Telefon numarası işini nasıl çözdün?
Adres olarak ODTU Kıbrıs yaparım da telefon işi sıkıntı biraz daha detay verebilir misin?
Printable View
İşte Kuzey Kıbrıs'ta Pay Pal hesabı acmanın yolu
şurda ne yazıosa dece onu yaptım
beyler bırsey lazımsa alırım kar mar amaclıı deyıll yardımım dokunsun sız yeterkı alıcanız parcayı dogru secın :)
Para kazanmıcaksan çekilir dert değil. Çoğu satıcı Tr gönderim yazmıyor alıcak kişi sorsa bile tekrar senin iletişime geçip kargo fiyatı alman gerekiyor. Satıcı kimi zaman sallayıp cevap bile vermiyor.
Alıcı da sürekli sana noldu haber geldi mi zırt pırt yazıcak mal yanlış gelicek (ilan açıklamasında düzgün yazsa bile farklı model olabiliyor vs.)
iyilik yapamayım derken stres sahibi olma derim.
99 634 662
Sanirim bunu kullandim ben emin degilim ama bi dene iatersen netten baktim da kullanano olmus:)
Yanois kendi sorimlulugunuzda aonra bloke olursa ebay paypal vs aman kifur etmeyin:) suzukisamurai topluyorum dunyanin parcasini aldim 1aydir sknti yasamadim:)
bi dertte bende varda gumrukte kalırsa ne halt yicez çok tırsıyorum :D
Ebay'den daha önceleri normal üyeliğim ile alım yapıyordum zaten. Şöyle ki; ödeme seçme kısmına gelince Ebay üzerinden PayPal hesabıma giriş yapıp kredi kartı (PayPal hesabıma tanımlı olan kart) ile öde seçeneğini seçiyordum. Ordan da kredi kartı bilgilerini ülke olarak Türkmenistan vs. seçerek fakat diğer kısımlarını normal olarak doldurarak alışveriş yapıyordum.
Dün de bir ürün alacakken yine aynı yöntemi denedim fakat Ebay üzerinden PayPal'a giriş yaparken sürekli başarısız oldu ve giriş yapmadı. Sanırım çaktılar mevzuyu :) Ben de daha önceki taktik olan misafir girişi yöntemiyle aldım. İşlemler aynı yine. İlk başta adres bilgilerini giriyorsun fakat siz Türkiyedesiniz falan şeklinde hata veriyor daha sonra tekrar adres girme sayfasına yönlendiriyor. Tekrar adresimi girdiğimde kabul etti. Sonra kredi kartıyla al seçeneğine tıklıyorum. Daha sonra kredi kartı bilgileri kısmında yine ülke olarak Türkmenistan vs. işaretleyip diğer kredi kartı bilgilerimi normal olarak girip alışverişimi yaptım.
NOT: Kredi kartının PayPal hesabınıza tanımlı olması gerek.
Bu Ebay siparişim
http://i64.tinypic.com/20uzucx.png
Bunlar da PayPal hesap özeti
http://i64.tinypic.com/4l26ag.png
http://i64.tinypic.com/20rzig.png
Az önce kıprıs vpn ile denedim olmadı. kredi kartını tanımlayabildim ama
Bi firmadan satın almam gereken şey vardı. Satıcı'ya money request (para talebi) göndermesini istedim. Satıcı talebi gönderdi ve vpn falan kullanmadan daha önce Kıbrıs adresi göstererek açmış olduğum ve Garanti sanal kredi kartı eklediğim paypal hesabı ile işlemi yaptım. Sanırım money request isterseniz sorunsuz işlem yapılıyor.
Caps or didnt happen olursa diye
https://i.hizliresim.com/g9J2db.png
Bir sorum var, alınacak firma e-bay değil.
Citroen c5 için sifer alacağım. Malzeme TR de stoklarda yok, alayım deseniz tanesi 1300+ TL
Şimdi adam çiftini 105 Euro + 50 Euro kargo ile gönderiyor. Ben bu 105'in KDV sine de razıyım.
