bizim üst katta insan degil başka bişe yaşıyor hepsi kilolu ailecek bide koşturuyorlar evin içinde ilk zamanlar bende garipsedim ama alıştım artık bi tek gelen misafirler alışamadı:D (tanesi 130 kilo civarı 4 le çarp)
Printable View
bizim üst katta insan degil başka bişe yaşıyor hepsi kilolu ailecek bide koşturuyorlar evin içinde ilk zamanlar bende garipsedim ama alıştım artık bi tek gelen misafirler alışamadı:D (tanesi 130 kilo civarı 4 le çarp)
Gecmis olsun. Mal insanlrimiz oldugu icin durum skintili yarbay da yazmis hukuku gectik sen evde yokken esin ile dalasmasini bile istemeyiz. Skintili bir durum. Bende ekimde evlenecegim icin bayramdan sonra ev bakicam hep ara kat bakiyorum sicak oluyor diye ama dengesiz komsu cikar ise durum vahim yada komsu secicez yada en ust kat en guzeli
Ankara dikmen de otururken bizimde ustumuzde boyle sorun vardi fakat bizimki cocuk degil bildigin kazik kadar adamlar saz calip halay cekip alem yapiyorlardi uyarilara ragmen kesilmedi bizde sizin gibi altdan vurduk. Kapiya geldiler ekmek bicaklari ni cekip baba ogul ustlerine gidince komsular ayirdi polisler geldi daha sonra kuzu gibi oldular... Misafirleri geldiginde kucuk kizlarini yollayip abi bu aksam misafirimiz var gurultu gelirse ozur dilerizbdiyorlardi.
Kavga dovusle hicbirsey cozulmez, milleti suca tesvik eden arkadaslar yaptiginiz da suctur bilin istedim.
Dostum senin de yapabilecegin iki sey var, ya tasinirsin ya da adam gibi izolasyon yaptirirsin. Istenen frekanslarda ciddi azaltmalar yapabilen, bu isi profesyonel olarak yapabilecek birileri mutlaka vardir memlekette, acikcasi arastirmadim o yuzden nokta atisi isim veremiyorum, bu konuda google'dan destek alabilirsin. Ben sadece yol gosterebilirim, gerisi senin pasa gonlunun bilecegi is...
Ögrenciyim zemin katta oturuyorum 2 sende 4. Evim bu ev sahipleri okadar terbiyesiz ve pişkinki anlatamam şuan ki oturdugum yerde kapıyı biraz hizli kapatsam yada rüzgardan çarpsa hemen uyarıyorlar sesiniz çıktı diye en son oturdugum evin kapısının önune park ettigim arabamı çekmem gerektigini kendi arabasını koyacagını üstünüde kapatacagını söyledi bu arada 3 park yeri daha var bu benim kapımın önü müstakil ev oldugu için kan beynime sıçradı en son kavga ettigimi hatırlıyorum sonra konu kapandı ama artık bilerekmi yapıyolar napıyolar yattıgım odanın üstünde ve salonun tam ortasında özellikle vize zamanları zıplıyolarmı artık bişeylemi vuruyolar bilmiyorum taciz leri başladı enson cekerim emaneti s... Adaleti diye üste çıkacam az kaldı çok sinir bozucu olmaya başladı anlıyabiliyorum sizi kafa beyin kalmıyor
Gunes bey ( abi ) ben suca vs tesvik etmiyorum. Kavga edinde demiyorum yanlis anlasilmasin lutfen. Bizimki ap ayri bir olaydi. Bunlar babadan kalma binada butun akrabalar bir aradaydi surekli kiracilari olmus. Bunlarda mal sahibi kiracilar ses cikaramamis. Bizde evi satin aldik. Neyse adamlar iki haftada bir alem yapip darbuka saz calip cosuyorlar halay cekiyorlar gibi zaten eski bina yalitim sifir. Bizde kavga gurultu olsun istemezdik ama bir sene boyunca uyarilar polise sikayet fayda etmeyince en son gece 3 e kadar devam edince insan ister istemez bu sekilde ani ofke ile kalkiyor. Konuyu acan kisinin sorunu cocuk o cok farkli bir olay durdan sustan anlamaz elini ayaginida bagliyamazsin sonucda. Ama ailesi biraz daha dikkatli olabilir. Allah yardimcisi olsun diyebilecegim baska bir sey yok Saygilar.
Ev kiraysa direk taşının hiç strese gerek yok onun dışında polise şikayet edebilirsiniz. Bizim öğrenci evinde arkadaş yarım saat yüksek ses müzik dinledi tak kapıya polis geldi sonra zaten bi daha öyle bir şey olmadı ama bozulmuştuk insan en azından uyarır direk polis göndermek ne diye :D
Annemler babamlar anlatırlar önceden saygı varmış şimdi her geçen gün saygı ve anlayış kavramları eksi yönde ilerliyor.
Komşu rahatsız eder rica edersin,uyarırsın ama sanki haklıymış gibi terbiyesizlik yapıp bir de üste çıkar.
Garajının önüne çeker gider geldiğinde de 5 dakikalık işim vardı bekleyemedin mi der.
Komşu teybin sesini açar ne var müzik de mi dinleyemeyecez der.
Gürültü olur çocuk var ne yapalım der.
Sürekli bir haklı olma çabası.
Empati özürlü bir milletiz maalesef,yalnız bu konu için değil her konuda.
