User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
67 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Suriyeli sivillere vatandaşlık verilmesini tartışalım mı ?

gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun zamandır takip ettiğim ve yaptıklarını hayranlıkla izlediğim birinin yazısını direk buraya kopyalıyorum.

Bu yine sus kızım içinde tut deyip dayanamayıp yazdığım yazılardan olacak.Çünkü bitmez tükenmez Suriyeli nefretiniz, olayların yakınından uzağından geçmeyen insanlar olarak sosyal medyada körüklediğiniz nefreti aklım almıyor.
    Madde madde açıklayacağım görmek istemediklerinizi.
    ●Basında son zamanlarda bilinçli olarak yapılan Suriyeli+taciz, Suriyeli+ kavga, Suriyeli+hayvana şiddet haberlerinin arkasındaki planı göremeyecek kadar aptal mısınız gerçekten? Bu ülkede şu ana kadar taciz, tecavüz, şiddet olayı yoktu da Suriyeliler gelince mi patladı herşey? Özellikle şiddeti uygulayanan kim olduğunun bilinmediği vakalarda "Tipi Suriyeliydi, ama arapça konuşuyordu." gibi olayı lamba misali aydınlatan ifadelerin de bilinçli olduğunun farkında değil misiniz? Yoksa yurtlarda çocuklara tecavüz edenler, polis koruması altındaki karısını öldürenler, bahçesine girdi diye köpeği vuranlar da mı Suriyeliydi?
    ● Devlet Suriyeliler sınırsız hizmet sağladı.Yanlış.Doğrusu: Devlet sadece geçici kimlik belgesi olan Suriye vatandaşlarına sınırlı hizmet sağladı.Geçici kimlik belgesi olan Suriye vatandaşları belirtilen hastanelerde ücretsiz sağlık hizmeti alabiliyorlar.Sayıları daha fazla olan kayıtsız sığınmacıları hastaneye dahi sokamıyoruz.Tedavi olamadığı için kaybettiğimiz Suriyeli çocuk sayısı hakkında bir fikriniz var mı? Olamaz çünkü onlar Suriyeliler.Ancak Aylan Bebek gibi ölü bedenleri kıyıya vurduğunda ilginizi çekerler.Hangi üniversiteye sorgusuz sualsiz kabul edildiklerini de biri açıklasın lütfen zira YÖK'le mutabakat aşamasında olan 9 üniversite var ama sorgusuz sualsiz alan üniversite yok.Ilkogretim çağındaki çocuklar icin Balat'ta sürekli olmayan bir sınıf açıldı bu sene daha.Yani sınırsız imkanlar sadece sizin sınırsız hayal gücünüzde.
    ● Suriyeliler Türkiye'de sefa sürüyor ve deli gibi ürüyorlar.Evet ürüyorlar post travmatik sürecin doğal bir sonucu olarak.Savaş ve sonrasındaki süreçte olağan bir durum bu.Sadece Suriyelilerin başına gelmiyor.Sefadan kastınız Zeytinburnun'da kaçak yollarla Yunanistan'a gitmek için köprü altında beklerken ceplerinde olduklarını bildikleri yol paraları için Türkler tarafından öldürülmekse evet sefa sürüyorlar.Balat'ta yıkılma tehlikesi olan binalarda 15-20 kişi elektriksiz,susuz yaşamaksa evet sefa sürüyorlar, annesi babasını savaşta ya da göç sırasında kaybettiğini bildiğimiz çocukları mafyanın eline düşmesinler diye kendi canımız pahasına gizli saklı evimizde tutmaksa evet sürüyorlar, başında erkek olmayan her suriyeli kadının "ucuz beyaz kadın ticareti"ne yenik düşmesiyse sefa evet sefa sürüyorlar.Bu yüzden sırf daha fazla insan binebilsin diye can yeleklerinin taktırılmadığı, Basmane'de hemen hemen her dükkanda sahte can yeleklerinin satıldığı, ölümlerinden ceplerini dolduran insan kaçakçılarının telefonla bağlandıkları canlı yayında alkışlandıkları bir ülkede, öleceklerini bile bile kaçmaya çalışıyorlar.İşte öyle bir refah bu.