Gel gelelim bu ürün TR de hangi gümrükte takılır ? Kalkıp sakarya dan ist'a avpim, upim dolaşacak vaktim yok.
Ben ürün takıldığında vergisini yerel ptt den ödeyemiyor muyum ? Sakaryada ödeyim parayı ürünü göndersinler ?
Var mı öyle bir sistem, konuyla ilgili bilgilendirecek kimse ?
C5 COMF FN - 2 COMFORT FRONT SUSPENSION SPHERES - pair price
C5 COMF FN - 2 COMFORT FRONT SUSPENSION SPHERES - pair price
Ürünü PTT ile iste mutlaka. Tutar'a takılma
PTT gümrük muayenesini yapıp masrafını faturalandırır. Sana getiren ptt çalışanı ise o bedeli tahsis eder. Uzantıyı uk görünce ingiltere'den alıyosun sandım sana öyle bi yardım ederdim ki yooq amuha derdin :D
Neyse bu ürüne kdv dahil mi değil mi bi sorup öğren. boşuna fransaya kdv ödeme yurtdışına satış olacak çünkü
Ancak saçma bi şekilde ürüne ticari ürün damgası vurulursa uğraş dur :) ben hala bizim gümrük nasıl çalışıyor anlamıyorum. Tuhaf bir şekilde aynı ayakkabıdan 8 tane alan adama bu damgayı vurmazken iki yıl önce aldığım tek parça üründe ruhsatımı ve aracım için aldığımı ibraz etmeme kabul etmediler.
Gümrük müşaviri buldum, ardıye idi standart fiyatlandırma idi, noter onaylı vekaletname derken ürün parası kadar daha verdim. O günden bu yana çok elzem değilse almıyorum ya da sadece amazon vasıtası ile alıyorum. Varsa ürünü özellikle amazon.de'de aratın parça kodu ile. Gönderici amazonsa ve geliyorsa oradan alın. Gümrük falan uğraşmadan herşeyi başta ödersiniz direk size gelir takılmadan.
takılsa bile bulunduğunuz ilin kargo işlem merkezine gelir.ptt kargo takipteden de verginin ne kadar çıktığını görürsünüz,ürün adresinize geldiğinizde ücreti nakit verirsiniz(vergi bedeli) :) yasaklı ürün olmasa bile 30$ üstünü direk vergiye sokuyorlar maalesef..
Hahahaha bold kısma çok güldüm ya, bende UK görünce öyle sandım ama sonra sen yazınca fransa olduğunu fark ettim.
Cins bir ürün, TR de yok olsa da çok pahalı. Muhtemelen servisten istesem onlar da yurt dışından getirip saplayacak!1!1!1!1!
Hepsi mevcut, araç ruhsatı benim adıma zaten.
Vergiye de soksalar tr de servis ya da parçacıların soktuğu kadar sokmuyorlar :)
Fiyat afaki TR de.
Sorayım bakalım gönderiyi neyle yapıyorlar, vergi dahil mi vs.
gaza geldik headers aldık gumrüğe takıldı iyi mi:D
vergi işi şans işi aslında 1 er hafta arayla 3 direksiyon aldım 4.6 tl harıcınde ödemedim
beyler 100 dolar 80 tl vergi biniyor takildigi zaman size hbr veriyorlar gidip aliyoruz odemesini yaptimiz zaman fedex te ayri eft yapiyoruz ertesi gun cikiyor adresime geliyor :)
allegro.pl adresinde alışveriş yapan oldu mu? google translate ten lehçeyi çevirip anlaşıyorum ortalama 75PLN shipping istiyorlar henüz cesaret edemedim. Fiyatlar efsane ucuz 1PLN - 1,07511034 Türk Lirası yani çok çok ilginç ama bizim para daha değerli