1.4 tsi poloda farkı anlamıyorum açıkcası , 1.6 crdi i30 da da aynı şekilde , sadece 1.1 crdi picantoda yuksek hızlarda ve ilk kalkışlarda çok az farkı hissediyorum
Printable View
1.4 tsi poloda farkı anlamıyorum açıkcası , 1.6 crdi i30 da da aynı şekilde , sadece 1.1 crdi picantoda yuksek hızlarda ve ilk kalkışlarda çok az farkı hissediyorum
Benim punto 1.3 mjet de klima acinca etkileniyor. Arac 70hp. Gazdan ayagi cekince devir daha cabuk dusuyor ayrica
biraz sıkışınca klimayı devreden çıkartıyor, sıfırdan kalkarken çok az gaza basıldığında, boşta ara gaz yapınca, vites küçültüp dip gaz yapınca vs. yoksa 1.3 fındık dizel koca totolu astra j yi mümkünatı yok yürütemezdi :)
konu ile ilgili şöyle bir tespitim oldu manuel klima var 6 kademeli fanı var, klima açıkken fan kademesini arttırınca rolanti dengesizleşmeye başlıyor
65 lik yazılımlı clio 3 için gözlemlerimi aktarıorum :) dur kalk ve ani hızlanmalarda etkileniyor birçok araç gibi yokuş yukarı oldumu çok net belli oluyor ama mesela otobanda sabitlemişim 100 le gidiyorum anlık 4 mü tüketim kapatıyorum tüketim düşmüyor yada açıyorum yükselmiyor bikaç kez denemiştim :)
Hocam sağolasın bunu öğrendiğim iyi oldu.
:D
S2000 gibi bir araçta farkediyorsa tek çare torklu araç o zaman atmosferikle boşa uğraşmayalım.
Anlamadım. Daha az derken hiç yürümüyor mu diyorsun?
Teşekkürler.
95lik gibi değil yani.
Astralarda hep söyleniyor. H kasalarda da şikayet ediliyor. Galiba onda da kasa ağır geliyor.
Şimdi corollalarda elektronik mi?
Herkes memnun Toyotodan. Hatta atmosferik Avensisden bile çok memnundum diyen var konuda.
Japonlar bu konuda Avrupalılardan daha iyi anlaşılan.
Renoya helal olsun.
Peki arkadaşlar atmosferik 1.6lar arasında performanslı olan. İes, Vtec2, Ae101, E12, Fd6 gibi araçlarda durum nasıl?
h kasanın 1.vites çok uzun olduğu için sanırım daha sıkıntılı. alışık olmayınca klima açık birkaç yolcu ile aracı yürütmek problem olabilir, 1.6 atmosferik benzinlilerde düşük tork nedeni ile bu durum daha da vahimdir diye tahmin ediyorum. ara hızlanmalarda zaten çoğunlukla kendiliğinden devreden çıkartıyor yüke göre
Biraz abarttımda o kadar olduğundan değil :D zaten o arabadan performans beklemek doğru olmaz , araç orta şekerli yürüyo yokuşlarda hiç sorun yaşamadık yüksek hızlarıda görüyor.
O bütçeye göre en iyi seçenek bence . Toyota nın olayı belli az yakar,sorunsuz ve piyasası belli.
Fd6 mızda pek etkilemiyordu. 1.6 ies otomatik vites 5 kişiyle yokuşta klima açıkken geberiyor gerçi klima kapalıykende gitmiyor pek vites oranlarından dolayı galiba.
Geçen denemesini yaptım rolantide devir düşüyor klima açıkken.
Bütün dizel corollalarda böyle 1.4 olduğu için motoru
Etkilemiyolar
vtec2lerde pek etkilenmiyor klimadan. 2araç biri klima açık diğeri kapalı denersen farkettirir tabiki ama, hissiyatta bir farkı yok klimanın, 17 jant olmasına ragmen klima yokmuş gibi şehiriçinde.
tüm benzinli fordlarda klimayı açmak ultra rahatsız ediyor. Şehiriçi hafif rampa bile olsa klimayı kapat aç yapıyoruz
Otomatik e34 üm var cidden fark ediyor.
T5 kullanıyorum motor imzamda yazıyor klima açık kapalı araba dolu boş her türlü çekiyor etkilenmiyor.
1500-2000 rpm arası sürekli 400 tork üretiyor.2000 devirden sonra da grafik keskin bir şekilde düşmüyor.
4000 rpm'de 180 hp güç üretiyor.
Sebebi arabanın motorundan ziyade klimanın kompressörü
Doblo 1.3 multijet 90 hp deli gibi fark ediyor.Özellikle 1. viteste kalkarken kanser eder adamı.
