Mersin otobaninda girmeden yakıt aldığımda sıfırladım otobana girene kadar 120-130 otobanda 190-200 araliginda gittim otobandan ciktigimda ortalama hiz 168 di 1.6 astra gtc lpg :D
Printable View
Mersin otobaninda girmeden yakıt aldığımda sıfırladım otobana girene kadar 120-130 otobanda 190-200 araliginda gittim otobandan ciktigimda ortalama hiz 168 di 1.6 astra gtc lpg :D
Performanslı kullanmak motora kıymak olarak nitelendirilemez bence.Sürekli performanslı kullanılan motor bakım aralıklarını kısaltırsa stop etmeden/hareket etmeden beklerse standart kullanımdaki motorla aynı ömre sahip olur diye düşünüyorum.
Zaten kullandığım araç çok gitmiyor.180 e kadar eh kadranın arttığını yavaş da olsa görüyorum,sonrası kronometre gibi tek tek artıyor hatta daha da yavaş,max. 215 (kadranda) gösteriyor.Yüksek hızımı koruyarak seyretmek istiyorsam kimseden yol istemiyorum malesef.Makas demeyelim çünkü asla kimseye silme geçmem korkutmam ama boş olan şeride yavaşça kayıyorum diğer araçların sağından solundan geçiyorum.Malesef yüksek hızda seyretmek istiyorsanız başka alternatifiniz yok.
http://hizliresim.com/jBJVEr
http://hizliresim.com/dXj3z4
İlki İstanbul ankara 2.0 TDi 140 ps Passat
Diğeri İstanbul Bodrum arası Çeşme Otobanı 1.6 120 Ps Passat :) dahada üstünü görmüşlüğüm var fakat fotosu yok :)
O dediğinize ben de katılıyorum. Benzinli araç için değil de en azından dizel için konuşayım. Yüksek sıkıştırma oranına sahip genel olarak 2000 3500 devir arasında en verimli gücünü veren o aralıkta seyretmeni bekleyen bi motorda sürekli saatlerce 4000 4500 devir gitmek bence 2000 3000 devir arasında gidene göre daha ama yıpratır motoru. Ne kadar yıpratır yüzde kaç fark olur o kadarını bilemem ama sadece ben kıyamıyorum...Yoksa anlık veya kısa zamanlik o hız ve devirleri görmek benim de hoşuma gidiyor.
Sollama veya sağlama konusunda da atıyorum en soldan 180le giderken önümüzdeki başka bi araba orta şeridi sollamaya 120 ile çıkıyor haliyle yavaşlamak vs gerekiyorsa yolun en sağ şeridi güvenli ise ben de bazen sağından ama hız kesmek zorunda kalsam da solundan geçmeye çalışıyorum.
Özellikle gündüz bir çok sürücü sağ aynayı görmeyebiliyor, haliyle biraz sağa kaysa bişey olsa o an patates olmam pek hoş olmaz. O yüzden zevkimi bozsa da doğru olanı yapmak güven veriyor... Yapacak başka bir şey yok.
Arkadaşlar evinizden çıktığınızda sıfırlarsanız ortalama hızınız siz otobana çıkana kadar zaten çok düşük olacağından, otobanda 250'yle gitseniz bile tutturamazsınız. Gişede yol bilgisayarını sıfırlarım diğer gişede bakarım ortalama hıza. Yani otobandaki ortalama hızını tam olarak görmüş olursun.
2000 model otomatik pejo 406 ile 200 km çevre yolunda, test amaçlı yaptım, stabil şeklide çok rahat çıktı bir daha da yapmadım :)
En büyük sorunumuz, okumayı bilmiyoruz...
Akhisar Balıkesir gene 160km ortalama hızla 30dk gitmişliğimiz var yolu bilenler bilir tatlı virajlı. Benzin ucuzdu 90larda hep tapa gaz giderdi peder vectra v6 ile:)
bizim tsilar dayanmaz o kadar zorlamaya, hem yol tutan, hızı hissettirmeyecek hem şişmeyecek birşeyler lazım, yeni passat 2.0 240, a6 3.0 gibi makineler bu tarz denemeler için idele yakın, sport araçlar harici. mersoda e seriside 5 seriside yaylanır yolun dümdüz olması lazım.
"Ortalama hız" dan anladığım, Otobana giriş gişesinde ortalama hız göstergesi sıfırlanır, otoban çıkışında sonuca bakılır.
abicim teşekkürlerde burdakilerin %85i zaten bunu anlıyarak bilerek zaten yorumlarını aynen dediğiniz şekilde yaptı,aramızda şanslı güzel araç + düzgün yola sahip mangal yüreklilerde var, kalas şirket araçlarına + eh denilecek yollara vede mal gibi engellerle karşı karşıya olanlarda.
daha bu konunun hemen üzerine bu sabah clio4 90hp şirket aracımla sabah erken çıkim trafiksiz denim dedim saat 630da adana - adana organize sanayi yolunda kadran genelde 180- ara ara 186 gördüm tamam oldu bu dedim yine ortalamam 162 çıktı.
yani özetle bu işi ciddi sonuçlarla bitirmek için bence şunlar cidden şart:
1) çok çok iyi ivmelenebilen motor, aracınızın 200 yapması önemli değil, arada 120ye düştünmü o araç 45sndemi tekrar 200 diyor yoksa 15demi?
2) aracın stabil olması, en ufak bir virajda tereddüt ettiriyorsa cidden bu deney aptalca bile olabiliyor, şahsen f30la 230da korktuğumun x 2si korkuyorum clio4 ile 180de
3) yokuş olmamalı, önünüze tır,mır, servis aracı, toros vs çıkmamalı.
yukarıdaki deneyde 1 virajda birazcık çektim nerdeyse tüm yolu tam gaz verdim artık benim yapcağım birşey yok boyutunda gittim olay tamamen aracın olayıda bundan sonra ama 2 defa mal mal arkasında bakmayan 2 adam için yavaşladım tekrar 180 demem çok uzun süre aldı sonuç bu :(
En önemlisi şu; senin araban zaten 190 yapıyorsa 180 ortalama tutturamazsın. Benim altındaki araba 265 yapıyor düzlükte, ben Çeşmeye 200 altına hiç düşmeden gittim ortalama hızım 202 çıktı. Bilmem anlatabildim mi?
Şekil mi koyuyorsun anlamadım ki @Bar35
Bizi bilen bilir bilmeyen kendi bilir @B.Koçer
Salla dunyayı uykusu gelsın karsıyaka guzelse sebebı sensın @Bar35
180 üzeri ortalama için biraz hacim lazım, 1.4 - 1.6 nefesleri pek yetmiyor :)
90 larda 2000 başlarında da aynen dediğin gibi benzin ucuzdu abi :D ae101 varken 196 yla malkara yokuşunda radara girmişliği var babamın :D Alanya - Gelibolu (evreşe) 3. depoyu geliboluda vapurdan inince alırdı, kapıdan kapıya 900km Buldan Alaşehir üzerinden.. Güzeldi o günler, duble yol yoktu risk vardı fakat tek çıkışta 5-6 araba sollayınca mest olurdum iki koltuk arasında :)