AliDogukan Nickli Üyeden Alıntı
Ben çocuklar için bulduğum çözümü anlatayım.
Geçen yıl alt kata yeni bir aile taşındı.Bir de 4-5 yaşlarında çocukları var.Yalnız anne baba o kadar iyiler ki dost canlısı sıcakkanlı insanlar.Ama 4-5 yaşındaki çocuk alt katta olmasına rağmen nasıl başarıyor bilmiyorum rahatsız ediyor zannediyorum gollum gibi bir sağa bir sola bir yukarı bir aşağı zıplıyor.Çocuğun her zıplamasında bam,güm ses geliyor.Utandığımdan ben gidip uyaramıyorum da,annesi babası çok iyiler çünkü.Dedim bu böyle olmaz ben buna bi çözüm bulacağım.
***** forumda bulunmamızın bir ortak noktası da arabalar.Bu çocuk beni çok kez araba yıkarken,cilalarken filan görmüştü,baya dikkatli dikkatli incelemişti.Kafamda hemen bir ışık yandı.Baba x çocuk y olsun.Bir pazar günü arabayı yıkadıktan sonra gittim babasına x abi y nerde biraz gezdireyim dedim.Çocuk çok sevindi tabii.Çikolatalar dondurmalar şuydu buydu müzikti derken çocukla aram on numara oldu.
Bunu birkaç kez yaptıktan sonra ciddi görünerek bak y cim.Sen evde çok atlayıp zıplıyorsun,kendine zarar vereceksin,hem de çok ses çıkıyor.Evde bi yerden bi yere atlama zıplama ben seni ne zaman istersen gezdiririm dedim.O gün bugündür evden çıt ses çıkmıyor.Evde bulduğum markası bile yazmayan Android tableti ona verdim internet şifremi de verdim.Bir nevi çocuğa rüşvet verdim.Aylık 10-20 liraya sesten kurtuldum.
Sadece tek bir sorun ortaya çıktı.Çocuk biraz hiperaktif.Apartmanın girişinde gördüğü zaman Ali abiiii diye bağırarak koşuyor ta.aklarıma yumruk atıyor,acıtıyor da fırlama.Eğer sorun büyük hayvan değil de çocuksa böyle bir çözüm de üyelerin işini görebilir.