benim bu bölümden anladığım tek şey sarpla mertin babası polis ve coşkunda polis çıkacak , celalle müdürün iş birlikçi olduğunu bilenler bu oyunu kurdu.mertle sarp kardeş olduklarını biliyor möüdürle celale oyun yapıyorlar izleylim görelim![]()
bu arada camdaki davetsiz misafire selam olsun
![]()
Sacma oldu buumutla sarp ikizmi simdi ? Ulan beni affet e dönücek diye korkuyorum bu dizede 3-4 tane babası cıkar şimdi bide sarpın
![]()
Dizinin yarısını bizim mahallede çekiyorlar bir denk gelemedim önceden spoiler vereyim![]()
V40 Cross Country T4
Megane GT-Line
Range Sport SDV6
A8 4.2 TDI Quattro
VW Passat Variant TSI
senin mahalle neresi ahmet![]()
o değilde filmin sonu leyla mecnuna dönmese bari, celal baba tuzlukmus müdür balıkmış, avukat kız ilkokul arkadaşıymış sarpın felan)
Artık hiç bişey tahmin edemez oldum. Sarpın annesi kimin adamı acaba![]()
35 NFR 34 Seat Leon FR 1,4 TSI
42 HJ 932 Honda Civic 1,6 I-VTEC
42 FR 957 Seat Leon FR 1,4 TSI
42 FN 709 Honda Civic 1,6 IES
42 DSH 05 Honda Civic 1,6 IES
Ya şu Eylem'in anası babası yok mu arkadas bir git evine![]()
V40 Cross Country T4
Megane GT-Line
Range Sport SDV6
A8 4.2 TDI Quattro
VW Passat Variant TSI
Vallaha 2saat 20 dk dizi değilde, tv sektörü pay2watch moduna geçse 40 dklık, 45 dklık diziler halinde izlesek keşke.
Yabancı dizilere bir bakıyorsun 45 dakika dolu dolu dizi bölümü çekiyorlar. Saniyelik değil saliseslik boş sahne yok. Sağa sola boş boş bakınmalar yok, bir telefonu açmak, konuşmak için 314213 dakika lafı eveleyip gevelemek yok.
Dün ki bölüme bakıyoruz; Kestane sahnesi boş sahne, Sarp ile Avukat kızın biz gelmiyoruz, geliyoruz oyunu saçma. Müdürün gazete gezisi saçma, Annenin lokantasında ki gereksiz sahneler fazla.
13-15 bölümde sezonu bitiriyorlar.
Her hafta 2saat 20 dk dolduracak kadar bölüm yazacak senaristlerden gerçekten büyük bir "hassiktir" diyeceğimiz senaryo beklemek imkansız olur.
Bakın türkiyeyi ekrana kitlemiş olan Kurtlar Vadisinin ilk 36-37 bölümü 50 dakilık bir diziydi, reklamları bile kaçırmıyorduk olur da reklam biterse sahneyi kaçırmayalım diye.
Ezel ha keza öyle 50-55 dakilık kısa süreli dizilerdi.
Genel bir eleştiriden öte; Türkçe dizilerden izlediğim tek dizi üzerinden duygularımı paylaşmak istedim. Bu sistem böyle devam edeceği için bende kendi çözümümü buldum, Youtubedan gereksiz sahneleri atlaya atlaya 1 saate inecek şekilde diziyi izliyorum.
Kanal d bir dizi için denedi olmadı o iş
Türkiye de malesef yukarıdaki yorumu uygulamak güç
Eskiden iki dizi izlerdik
Adamlar tek diziyle kapatıyor akşamı
Herşey ekonomiye bağlı kanal karlılığını düşürmek istemez
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Tabi ki, KV zamanlarında 10 dk dizi 10 dk reklam şeklinde ilerlerdi dizi. O yüzden bütün geceye yayılabiliyordu. Yani ben Perşembeleri 8:00'da oturup 00:30'a kadar özet+yeni bölüm şeklinde kalkıyordum.
KV'den sonra RTÜK yasa tasarısı getirdi reklam dizinin süresinin belirli bir yüzdesini geçemez şeklinde özetlenebilir.
Birde o zamanlar herkes mecburen TV'den izliyordu. İnternet diye bir şey yoktu olan intrente ise varla yok gibiydi 146'dan ADSL'e yeni geçmiş, tüplü monitörlerin olduğu zamanlar. reklam gelirleri yüksekti, kurtarıyordu yapımları.
Şimdi herkes internetten izliyor, reytingin, reklamların pek önemi kalmadı, izleyen bile kalmadı neredeyse TV'den.
Ben TV'den canlı olmayan herhangi bir şey izlerken kayıt ediyorum programı, reklamlarda ileri sarıp izliyorum. Canlı yayınlarda başlatıyorum 1 saat kadar durduruyorum programı sonra başlıyorum izlemeye reklam geldikçe ileri sarıyorum.
Neyse; bu kadar süreleri her hafta çekebilmek, çekebilecek senaryoyu yazmak, yönetebilmek büyük başarı. Sektörün az buçuk içinde olan varsa ne dediğimi anlayacaktır. Her gün 7:00 ile akşam 00:00'a kadar çalışma temposunda çekiliyor bu diziler.
Orada ki oyuncular çekim aralarında karavanda dinleniyor ediyor ama ışıkçı,sesçi, makyöz vb. gündelikçi elemanlar ne yapsın, soğukta, sıcakta bütün gün çalışıyorlar.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)