User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
101 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: İspark zarar etmiş

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi haberi okudum da haberi yapan belli ki gelir tablosunu incelemiş çünkü 233 milyon TL Brüt satış rakamına haberinde yer vermiş.

Bahsettiği gibi ciro bu rakam. Ama sonuç hesapları ciro üzerinden yapılmaz. Şimdi sen 233 ü görüp en alttaki dönem karını oraya yazmıyorsan eğer YANLI bakıyorsun demektir.

Sözcü okurum, yazarlarının görüşlerine değer veririm. Ama bu haber kesinlikle yakışmamış, çamur at izi kalsın haberi olmuş besbelli.

Şunu desen yine anlardık, ya adamların maliyet kalemleri az. 233 Milyon TL satış hasılatı elde eden bir kurum nasıl 30 Bin TL kar ile dönemi kapatır.

Soru bu olsa tartışırdık ama bu haber bildiğin yalan dolan olmuş. Nasıl akşam,sabah,vakit saçma sapan haber yapınca eleştiriyoruz maalesef bu haberin de onlardan farkı yok.

İspark'ı savunduğum düşünülmesin ama adamların yayınladığı mali tablo referans alındığında haber = yalan.
    Tolga, iyi güzel diyorsunda, 233 milyon TL nasıl 930binli rakamlara iniyor ve 900bin vergi ödüyorlar. 233 milyon satış, 204 milyon maliyetin var. Sen o zaman kapat dükkanı git.
    İspark sırf otoparktan ibaret değil ki, nerede biryerde bir güzel tekne sahiplerini yoldular. Taksi durakları var, heliportlar var, marina/lar var, otoparklar var.
    Sözcü'de bu hesapları yapıyor, hayali deri döşemeli yarı çıplak adam haberleri yapanlar gibi çalıştıklarını sanmıyorum.

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eskiden deynekçiler,otopark mafyası vardı.şimdi belediyenin kendisi mafya

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adamlar duuuuuuble yol yaptılar.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tolga, iyi güzel diyorsunda, 233 milyon TL nasıl 930binli rakamlara iniyor ve 900bin vergi ödüyorlar. 233 milyon satış, 204 milyon maliyetin var. Sen o zaman kapat dükkanı git.
    İspark sırf otoparktan ibaret değil ki, nerede biryerde bir güzel tekne sahiplerini yoldular. Taksi durakları var, heliportlar var, marina/lar var, otoparklar var.
    Sözcü'de bu hesapları yapıyor, hayali deri döşemeli yarı çıplak adam haberleri yapanlar gibi çalıştıklarını sanmıyorum.
    Kesinlikle haklısın % 500 hemde. Benim söylediğim hatalı olma durumu. Haberi yapan arkadaş içindi. Sen okuduğunu paylaşmışsın, doğru sanarak. Sen gibi okuyan çoğu kimse böyle sandı.

Ben de sonuç olarak haberin doğruyu yansıtmadığını (İspark mali tablolarına göre) anlatmak istedim.

Ama dediğin gibi bu kadar brüt satış hasılatı yapan firma için hizmet maliyeti kalemi nasıl bu kadar yüksek olur detaya inmek lazım.

Yani en basiti (örnek sadece) ispark gidip tanıdığı bir firmadan almadığı hizmet için 100 bin fatura alır. Bunu güzelce işler kayıtlarına. O parayı da hesabından çıkar karşı firmaya öder. Ödediği firmadan % 50 alsa bunu yapan adam suya sabuna dokunmadan 50 bin TL cebine koyar.

Zaten ne kadar denetimsiz olduğu konusunda değinmiştim. Şunu açık söyleyeyim yeter ki yapmak iste, o minareye her türlü kılıf bulunur.

Rakamlar zaten mantıksız. Az çok iş bilen adam hizmet satan bir firma gelir tablosunun bu tür değerler vermeyeceğini düşünür.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Göreceğiz bir yerden çıkar kokusu, rakamlar mantıksız, harcamalar mantıksız ama dediğin gibi minareyi çalan çoktan kılıfı hazırlamıştır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Göreceğiz bir yerden çıkar kokusu, rakamlar mantıksız, harcamalar mantıksız ama dediğin gibi minareyi çalan çoktan kılıfı hazırlamıştır.
    Bilmeyen ya da karışık gelen arkadaşlar için her kırmızı grup kendi üzerindeki kalemler ile toplanır.

Gider kalemleri grup toplamından çıkartılır. Hesaplama adımları için isteyen varsa excel'ini atarım.

