Devrim olabilcek bir karar göremedim.
Kendi üzerine 3 ten fazla satış yapan vergisini veririm,alır satarım diyemeyecek tek yenilik bu gibi.
Zaten vergi vermemek için eşinin dostunun üzerine alıyordu aynı sistem devam eder.
Devrim olabilcek bir karar göremedim.
Kendi üzerine 3 ten fazla satış yapan vergisini veririm,alır satarım diyemeyecek tek yenilik bu gibi.
Zaten vergi vermemek için eşinin dostunun üzerine alıyordu aynı sistem devam eder.
Hayat gecmesi cok zor benim kendi adıma ticari kaygı olmadan 3 arac var. Eşimin , kendi günlük kullandığım ve hobi amaclı kullandığım.(simdiki gibi bazen 2 adet olabiliyor)
Maddi durumum el verdiğince aracları mı değiştiriyorum. Kar etme durumum cok nadir. Hic bir aracımada 3 yıl binmedim. Bu tarz bir iyi tasarlanmamıs düzenlememler bu işten kar etmeden hobi amacalı birçok kişiyi magdur eder.. İyi düşünülmesi ve tasarlanması gerekir.
Diğer yandan herkesin galerici alsatcı olduğu bu devirde bu işten para kazananlardan vergi alınması canı gönülden isterim.
hesapta saat 10 dan sonra alkol satısıda yokbu da öyle olur
Leon Mk2
Golf Mk7
Scirocco Mk3
1.16 F20
A180 W176
galerıcı ya da aldıgınız kısı ekpertız raporuyla satıs yapıcak bu noterde tescıllenecek ve araca 10k veya 6 ay motor sanzıman garantısı verıcek.bu sure ıcerısınde de sıkıntı olursa yaptırmak zorunda kalacak.Bu yenılık degıl mı?Bana gore ıyı olmus
TeKS@S
" İnternette satışa sunabilir ama noterde bu satışı gerçekleştiremeyecek.”
BURADA anlatılmak istenen nedir hala kimse çözemedi sanırım
sene 99 bi almışız, satabilene aşk olsun. haneye alınan araçlarda beni çok bağlamıyor, alan düşünsün.
artık bana koyan bir durum yoksa he diyorum, güzel olmuş diyorum geçiyorum.
TR - B13
Yani sen aracını internete koyabilirsin fakat satış için bir aracıya (belgesi olan) ihtiyacın var. İnternetten bulduğun müşteriyi anlaştığın aracıya götürürsün
Aracıdan her satıştan bir yüzde vergi alıcaksa olsun. yok aracı zorunluluğu hariç herşey eski tas eski hamam olucaksa milleti kandırmak olur.
Oo kadar saçma ki, tartışmak bile hata bence.
Adı üzerinde ikinci el araç. Ben kullanılmış bir aracı satarken nasıl km garantisi vereyim, galeri miyim, servis miyim ?
Aracı alan arkadaş 2 bin km sonra motor kırarsa sorumlusu satıcı mı şimdi ?
Yine diyorlarki kardeş biz olduk olalı bu devlette denetlemeyi bir türlü beceremedik beceremiyoruz böyle bir kalıbımız yok bizim, e o zaman haliyle bizim kabiliyetsizliğimizi bizmi çekicez devletmi çekicek ? tabiki hayır devlet beceriksizliğinin ceremesini hiç çekermi olan yine fakire fukaraya olcak zengin adam her türlü galeriye bile gitmiyo gidiyo bayiye veriyo anahtarı çakıyo parayı masaya alıyo yenisini çıkıyor gidiyor. Sigorta olmuş fizan, kasko olmuş amcasının kızı, vergi desen boy boy öpsün gene seni atlı kovboy.
Yemin ediyorum memleketin her bir bünyesi çakallarla dans pisti.
Bence hiçbir işe yaramaz bu uygulama.
Adam 3 tane sattı, sonrakileri anasının babasının amcasının dayısının üstüne alır yine satar istediği kadar.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Meslekten men edilme olayına gelecek olursak. Kayseri'yi düşündüğümde galericiler sitesinde galerici kalmaz![]()
SKODA SIMPLY CLEVER
Kişi herhangi bir mal veya hizmetten gelir sağlıyor ise bunun vergisini mutlaka vermelidir. Sadece araç satışı için değil, her alanda böyle olmalıdır. Bugün maaşlı çalışanlar daha maaşlarını almadan vergilerini ödüyor, işletmeler (fiş fatura kesen, yolsuzluk yapmayan - hak ve haram yemeyen) ürünü satar satmaz vergilerini ödüyor. Öyleyse vergisiz yapılan işlerin peşine düşülüp ya önüne geçilip yada sonlandırılmalı.
Eğer bu haber, eylem haline dönüşürse Türkiye ve halk için yukarıda belirtilen gibi devrim olur. Satış için önce para sonra devir, önce devir sonra para çıkmazı bile son bulabilir. En basit şekli ile yapılan takas bir fatura, fiş veya belgeye karşılık olduğu için işletmeler artık düzgün mal satmak veya herşeyi açık açık anlatmak zorunda kalacaklar.
"Bu uygulamadan sonra herkes bir yolunu bulur, kafasına göre çevirir" mantığı için ise düşüncem, zaten şimdiye kadar yapılan uygulamalarda da çakal kesim hep bir yolunu bulup insanları kandırdı. Uygulamayı manipüle ederek yalan yanlış iş yapana ağır maddi ceza uygulanmalı!
birde trafikte sigorta firmalari tarafindan perte ayrilmis araclar bi daha trafige cikamasin diye bi kanunda olsaydi en azindan yuruyen tabutlar ortadan kalkardi.
Gülümsemesini Bilmeyen Tükkan Açmasın
KARS Atasözü..
Galericiler 2. El satışındaki 10 yaş altı her sattığı araca 6 ay garantili olarak satacakmış
Esnaflarrr kan ağlarrr![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
bu karar yürürlüğe giricek bursa galericiler odası çok uğraşıyor bu işlerle istoç da çoğu kişinin ağzında bence tam isabet olur postacı bile araba alıp sattıgını sanıyo sadece piyasayı şişiriyor,bu karar çıkarsa galerilerin çoğu eskisi gibi uygun fiyatlardan satış yapar galeriler zaten bir aracı değillerdi meslek koluydu herzaman.
6 ay garanti verecek esnaflar çözümü bulmuşlar
6 ayda bir ithalde olduğu gibi tabela değiştireceklermiş![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)