1.6 astra g & 1.4 corsa c var ikiside fark ettiriyor corsada bariz daha belli oluyor :)
Benimkide düzlükte kalkısta sorun yokta, hill holdu aktif edecek seviyede meğile yokuşa denk gelirse bir tık fazla gaz istiyor ha vermesemde kalkıyorda titriyor ozaman stop edecekmiş gibi :). bunda tabi arabanın 1400 kiloya yakın ağırlığıda büyük etmen(1.6crdi 128) onun dışında normal seyirde varla yok kıvamda bir fark mevcut
TSI motorlarda baya baltalıyor 1.2 90-105 / 1,4 122-125-160 yazılımlı yazılımsız fark etmez baya baltalıyor.
Pro Ceed GT'de de fark ediyor. Aşırı bir yığılma olmuyor fakat klima açıkken ses bile değişiyor.
1.5 dci clio da cok fark yok kasmıyo hiç uzun yolda ama sehir içi kalkıslarda daha fazla gaza basıyosun
1.6 dci megane durk kalkta hiç hissettirmiyor fakat yokuş yukarı durup kaktıgında gaza fazla basmak gerekiyor
2006 206 1.4 benzinli ehliyetimi aldığımdan beri üzerindeyim bu arabanın sürerken hiç ciddi bir değişiklik hissetmedim, ama rölantide klimayı devreye alınca etkilediğini görüyorum.
2012 astra H 1.3cdti sedan ciddi etkiliyor bu arabayı hatta klima açıkken ve araba doluyken kalkarken stop ediyor, sürekli klima aç kapa yapıyorum.
2012 Mercedes A180 ve C180 benzinli hiç bir fark hissetmiyorum.
2010 GLK 250cdi hiç bir fark hissetmiyorum.
Arkadaşlar bu klima olayına elektrikli komp. vs bir çözüm bulunamazmı?
Valla benim arabada klima açıkken direk 1600cc ye düşüyor :D
1.3 grande punto var 75 lik 17" jantlar olmasına rağmen fark etmiyor pek kalkış hariç.
Megane rste de kalkış dahil fark edilebiliyor. Fark aşırı bariz değil kalkış sonrası ancak ortalama tüketim şehir içinde 2 litre civarında yüksek oluyor.
megane rs te klima kapanmazdı ama performansta belirgin düşmezdi. Fk2 Type R da klima gazlamaya başladığın anda kapanıp normal hava üflemeye başlıo.
4 kişi 1. viteste klima açıkken yokuşta kaldığımı bilirim :D Max torku 4400 de verince 2500 altında çekmiyor araba.
Klimayı açınca ortalama yakıtın 1 lt kadar artması normal mi acaba? 1.4hdi c2 68hp
Klima açınca şehir içinde dikkat ettim 1 litreye yakın fazla yakıyor üstü yok.Uzun yolda yarım litre falandır sanırım.
Mobil olmasa da soğutma sektöründe senede 4000 kompresörle haşır neşir oluyorum.
Çok genellersek otomobillerde kullanılan kompresörler motordan 3-5 HP çalmakta. Yapı itibariyle demuraj kalkışta anlık olarak (1 sn altında süre) bir miktar daha fazla güç çeker.
Kayışla çalışmayan sistemlerde ayrı bir elektrik motoruyla kompresör tahrik ediliyor. Direk motor gücünden ziyade bu sefer alternatör üzerinden güç kaybı yaratır, ancak kayıştan tahrikli sisteme göre daha az farkedilir.
Araçta klima açık kapalı arasındaki farkın az yada çok hissedilir olması motor gücünün ve yapısının yanısıra kompresörün çektiği güç ile alakalı. Kompresörü misal 4 HP çalacak diye sabitlersek, atmosferik motorlarda daha çok hissedilmesinin sebebi düşük devirde gücün daha az olması (güç = tork x devir). Motor hacmi/gücü yüksek araçlar ile turbo dizel araçlarda da, düşük devirde daha yüksek güç üretildiğinden, yine aynı mantıkla daha az hissediliyor.
utanarak söyleyecem bunu ama hem bir iklimlendirme mezunu hemde bir mak mühendisi olarak gerçektende net bir anlam veremediğim nadir konulardan bu.
yeri geliyor, it gibi torque'u ve hpsi olan, aracın ağırlığına göre bile dehşet güce sahip bir V8de A/C açıyorsun anında fark ediliyor çok ciddi bir hantalaşma,extra yakıt.
yeri geliyor V8 'in tersine oyuncak sayılacak 1.5 dci yeni clio4 90lık manuel araçta açıyorsun gram fark edilmiyor ne yakıtda nede hızda.
yani yukarıdaki tablo tamamen mantığın tersinde ama gerçek ve realite buyken evet arkadaşlar şundandır bundandır diyemiyorum.
bence en doğru ve net ölçü kullanıcılardan gelecek real yorumlar.
mesela 1.3 multijeti ele alalım oda 90hp, oda 200 tq ama bırakın fark edilmemeyi resmen kayaya çarpmışcasına bir his bu araçta A/C açmak.
Linea 95 hp de de uzun yolda farkedilmiyor fazla memnunum o yuzden ama ilk etapta gaza basiliyken actigimda gaz ayagimdan bi kaybolup geliyor şehiriçi ise eziyet. Hele Zonguldakta Heryer dik yokuş. Mahvediyor