Arkadaşlar bende başvuruyu yaptım almanya için sonuç bekliyorum.
Şöyle bir sıkıntı var Almanya vizesiyle ilk girişte isviçreye girebilirmiyim ?
Yani almanyadan vize alcam isviçreye giricem yada fransaya. Basele gidicem ama ordan almanyaya geçicem.
ilk girişin vize aldığın ülke olmaz ise o ülkeden bir daha vize almakta sıkıntı yaşayabilirsin.
Geçen hafta başvurduğum Schengen vizem bugün çıktı
6 ay vermişler.. Önceki schengenim 3 aylıktı ve biteli 8-9 ay olmuştu
Yunanistan konsolosluğundan başvurmuştum.
İsviçre soru sorabilir niye bizden almadın diye ama problem çıkmaz.
Ancak Almanya'dan aldığın vizeyle, vize süresi boyunca Almanya'ya gitmen gerek. Gitmezsen Almanya problem çıkartıyor bir sonraki başvuruda.
Bu arada, İngiltere'den bugün 10 sene aldım sorunsuz. Daha önce 6 ay akabinde 2 yıl akabinde 5 yılım vardı.
Bize çıktı pazartesi gidiyorum arkadaşlar. Ama bu Ohal'dan dolayı yazı filan gerekiyor mu ? Tatil amaçlı gidiyorum.
Herkese kolay gelsin bir sorum olacaktı .
Hızlı-Acil adı her neyse bu tip schengen üzerinden daha önce başvuru da bulunan var mı acaba ?
Daha önce yurtdışı çıkışı olmayan öğrenci pasaportuna sahip bir arkadaşımın benimle Eylül ortası Fransa'ya gelmesi gerekiyor .
Baba rahmetli annesi ise ev hanımı yani gelir olarak gösterebileceği herhangi bir dayanağı da bulunmuyor . Fransa'dan normal schengen başvurusunda sıkıntı yaşar diye düşünüyorum .
Bu kişiye en hızlı schengeni hangi ülkeden , hangi şartlarda alırız acaba ?
Ek olarak seyahat süresi boyunca örnek ben kefil olabilir miyim giderlere ? Ayrıca orada 4 yıldır aktif pozisyonda şirketim var oranın aracılığı ile davetiye çıkarsak ne derece faydası olur ?
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler
İtalyadan rahat alınıyor, ilk seferde 1 yıl verdi bana.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Kısa süreli staj yapacaktır, tüm konaklama ve yeme içme giderleri şirketimiz garantisi altındadır. Staj süresi bittiğinde Türkiye'ye geri dönecektir ibaresi ekleyerek lokal şirket üzerinden hazırlanan davetiye ıslak imza kaşe antetli kağıda. Bu şekilde hazırlanan davetiye vizede etkili olacaktır @MK8800
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
İtalya bir tek benim canımı yaktı sanırım, 3. schengenimi aldım İtalya'dan daha öncesinde İspanya ve Norveç vardı, 3 ay verdiler.
Ancak çok duydum İtalya'nın diğer ülkelere göre nispeten daha rahat olduğunu.
Sizin kefil olmanız kesinlikle etkili olacaktır.
Çünkü özellikle bu zor zamanlarda tüm belgeler eksiksiz olsa dahi vize reddi yiyen çok kişi tanıyorum.
Siz kefil olursanız, aynı zamanda şirketiniz üstünden davetiye yaparsanız olumlu yansıyacaktır.
Bunun haricinde klasik vize evraklarında eksik olmamasına dikkat edin derim. Uçak biletlerini almak şart, gidiş dönüş biletleri görmeden sıkıntı yaşanıyor.
Bazı ülkeler Booking bazı ülkeler ise AirBnb rezervasyonlarını kabul etmiyor artık. Sizinle kalacaksa misafiriniz nerede kalacağını mutlaka belirtin derim.
Ülke anlamında ise Almanya'nın, Fransa'nın zor olduğunu duydum. Macaristan çok cimri ve vizesi çok geç çıkar (seyahatten 24-48 saat önce)
İspanya süre anlamında cimri ancak çok red yiyen duymadım. İtalya, Yunanistan vs daha bonkörler vize konusunda.
Ama bu hususta dikkat etmeniz gereken vize alındığı yerden giriş yapılmadığı takdirde pasaport kontrollerinde sorun yaşanabiliyor.
Misal Fransa vizesi aldınız. Ancak Schengen bölgesine ilk girişiniz Almanya'dan. Böyle bir durumda Almanya, Fransa'dan vize almışsınız ilk olarak Fransa'dan giriş yapın diyebiliyor. Ancak ilk giriş Fransa'dan olsa sonra Almanya'ya seyahat etseniz herhangi bir problem yaşamıyorsunuz. Buna da dikkat etmenizi öneririm.
psn: DAGHAN26
arkadaşlar merhaba, aralık 3 de parise gidicem biletler ve otel rezervasyonu hepsi hazır. 3 gece pariste kalıp ordan uçakla amsterdama geçip 2 gün amsterdam ve sonra istanbula dönüş. şimdi ilk defa çıkacağım için olaya hakim değilim. direk fransa konsolosluğundan mı başvuru yapmam gerek yoksa aracı kurumlara mı gitmem gerekiyor ayrıca vizeye uçuş tarihinden ne kadar önce başvurmalıyım.uçuş vaktinden 20 gün önce başvursam olur mu ? pasaportum yeni geldi. bilgilendirirseniz sevinirim.
yanımda gelecek arkadaş işe yeni girdi 2 ay deneme süresi olduğu için izin almak istemiyor kasım 15 de 2 ay ı doluyor o yüzden 20 gün önceden başvurma durumumuz olabilir yoksa bugünlerde başvurucaktık
evet vfs globali biliyorum ama burdan değilde direk konsolosluktan başvuramıyor muyuz kısa süreli olduğu için ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)