serkanokan Nickli Üyeden Alıntı
1 önceki sayfada fotoğrafını yüklediğim likitlerim gelince tadını tam alabilmek adına TVF8 Baby Beast atomizerimde 1 aydır kullandığım 0.4ohm'luk hazır coili, herhangi bir tat sıkıntısı yaşamamama rağmen, yine kutu içeriğinde gelen 0.15ohm'luk hazır coil ile değiştirdim. Yarım saat coil ıslanmasını bekledikten sonra 1 saatte ortalama 2-3 puf yaparak(onlar da art arda değil) içmeye başladım. O kadar az sıklıkta kullanmama rağmen aynı günün akşamı anlamadığım bir şekilde coilim yandı, likitten önce plastik, sonra da yanık tadı gelmeye başladı.Ben de doğal olarak içmeyi bıraktım.
TVF8 Baby Beast için RBA coil satılıyormuş, inceleme videolarını izledim, fena bir ürün değil. Atomizer değiştirmeden, veya hazır coil almadan(hazır coilin 5'li paket fiyatı 13 sterlin, Türkiye'de 1 adet fiyatı 35tl) telini kendim sarıp, pamuğunu kendim yerleştireceğim bir coil almaya karar verdim.
Coil'in kendisi, pamuk, tel, cımbız vs. için fiyat listesi oluştururken, tek tek alıp daha çok fiyat vermek yerine bu iş için hazırlanmış olan dijital ohm metre ve farklı çaplarda kılavuzları bulunan coil sarma makinesi dahil tüm gerekli malzemeleri içeren özel hazırlanmış bir D.I.Y çantası aldım. Ancak yaşadığım yerde fiyatlar Türkiye'nin kimi ürünlerde yarı, kimi ürünlerde 3'te 1'i fiyatında olmasına rağmen bu ihtiyaç/hobi/keyif adı her neyse git gide daha da pahalı bir hal almaya başladı. Artık kendimi tek avuttuğum nokta elektronik sigaranın, bilinen kadarıyla sağlığa zararının sigaraya göre çok daha az olması.
Bazen, ilk başladığım kalem tipi elektronik sigarama geri dönmeyi, hem bu işe çok kafa yormamak hem de maddi olarak bu kadar fazla harcama yapmamak adına istemiyor değilim açıkçası :)