User Tag List

Sayfa 5/8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
137 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: e46 m3 aldım..

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sport arabada rahatlık ne arar arkadaş,,,sport arabanın süspansiyonu sert olur,,m3 sertmi neymi bilmiyom ,,,rover 220 mesala çok serrt ankaranın meşhur yolalarında takır tukur ,, m3 ve ona benzer araçların suçu yok,ülkede benzin çok pahalı sorun bu yani,,,m3 e para altın çoksa günlük binilir ,no problem,, m3 kullanan arkadaşların arac hakkında tecrübeleri dikkate alınmalı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam konfor beklentiniz olmasın bu araç çok konforludur diyen kim bilemiyorum ben değilim... ancak bu aracın arka kulelerinde yırtılmalar olabildiğini 2003 de görmeye başladık zaten bunun konforla ne alakası var? SMG I ve kısmen II ler sıkıntılıydı ama oun da konumuzla alakası yok, motoru 100 binde patlarmış onu da geçelim... konumu konfor ve günlük binmek, bu konuda beklenti nedir ve e46M3 ün yapamadığı nedir onu açıklar mısınız? işletim gideri fazlaymış çok yakarmış, bakı bunlar hala konforla alakalı şeyler değil...

arkadaş inan yoruldum heee haklısın deyip geççem yanlış anlama.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaş inan yoruldum heee haklısın deyip geççem yanlış anlama.
    hocam bir yorum yapıyorsun bizler yaşça büyükler tecrübeliler yorum yapınca insanlar da doğal olarak detay bekliyor, polemiğe girmek yerine bildiğimiz kullandığımız kadarıyla olumlu-olumsuz taraflarını yorumlasak yeterli, elbette ki her yorumun bir subjektif tarafı vardır, bak ben 20 senelik BMW ciyim, çoğu arkadaş da fikirlerime güvenir, benle de 'heee haklısın' tarzı tartışmana gerek yok bak ben de yılında bu araçlara sahip olmuş kullanmış adamım, körü körüne yorum yapmam...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla tamamen maddi güce bakar binmek. gunlük de kullanabilirsiniz ama aylık 2000km yolunuzun cogunlugu trafikte dur kalk ile gececekse, arasokaklara girecekseniz, iş yerinizde ve evinizde özel otoparkınız yoksa, sürekli kısa mesafe bin-in yapa yapa kullanacaksanız; bence yazık etmeyin E46 M3'e. Gelmiş geçmiş en güzel spor araclardan birisi heleki 15 yaşından sonra bu şekilde yorulmamalı.

Ayrıca M donanımlı tüm bmw lerin bence genel sorunu sehirici kullanımdaki aşırı sertligi. ayda 500km yapan adamı yormaz belki ama günlük km'niz 100lere yaklaştıgında veya astıgında gercekten yorucu hale geliyor.
    Ki güncel kasa bmwler m paket dahi olsa m süspansiyon iptali ile geliyor tr ye.

E36 3.20Coupe orj m aracım vardı. Şehirici gündelik kullanım bi süre sonra eziyet hale geliyor, resmen aracı yordugunuzu hissediyorsunuz iciniz parcalanıyor. Asfalt yamasından gecerken bile icim ciz ediyordu. Yok işte terli terli binmeyeyim aman direksiyon aşınır vites topuzu aşınır. Aman işte kapıyı kapatırken camdan tutma. aman kapıyı yavas ac kapat. Yagmur yagıyor aman camı acma doşeme kabarmasın.. Yok abi gündelik kullanımca cekilcek eziyet degil. Keyif resmen eziyet haline geliyor.

Bu arada yakıt konusunda sehirici 11lt cok iyimis. Ben kıçı kırık 320 ile sehirici 11,5-12lt ortlamayla geziyordum, m3 ile 11lt sehirici muazzam rakam.

