğü gibi bir sorunum yok hocam. çünkü kullandığım diğer araçlarda böyle bir sorun yaşamıyorum. örn. Bipper ile zifir karanlıkta uzunlara gerek kalmadan gidebiliyorum. Ayrıca zaten beyaz veya mavimsi aydınlatmadan hoşlanmıyorum. Xenonda olsa led de olsa holojende olsa kesinlikle orjinal ton yada ona yakın bir ton olacak.
Aynen hocam 55-55w yerine 100w takıldığı zaman 2 katı ısınma demek oluyor. Buda reflektör ve far camına zarar veriyor.
AliExpressten runstreet h4 9600lm led aldım, kargodan gelmesini bekliyorum. Gelince deneyimlerimi yazarım.![]()
Kısa sürelerde birşey olmaz kolay kolay. Bu işlemi yapıp yapmama durumunuz farları kapatmadan günde ne kadar kullandığınıza bağlı.
Bende 3 4 aydır var mesela herhangi bir sorun yaşamadım reflektörden yana. Mesela benim normal kullanımımda günde tek sefer halinde maks 15-20dk falan ihtiyaç duyuyorum farları kullanmaya, o sürede bir şey olmuyor. Bir daha çalıştırıp bir yere gidene kadar soğumuş oluyor zaten. Ama düzenli olarak 2 3 yada daha fazla saat far kullanımı gerektirecek yola gidiyorsanız reflektörleri ele almanız uzun sürmez.
Öncellikle herkese selamlar ,kullandığım 09 megane da aydınlatma sorunu yaşıyorum gece karanlık yerlerde nerdeyse hiç aydınlatma yapmıyor bazen farlar kapalı mı diye kontrol ediyorum ,araçta mercek mevcut hangi ampulü kullanmalıyım ,zenon olurmu yada ledmi teşekkürler.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
para sorun değil diyorsanız 1000 TL gibi bir bütçe ayırdıysanız öneririm
yeni nesil araçların bi-xenon sitemi ne ise aynı o şekilde aydınlatır ve sellektör yapmanızı sağlar
kullandım en ufak bir sorun yaşamadım
https://www.youtube.com/watch?v=jT9-_jSAD_0
Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri![]()
Bi-xenon dönüşüm sonrası;
http://youtu.be/DvublLEAjNs
http://youtu.be/WFHcY7RKXFY
Gerçekten aydınlatma çok güzel oldu.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)