User Tag List

Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon
99 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Düşmeyecek Piyasa

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi kiralama işi bence bize tutmaz.
    Neden dersen 1 sene araç kiraladın, sonra geri verdin. Elinde bir mal yok. İstediğin zaman paraya çevireceğin birşey yok havaya para vermiş gibi.
    Bu fiyatlardan olmaz. Dediğin gibi çok daha uygun paketler hazırlanmalı.
    Kiralama işi tutar bence. 2003 model corolla için Kasko 1900 sigorta 1450 senelik vergi 900. Arabayı sadece sigara yakıp izlemek aylık 350 lira. Daha binmedim gezmedim; yazlık kışlık lastik almadım; debriyajım bitmedi; bakıma girmedim Allah korudu kazayada karışmadım. Bunlar olunca zaten ayda 1000lik oluyorz hemde arabaya kıyamıyorum bişi olcak diye; gezerken bile tedirginim. Ulan araba alıyoruz kullanalım diye biz onun kölesi oluyoruz. Bana kiralama şirketi çeksin 500 lira fiyat hemen kiralarım ardıma bakmam. Şirketlere Symbollerin aylık 700tlye kiralandığını biliyorm.
    Olmaz olmaz demeyin zamanında Cep telefonları tutmaz denmiş bir ülke burası

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Getiri açısından bakarsan gene zarardasın aslında. Aynı paraya ev ya da işyeri alsaydın bugün ne kadar ederdi ona bakmak lazım.

Yukarıda darkmoon abimizin açıkladığı gibi çoğu kişi için kiralama daha cazip. Masrafını arttırıp kdv'den düşmek kadar güzeli yok valla. Şu anda şartlar müsait değil. İlk fırsatta ben de o sisteme geçmeyi planlıyorum.
    mülk yatırımı ayrı. herkes diyor o paraya ev alsaydın şu kadar kira gelirdi şu kadar değer kazanırdı diye ama jipim olmazdı.Hayalimdi bu benim gerçekleştirdim
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi kiralama işi bence bize tutmaz.
    Neden dersen 1 sene araç kiraladın, sonra geri verdin. Elinde bir mal yok. İstediğin zaman paraya çevireceğin birşey yok havaya para vermiş gibi.
    Bu fiyatlardan olmaz. Dediğin gibi çok daha uygun paketler hazırlanmalı.
    bilmiyorum sizin orda yok herhalde şu anda çevremdeki araçların nerdeyse %90 ı kiralama.. insanlar son 5 yıl öncesine göre deli gibi kiralık araç alıyor.. yolda e-5 temde giderken yollardaki araçların nerdeyse çoğu kiralık araçlar..

para hesabın yanlış kardeşim ntv de araba programında arabalar üstüne ihtisas yapmış biri aynen şunu dedi ..
    100 bin tl ye krediyle alınan bir aracın kredi farkı,bakımı,lastiği,vergisi,sigortası 3 yada 4 yıldaki ortalama gideri 60 bin tl yani sana arabanın maliyeti 160 bin tl oluyor.. aynı aracı kiralarsan aynı süre zarfında vericeğin para 60 bin tl .. arabanın parası cebinde kar kalıyor..

Araba kiralama özellikle sabit geliri olan insanlar için şu anda araba satın almakdan çok daha ideal..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kabaca birey hesabı yapılırsa her 100 kişiden 80 i araba kiralarsa kiralama şirketi 80 araç almak zorunda kalır..

bu araçların periyodik değişim süreci vardır ortalama high premium bir araç olmadıkça panemera tarzı cls tarzı s classe tarzı normal passat jetta türevi araçlarda ortalama 5 sene falandır.. 5 sene sonra firma elindeki araçları satar yeni filo çeker..

basitçene matematik formulü yapın 80 aracı satışa çıkartan şirket 20 alıcı varken geriye kalan 60 aracı kime satıcak sürekli şişicek ikinci elide unutmamalı devamlı o 60 araca yenisi eklenicek....

bundan diyorum pazarda fiyatlar şimdi değil ama ilerde satılıkda aşırı fazla ama satın almada azalma olucağı için dibe vurucak diye..