Sırf bu yukarda saydıgım türden sebeplerden ve gündelik kullanımda yakıtın beni yorması sebebiyle cok sevidigim aracımı sattım. benim de ayda 2500km yi buluyordu ve aylık 1200lira yakıt parası vermek gercekten bir süre sonra koymaya baslamıştı.

Özetle, bence günlük kullanımda mantıklı degil diyorum fakat ben de tam 3 sene bindim ve 75bin km yol yaptım
    Para senin, keyif senin. Alır binersin, baktın bunalıyorsun satarsın yada sehirici kullanmalık ufak bi arac alırsın.
    Ben satmayı tercih ettim. Dizel otomatik arac aldım. Hem süspansiyon olarak e36dan daha konforlu, hem sehirici 5lt mazot yakıyor, hem de sehirici kullanırken acııyorum. Cunkü biliyorum ki parcası bozulsa zebille bulabilirim; +15 yaş araclar gibi temiz parça bulacagım sıkıntısı endişesi yok artık..

kıvancr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senede 6.000- 8.000 km kullanıyrm , ıkıncı aracım olmasına ragmen hemen hemen hergun z4 3.5i kullanıyorum.
    Aracın cıkardıgı masrafları gozardı edecegım, yakıtını problem etmeyecegım dersen kullanılabılır. Yınede herkes gıbı tavsıyem hafta sonu kullanabılmenız.
    Z4 e marşa basıp benzın koyup kullanıyorum. Sadece yakıtı dıger araclardan fazla bunuda verdıgı buyuk keyfe oduyorum. e46 m3 ıcın aynı seyler gecerlı olacagını pek dusunmuyorum.

kıvancr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sozlemeden gecemıcem 12 13 lıtrelerı m3 ıle ancak sehır dısında 120 150 km arası sabıt suratlerde gorebılırsın. Karışıkta, kullanıma baglı olarak 16- 19 lıtre arası yakar.

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben yazıp çıkıyım 2009 da 2004 modeline 2 sene bindim.
    2 senede 25.000 KM yaptım.smg sinden uzak dur illaki masraf çıkarır çıkarmaz ise sanslısın beni 10 kagıt etmişti.
    Yagına suyuna çok dikkat edicen vanos sıkıntı çıkartmazsa yine sanslısın benimki çıkarmadı ama aynı yıllardaki 2 arkadaşım vanostan sıkıntı yaşadı.
    şehir içi sakinde 14 lt lerde gezersin şehir dışı 9 lara kadar iniyor.Sabah çalıştırdınmı mutlaka ısınması gerekiyor.5 ile 10 dakika arası hava koşullarına göre yoksa oda sıkıntı bunu günlük kullanımda ne kadar sağlıklı yapabilirsiniz bilemem.Sertlik işi göreceli bende d2 coilover vardı memnundum çok rahatsız etmiyordu genel anlamda sahibi olduğum en güzel arabaydı.Ama araba ilgi ve para istiyor alt takımı filan pahalı

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı kıvancr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sozlemeden gecemıcem 12 13 lıtrelerı m3 ıle ancak sehır dısında 120 150 km arası sabıt suratlerde gorebılırsın. Karışıkta, kullanıma baglı olarak 16- 19 lıtre arası yakar.
    E46 yı bilmem de 286 lık M3 1.4-1.6 dizellerin 6lt, capture 1.2tce (m3 ün sahibinin diğer aracı) 7.5 lt yaktığı koşulda 17-18 lt civarı yakıyor şehir içerisinde.

İmkan varsa binilir, bana göre sert değil M3 o kadar da rahatsız etmiyor..

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konfor odakli konusulacaksa, motordan yakittan yirtilan kulelerden bahsetmeyelim. Surus deneyiminden bahsedelim, aracin icindeki oyuncaklardan bahsedelim, amortisorunden bahsedelim. Gecelim cok yakiyormus vs.