5 katlı bir binanın en üst katında oturuyoruz. 13 yıldır aynı dairedeyiz. 10 ve 5 yaşında ki kızlarımızı bu evde büyüttük. Bence evin izolasyonu da kötü. Şakayla karışık bir iki şikayet haricinde hiç sorun yaşamadık komşularımızla. Komşular dediğim de ev sahibi ve çocukları! Tek kiracı biziz. Her şey ailede biter. Çocuklara çok fazla zaman ayırmak gerekiyor. Enerjileri inanılmaz fazla oluyor. Saygıyı da bizden öğreniyorlar. 2 çocuğuma da el kaldırmış bir insan değilim ( bazen eşim popolarına şaplak atıyormuş ) Sesimi yükseltmem bile birkaç kere olmuştur. Çoğu durumda bakışımdan bile gerekli mesajı alırlar. Çocuktur,laf anlamaz,anlatamazsınız söylemine karşıyım. Çocuğuza gerekli eğitimi veremezseniz ( tıbbi bir rahatsızlığı yoksa ) tepenize de çıkar! Bir Tv kanalında SÜPER DADI diye bir program vardı. Akıl almaz çocuklar gördüm o programda ve 1 haftada nasıl bir hale geldiklerini de ;)
Sizin sorununuza gelince; Ev sahibi değilseniz, ya bu duruma alışın yada evinizi değiştirin.Ev sahipleri genelde, ev sahibi değil de memleketin sahibi havalarında oluyorlar. İstisnalar kaideleri bozmaz tabii.
Evladına,
Özgürlüğünün sınırı başkalarının özgürlüğünün sınırına temas ettiği noktada biter
Felsefesini öğretmemekten yaşanıyor bugün gördüğümüz toplumsal yozlaşma. Çocuğum henüz yok lâkin ben de, kardeşim de çocuk olduk. Ailemin verdiği terbiye çocuk yaştan itibaren bu şekildeydi ve biz de buna göre yetiştik. Dolayısıyla böyle medeniyetsiz davranışlarda bulunmadık.
Üst kattaki ailenin reisi belli ki anasından, babasından böyle bir terbiye almamış. Almadığı terbiyeyi çocuğuna da veremiyor haliyle..
Allah sabır versin
Çocuktur gürültü çıkarır.. da her çocuk niye çıkartmıyor? Terbiyesizliğin adı olmuş 'hiperaktivite' ailede ne görürsen 7'de de 70te de onu götürürsün yanında..
Bende bilyesi bozuk bi bosch hilti var denerim dersen göndereyim bakalım 3 gün sabredebiliyor mu?:o
o tarz medeniyet görmemiş insanlarla uğraşamazsın bence evini değiştir
Allah korusun basını belaya sokmaya gerek yok
Ya abi kırsalda oturan adam apartmanda yaşama şartlarına kolay uyum sağlayamıyor işte ne gerek var lafı kıvırıp çevirip duyar kasmaya ?
Ozellikle evin duvarlari bizimki gibi inceyse en ufak bir tik sesi bile acaip rahatsiz edici oluyor.
Ust komsuyla ayni problemi yasadik, cocuk 6 yasindaydi, bir de golden kopekleri vardi. Inanin o golden ailesinden daha anlayisliydi :)
Kac kere kavga ettik anlatamam, gece vakti ziplamalar, parke uzerinde bilye- bozuk para yuvarlamalar. Her yukari ciktigimizda da '' ee cocuk iste napalim''
Bi kere bu afacani asansorde yakaladim, dedim neden boyle yapiyorsun bak herkesi rahatsiz ediyorsun, bana verdigi cevabi burada yazamam, ayip olur.
Biz de cocuk oldukta bkunu cikardigimizi hatirlamiyorum. Hakikaten 10-15 sene icinde her kavram degisti ulkede. Cocukta cocuk gibi degil artik.
Valla uzun zamandır foruma yazmıyodum. Aaa bi baktım ki benim uzmanlık alanımın konusu.
Bakındım benim konumu ama bulamadım.
Öncelikle yapılması gerekeni yapmışnız. Şimdi komşularınızı bir akşam davet edip mümkünse iki üç farklı komşu,
gürültüye şahit olmaları ve sizinle karakola gidip şikayetçi olmaları. Bu çok önemli. Ya da semt karakolundan bi ekip çağıracaksınız.
Üst kata çıkıp ihtarda bulunacak. Yine evde sizden ve ailenizden başka şahidiniz olması lazım çünkü memur hane içine girmiyor.
Bu şekayetten sonra cumhuriyet savcılığına gidip suç duyurusunda bulunuyorsunuz. Savcı kayda değer görmeyip dava açmayabilir.
Buna itiraz edip dava açılmasını sağlayabilirsiniz. Benim öyle oldu nitekim. Bu üreç sancılı. Davanın sonuçlanması 3 celse yapıldı sanırım.
1 sene 3 ay.
Sonuç: Üst kattaki ana kızı mahkum ettirdim. Adambaşı 66 TL ceza kesildi ve siktirolup gittiler evlerini satıp. Bana maliyeti. Evde aile huzuru
bitmesin diye antidepresan kullandım 3 sene. Sedef hastası oldum her yerimde yaralar bereler... 3 sene evin içerisinde kulak tıkaçlarıyla
yaşadım. Evdekiler ile iletişim sıfır.
Satıldı üst kat daire yeni alan kiraya verecek. Çok mu iyi birisi gelecek ? Hiç sanmam. İnşallah bu süreci bi daha yaşamam.
Tabi bu kısa vadeli çözüm.
Kesin çözüm... Tek katlı tek gözlü önünde bi avuç bahçesi olsun, gecekondu olsun ama müstakil olsun ve mümkünse İstanbul'da olmasın