Göreceğiz bir yerden çıkar kokusu, rakamlar mantıksız, harcamalar mantıksız ama dediğin gibi minareyi çalan çoktan kılıfı hazırlamıştır.
Printable View
Göreceğiz bir yerden çıkar kokusu, rakamlar mantıksız, harcamalar mantıksız ama dediğin gibi minareyi çalan çoktan kılıfı hazırlamıştır.
Bilmeyen ya da karışık gelen arkadaşlar için her kırmızı grup kendi üzerindeki kalemler ile toplanır.
Gider kalemleri grup toplamından çıkartılır. Hesaplama adımları için isteyen varsa excel'ini atarım.
http://i.hizliresim.com/4loZ90.png
Olağan dışı gider ve zarar hesabı torba hesap gibidir at içine doldur.
12 aylık dönemde aylık 300 bin TL ye yakın gider ve zarar olması, bunun da olağan dışı olması şaşırtıcı.
Bu firma eğer özel bir şirket olsaydı, bu gelir tablosundan sonra üst kademe de taş üstünde taş baş üstünde baş kalmazdı.
Ama dedim ya net yorum için detaya inmek lazım. O detayı da adam sayıştay'a vermiyor. :)
Yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle bende nefret ediyorum ispark olayından. akp destekciside değilim merterde tekstil sektöründeyim 5 yılda defalarca silah çekildigini gördüm park olayından dolayı yaklaşık 2 sene ispark geldi sokaklara vs karakafalar ortadan kalktı, lalelide birbirlerini vurdular oraya ispark girince karakafa denen bişey kalmadı kahvaltıya gittigimde valeye 20 30 lira vermekdense bence ispark'a 8 lira verip bogaz'a karşı kahvaltı yapmak en iyisi keşke heryer ücretsiz olsada park etsek :( ispark'ın olmadıgı yerde karakafalar cirit atıyo bunu hepimiz biliyoruz ayda 3 4 kere ispark'a veriyorum en fazla oda hafta sonları karakafalarla,valelerle uğraşmakdansa okadarda olucak bence
Burada yorum yapan hiç kimsenin sağlamış olduğu bu faydaya kötü diyeceğini sanmıyorum.
Tek fark bizim savımız doğru ise eskiden senin kara kafa dediklerin nemalanırken ak kafalar'ın cebi doluyor şuan.
Ve rakamlar dehşetengiz öyle yenilir yutulur cinsten değil. Umarım biz suizan yapan taraftayızdır.
Satış maliyeti 204 milyoncuk asıl soru orada beyler
Maliyet nedir allah hz muhammed isa musa sayayim mi biri izah ettin
Double küfür etmeden yaaa bu nedir
Nasıl bir tecavüzdür nasıl zevk alınıyor biri anlataın
Senin yazdıklarına yanlış diyen yok. Burada herkes senin dediğine imza atar. Bu gün isparkın 2500 çalışanı. Total 3.000 tl maliyeti olsa 7.500.000 tl aylık 90.000.000 tl yıllık yapar. Hadi 30-40 ta üstüne koy. Kalanı nerede? Ofisi, mobilyası, teknolojisi kaç paralık sitemler. İspark ın girdisinde sıkıntı yok. Sıkıntı masraflarında. 10 tane sağlam adam koysunlar. 2 ayda 100.000.000 tl kar çıkartır oradan.
Adamlar parayı hortumluyor
Sen lastiğin kaportam çizilmesin derdindesin
Mahalle yanarken ki söz geldi aklıma yaa
Bu nasıl bir vurdum duymaZlık örneğidir
Amk polisi temizleseydiye kara kafaları ne mikime maaş alıyorlar
İspark temizlemiş ispark bizi mikiyor biriside parayı süpürüyor
Ama double yol yapmışlar
Ahhh atatürkkkk ahhhhhhh
Elle tutulur hiçbir şey yok amk yaşama hevesim kalmadi :D
İspark bana verin
Her sene 5 okul yada 5 hastane yapayim
Kalanı benim ama bacasız fabrika yada sokakdaki merkeZ bankası
Yaaa beyni çalışan düşünen bir insanoğlu nasıl mikildiğimizi anlar
Bak osmangazi köprüsüne sinek avlıyor
İdo müdürü ne demiş bedava bitince görüşürüZ hahahahah ulan bu ülke bitmeyen sitcom yaaa
Zarar ediyorsa kapatsınlar.
Tabelaya yazsınlar en kötü kapatıyoruz, maliyete otoparklar diye.
Kopyalatmıyor saolsun hürriyet ama özellikle Hakan Abi bir oku Uğur Gürsesin yazısını :ofk:
Köprü taahhüdünü 'Beyaz Türkler' kurtaracak | uğur gürses
Güzel soru, benim de tam olarak merak ettiğim bu aslında. Demokratik ve şeffaf yönetimin hasıl olduğu ülkelerde ve tabi ki olması gibi denetimlerin gerçekleştiği ülkelerde bu tip sorular sorulduğunda ilgili kurumlardan bilgi alırsınız. Ya da bu tip bilgiler kamuoyu ile paylaşılır zaten.
Ama hava alanında yaşanan patlamanın onlarca vatandaşını kaybedip ardından mecliste açılacak araştırma komisyonu için "araştırılmasın" diye oy kullanan mebusların olduğu ülkelerde ancak yayınlanan tablo üzerinden hesap yapar ve tartışırız. Bunun da hiçbir getirisi olmaz. Sadece acısını içimizde hissederiz.
Diğer taraftan @Berkan'ın paylaştığı yazı gayet net açıklamış olayı. (Rakamları incelemek lazım yine de)
Rakamların doğru olduğunu kabul eder isek en işlek hatların toplam geliri bile yapılan köprünün devlete olan maliyetini karşılamamakta.
Bu yatırımlar yapılırken elbette toplumsal fayda ön planda tutulmalı ama bütçe üzerinde oluşturacağı baskı için daha detaylı fizibilite çalışmaları yapılıp farklı bir model düşünülebilirdi.
Yani senin Fsm - Boğaziçi köptünden günde 190 bin küsür araç geçtiğine dair istatistiki verin varken elinde 40 araç için garantör olmak bence intihardır.
Ayrıca yanlış takip etmediysem, yüklenicilerin kredi bulması için hazine garantisi de verildi. Adam ödeyemiyorum dediği anda o paralar yine senin benim cebimdem çıkacak.
İyi niyetli olmaya çalışıyorum ama bu kadar bürokrat bilgili insan varken daha iyisinin yapılamıyor olması beni rahatsız ediyor.
ben başkan olsam köprüyü yapan firmalara kayyum atarım
Geçişi 1 tl yaprımmm
Benimlemisinizzzzz :)))
Adamlar sağlam para yiyor.ulan ne kadar onursuz vatan düşmanı milletimiz varmış.
yalanını hoplatıyım osman..
ya ben isparka 5 kuruş para wermiom arabayı satarkende çıkmıyor :D şansıma mı kayda geçmedi bilmiom :D