Alttaki araclar icin surus kalitesi ile ilgili diyebileceklerim bunlar, puanlarini da verdim, siz de kendi listenizi farkli araclarla yapip puan verirseniz konu ileriler, yok agiz dalasina girecekseniz konu diger milyonlarca konu gibi amacsiz sidik yaristirmaya doner.

E46 M3
    Genel konfor 7/10
    + Indash yol bilgisayari
    + Otomatik koltuklar
    + Sunroof
    + Yuksek aerodinamik yapi (Cami acik bir m3 ile 120km/h ile seyahat ederken, asagidaki diger araclarla 80km/h da oldugundan daha gurultusuz bir seyahat yapmak mumkun)
    - Tek kapi

Ep3 Type R
    Genel konfor 4/10
    + Rahat vites konumu
    - Olmayan teyp
    - Yol bilgisayari
    - Tek kapi

Evo 8
    Genel konfor 4/10
    + Dort kapi
    - Yol bilgisayari
    - Asiri sert suspansiyon sistemi (dandik suspansiyon olunca boyle oluyor, konu derin esasen)
    - Manuel klima

Evo 9 (gsr)
    Genel konfor 6/10
    + Dort kapi
    + Duzeltilmis Bilstein suspansiyon sistemi
    + Otomatik klima
    - yol bilgisayari
    - cevirmeli koltuk ayari

Konfor odakli diyeceklerim budur. Konforlu mu konforsuz mu diye tartisacaginiza 10 uzerinden rakamlarla konusun, hayattaki hicbirsey siyah ve beyazdan ibaret degil, gri var, grinin tonlari var....
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başlığı görünce hep şu cümle geliyor aklıma "hayırlı olsun da ben ne yapayım"

Konu sahibi motoru sıfırlayacağım demiş. Motor yapan adam rahat durmaz diğer aksama da el atar bence.

Adam yakıtla ilgili bir kıstas koymadığı için problem yok diye düşünüyorum.

SS hariç her araba kullanılır bence günlük. Bazısı sert araba sever bazısı yaylı yatak kıvamında sever.

Diğer faktörleri önemsiz diye düşünürsek (yakıt - sertlik - bakım maliyeti) bence kullanılır. Sen mutlu olacak mısın önemli olan o.

İmkan olsa ben çatır çatır kullanırım. Bir mala para veriyorsam bana hizmet edecek, ben ona değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben yanlış anlatmışım kendimi araca sandık motor getirdim onun içinde direk motoru açıp günlendirilmiş yatak vs. olucak arabada o yüzden motor olarak sıkıntı yaşamam herhalde alt takımda komple sıfırlandı arabada manuel

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HulusiToker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben yanlış anlatmışım kendimi araca sandık motor getirdim onun içinde direk motoru açıp günlendirilmiş yatak vs. olucak arabada o yüzden motor olarak sıkıntı yaşamam herhalde alt takımda komple sıfırlandı arabada manuel
    Abi en iyisi 2 hafta kadar kullan ona göre duruma bakarsın yada forumda m3 kullanmış ve kullanan kişilerin yorumlarını dinle.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HulusiToker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konudaki sorunun cevabı tamamen arabaya nasıl yaklaştığınızla alakalı. Bende E46 330 Cabrio kullanıyorum, eğer Amerikalılar gibi olabilirsem "koy bi tarafına" diyerek gayet günlük biniliyor. He kol kaslarım gelişti orası ayrı bir eziyet konusu ama olsun.

Ama otomobiline aşık bir Türk gibi kullanırsanız içiniz acıyor, gideceğiniz her yere geç kalıyor, yeşil olan trafik ışığı görünce "nasıl olsa yetişemem" deyip bırakmayı öğreniyorsunuz bozuk yollar yüzünden.