Olağan dışı gider ve zarar hesabı torba hesap gibidir at içine doldur.

12 aylık dönemde aylık 300 bin TL ye yakın gider ve zarar olması, bunun da olağan dışı olması şaşırtıcı.

Bu firma eğer özel bir şirket olsaydı, bu gelir tablosundan sonra üst kademe de taş üstünde taş baş üstünde baş kalmazdı.

Ama dedim ya net yorum için detaya inmek lazım. O detayı da adam sayıştay'a vermiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bilmeyen ya da karışık gelen arkadaşlar için her kırmızı grup kendi üzerindeki kalemler ile toplanır.

Gider kalemleri grup toplamından çıkartılır. Hesaplama adımları için isteyen varsa excel'ini atarım.

12 aylık dönemde aylık 300 bin TL ye yakın gider ve zarar olması, bunun da olağan dışı olması şaşırtıcı.

Bu firma eğer özel bir şirket olsaydı, bu gelir tablosundan sonra üst kademe de taş üstünde taş baş üstünde baş kalmazdı.

Ama dedim ya net yorum için detaya inmek lazım. O detayı da adam sayıştay'a vermiyor.
    Bende bunu diyorum, neredeyse net satış kadar gider var, rpazarlama gideri var. (neyi pazarladılarsa artık, ben bugüne kadar hiç reklamalrını görmedim, yaptıkları şey aha orada işlek bir cadde,sokak mı var git çöreklen)

AdoneuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle bende nefret ediyorum ispark olayından. akp destekciside değilim merterde tekstil sektöründeyim 5 yılda defalarca silah çekildigini gördüm park olayından dolayı yaklaşık 2 sene ispark geldi sokaklara vs karakafalar ortadan kalktı, lalelide birbirlerini vurdular oraya ispark girince karakafa denen bişey kalmadı kahvaltıya gittigimde valeye 20 30 lira vermekdense bence ispark'a 8 lira verip bogaz'a karşı kahvaltı yapmak en iyisi keşke heryer ücretsiz olsada park etsek ispark'ın olmadıgı yerde karakafalar cirit atıyo bunu hepimiz biliyoruz ayda 3 4 kere ispark'a veriyorum en fazla oda hafta sonları karakafalarla,valelerle uğraşmakdansa okadarda olucak bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AdoneuS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle bende nefret ediyorum ispark olayından. akp destekciside değilim merterde tekstil sektöründeyim 5 yılda defalarca silah çekildigini gördüm park olayından dolayı yaklaşık 2 sene ispark geldi sokaklara vs karakafalar ortadan kalktı, lalelide birbirlerini vurdular oraya ispark girince karakafa denen bişey kalmadı kahvaltıya gittigimde valeye 20 30 lira vermekdense bence ispark'a 8 lira verip bogaz'a karşı kahvaltı yapmak en iyisi keşke heryer ücretsiz olsada park etsek ispark'ın olmadıgı yerde karakafalar cirit atıyo bunu hepimiz biliyoruz ayda 3 4 kere ispark'a veriyorum en fazla oda hafta sonları karakafalarla,valelerle uğraşmakdansa okadarda olucak bence
    Burada yorum yapan hiç kimsenin sağlamış olduğu bu faydaya kötü diyeceğini sanmıyorum.

Tek fark bizim savımız doğru ise eskiden senin kara kafa dediklerin nemalanırken ak kafalar'ın cebi doluyor şuan.

Ve rakamlar dehşetengiz öyle yenilir yutulur cinsten değil. Umarım biz suizan yapan taraftayızdır.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Satış maliyeti 204 milyoncuk asıl soru orada beyler

Maliyet nedir allah hz muhammed isa musa sayayim mi biri izah ettin
    Double küfür etmeden yaaa bu nedir

Nasıl bir tecavüzdür nasıl zevk alınıyor biri anlataın
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Senin yazdıklarına yanlış diyen yok. Burada herkes senin dediğine imza atar. Bu gün isparkın 2500 çalışanı. Total 3.000 tl maliyeti olsa 7.500.000 tl aylık 90.000.000 tl yıllık yapar. Hadi 30-40 ta üstüne koy. Kalanı nerede? Ofisi, mobilyası, teknolojisi kaç paralık sitemler. İspark ın girdisinde sıkıntı yok. Sıkıntı masraflarında. 10 tane sağlam adam koysunlar. 2 ayda 100.000.000 tl kar çıkartır oradan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Adamlar parayı hortumluyor

