Mustafa Alabora kaza anını anlattı: Bu bir cinayet!
durumları ciddiymiş haberler de de çıkmaya başladılar.
Printable View
Mustafa Alabora kaza anını anlattı: Bu bir cinayet!
durumları ciddiymiş haberler de de çıkmaya başladılar.
Ben Ncap testlerinden bahsetmedim.
''Statik bir cisme değil'' kısmına takıldıysan yolda karşına çıkabileceklerden bahsediyorum. (bariyer, duvar,vs)
Yani Ncap'ta çelik ile güçlendirilmiş yüksek mukavemetli 200 km/h 2.000 ton çarpa kuvvetine dayanan duvardan değil.
Kısaca tez yanlış değil ortaya çıkan çarpma hızından bahsettim, söylediğim şey çarpma hızının çok yüksek olması ve buna rağmen araçların nispeten sağlam kalması.
60+70 km/h hizi toplayip 130km ile carpismislar diyorsaniz bu yanlis diyorum.Lise fizik kitaplarini bile acip iki cismin carpisma konusuna bakarsaniz yaptiginizin yanlis oldugunu gorursunuz.Benim zamanimda lise2 konusu falandi sanirim...Dahada uzatmayacagim haklisiniz :)
Fiat doblo karımdan bile güzel diyen dayı geldi aklıma :hehe:
''Ya her s2000 sahibinin arabası aynı şekilde bükülmez,genelleme yapmayın kimisi arkadan bükülür kimisi önden yandan,hepsi mi apaçi şimdi bunların ? ''
Şimdi bu bükülmeyenlere 10' ar lira daha koyarlar bükülmez diye
Temiz bükülmemiş S2000
Beyler ecel geldinmi bukulmeyen arabada bile can verebilirsiniz
Gecmıs olsun arkadaslara tekrardan
Kiralama firması bakalım ne diyecek.Merdiven altı bir firmadan aldılarsa artık senet falan imzalatmışlardır herhalde.
adam savunma olarak kemeri takmamis airbag olsa da is yapmazdi diyemezmi. Bana kalirsa kemersiz araca binmek airbage nazaran daha fazla öldürmeye teşebbüs. Yarin bi gün carptigimiz kisi yada en cok korktuğum kucakta tasinan cocuklar kaza aninda vefat etse sucsuzlugunu ispat etmeyi gectim bunun vicdan azabiyla basbasa birakir insani.
bilemezsinki onu airbag şişmedi gittin kafanı cama veya direksiyona vurdun sen aracı tam eksiksiz bi şekilde kiralaman gerekir
atıyorum forddan bir arac aldın sıfır 1 ay sonra kaza yaptın 90km hızla airbag acılmadı hakkını aramazmısın ya ben kemer takmadım demezsin heralde her halukarda airbag acması lazım aracın
kemer takmaylada airbagın alakası yok her durumda acar kademeli airbagse kemersiz yere az acar ama acar :)
Oha resmen Alabora'nın arabaya S2000'in bir parçası saplanmış, sol çamurluk heralde o?
Kemersiz de airbag açıldığını biliyoruz diyelim, bunun tespiti için mahkeme Honda'ya sorar vs aydınlanır o durum yine haklı çıkabilirler. Biraz da "müşteri her zaman haklıdır"dan yola çıkarlar, en kötü ekstra bir şey ödemeden çıkabilirler.
2 defa pert olmuş araba için hondaya dava açarlarsa çekik gözlüler o mnk pipileri ile bu gencleri miker
Araba ölmüş 2 kere yetkili serviste bile toplanmamış bir b.k talep edemezler
Sürücü 120.000 tl civarı rent e birde para verir ahanda o boş seneti bakalım nasıl ödeyecek periscope çeken arkadaşdaki kayıt herşeyi gösteriyor neyin davası :)
Belki de emniyet kemerlerinin aktif gergi sistemi de çalışmıyor. Kim bilebilir. Kazalardan sonra kimse önemsememiş olabilir bu durumu arabayı toplarken.......