    ● Kendi insanımız işsiz kalıyor.Evet kendi insanımız işsiz kalıyor çünkü merdiven altı işletmelerin sahibi olan aç gözlüler hayatta kalmak için hangi işi bulsa çalışacak olan bu insanları günde minimum 12 saatten ayda 350 liraya atölyelerinde çalıştırabiliyor.Çünkü hiçbir Türk o paraya çalışmayı kabul etmez, çünkü hali hazırda mülteci statüsünde dahi olmayan bir insanın sigorta talebi olmaz, iş kazasında ölse diyelim oh! mis o zaten bu dünyada yok ki.Siz bu şartlar sebebi ile işvereni değil savaş mağduru bir insanı mı suçlamayı tercih ediyorsunuz? Soma'da maden kazasında ölen işçiler içinde ekmek parası için güvenliği yetersiz işletmelerde çalışan işçileri mi suçlamıştınız peki? Aaa! Yoksa siz ırkçı mısınız?
    ● Gelgelim vatandaşlık sorununa: Devlet diyor ki Türkiye'de beş yılını doldurmuş, gerekli şartları sağlamış ve bu ülkede kalmak isteyen Suriyelilere vatandaşlık hakkı tanıyacağım. Yani bir kimlikleri olacak, kayıtlı işçi olacakları için sigortasız ve asgari ücret altında çalışamayacaklar, öldüklerinde veya öldürüldüklerinde birileri, en azından devlet bunun farkında olacak, Suriyeliler için BM den alınan milyonlarca dolarla kamplara tıkılan çocuklar kaybolduğunda, hastalıktan öldüğünde hesap sorulabilecek bir kayıtları olacak, bu insanlarin insanı şartlarda yaşayabilmesi için gönlünü ortaya koymuş benim gibi insanlar ordan burdan topladiklari ilaçlarla hastalari tedavi etmeye calisirken MERS olmayacak, uyuz kapmayacak.Kaldı ki kimse burda kalmak istemiyor artık.Sezon açıldı çokça göreceksiniz göbeklerinizi güneşte dinlendirirken Suriyeli nefretinizi kustuğunuz postları attığınız kumsallara vuran ölü bedenleri.O vakit fotoğraflarını paylaşıp insanlıktan dem vuracağınız özlü sözler paylaşmaya yüzünüz olsun en azından, hı?
    ● Ve son olarak ülkelerinde savaş olan Suriyeliler plajlarda eğlendi diye nefret kusanlar...Sizin ülkenizde kaç bomba patladı son 1 yılda, kaç insan öldü? Daha geçen hafta mesai arkadaşları taranmış, mesai arkadaşları öldürülmüş personelin yüzüne bakarak, bomba izleri taşıyan bir havaalanından geçerek gitmediniz mi bol gülücüklü selfieler paylaştığınız deniz keyfinize.Neyin eleştirisi bu?
    Daha önce de yazdım, gördüklerimi siliyorum, duymayanlar için de tekrar söyleyeyim.Geçen yazımın tamaminı o gitsinler dediğiniz çocukların bitlerini ayıklayarak, hergun kiyafetlerini kaynar sularda yıkayarak, 10 yılda hayvanlardan kapmadigim uyuzu kaparak, tanidik doktorlara yalvararak, kutlamalarinizda kullandiginiz havai fisekleri bomba sanip koltuk altina saklanmaya calisan cocuklari guvende olduklarina inandirmaya calisarak gecirdim.Bebeginin donarak oldugune ikna olamayan bir annenin kucagindan el kadar bebegi ben aldim, gasilhane de yikanirken, kefenlenirken ordaydim, daha once haberim olsaydi belki yasardi diye gunlerce kendimi ben sucladim, ben uyuyamadim.Kimlerin yanimda oldugum zaten belli, kimi yanima,yakinima almayacagim belli olsun diye yazıyorum.
    Eyvallah,