Arasını bulursanız ne ala, ben şu an ortasını buldum gibi, öyle her şeye takılmıyorum sürte sürte geçiyorum egzozum patladı falan ama olsun kafam rahat Çok şeyapmamak lazım böyle arabalarda yoksa hakikaten günlük kullanmak eziyet.

blumenberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [IMG][/IMG]
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

Otto_Skorzeny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı blumenberg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    [IMG][/IMG]
    Haydaaaaaaa bundan sonra sürmesse ayıp zaten
    Hepiniz hızlısınız ama bayır aşağı

cagataayk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son posttan sonra çıkıp hunharca sokaklarda gazladım kilometre yükselttim

I-HANN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen görmedin diye aracın sehır ıcınde 9-11 yakmıycagı anlamına gelmez getir e46 m3 stock beraber bursada yada istanbulda gezelim bakalım kaç litre yakıyor sakin kullanmak neden mümkün değil ? M6 ile bursa iskenderun gidip geliyordum 120 yi geçmeden gayetde mumkun sizin için mümkün olmıyan sey olabilir bundan aracı sorumlu tutamazsınız
    “Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”

shkodra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde aklıma başlığı görünce "hayırlı olsun da ben ne yapayım" demek geliyor tesadüfün iğne deliği..

Çalışıp kazanmışım sonra sevdiğim bir şey almışım , kullanmamak ayıp olur E46 M3 bu hatta hakaret olur..

Ben genelde aldığım arabalara gözüm gibi bakarım yemem yedirir içmem içirir , tık demeden parça değiştirir km gelmeden pit stop bakım yaparım..
    Fakaatt sokağa veya piste çıkıncada aynısını ondan beklerim , artık allah ne verdiyse basarım da kullanırım da...

Sonuç bunlar boş muhabbet , tekrar ediyorum kullan kullanabildiğin kadar keyfini çıkar...

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı I-HANN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen görmedin diye aracın sehır ıcınde 9-11 yakmıycagı anlamına gelmez getir e46 m3 stock beraber bursada yada istanbulda gezelim bakalım kaç litre yakıyor sakin kullanmak neden mümkün değil ? M6 ile bursa iskenderun gidip geliyordum 120 yi geçmeden gayetde mumkun sizin için mümkün olmıyan sey olabilir bundan aracı sorumlu tutamazsınız
    Merhaba, şehir içinden mi bahsediyorsunuz, şehir dışından mı?

öncelikle bu konuya netlik kazandıralım, benim önceki yorumum tamamiyle şehir içiyle alakalıydı,

pek tabiki şehirler arası 120km hız ile gitmek doğaldır, 60 ile yada 200 ile gitmedim hiç bir zaman,

uzun yolda en fazla 140-150 civarlarını görmüşlüğüm var, bunun yanı sıra bazı noktaları 80-90 ile geçmişliğim vardır,

bu bağlamda 9 litre değeriniz şehir dışı içinse, elbetteki mümkündür,

ancak ben şehir içi halen mümkün olmadığını savunuyorum,

öyle ki; Teknolojik Bmw M3 F80 fabrika verisi şehir içi 12 litre,

link : BMW M3 Sedan : Teknik Veriler

kullanıcılarından duyduğum kadarıyla; ideal kullanımda M4 şehir içi 12 litre yakıyormuş,

fabrika verisinin 11.1 litre olduğunuda belirtmek isterim, F80 M3 sahibi tanıdığım yok,

bu sebeple değer veremem, lakin 12-13 litrelerde olabileceğini tahmin etmekteyim,

sizin 9 litreyi mümkün kabul edersek,

göründüğü kadarıyla Bmw firması yakıt tüketimi olarak geriye gitmiş, hemde bayağı gerilemiş olur,

özetle E46 için 9'da desek, 11'de desek, tecrübelerime dayanarak bu değerleri mümkün göremiyorum,

sizin şehir içi anlayışınız; 300 km şehirler arası git-gel, 110-120 km ortalama hız ile,

daha sonra 30 km şehir içi git, hepsinin ortalaması al, şeklindeyse bir şey diyemem,

ancak benim şehir içi anlayışım; tamamen şehir içi trafiğinde aracın seyir halinde olmasıdır,

saygılar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)