özellikle kiralama işi tam bir otursun sokakdaki vatandaşa kadar insin ozaman görün. buda bir iki sene gibi bir şeydir..
    sigrota fiyatları uçmuş almış başını gitmiş 1500-2 bin tl ye sigorta çıkan araçlar var sadece o fiyata bile araba kiralamak daha mantıklı..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 aydir takip ettigim bir araba var. Piyasasi 41 42 max. 46.000 yazmis bayiden 2.el araba 2 ay satilmadi 56.000e guncellediler fiyati mesaj attim 46ya satilmayan arabayi 56ya nasil satacaksiniz diye. Cevap aracin fiyatini sahibi belirler iyi gunler. Simdi herkes bu kafada olunca yapacak bir sey kalmiyor malesef.

lowfamilia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eren G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 aydir takip ettigim bir araba var. Piyasasi 41 42 max. 46.000 yazmis bayiden 2.el araba 2 ay satilmadi 56.000e guncellediler fiyati mesaj attim 46ya satilmayan arabayi 56ya nasil satacaksiniz diye. Cevap aracin fiyatini sahibi belirler iyi gunler. Simdi herkes bu kafada olunca yapacak bir sey kalmiyor malesef.
    aynen öyle insanları aptal sanıyorlar herhalde o paraya alıcak salak çıkarmı diye düşünüyorlar.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malı arapfaikten alıyoruz mersine kadar göki kullanıyo

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arac alim satim siteleri kesinlikle cok etkili bu konuda. Okumayan arastirmayan adam '' vay gardasim adam arabasina 15 lira istiyor, ben niye 13e koyayim'' diyip itelemeye kalkiyor. Bir de bunlarin ozguvenleri tavan yapmis versiyonlari var, fiyat neden boyle fahis diye sorulunca '' isine gelirse, istedigim fiyat bu'' demiyorlar mi, fitil oluyorum.

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek sorumlusu biziz herkez ucuz yoldan para kazanmaya calısıyor bindigi aracı isteyen olursa kar eder satarım veya binerim ne olcak akarı kokarı yok dedigi sürece böyle olur,Gecen 1.4ies i 22 ye alan arkadasım suanda 27 istiyor,Ki satarda, Sıfır aldıgı b8 passatı kar ile sattı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye de bi araba almak için herşeyimizden kısıp biriktirmemiz gerekiyo araba cidden bize lüks olmuş.

aTaBeY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Asla ve asla artist konuşan tipten altından da olsa aracı almam. Doğuş gibi firmalarda sıra bekleyip de paramla rezil olamam. Kendi aracım için mantıklı gelen adama hertürlü indirmi yapar bazende zararına veririm. Piyasa kimse üstüne alınmasında bu yeni nesil yüzünde böyle oldu. Lafım meclisten dışarı hepsi kendini ordinaryus galerici zannediyor. Bir dönem galericilik yaptım öyle şeylere şahit oldum ki ömrüm boyu unutmam. Bazı insanlar araçlar için öyle büyülenmiş geliyor ki servisin bu araç kapıdan çıkar çıkmaz motor tamiri bile isteyebilir okadar bakımsız dediği araca istenilen fiyatlardan el sıkışıldığını ve servisin arkasından da çay içerken galeride ''Yav bu servislerde de nekadar yeteneksiz kendi yerini açamayan tamirci var ise işe alıyorlar'' denildiğini duydum... Fazla uzatmim bizim milletimiz her konuda kendini KİNG zannediyor. Şu egolarımızdan kurtulmamız lazım artık. Hep bizimki iyi hep biz mantıklıyız tek biz akıllıyız, yenilmez bileği bükülemez bir ticaret adamıyız hepimiz....
    S!nek Performance Race Parts & Aftermarket

aTaBeY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit : Ha galeri işini bıraktım neden ? çünkü ortaklarım ayda 5 araba satarken ben 1 tanesini satmakda zorlanıyordum. Kapıdaki çiziği söyleyince bana gülerlerdi. Ben o işi arabaları seviyorum diye yaparım sandım ancak dobloya dublo connect e kornet diyen adamlar benden çok kazanınca , dedim her işi İYİ BİLEN adamı yapsın biz beceremedik dedim.
    S!nek Performance Race Parts & Aftermarket

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    35 e aldığı arabayı bir sene sonra 45 e satan arkadaşlar para kazandım diye düşünüyor ama diğer arabaların da fiyatları aynı oranda yükseliyor. Yani X araba alma gücün varken gene X araba alacak kadar gücün var. Buna da enflasyon deniyor zaten. Domatesin kilosu %20 artıyorsa otomobilin fiyatı aynı oranda değil daha da az artıyor. Bir amerikalıya ikinci el civic için 20 bin dolar verdim dersen adam yuuh herifteki paraya bak civic e o para verilir mi der. Herif 30 bin dolara 0 mustang elıyor çünkü. Amerikada vergiler çok mu düşük alakası bile yok.
    IN BOOST WE TRUST

