Zamanında yediğin hurmalar, günü gelir g.tünü tırmalar :)
PS: açılışa az kaldı
Printable View
İlgili başlığı uçurmuşlar kendi sitelerinden (deve kuşu spec). Geçmiş olsun mesajlarından başka eleştiri falan da yoktu halbuki.
Kırmızıda geçip şehir içinde yardırdıklarını firmalar öğrenmez böylece :)
Otoparkı keyifle izleyen biriyken burası gibi önemli bir platformda bu kadar kötü temsil edilmesine, kendi açıklamasını silmesine üzüldüm. Umarım gerekli duruşu gösterirler.
Araçların limitlerini zorlayacağınıza ayna tasarımının c sütünuyla olan ahengini dakikalarca anlatıp sonra da fabrika verilerinden bahsetsenize videolarda..
ulan sanki modifiye forumu değil de kadınlar kulubündeyiz.
Bu adamların forumdakiler ile ne geçmişi var açıkçası çözemedim ya da forumdaki bir kaç kişinin bu adamlarla bilmiyorum ama türkiye'de top gear'a yakın kalitede program yapan, video yayınlayan bir tek bu adamlar var.
Şimdi aranızdan bir kaç kişi çıkıp "top gear'la bir tuttu hede hödö" diyecek, demesin kendisine saklasın. Eleştirinin de dozunu bilelim, altüstü yapılan bir kaza, nasıl olduğunu dahi adam gibi bilmediğimiz ve amatörlüğünü eleştirdiğiniz ruh sayesinde izleniyor.
Adamların ***** videolarda gönderme yaptığı pampa ruhu yokmuş gibi onu kimilerinin üstüne alınıp saldırması da apayrı komik :)
Üzüldüğüm tek şey focus rs videosunun gelmemiş olması. Amatör ruhlarının da aynı şekilde devam etmesi dileğiyle.
Top Gear Flash TV subesi olur ancak.
bu kaza yapan rs in fotoğrafları varmı nette bulamadım?
cahilliğime verin ama ben gerçekten ne bu adamların videosunu izledim daha önce ne de böyle bir 'fan' sitesi olduğunu biliyordum... eskiden forumla sıkıntıları varmış onu da bilmiyorum yani tamamen tarafsızım ama şahsi görüşlerimi yazacağım:
şimdi öncelikle böyle test videoları vs neden bu kadar seviliyor, test pilotları nasıl birer dokunulmaz eleştirilmez birisi haline geliyor? 20 li yaşlardaki çoğu delikanlı hatta -17ler bile, arkadaş çevresinde, forumlarda kulüplerde sanayide vs 'şu araba pistte iyi dönüyor, şunun şanzumanı çok hızlı, bunun motoru çok esnek, onun yol tutuşu inanılmaz!' gibi cümleler kurabilmek için ya bu araçları gerçekten kullanıp test etmiş olmaları lazım ya da bu tarz videolardan kendince çıkarım yapmalılar, bakıyorsun 18 yaşında arabası ehliyeti olmayan biri bile 'PDK şanzımanı sevmiyorum yeaaaa, manueldeki hissi vermiyor!!??!!' diyebiliyor... hayatında canlı drag bile izlemeyen birisi kalkış tüyoları veriyor bir diğeri önden çeker arabadan başka bir şeye binmemiş olmasına rağmen 'drift nasıl yapılır!' anlatabiliyor... hele ki biraz sokak ağzı bol argo, kankam dostum adamım dedikçe 'hah işte bu bizim mahalleden Bülent Abi!'... hiç gördün mü? yoo... hiç konuştunuz mu? hayır... ama olsun, o kral, bize çektiği 20 dakikalık video ile mahallede 10 gün konuşabiliyorum...
kimse kusura bakmasın ama ülkemizde çekilen videoların çoğu bu tarzda, 'top gear'la karşılaştırma çok talihsiz olmuş bu minvalde, testte McLaren'le de kaza yapılabilir yeni astra ile de konumuz bu değil, 'top gear' senede milyonlarca dolarlık reklam alıyor, kazalar onlara ancak katmerli reklam olur... ama TR de İstnbul Park'da ne için test yapılır? süre için yoksa hiç bir esprisi var mı?Onu da profesyonel yarış pilotuna vermelisin ki resmi anlamı olan bir değer olsun elimizde, bu arkadaşlar 'araba boş kalmasın' diye çıkarsa bu tarz kazalar da kaçınılmazdır, limit zorlamak ne demek?? süre mi kastın kastıysan da kaç yaptın? 2:30 dönmek için bu kazayı yaptıysan kendini zaten riske atmışsın geçmiş olsun...
