5 saat 44 dk :)
Printable View
Hemşehrim merhaba.Konuyu görünce aynı yolu daha geçen hafta kullanan arkadaşıma sordum yorumu bu şekilde,belki bir faydam olur.Andırın yolu diye bahsettiği yol yer yer 2. vitese hatta 1. vitese düştüğümüz yol.
http://i63.tinypic.com/344p4c0.jpg
O zaman sahilden gidin. O Google denen amca süre konusu iyi tutturuyor :) Mesafe ve sürelere bakıldığında sahil daha yorucu gibi görünüyor ama vakit nakittir :)
Ben geçen yaz adanadan anamura gittim tatil için.Eğer araba kullanmayı seviyorsan sahil yolundan git renkli, zevkli bir yol dağ yolunda ben zorlanmadım kullandıgım araç fıat lineaydı ayrıca dağ yolunda takılacağın tek bir şey var kamyon arkasına düşmek haricinde hiç bir sıkıntı yaşamadım.Bu ağustosun 15 tekrar aynı yolu kullanıcam ve antalya ya gidecem.Sabırsızlıkla o günü bekliyorum.
Konya üzeri gidip az yakma şansı yok, hele de Ereğli taraflarında yol yapımı vs varsa.
Baba Antepli olunca defalarca gidip geldik, Mersin üzeri gidip Konyadan döndüğümüz de oldu tam tersi de.
Dizel Corolla Mersin üzeri gidişte klima ile 5-5.3 arası ortalama tuttururken, konya yolunda da 4.7-4.8 ortalama tutturuluyor. Aradaki mesafe farkı süreden kapanmıyor + daha ekonomik olması tamamen hayal ürünü.
sahil yolunda sıkıntılı olan kesin en fazla 80 km civarı kalmıştır. geri kalan kısım efsane güzel. hatta en keyifli seyahat edilecek yollardan bi tanesi. manzara inanılmaz güzel. yol kalitesi çoğu yerde güzel. güneş karşıdan geliyorsa iyi bir güneş gözlüğü ile mesele çözülür :)
km olarak hesaplamadım ama eğer sahil yolunu düşünmez iseniz, Mut un ordan ermenek ve taşkent üstünden alanyaya gidebilirsiniz. konyaya kadar çıkmadan.
Yapma etme abi.
Mut yolu iyi olabilir abi ama o ermenekten alanyaya inmek sahil yolundan cok ama çok daha zor gelir adama. orayada yeni asfalt dökmüşler mıcır daha tam oturmadigi için uçan kacan cok.
En temiz sahil yolu ha 5 buçuk saat olmaz 6 saat inersin olur kolay bi şekilde ulaşım sağlanır.
Geçen hafta gittim 3 tünelin 2 si açıkdı gayette zevkli bir yolculuk oldu(tek başına gidip sıkılmayı saymazsak :) ) Anamur Gazipaşa arası 80 km lik bir yol var virajlı ama aracın yol tutuşu iyiyse gayette zevkli oluyor o yoldan gitmek
Dönüşü konya üzeri yaptım Adana istikametinde yol çalışması var yol sürekli 2ye bölünüyor düm düz yol sıkıcı oluyor
U virajlar hariç ben 2. vitesi kullanmıyorum o yolda, bir de bazen sollamalarda gereksinim duyuluyor.
Tır/kamyon/otobüs sollamak için de belli noktalar var 5-6 viraj ilerisi görünen, oraları tercih edince pek takılmıyorsun.
Taşucuna gelene kadar yol pcdeki ortalama hızım 55-60 civarı oluyor ki 80 altına pek düşmeden gidiliyor demek oluyor bu da ***** :)
abi mut ermenek yolu nasıl daha az tehlikeli olabilir şaka mı yapıyorsunuz :) türkiyenin en sakat yollarından birisi o yol :D
Anamur-Gazipaşa arası Yol yapımları devam ediyor ama eskisi kadar sıkıntı yok eskiden yolun darlığından kamyon ve otobüsleri sadece virajlarda sollayabiliyordun. Şimdi daha tehlikesiz ve deniz manzaralı.. Genelde tersimdir bu konuda gitme dedikleri yerleri kullanırım herkesin. Bi kaç güne marmarise, kaş-fethiye üzerinden çıkma planım var mesela bu yolu kullanmadım daha önce hiç yeni konu açmaktansa yakında geçen olduysa o güzergah hakkında benimde bilgiye ihtiyacım var ?
Geçen hafta gittim geldim.100 km kadar tehlikeli yol var özellikle Aydıncık tarafı.Antalya-Mersin arası 8 saat sürdü 1 saat kadar mola verdim