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    golfü polosu olan caddy tamponunu alsın bildiğin herifler Golf - polor R tamponunu oynayıp takmışlar

hem 2.0tdi olması 102 hp gibi rezil bir motorlu olmasından baya uçmuş fiyatı. kangoo cakması citan en son böyle olmuştu zengin esnaf aldı kaldı öyle. çok rakibi 1.3-1,6 semalarında gezerken bedavadan vergi vermek istemez heralde.

boşline ları 65-70 lerde geziyormuş gerçi onu çok ucurmamılar gibi
    1881 - 193

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amerikada vergiler düşük değil belki ama araba konusuna gelince düşük... Ben 4000CC olan bir araca 10bin dolar yıllık ödüyorsun (o zamanki kur ile) deyince Mazda satış elemanı müdürünü çağırıp durumu söyledi, şoka girdiler Bir diğer şok konusu ise 1,6 araba ve Türkiye'de ki donanım konusunda oldu. Biz çok dolu arabalar kullanıyoruz genelde (mazda için). Orada donanımı yükse mazda çok yoktu. 2 havayastığı, manuel klima vs. diğer markalarda durum nedir bilemiyorum tabi. Corollalarda çok boştu mesela... 2008 abs siz falan çoktu.

2.0 üzeri bir aracın ÖTV'si %145 Türkiye'de... 1,6-2,0 arası %90 1,6ya kadar ise %45...

arabanın ham değeri 100bin ise kdv+ötv falan ekleyince 280leri buluyor... Yani devlet sizi vergi verdiğiniz için araba ile ödüllendiriyor ve size hediye ediyor

Bizde ikinci el hala çok değerli bu nedenle. 2005-2011 arası dönemde arabalar yatırım olmaktan çıkmıştı... 3yaşında mazda3ümü 2009da 19,5a zor sattım.KM 115bindi... 50-60binde olanlar 22-23tü... Şimdi 2013 mazda3 ikinci elde 45-50 arası...

Uzunca bir süre araç piyasası düşmez. Elinizde temiz sorunsuz aracınız varsa gaza gelip ucuza vermeyin. İmkan varsa önce alacağınız aracı alın, sonra satın eldekini...Temizse gider zaten 2 haftada.

Kiralama işi benimde aklıma yatıyor. Çok sık araç değiştiriyorsanız al sat mantığınız varsa ve kar bekliyorsanız tabi ki makul olmayabilir. Ama 100 bin TL lik araç bakıyorsan, yukarıda ki hesap mantıklı...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hep söyleniyor, doğru, arz talep meselesi, maalesef. Ayrıca Türkiye'de yerleşmiş ve çok zor değişen bir otomobil kültürü var. Daha yeni yeni tek kapı araçlar öcü olmaktan çıkmaya başladı. O dahi çok az modelde.

Eğer hobi amaçlı kullanmıyorsanız ve düzenli yol yapıyorsanız kiralama daha mantıklı. İşin bittiğinde orası boyalı burası şöyle diyip pazarlık yapan adamla uğraşmıyorsun, günlerce arabaya bakmak için gelen gidenle uğraşmıyorsun. Değerinde verdim mi, kazık mı yedim düşüncesiyle uğraşmıyorsun. Elbette ki kiralamak satın almaktan pahalı olacak. Kiralayan firma da para kazanacak. Ama ben ne değer kaybı ile uğraşıyorum, ne servis masrafı, ne kaza yaptım derdi. En ufak bi sıkıntıda ikinci aracın hazır, yedek lastiğin hazır.

Dediğim gibi hobi ayrıdır, benim de şahsi aracım ayrı iş aracım ayrı. İş için kiralamadan başkasını düşünmem için boş vaktimin çok olması lazım. Aldığı sattığı dönem arasında kar ederken, döviz kuru nedir alım gücü nedir bilmeyen, 5 sene önce aldığı evden dolar bazında zarar edip de ne kar ettik sanan insanlarla araba pazarlığı yapmanın gereği yok. Bir tane güvendiğim ve herçekten ticaret yapan galerici dostum haricinde gerisi hikayedir (normal araç için.) kupon araba da zaten gönlümü kaptırıyorsak ya alabiliriz ya alamayız.

