Güzel donanımlı 5.20i bakıyoruz favori listesinde olan var mı
özellikle @MK8800 bi el atıver miko :D
Printable View
Güzel donanımlı 5.20i bakıyoruz favori listesinde olan var mı
özellikle @MK8800 bi el atıver miko :D
Kanka piyasası çok saçma sapan oldu Doluların ( Executive Plus'ları 0'dan pahalı )
Ben Premium Paket + 18 Jant + Hayalet Gösterge + Vakum kapı , Siyah içi bej hatasız tramersiz 15.000'de aracımı daha cuma günü 155'e verdim . Doluluk / fiyat eğrisinde en mantıklısı bu paketlere bakmak ama en dolusu dersen bence 200+ değecek bir araç değil
5 veya E bakiyo olsaydim bi daha bakmazdim
TÜRKİYEDE İLK VE TEK ALFA ROMEO GİULİA 2017
İlan No: 448675109
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
MK7 R
MK6 R
elektrik ben olmaz demedim ama elektrik insanlığın çözümü olucakmış gibi ilerde herkes elektrikli araca binicekmiş gibi lanse ediliyor firmalarca ve hep bunu yapan firmaların ellerinde o eletrikli araçlar patlıyor.. satamıyorlar.. işte üç yüz beş yüz tane satıyorlar ancak..
elon musk bile istediği satışlara ulaşamıyor.. bunu kendide söyledi .. forbesde bir makale vardı elinmuskun yeni solar cam tavan panelleri teslayı kurtarmaz diye.. pyrius 90 lıların ortasından beri satılıyor kaç tane satılmış dünyada kaç tane satılmış türkiyede.. kaç tane pyrius gördünüz şimdiye kadar 96-97 yılından beri üretiliyor..
bunun birden fazla nedeni var.
1) elektrikli araçlarda hala şarj istasyonu sorunu var ve petrol kartelleri buna pek izin vermez kanımca..
2012 miydi neydi gazetelerde falan yazıyordu istanbulun her yeri şarj istanyonlarıyla dolucak diye aradan 6 sene geçdi kaçtane gören var şarj istasyonu. ???
2) Menzil sorunu var ciddi problem .. yani yolda şarj etsende şarj istasyonunda super şarjda bile aracı şarj etmek 40 dakika ile 60 dakika arası sürüyorki uzun bir süre.. millet benzinlikden 2 dakkada yakıtını alıp çıkıyor..
evinde kendi charger cihazını alıp ev elektriği ile şarj edersen bu süre 8 ila 12 saat aracın şarj durumuna göre uzuyor..
bunun içinde villan kapalı garajın falan olucak ki ancak öyle.. zaten o kadar zenginsen senin kapıda 2-3 araba daha vardır ..
3) dünya genelinde milyarlarca vasıta var arabası var kamyonu kamyoneti minübüsü vanı karavanı tuktuk u motorsikleti triportörü var oğlu var bunların hepsi benzin yada dizel ile çalışıyor sen bunları çöpe atıcaz yerine elektrikli araç getiricez dersen ki firmaların iddası ve hata yaptıkları alan hep bu oldu.. kimse alamaz.. almaz demiyorum alamaz..
dünyada milyarlarca benzin dizel motorla çalışan tekerlekli cins cins vasıtalar var.. ve alım gücünün aşırı düşük olduğu ülkeler var.. bu ülkelerdede milyarlarca araçlar var.. hindistanı var asya pazarı var .. afrika pazarı var.. ortadoğuda petrol zengini olmayan fakir ülkelerin pazarı var.. kafkaslarda baltıklarda fakir ufaklı tefekli bir sürü ülkelerin pazarları var.. varda var.. latin amerika var..
şimdi senin gösterdiğin şema o milyarlarcada toplasan %0.001 ya eder ya etmez .. ama alanı daraltırsan dersen euro market yada us market belki o sayı %0.1 e çıkar dersen sadece 2015-17 yılları arasında marketteki satış rakamları o zaman sayı %0.8 e yükselir buna hybridi katarsan ki hybride normal benzinli dizel araçdır yanına elektrikli jenaratör koymuşlar arabayı çalıştırmıyorda o jeneratörü şarj ediyor bazılarında pil bittimi arabayıda götürüyor. kısaca bence benzinli oda. neyse .. onu kattınmı rakam %1 lere yüksele bilir..
ama bu dünyanı komple elektriğe geçemiyceği gerçeğini değiştirmez alım gücü ortada .. sana desem al bir tane alırmısın eğer ortahalli biriysen memlekete bayram seyran hanım çoluk çocuk gidiyorsan almassın niye alasın.. bin km yol gidicen araba 300-400 km sonra şarjı biticek ne yapıcaksın :) yanında jenaratör lemi geziceksin. :)
neyse eğerki cidden elektrikli araçları yayıcaklarsa önce mevcut araçlara firmaların bir çözüm bulması lazım.. mevcut araçları çöpe atıcaksınız bizim araçlarımızı alıcaksınız kafasından çıkmaları lazım...