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ulan a**nakodumun yerinde toki için kaç kere kuraya başvurduk hiç bize çıkmadı, bunlar şimdi savaşmayıp sevişip 10 bebe yapıp konut+üniversite+devlet dairesinde iş+vatandaşlık alacak he? Si*erler öyle işi!

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    236 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bordeaux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    suriye'de savaşmayıp buraya kaçanlar falan diyoruz ama Allah kimseye yaşatmasın bu acıları. savaş uçakları tepenizden bombalarken insanlar ne yapsın? oturup ölmeyi mi beklesin? silahsız insanlar, tankla şehre giren askere ne yapabilir, 8-10 km öteden füze atan helikopterlere nasıl karşı koyabilir?

vatandaşlık konusunda 3 milyon değil 300 bin kişinin faydalanacağı söyleniyor. hakkımızda hayırlısı.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    236 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bordeaux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    suriye'de savaşmayıp buraya kaçanlar falan diyoruz ama Allah kimseye yaşatmasın bu acıları. savaş uçakları tepenizden bombalarken insanlar ne yapsın? oturup ölmeyi mi beklesin? silahsız insanlar, tankla şehre giren askere ne yapabilir, 8-10 km öteden füze atan helikopterlere nasıl karşı koyabilir?

vatandaşlık konusunda 3 milyon değil 300 bin kişinin faydalanacağı söyleniyor. hakkımızda hayırlısı.
    Suriyede savaşan binlerce yerli insan var. Onlar yasamayi hak etmiyor mu ? Vatanini birakip kaçıp gelen soysuzdur. Tanka taş atarsın da yinede bir eylem yaparsın. Ölürsün şehit olursun. Tanrı katında en değerli yere kavusursun.
    3 tane karısını 8 tane cocugunu alip burda dilendirerek gecim saglayanın nesine acıyacaksında vatandaslik vereceksin.

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vay be bunu da savunani gorduk ya. Ulan parsel parsel tapusuyla bolgeleri satip direkt turk topraklarindan cikartip haritadan silseler artik bunu da savunur bu yavsaklar. Milletini satan vatanini da satar.

shkodra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gectigin yeri toprak fiye gecme tani
    Dusun altinda binlerce kefensiz yatani

Bu sair bosuna yazmadi bunlari. Pop star sarkisi degil bu.
    Vatani icin olmeyenin vatani yoktur , onun bunun elinde oyuncak olur..
    Ben yasiyorsam atalarim bu vatan ugruna hesapsizca korkmadan canini feda ettigi icin..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Biz bu acıları zaten yaşadık bu ülkede kimsede bir yere kaçmadı..

hani acıtasyon yapmayı sevmem ama biz kaçmadık kısaca 1980 lilere kadar olan tarihimize bakınılırsa her tür savaşa teröre maruz kaldık cihanla savaşdık dünyayla savaşdık yeri geldi kıbrıs için ambargo yedik aç gezdik ülkece kuyruklara girdik yeri geldi asalası pkk sı ile savaşdık ve savaşıyoruz genede kaçmadık..

kıbrısda bile eoka rumlar enosis amacı ile türkleri etnik temizlik yaparken hemde vahşice insanlık dışı yöntemlerle ordaki türkler kaçmadı dediki ya gelir yardım edersiniz yada burda ölürüz..
    vermedik bir karış toprağımızı.. biz tutunduğumuz sancakları bırakmadık..

ben etrafda dalyan gibi gençler görüyorum suriyeli keyifleri yerinde eğleniyorlar kağıt oynuyorlar cafelerde tabii onların keyfi yerinde olmıycakda bizim mi olsun.. sağlık bedava, eğitim bedava o bedava bu bedava.. bize her şey paralı biz sigortamızı ödemessek hastane kapıdan içeri almıyor sistem provizyon vermiyor tedavi olamıyoruz onlar ellerini kollarını sallayıp her tür muayeneyi tedaviyi oluyor.. senin kardeşin arkadaşın okumak için kredi çekiyor onlara bedava.. neyse amacım kutuplaştırmak değil misafirlerimizdirler başımızın üstünde ama bir çizgi olmalı bu çizgi aşılmamalı..

yoksa bu işler geri tepebilir hayal edildiği gibi amaçlandığı gibi olmayabilir işte iki kimyager suriyeli bomba yaparken havaya uçdular havaya uçmasalar o bombaları yapsalar belkide senin benim ailelerimizin arkadaşlarımızın olduğu bir yerde patlatıcaklardı.. kimyager diye vasıflı eleman diye türk vatandaşlığıda verilicekdi bu insanlara bu bombacılara..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı utkunoa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vadandaş ne neyce ? VATANDAŞ olmasın o
    Keşke başlıktaki harf hatasını bulup beni bozmaya çalışacağına iki kelam etseydin de fikrini öğrenseydik

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozans Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vermeyip de ne yapıcan? Bu ülkede yabancı pasaportla çok daha rahat yaşanıyor. Foruma en yakın örneği yabancıdan yabancıya araçlar.

