demek bugı kapattılar :)
Printable View
Kapattılarsa şimdi onun benzerini hangi ülke üzerinden yapacağız ?
türkmenistan olayı devam ediyor daha geçen hafta siparişlerim geldi. sadece ne kadar mantıklı bilem ama daha önceki ebay sayfa gezintilerinizi silmeniz gerekiyor. ben ikinci siparişimde baya denedim olmadı sonra geçmişi silip tekrar denedim oldu.
gümrük vs gibi şeylerle uğraşmamak için siparişlerimizde üst limitimiz nedir arkadaşlar ???
Tarayıcı geçmişini ne var ne yok temizleyip deneyin oluyor.
ben gümrüğe çok gitmiş biriyim .. size adımları söyliyim ordaki görevlilerde emin olun sizin bizim kadar ebaycı aliexpressci olmuşlar :) ..
gidiyorsunuz size ebaydaki ilanı göster diyorlar ve hesabına gir diyorlar o ilanın transcript bilgilerini görmek istiyorlar kısaca ... guest olarak alsan bile o bilgiler vardır ebayda ... onu görmek istiyorlar çünkü orda oynama yapılamıyor.. :)
eğer türkmenistan olayı geçerliyse iyi yakında yüklenmem gerekicek gene ebaya.. eğer denilen gibiyse bilgisayara ebay için ayrı bir browser kurmak en ideali.. çünkü geçmişi silince bütün diğer sitelerdeki bilgilerde gidiyor..
hayrına biri şuna bakabilir mi ? nerde hata yapıyorum ödeme kadar getirebilir mi ? olmuyor
Original Renault 7700759419 | eBay
bu linkten denermisin Original Renault 7700759419 | eBay ebay.de olmayabilir belki ben ödemeye kadar geldim sıkıntı yok :)
http://www.imgim.com/ebayyy.png
http://www.imgim.com/ebayyy2.png
peki 2.000 tl lik bir ürün getirmek istesek filtre kiti ve intercooler bunlar için nasıl birşey olucak ?? allahın emri takılıcak ve %20 vergi ödüyerek alıcaz sanırım peki gümrüğe gitmemize gerek kalıcak mı ? hangi sınırdan giriyorsa oraya mı gitmem gerekir.. bulunduğum ilden halledemiyorum sanırım :/
Biraz yardımcı olabileceğim sanırım anlatayım hemen ; 2000 küsüre yakın malzeme getirtmiştim.Ürün Abd'dne geldi.İstanbulda paket açıldı bakıldı kapanıp Ankara gümrüğe geldi ve takıldı.Ödeme bilgilerimi,ürünün faturasını,ruhsatımı alıp ptt gümrük işlem merkezine gittim.Aracım için aldım,herhangi bir ticari faaliyetim yoktur dedim.%20(Abd'dn gelen için %20,Avrupa'dan gelen için %18 ve 100 tl gibi harç ödedim çıktım.Sizden şüphelenirse v.b durum olursa %18 kdv'yi acımadan alıyorlar.İkametgah İstanbul ise istanbuldaki gümrükte takılır size tebligat gelir fakat tebligat gelmeden gidip teslim almanız size + puan olacaktır.
arkadaşlar size göre cep telefonu aksesuarları için en iyi site hangisi bunlardan?
ebay
amazon
aliexpress
yada diğer?
bu tip sitelerde ürünü almadan önce satıcı ile konuşup anlaşma yapılıyor mu ? ürün hakkında bilgi vs...
geçenler almanyadaki akrabam üzeinden oranın adresini gösterip paypal hesabı açtım ve tr deki kredi kartımı tanımladım. sonra ebaydan alışveriş yapmaya çalıştım paypal ı seçtim ama shipping adres olarak tr yi seçtim. fakat kabul olmadı :) yani shipping adres olarak almanyayı seçsem olurmuydu acaba yada paypal hesabına tr kredi kartı mı kabul etmiyor beceremedik
Bugün ne yaptıysam alışveriş yapamadım. Misafir giriş ekranı farklı bir şekilde geliyor ve kredi kartı ile ödeme çıkmıyor. Paypal'a yönlendiriyor. Varmı son günlerde yapan alışveriş?
Beyler 2 hafta önce aldığım ürünler elime ulaştı :-) tekrar teşekkür etmek istedim
@marikan tarayıcı çerezlerini silip denermisin bi yada gizli sekme açıp ordan dene bi :D
Almanyadan bmw için katlanır ayna getirtsem takılır mı arkadaşlar ? Toplamı 400 euro. Takılırsa ne kadar vergi öderim ?
Ebay ve Amazon zaten şahıslar satıyor oradada Aliexpres ürünleri oluyor genelde :)
Bu türkmenistan olayı güzel oldu direk kendimi -500 yaptım hahaha :D
-500 de iyiymiş :D Bu arada benim miata satılık gençler proje isteyen varsa hazır kışda baklamışken alsın bak :D ucuza gidiyo ona göre
arkadaşlar satıcı türk çıktı diye sevinmiştim. kargoyu takipli yollayıcam dedi. ödemeyi yaptıktan sonra selamı kesti ,artık cevap vermiyor sorularıma elimde ne bir takip numarası var nede paypal güvencesi .
bu işte bitti heralde yakıda alışveriş yapan var mı ? Ödeme kısmında sadece paypal açık diğerleri kapalı geliyor ve seçilmiyor şöle bi uyarı çıkıyor :soru:
Unfortunately, you can't use a credit or debit card to pay for this order. This option might be unavailable if:
We don't accept credit or debit card purchases on this country's site
A seller doesn't accept credit or debit cards
You've applied a gift card, coupon, eBay Bucks, or donation
Artık olmuyordu .biz söyle yaptık satıcıya adresi yazıp turkey yerine türkmenistan yazdık .öyle oldu satıcı türkiyeye göndericem dedi .
Bu yöntem cortladı. Başka yeni yöntemler bekliyoruz :)
Mart 2017'de tekrar alışverişe başlanabileceği söyleniyor ama, yok mu şimdilik yeni yöntemi olan? :D
Peki yeni koşullarda 30 euro olan ücreti geçtiğimizde ne kadar vergi ödüyoruz?
ya ebay bir açık arka kapı bırakıcak "haberim olmadan çek panpa" hesabı .. yada alternatif bir yöntem gelişicek ..
Konuya bir güncel çekeyim. Haberler güzel. Bugün ebayden mail geldi, artık paypal olmadan kredi ya da banka kartıyla alışveriş yapabilirsiniz diye.
aynı mail banada geldi en kısa zamanda ufak bir deneme yapıcam.