Beyler orman içinde oturana kızmanız birşeyi değiştirmez. Bilmiyorsunuz ki belki o ev 3.sahibini görüyor. Sen en başta rant sever müteahhite o alanı vermeyecektin.
Printable View
Beyler orman içinde oturana kızmanız birşeyi değiştirmez. Bilmiyorsunuz ki belki o ev 3.sahibini görüyor. Sen en başta rant sever müteahhite o alanı vermeyecektin.
o residance ların peki kaçı dolu ... ben leventte oturuyorum istanbuldaki en eski residancelar buradadır o koca koca kulelerde iş merkezi olanları demiyorum oturum olanları diyorum o koca kulelerde her gece geçerken bakarım toplasan 10 ışık yanar yanmaz.. hepsi kap karanlık..
kim alıyor peki bu kadar daireyi kimse satıyorlar.. satan niye oturmuyor yada..
residance yapmak site yapmak bunlar bu işi yapan insanlar için kolay işler peşin parayla yapmıyorlar çoğuda yaptığı projeye orantılı 20 ila 50 daire arası satsa zaten parasını kurtarıyor.. geri kalanlar boş kalsada büyük bir külfet yaratmıyor.. sadece memleket beton kalabalığına dönüyor işte.. gidin gezin biraz istanbuldaki 10 yıllık bazı projelerdeki evlerin hala yarısı satılmamış durumda..
bir arkadaş yapı rantı demiş aslında yanlış.. en büyük rant sağlık rantı olucak ilerde herkes bunu görücek..
beton soluyoruz ve hastaneye girdiğinde sigortanın kralıda olsa bir kanser oldunmu Allah göstermesin ameliyatı bıçak parası kemoterapisi 30 bin tl 50 bin tl paran gider yerine hastanesine bağlı..
herkes kurşun soluyor carbon monoksit soluyor kafamıza çamur yağıyor sabahları uyanıyoruz istanbulda araçların üstüne çamur yağmıyormu.. asfalt soluyoruz beton soluyoruz.. şehrin siniri stressi ayrı bir düşman o sinir stress her şeyi tetikliyor..
bünyede bir yere kadar dayanır...
daha yeni hastalıkdan kurtuldum sağlık gitmedikçe kimse sağlığını düşünmüyor değerinide bilmiyor hayat o noktoya kadar lay lay lom..
İstanbul'un nüfusu *****. tarih boyunca çeşitli devletlerin başkentliğini yapmış bir şehir. binlerce yıllık tarihi. herkesin üzerinde bir planı olduğu şehir.
şehire yatırım yapmayıp insanların kaçmasını beklesen yine de bırakmayacaklar. ***** dönemlerdeki çöp dağları, toplu taşıma eksikliği vs dönemlerinde bile göç alıyordu. şimdi de alıyor. izmir gibi yapsan o zaman da yatırım yapılmıyor diye eleştirilecek. en kesin çözüm hem sağlık yönünde hem betonlaşma yönünden bakıldığında İstanbul u terk etmek. devlet memurları için çok zor değil. tayin istesinler. emekliler de güneye yerleşir. öğrenciler Ankara daki İzmir deki Çanakale deki üniversitelere gitsin. şehir değil insanlar rahatlasın. hayatında İstanbul daki ormanlara gitmeyen her bayram tatilinde güneydeki egedeki otellere giden insanlar ne buluyor İstanbul da?
yani İstanbul ormanlarına mangal vs için giden insanlar zaten köprünün yapılışını destekleyen kişiler. elit tabakanın orman gezdiğini düşünmüyorum. onlar yapılışlarına karşı çıktıkları Avmlerden çıkmıyorlar. topçu kışlasındaki Avmyide bu güruhun doldurucağına eminim.
her şeyi kopyalıyoruz replikasını yapıyoruz bu şehirleşmede bir hesabımıza gelmiyor..
amerikaya baksınlar her eyaletin her şehrin bir misayonu ürettim alanı vardır.. bir yer araba üstüneyse bir eyalet uçak üretimi üstünedir bir eyalet tarım üstüneyse başka ibr eyalet başka ibr şey üstünedir kısaca her eyalete ibr görev verilmişdir onu üretir ..
türkiyede de her bölge yada şehire ibr üretim alanı verilebilinir.. o konuda uzmanlaşa bilir o şehir yada bölge.. herşeyi istanbulda üretmeye kalkarsak bütün her şeyi istanbulda imal edip yapmaya kalkarsak .. her yer boşalır istanbul göç alır..
istanbul tarihindeki almadığı göçü şu anda almış durumda.. geçmiş ile kıyaslanamaz bile.. eskiden ufak bir ülke derlerde istanbul nüfusu için hatta yunanistan nüfusu ile kıyaslanırdı şimdi istanbul 3 yunanistan nüfusunda oldu..