3 milyon insan bir şekilde Türkiye'ye girmiş. Topluca vatanına geri süremezsin, başka ülkeye de iteliyemiyorsun. Artık burada yaşayacaklar.
    Bir şekilde topluma entegre etmen lazım. Vatandaşlık vermek dışında nasıl 3 milyonu entegre edersin ben bilmiyorum.

Vatandaşlık verip kademe kademe özel imtiyazları kaldırmak gerekiyor. Kuru kuru vatandaşlığın yanında devletin entegrasyon için eğitim programları
    başlatması gerekli. Gerek kültürel olsun, gerek adab olsun. Bunun yanında bütün dünya bu insanları satarken, kötü ekonomimize rağmen bu kadar
    insana ülkenin kapılarını açmanın ne büyük bir kıyak olduğunun bilincini de öğretmek gerek.
    Ben bu fikre katılmıyorum. Çünkü zaten bu devletin seni kabul ediyor olması bile büyük bir lütuf.

Bakın diğer ülkelere adamlar kabul etmemek için bin dereden su getiriyorlar. Ülkesini terk edip gelmiş, evet zor şartlar evet yaşanılabilir bir ortam yok belki ama aynayı tersine çevirip bakalım, Türkiyede aynısı olsa (ki korkuyorum olacağından yavaş yavaş o noktaya gidiyoruz) ve sen TR vatandaşı olarak suudi arabistana ya da dubaiye falan gitsen o ülke sana kendi vatandaşından daha fazla hak tanır üstüne de seni vatandaşlığına kabul eder mi ?

Ben dünya üzerinde Türkiye hariç böyle bir hareket yapacak başka ülke görmüyorum. Kaldı ki bunun hesabı belli, başkanlık seçimini referanduma götürüp alacağı oylar ile durumu meşru kılmak.

Kanla aldığımız hakkı kağıt üzerinde vermek bana mantıklı gelmiyor. Bu gün vatandaşlık verdin yarın ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tüm postları uzun uzun okuyamadım ancak ben işin içinde biri olarak fazla detaya inmeden şunu söyleyebilirim. Bahsedilen şekilde herkes vatandaşlığa alınmayacak, hatta şimdilik sayı baya baya az görünüyor.

Otele gelenlerden bahsedecek olursam zaten vatandaşlık verme işi yıllardır süregelen bir olay, bunun bazı şartları var. Şimdiye kadar vatandaş olanların çoğu da evlilik sebebiyle vatandaşlık kazanmış kişilerdir.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mümkünse görmek istemiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Erdoğan’ın Suriyelilere vatandaşlık vermesinin altında yatan gerçek neden ilerde Halep bölgesi Türkmen bölgesi ve belkide Şam ın bir kısmını Türkiye’ye katmaktır.

Suriye büyük ihtimalle bölünecek..

ABD Esad’a bir Nusayri devleti veya bir Alevistan devleti kuracak..

Kuzeyimizde ise PKK ya bir devlet kurmak istiyor.

Suriyeliler bizim vatandaşımız olacak

Gün gelecek bir gün Suriye’de savaş bitecek ve bu vatandaşımız Suriyelilerin büyük kısmı evlerine dönecek. Dönmeseler bile devlet bir şekilde onları gönderecek.

Sonra Halep, Türkmen bölgesi ve belkide Şam’ın bir kısmında Özgür Suriye yönetiminde bir referandum yapılacak ve bu referandum ile bubölgeler Türkiye’ye katılacak

Bu şekilde ABD nin kurmak istediği PKK devletinin önünü keseceğiz ve DAEŞ’e karşı geniş bir tampon bölge oluşturup DAEŞ’i sıkıştıracak ve Özgür Suriye ordusuna büyük miktarda silah yardımı yaparak DAEŞ’in elinde ki bölgeleri de alıp orada da referandum yaparak o toprakları da Türkiye’ye katacağız.