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fatih kardeşim,
    Konuyu açtığım dönemde Ülkemiz de koalisyon gündemdeydi. Bende ona istinaden açmıştım.
    Sonra o durum aşıldı ve piyasa kaldığı yerden yükselen trend de ilerlemeye devam etti/ediyor*

* Şimdi ki güncel konu ise aşağıdaki linkte;
    http://www.techturkey.com/forum/sohb...nsimalari.html

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    herkes 3-4 sene beklesin ömrümüz vefa ederse izlesin görsün pazar tepe aşağı düşücek.. sahibindenmiş oymuş buymuş bunlar şu an için trend bahaneler..

insanlar araba almayı büyük oranda kesip kiralamaya döndüklerinde araba satın alma kültürü öldüğünde ki bu bir anlık bir işdir..
    pazarda araçlar öyle şişicek ki.. firmalar özellikle kiralama firmaları ellerindeki değişim için satmaları gereken araçları bedava rakamlara vericekler zaten parasını çıkarmış olucaklar o aracın fazla fazla.. ucuza satmaları onları zarara sokmaz..

Araba satın alma kültüründe olan insanlarda şu mantık olucak araba satın almak tamamen zarar kiralamak çok daha ekonomik niye alıyoruzki biz araba mantığına girdilermi izleyin seyreleyin pazarı.. ikinci eli.. bu balon fiyatlardan eser kalıcakmı..

bugün 2 bin lira aylık kiraya seat leon var şahısa torpilsiz rakam.. zaten artık distirübütörlerde kiralama şirketlerine özel bomboş ama dışı premium görünümlü araçlar getirtiyor ucuza malolsun ama havalı dursun hesabı.. kiralamalara özel düşük hacimli smart tarzı honda jazz micra tarzı aylığı 700-800 tl lere araçlar olursa kimse araba almaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ben bunu şuna benzetiyorum..

90 lılarda 2000 lilerde otomatik vitese öcü gibi görenler vardı otomatik gördümü korkan kaçanlar vardı ) halbuki o yıllarda avrupanın %90 otomatiğe geçmişdi manuel satışı nerdeyse yoktu... otomatik alınırmıymış falan diyen bir sürü insan vardı şimdi abi manuel alınırmı manuel hammallık otomatik al manuelden hem daha hızlı hem daha az yakıyor hemde keyifli konforlu diyorlar..

kiralamada şu anda aynı evrede.. bir kaç sene sonra insanlar abi araba satın alınırmı hammallık sigortası vergisi muayenesi bakımı lastiği osu busu kirala gitsin ne uğraşıcaksın mantığında olucak...

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkes 3-4 sene beklesin ömrümüz vefa ederse izlesin görsün pazar tepe aşağı düşücek.. sahibindenmiş oymuş buymuş bunlar şu an için trend bahaneler..

insanlar araba almayı büyük oranda kesip kiralamaya döndüklerinde araba satın alma kültürü öldüğünde ki bu bir anlık bir işdir..
    pazarda araçlar öyle şişicek ki.. firmalar özellikle kiralama firmaları ellerindeki değişim için satmaları gereken araçları bedava rakamlara vericekler zaten parasını çıkarmış olucaklar o aracın fazla fazla.. ucuza satmaları onları zarara sokmaz..

Araba satın alma kültüründe olan insanlarda şu mantık olucak araba satın almak tamamen zarar kiralamak çok daha ekonomik niye alıyoruzki biz araba mantığına girdilermi izleyin seyreleyin pazarı.. ikinci eli.. bu balon fiyatlardan eser kalıcakmı..

bugün 2 bin lira aylık kiraya seat leon var şahısa torpilsiz rakam.. zaten artık distirübütörlerde kiralama şirketlerine özel bomboş ama dışı premium görünümlü araçlar getirtiyor ucuza malolsun ama havalı dursun hesabı.. kiralamalara özel düşük hacimli smart tarzı honda jazz micra tarzı aylığı 700-800 tl lere araçlar olursa kimse araba almaz..
    Yalnız dostum,
    Bizim insanımız kiralamadan ziyade sahip olmayı sever.
    Emanet gibi gördüğü için rahat edemez. Örneğin bir memur insana(öğretmen vb.) araç kiralatamazsınız.

Bir diğer unsur da, araç alırken kiralanmış araçlardan kaçıyor insanlar. Fiyatı daha uygun olsa bile tercih etmiyorlar.
    Hal böyle olunca da, o bahsettiğiniz ucuz kiralık araçlar yine kiralama firmaları arasında dönüp duracaktır.

Piyasa ancak belli bir doyuma ulaştığı takdirde(arabasız çok az aile kaldığında vb.) yatay ve aşağı trende döner...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)