piyasada olan içden yanmalı araçlara bir çözüm bulmaları lazım.. bu araçlarıda bir şekilde elektrikliye çevirilicek convert edicek ucuz basit kitler yapmaları lazım.. bunun içinde tabiki pil olayını çözmeleri lazım yani bir şarjla araba rahat en az bir 900-1000 km gidebilmeli birde insanlara ülkelerin teşvikler vermesi lazım işte dönüştürülen araçlardan misal mtv alınmıycak 3 yıl boyunca trafik sşgortasını devlet ödiycen 3 yıl boyunca gibi gibi....
bunlar olmadan direk ben elektrikliyi satarım ee benim elimde 100 bin liralık araba ne olucak sen onu çöpe atıcaksın benden 150 binede bu arabayı alıcaksın toplamda zararın ne etti 250 canın sağolsun mu olucak .. :) o işde olmaz
kısaca elektriklinin yayılmasını zor görüyorum ancak twizy smart gibi elektrikli araçlar şehir içinde yayılabilinir ümidim vardı hatta ben bile bir twizy alıcakdım 15 bin tl fiyatlarında olsa idi... tanıtımınada çağırdılar çeşmede gittik falan .. çok beğendim .. tam yazlık kısa mesafe mesken yeri aracı şehirdede çok kısa mesafe işi çözer.. arabanın üstündeki benzin yükünü en azından alır kısa mesafede..
oda olmadı twizye bir fiyat dediler güldüm geçdim hatta ordaki yetkiliyede dedim siz elektrikli araç satmamak için elinizden geleni yapıyorsunuz anlaşılan derdiniz satmak değil satmamak sanırım dedim..
Elektrikli araçların ortaya çıkışı benzinli araçlarla aynı dönemlere rastlar aslında, yaklaşık 1800'lerin sonundan beri. Elektrikli arablar için 120 130 yıldır sorun hiç değişmedi, pil teknolojisi asla yeterince gelişemedi maalesef ve geri dönüşüm maliyeti, çevreye etkisi çok fazla. O yüzden içten yanmalı motorlar bir süre daha piyasanın hakimi olarak kalacaktır, tahminen hidrojen yakıtlı araçlar yaygınlaşana kadar bu devam eder. Micro türbinli araçlar da alternatif olabilir belki.
Diğer yandan çok kabaca rakamlara bakarsak:
Benzinli araç
5 dakika dolun ile 500 km yol yapıp 5 saatlik kullanım sunabiliyor.
Elektrikli araç ise
5 saat dolum ile 100 km yol yapıp 1 saatlik kullanıma sahip.
Şimdilik pek mantıklı çözüm değiller ama büyük şehir merkezlerinde vergiden etkilenmemek için kullanılabilirler.
@darkmoon
abi satar satmaz bilemem.
yukarıdaki tablo belirli bi market değil dünya geneli.
devletler vergi teşviği yaparlarsa elektrikliyi desteklerlerse olmaz diye bi şey yok.
evet şu an için menzil sorunu var ki o da uzun yolcular için, hoş onun için de gittiğin yol üzerinden enerji alacak sistemler deneniyor o iş bi olursa engel kalmadı. benzinlik de durmana bile gerek yok.
elektrik şarj eden yollar - Google'da Ara
tek sıkıntı dediğin gibi apartman yaşantısında bu araçları şarj etmek ama bi gün yoldaki her elektrik direğinde prizler olursa sen o zaman gör patlamayı.. 35binlik fluence'in fiyatı tavan yapar.
gençler, öğrenciler için ş.içi 50 hadi yazlık yere gitti 100 km ne olur olmaz 150 km menzilli genç işi ucuz araçlar çıksa ki bence çıkacak fiat 500 sektörün önlerinden gidiyor bu yüzden fiyat yüksek kaldı peynir ekmek gibi satar yeminle.. mtv yok, 10 liraya gittiğin yolu 3 liraya gidiyorsun, bakım masraflarını da kaldır ortadan daha ideal bir öğrenci arabası olamaz..
İzmir'de elektrikli otobüsler seferlere başladı bir tanesi benim evimin güzergahında şu ana kadar pek bi sorun yaşandığını duymadık. ki yokuşlu bir güzergahı var.
km de 25 kuruş yakıyor diye söylüyorlardı. bir belediye otobüsünün km de 25 kuruş yakması bakım masraflarının olmaması demek bulunmaz hint kumaşı gibi bi şey.. hem şehrin havası için hem belediye bütçeleri için hem de gürültü kirliliğine engel olarak süper bir değişim geçirecek demek.. halkın sürekli yüz göz olduğu araçların elektirkli olması önyargıları da bi kenara bıraktırmaya yardımcı olacaktır.