Bu yazıyı bir forumda okumuştum, nelere inanıyorlar görün.
    Allah tan sonuna kadar okudum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin , benim , bizim atalarımız ülkemiz bombalanırken onların yaptığını yapsaydı muhtemelen ingiltere mandasıydık şu anda sen ne konuşuyosun değişik??

Bayramda nasıl gidip tatil yapıyorlarsa siktirsinler gitsinler öyle yaşasınlar..

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diyorlar ki sınavdan geçiceklermiş o iş için ellerinde belge varsa ÖĞRETMEN HEMŞİRE MEMUR olacakmış ulan amınakodumun bebesi atanmayı bekleyen bir sürü güzel insan var onlara ne olacak peki???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hadi hepsini geçin kalifiye olanlar alınıcakmış.. sorarım kalifiye neye göre kime göre.. dünya standartlarına göremi yoksa ortadoğu standartlarına göremi.. bu Kalifiye standartını türkiyedekiler mi belirliycek..

bu kalifiyelerden bir denklik belgesi istenicek mi yada uluslar arası kurumlardan onaylı bir belge yada ünv belgesi ..

eğer bunların cevabı yoksa karşılıksız ise Allah yardımcımız olsun.. Tek diyiceğim odur.. Bizi sıkıntılı ve zor günler bekliyor..
    Kesinlikle katılıyorum. Bu ülkede vasıflı eleman mı kalmadı ?

100 lerce insan TR de kıymeti bilinmediği için başka ülkelerde istihdam edilip o ülkelere faydalı oluyor. Ürün geliştiriyor, sağlık alanında faydalı oluyor.

Önce kendi değerine sahip çık, sonra Suriyeli içinden kalifiye insan seçip istihdam sağlarsın çok ta elzem değil.

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben nisanda olan bir olayı anlatıyım bir dahada bir şey yazmam sinirim bozuluyor bu konuda..

Nisanda bir kız arkadaşımız işden çıkıyor yolda gelirken peşine bir araç takılıyor sellek falan atıyor korna çalıyor.. yanına geliyor bizim arkadaşda yol sorucaklar falan sanıyor camı hafif indiriyor arabanın içine doluşmuş onun anlatması uzun saçlı saçını sakalı karışık genç tipler bağıra bağıra kahkahalar falan atıyorlarmış öndeki kırık bir türkçe ile tanışalım mı deyince bu camı kapatıp gazlıyor bunlarda peşine takılıyorlar yolda bizi aradı sakin ol dedik panik yapma bize doğru gel..

biz 5-6 kişi sokağa çıktık arkadaşımız geldi sağa çekti bizi gördüler direksiyonu kırıp o panikle kaldırımdaki mantarada mercedesin tamponu vurup kaçtılar.. plakaya bakdım 34saa gibi bir şeydi kızın anlattığındanda suriyeli oldukları bariz belli idi..

bunu neden anlattım bu işinden evine giden kız arkadaşımız sizin de kardeşiniz ,ablanız,bacınız,anneniz,hanımınız,çocuğunuz,yenge niz olabilirdi..
    bu ve benzerı olayları o kadar sık duymaya basladım kı arkadaslarımdan,bana denk gelmez demesın kımse her an ya katıl yada meftah olma durumu var artık,sanıldıgından cok cıddı bu dert,milletin basında 1 bela vardı şimdi 2 oldu arabada ve evde aile eş çoluk cocugun oldugu yerde bundan sonra silah şart.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben T.C Vatandaşı olarak kabul etmiyorum. Halk oylamasına sunulmadan bu şekilde bir durumun gerçekleşmesini de kabul etmiyorum ve yasa dışı buluyorum.
    Şimdi herkes biliyor ki kendi tabanında da bu konuyla ilgili huzursuz. Yani her akp ye oy veren kalkıp vatandaşlık konusu referanduma gitse evet oyu kullanmayacak.

Çok koyu akp li olup bu konuda karşıt fikirde olan insan biliyorum. Madem her şeyi referanduma götürüyorsun bunu da götür. Hiç sanmıyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)