Hiç piste çıkmadığınız belli.
Ben size anlatayım.
Körfez pistinde düzlük sonundaki s virajı bilirsiniz. Bende typer varken oradan her seferinde geçtiğim süratte geçerken bir keresinde arka tarafı toparlayamadım. Hiç öyle bir tepki de beklemiyordum. Sebebi, benden önce geçen herifin virajı düz geçmeye çalışıp yola toprak atmasıydı. Hafif ıslak zeminle birleşince çamur oldu. Geri geri bariyerlere doğru 90+ km doğru giderken toprakta zeminde dip gaz vererek yavaşlayabildim. Bariyer lastiklere dokunarak toparlayabildim. Biraz tecrübem, biraz da arabayı tanımamla alakalı arabayı kurtarmayı başardım. Hatta fotosu bile var.
http://i67.tinypic.com/2wgryvd.jpg
Bu her zaman olacak diye bir kaide yok. Özellikle arabayı tanımıyorsan kurtarma ihtimalin daha düşük. Piste çıkıyorsun, caddede gezmeye değil. Limit zorlamaya çıkıyorsun. Hata yaparsan da affı yok, sonu kaza olma ihtimali var. Zaten bunları göze alarak çıkarsın. Göze alamıyorsan, arabanı cilalar caddede gezersin.
Kimsenin avukatlığını yapacak halim yok. O yaşları da geçtik. Fakat pistte kaza yapan adam işi bilmiyodur kısmı yanlış. And biliyordur ya da bilmiyordur orasını bilemem, fakat genelleme yapmak yanlış.