KemalHDH Nickli Üyeden Alıntı
Biz vazgeçtik satın almadan. Sıfırlar dünya para. İkinci elde adam akıllı birşey yok. Ya döküntü yada fiyat uçuk. Otomol BMW'deydim bugün. 0 km 5.20i için kiralama teklifi aldım. 1 yıllık sözleşmeli ve aylık 6.000 lira. Yıllık 20.000 km sınırlı fiyatı bu. Kararım kesinlikle kiralamadan yana. 5.20i cidden güzel araç. Beyaz, gümüş, füme ve siyah renkler varmış ellerinde hepsinin içi bej. Donanımıda iyiydi memleket için eksiksiz donanımlar var araçlarda. Pure+Prestige+Business paket var hepsinde. Herşey onlara ait. Ivır zıvırla uğraşmıyorsun. Kasko MTV sigorta lastik bakım vs ne varsa tıkır tıkır hallediyor herifler. Firma adına olduğu için 6.000 lira aylık vergi borcundanda düşülüyor oh mis. Kalan 290.000i ise INGden %14 oranla vadeye koydunmu 35-36.000 lira yıl sonunda cebinde. Aracın kiralaması o zaman aylık yarı fiyatınında altına iniyor. Arabanın yıllık değer kaybı %10 düşse 25-30.000 oda bize girmiyor. Allah etmesin bir gün pertlik yada ağır hasarlı bir kaza olsa o zamanki değer kaybını da risk olarak hesaba kattıkmı ben kesinlikle uzun dönem kiralama diyorum. Adam akıllı bir arabayada keyifle binmiş oluyorsun. Firmada çalışıyor görünen sigortalı herkes ve firma sahibinin birinci derece akrabaları arscı kullanmakta hak sahibiymiş. Tavsiye ederim düşünen varsa düşünsün derim.