LnchCntrl Nickli Üyeden Alıntı
Açılı abilerimiz kadar pro olmasakda kendimizi eğlendirecek kadar turlayabilen , kontralara girebilen biri olarak yazayım bi kaç bişe abicim.
Zaten forumdan bildiğim , yazılarını sevdiğim birisin, böyle bi konuyu açtığın için de ayrıca saol, çünkü bu samimiyetini gösterir benim için.
Şimdi ana fikrin , aracın düzenini bozmak, onu yoldan çıkarmak olduğunu mantıken kavramakta fayda var.
*Kontrol sistemlerinin Off olduğunu farzediyorum
Direksiyona öyle bi hakim olmalısın ki en sol açıdan en sağa bir anda kırabilecek şekilde konumlanmak çok önemli
2.Vites 3000rpm seyrediyoruz diyelim, sola açılı parkurdayız farzedelim,
İlk kural aracın dengesini 'istediğimiz ölçüde bozabilmek' olduğunu biliyoruz, e o zaman ben panik direksiyon ve gaz hareketiyle dengeyi bozabilirim
Sola ani direksiyon hareketi ve ilk patlamayı ( aracın durumuna göre ) debriyaj tazeleyerek veya sadece dip gaz yaparak açıya giriyorum
Hemen akabinde direksiyonu sıkmadan, ama kontrolüde arabaya bırakmadan izliyorum, o yolunu bulacaktır,
siz sadece ona o an ki duruma göre , müdahele edeceksiniz bunun ne yazık ki tarifini yapamıyorum.
zaten kendi tecrübemde şu ki, o açıya girdikten hemen sonraki aracın kendi verdiği kontraya yanlış müdahale ile drift kazalarının çoğu meydana geliyor.
İlk olarak bu kısmı biraz tecrübe etmeni tavsiye ederim, 1.vites köşebaşı attırmalarını zaten yapamayıver abi, trafikte olacak işler değil ..
Kesinlikle Çok tecrübe ve iyi zamanlama bu iştede iyiye götürüyor insanı, amatör biri olarak yazdım, yanlışım varsa affola