Hoıc bır ulkede sehırcılık planmasında ve ekonomık buyumesınde bır sehır bu kadar on plana cıkıp yuklenılmez.
Malesef bu kopru ve otoyol ıstanbula yenı goc yenı yerlesım demek.
Istanbul'u vurucak depremden sonra ekonomı ne kadar etkılenıcek,yazmak bıle ıstemıyorum.
Hersey rant,o kadar. hele ıhale sartları ve peşkeşlere hıc gırmıyorum.Emın olun su Gazi koprusunun ıhale sartnamesını okusanız,sızde gırerdınız.Ama alma sansınız yoktu.Cunku bellı fırmalar alabılsın dıye,yazıldı.
Buna çok benzer bir ihale anlaşma metnini 2 sene kadar önce ist da farklı bir alanda yaptılar.
Öyle bir teslim tarihi koydular ki kimse o tarihe o kadar adet ürünü yetiştiremezdi.
Çat diye 1 firma girdi ve aldı. İstanbullu bir çok arkadaş her gün haşır neşir oluyor her gün.
imkanı olan gidebiliyorsa ne mutlu ona çocukları tertemiz bir ortamda büyütür .. şehirdeki köpekler kediler bile kanser oluyor.. hayvanlar bile etkileniyor insanlar kaldıki sadece beton asfalt kurşun soluyor..
hava o kadar piski ağız bezlerinden takıyorum ara sıra o bembeyaz bez simsiyah oluyor soluma kısmı.. normal vatandaş gün içi işte o bütün pisliği ciğerlerine çekiyor..
ben bizden geçdimde o ufak çocukları gördükçe üzülüyorum..
niye köprü yapıyoz ki iki kıtayı toprak doldurup birleştirelim..
Burada bizim halkımız otobüse binmeyi eziklik olarak görüyor yazılmıştı. Bende otobüslerin durumunu anlatmaya çalışmıştım.
Klima açık mı diye soran yolcuyu bıçaklayan şoför ..
Klima Acık mı Diye Soran Yolcuyu Bıcaklayan Metrobus Şoforu - Video - Alkışlarla Yaşıyorum
Köprü yapılmadan önce,açılmadan önce,açıldıktan sonra hepimiz dedik biç bir işe yaramaz uzmanlar dedi hiç bir işe yaramaz..
Bu kadar pahalı geçişmi olur dedik...başkası yapsın başkası para kazansın devlet övünsün bu mu hizmet dedik..bağlantı yolları facia trafiği daha kötü yapar dedik..
Ne oldu..
Hepimiz hizmet!!! düşmanı iş beğenmez hain olduk
He hadi buyrun geçin neyse geçmesenizde geçtik sayın nasıl olsa parasını veriyosunuz..
Kamyon tırlar halen 2 den gidiyor
10.000 tl ceza kitlesinler bizi mikeceklerine
Trafik anasını bellediler yaptığı köprü bir hakta yaramıyor
Bu gidişlede yaramayacak
İstanbul'lu olmayan biri olarak bazen günü birlik geldiğim zaman sabah acaba kaçta çıksam diye resmen kafa patlatıyorum, 2,5-3 saatte gişelere gelip 1,5 saatte köprüye varıyorum sonrasında... en az 1 saat de köprüden sonra, bakmışım öğlen 12de ancak şantiyedeyiz... köprü tamam da, İstanbul'a giriş gişelerinin tek olması en büyük sıkıntı, özellikle 3. köprü için ver kardeşim çıkışı Şekerpınar ya da daha ilerisinden, şehre girmeden devam edelim... sen 3 tane mide ekliyorsun vücuda ama çıkış sadece 1 tane, eh bu adam ne kadar verimli yiyebilir :)
acıbademde metrobus kazası var yol kapalı
dün arkadaşım taksim den maltepeye 2.5 saatte geldi ,trafik gittikçe beterleşiyor
dün çok ciddi bir trafik vardı sarıyerden 7.20-30 gibi çıktım 12 gibi edirnedeydim otoban dahil heryer kalabalıktı
dünkü totoşluğu çözemedim ya
ben 17,45de basın ekspressden çıkıp e5'e bağlandığımda 20 dakika yolu kapattı polisler
biri geçicek muhabbetinemi acep