Çin'de hava kirliliği muazzam boyutta Almanya'nın Norveç'in koyduğu gibi bir kısıtlama olsa 1.5 milyar nüfus var zaten sırf oraya satış yapmak için diğer firmaların yapacağı argeyi de düşünürsek pazar payının yüzde 50'sini ele geçirdiği an olay bitmiştir. ondan sonra Guetamala'da benzinli araç kullanılıyor diye kimse konuşmaz..
Hintliler bi kaç bin dolara araba yapıyorlar elektrikliği de ucuza hallettiler mi var orada da 1.4 milyar nüfus daha ne olsun..
çinliler ayrı dünya adamlar çözer bumevzuyu maglev trenler yapıyorlar çok pahalı her babayiğit o parayı veremez. japonya bile şehir içi yapdı adamlar şehirler arası maglev trenler yaptılar gene maglev teleferik gibi bir şeyler yaptılar..
adamların bütçesi bu işe el verir altından kalkarlar.. çini ayrı tutmak lazım.. çin dışardan malda almaz.. kendi üretir kendi elektrikli araçlarını zaten üretiyorda türkiyedede var..
misal bunlar sanırım hepsi çin malı daha çok çeşitleride var çinlilerde..
kral bello
kral grande 5000
bu işler olana kadar insanlık uçan insanlı drone lara geçer ben diyim.. cenevre otomobil fuarında çinliler insanlı droneu tanıttılar hatta ilk onlar geçer.. maddi durumlarıda el veriyor ilk onlar yapar.. :)
valla fiat 500e gelse devletten tesvikle indirimli olsa ilk ben alirim :D
Kışın ortasında 80 bin liraya ilana girip aylarca satılmadı, Mart ayında 105 bin olarak sahibinden ilana girdi, şimdi de aynı fiyata galeriye düşmüş
Çok mu güzelsin. Hala bir çok otomobile tercih edilir bence bu paralara bile olsa.
Mercedes CLK
favorilerinizdeki sciroco ve cooper s leri yazarsanız sevinirin 55-60 bin bandındaki
Komple boyalı kaputu değişik 17 yaşında bir araba benim gözümde. 5 daha verir boyasızını alırım
Boyali ya da boyasiz ne farkeder? Boyayla degil bakimla gidiyor araba. Boyadan cok duzenli yetkili servis bakimli olmasi, satan kisinin profili benim icin daha buyuk kistaslar. Boyasiz olup hor kullanilmis, apaci dedigimiz kesimden satilik arabadansa ayni fiyata bel alti 1-2 parca boyali ama duzgun bakilmis, bakimlari yapilmis veya duzenli tutulmus defteri olan arabayi tercih ederim.
Netice de ikinci el araba aliyoruz. Illa ki surtmesi vs. olacak.
Ha bu arada ilandaki her iki BMW'yi de almam ben.
Kapalı garajda muhafaza edilmeyen boyasız aracı, boyalı araca tercih etmem. İki araçtan bağımsız olarak konuşuyorum. İstanbulda yaşıyoruz, pederin arabasına tam 3 kez dururken vurdular. Düşünsene boyasız araban var, servis manevra yaparken çamurluktan gömüyor kapıya kadar. =) Boyasız diye gömdün 50 kağıdı boyandı, 20 senelik boya, yeni boyanmış parça oluştu mu ton farkı vs. =)
17 yaşında araç alırken boyasız beklentisi bence son derece gereksiz. Bakımlı araç kendini belli ediyor zaten.
Paylaştığınız ilandaki araç da hiç 110k kmde gibi durmuyor, günahına girmeyeyim kimsenin ama en azından gereken özeni görmemiş olduğunu söyleyebilirim.
pertçilere gelsin :)
NISSAN QASHQAI DIZEL SKYPACK
ilan sahibi forumda hiç sevilmeyen galericidir +18
Daha önce çok sorulmuştur ama dikkat etmedim :) Ağır hasar kayıtlı arabalara kasko yapılıyor mu?
O ZAMAN KAŞINTI TUTUYOR FAVLARI :D
2005 A6 3.2 QUATTRO
2008 A4 2.0 TFSI QUATTRO MANUEL
BOXTER S MANUEL 2001
CLK 320
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...4904317/detay/
x3 25i
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...4787047/detay/
FX35
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...5609893/detay/
2004 4.4 RANGE VOGUE
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...7365069/detay/
Yiğit senin vogue nin 2. motoru gelmiş :D
15 bine makyajlanıyorda sorun o değil. karşım reis oto yanım emek oto, diğer yanım m blue servis. Full range görüyorum yemin ediyorum alınacak araç değil.
Hayır jantlar dahil değil tabiki sadece far stop body kit