Sen lastiğin kaportam çizilmesin derdindesin

Mahalle yanarken ki söz geldi aklıma yaa

Bu nasıl bir vurdum duymaZlık örneğidir

Amk polisi temizleseydiye kara kafaları ne mikime maaş alıyorlar

İspark temizlemiş ispark bizi mikiyor biriside parayı süpürüyor

Ama double yol yapmışlar

Ahhh atatürkkkk ahhhhhhh
    Dr.ECU

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elle tutulur hiçbir şey yok amk yaşama hevesim kalmadi
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İspark bana verin

Her sene 5 okul yada 5 hastane yapayim

Kalanı benim ama bacasız fabrika yada sokakdaki merkeZ bankası

Yaaa beyni çalışan düşünen bir insanoğlu nasıl mikildiğimizi anlar

Bak osmangazi köprüsüne sinek avlıyor

İdo müdürü ne demiş bedava bitince görüşürüZ hahahahah ulan bu ülke bitmeyen sitcom yaaa
    Dr.ECU

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zarar ediyorsa kapatsınlar.

Tabelaya yazsınlar en kötü kapatıyoruz, maliyete otoparklar diye.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İspark bana verin

Her sene 5 okul yada 5 hastane yapayim

Kalanı benim ama bacasız fabrika yada sokakdaki merkeZ bankası

Yaaa beyni çalışan düşünen bir insanoğlu nasıl mikildiğimizi anlar

Bak osmangazi köprüsüne sinek avlıyor

İdo müdürü ne demiş bedava bitince görüşürüZ hahahahah ulan bu ülke bitmeyen sitcom yaaa
    Kopyalatmıyor saolsun hürriyet ama özellikle Hakan Abi bir oku Uğur Gürsesin yazısını

Köprü taahhüdünü 'Beyaz Türkler' kurtaracak | uğur gürses
    1881 - 193

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

204 milyon maliyet neyin maliyetidir. Park eden her arabanın yağını suyunu değiştirip hızlı cila atsalar anca.

Taşeron olduğu için belediyeye kiralama bedeli ödüyor olabilirler mi acaba. Bu sayede karı düşük gösterip vergide ödemiyorlardır.
    Everyday I ** çapuling...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kopyalatmıyor saolsun hürriyet ama özellikle Hakan Abi bir oku Uğur Gürsesin yazısını

Köprü taahhüdünü 'Beyaz Türkler' kurtaracak | uğur gürses
    Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar lafı böyle çıkıyor sonra
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    204 milyon maliyet neyin maliyetidir. Park eden her arabanın yağını suyunu değiştirip hızlı cila atsalar anca.

Taşeron olduğu için belediyeye kiralama bedeli ödüyor olabilirler mi acaba. Bu sayede karı düşük gösterip vergide ödemiyorlardır.
    Güzel soru, benim de tam olarak merak ettiğim bu aslında. Demokratik ve şeffaf yönetimin hasıl olduğu ülkelerde ve tabi ki olması gibi denetimlerin gerçekleştiği ülkelerde bu tip sorular sorulduğunda ilgili kurumlardan bilgi alırsınız. Ya da bu tip bilgiler kamuoyu ile paylaşılır zaten.

Ama hava alanında yaşanan patlamanın onlarca vatandaşını kaybedip ardından mecliste açılacak araştırma komisyonu için "araştırılmasın" diye oy kullanan mebusların olduğu ülkelerde ancak yayınlanan tablo üzerinden hesap yapar ve tartışırız. Bunun da hiçbir getirisi olmaz. Sadece acısını içimizde hissederiz.

Diğer taraftan @Berkan'ın paylaştığı yazı gayet net açıklamış olayı. (Rakamları incelemek lazım yine de)

Rakamların doğru olduğunu kabul eder isek en işlek hatların toplam geliri bile yapılan köprünün devlete olan maliyetini karşılamamakta.

Bu yatırımlar yapılırken elbette toplumsal fayda ön planda tutulmalı ama bütçe üzerinde oluşturacağı baskı için daha detaylı fizibilite çalışmaları yapılıp farklı bir model düşünülebilirdi.

Yani senin Fsm - Boğaziçi köptünden günde 190 bin küsür araç geçtiğine dair istatistiki verin varken elinde 40 araç için garantör olmak bence intihardır.

Ayrıca yanlış takip etmediysem, yüklenicilerin kredi bulması için hazine garantisi de verildi. Adam ödeyemiyorum dediği anda o paralar yine senin benim cebimdem çıkacak.

İyi niyetli olmaya çalışıyorum ama bu kadar bürokrat bilgili insan varken daha iyisinin yapılamıyor olması beni rahatsız ediyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)