son olarak değinmek istediğim konu, bazı videolarda (buraya konulduğu için izledim) bazı forumlara alenen dokundurmalar gitmiş olması, aranızda forumculuğa en erken başlayanlardan biriyimdir bmwteam.net le beraber 2002-2003 den beri, daha benim sitemde bizden ayrılıp arkamızdan sallamış forumlar hakkında bile en ufak kötü söz yazdırmam silerim, BMW harici markaların küçük görülmesine izin vermem vs vs bin tane oldukça sert kuralım vardır şahsen ya da forumlardan bilenler vardır... forumculuğun kulüpçülüğün esası herkese saygıdır, sen kim oluyorsun da stage 1-2 yapmış ya da forumda soru sormuş bilgi almaya çalışan, senin gibi çok bilmişlerden kazık yememeye çalışan insanlarla dalga geçiyorsun? orada ne demek istediğin anlaşılmıyor mu herkes geri zekalı mı? o zaman İstabulPark'da patladığında da bin tane forumda arkandan sallanır, burada küçük bir azınlık ise 'ama, fakat ....!' lı cümlelerle seni savunmaya kalkar, 2-3 farklı kişi aynı saatlerde caddede kırmızı ışık ihlali yaptığını söylüyor ona bile atarlı cevaplar, hayırdır? herkes arkanızdan özgüler dizerken gayet memnun oluyormuşsunuz...
Ankara'nın eskileri Power Tech i iyi bilirler, sahibi Cenker eski dostumdur, bir gün bir anısını anlattı: ' Cafede oturuyoruz, 90lı yılların sonu, arabalar bırak parçayı powertech stickerı için bile ölüyor... arkamdaki masadan ismimi duydum, adam anlatıyor, PowerTech şöyle, Cenkeri aradım şunları getirt dedim, geçen yine ordayız çektik arabayı oraya vs vs!'... gayr-i ihtiyari döndüm baktım, çocuğu hayatımda hiç görmemişim, buyur kardeşim Cenker benim, benimle ne işin vardı? diye sordum, çocuklar hesabı isteyip kalktılar!'... forumculuk test videoları vs bua döndü artık, sokakta grse tanımayacağımız kişiler hakkında yorumda bulunup yeri geldiğinde de ölümüne çarpışıyoruz :)
uzun oldu, hayırlı forumlar :)
Eklenen videolarda bu forumla olan geçmiş belli değil mi? Üzerine alınma falan yok herkesin gecelerce emek verdiği, alın terini harcadığı araçlarla, araç videolarıyla, en önemlisi de insanla alay etmemeliler... İş alay etmeye geldikten sonra bir top gear videosuyla üst üste koyup aradaki farkları sayıp itin g...ne sokmakta zor değil.
Top gear kalitesinde kesinlikle değiller ama video olarak çekim olarak yakın sayılırlar bu konuda haklısın. Rs videosu neden kalktı neden eleştirilmek rahatsız etti yada madem alay ettiğin adamlardan iyisin neden amatörce hatalar yapıyorsun diye de sorarlar haklı olarak. Yani yaptıkları amatörlük değil bildiğin alay ettikleri dalga geçtikleri apaçilik yada panpa ruhu! diyelim.
Apaçilik + para = panpa ruhu :)
herkesin başına gelebilir,
kırmızı ışık konusunda ise belki kimimiz kırmızı ışıkta geçtik, kimimiz makastır, yoğun trafikte rolldur, otobanda 300+ lara çıkmadır, polisten kaçmadır vb bilimum kuralları çiğnedik. hemen hemen hiç birimiz ak kaşık değiliz yani ;)
sonuç olarak sevmiyor olabiliriz ama aynı taraftanız,
Geçmiş olsun. Allah beterinden versin.
Konu: Yeni Focus Rs Kaza Yaptı
- kazayı Focus değilde And yaptı diyolla doğru mu?
Zaten asıl konunun bu olması lazım. Her marka ve modelde araç kazaya karışabiliyor ama önemli olan kazayı kimin(sürücü) yaptığı. Ford Focus Rs değilde Toyota yaris te olabilirdi o araç. Şimdi kimse Focus Rs almayacakmı yada Genelleme yapacak olursak Ford almayacak mı? :) Ben Ford markasının Otopark a araç vermeden artık 10 kere düşüneceğini tahmin ediyorum.
yok yok bence yine verir iyi övüyolar kötülemiyolar hem iyi reklamını yapıyolar bence müdürünüz kullanmasın derler o kadar nihayetinde herkese bi ders olmuştur bu durum. geçmiş olsun diyelim.
Abi merhaba :) Yazdıklarına değer verir saygı gösterir genel itibarıyla aynı fikirde de olduğumuzu hep belirtirim normalde ama sanırım bu konuda sen benim yazdıklarımın üzerinden tabiri caizse bütün konuya ve aşırı fanatizmde bulunanlara patladın. Canın sağolsun.
Benim burada kastettiğim, iyi veya kötü bir şeylerin çıkabilmesi için bazı şeylerin yaşanması gerekiyor. Top gear gibi evrensel bir programla bir tutmak zaten mantık dışı ama benim gözlerimden türkiyedeki otomobil test videolarını en iyi izlettiren kanal o. O yüzden bir araç hakkında fikir almak için video ve bilgi arattığımda ilk önceliğim ilgili kanaldan olması. Hoş o videoları izleyip de "kanka bak bu araba king, şu araba şöyle berbat ezik ..." diye bir gün gezmişliğim yok. Ama gezen bir adamın da fikrini belirtmesi beni herhangi bir zarara uğratmaz. Zaten araba konusunda elbet sen de herkesin dediğine değil de belli başlı belirlediğin kişilere inanıyorsun, yolda "burada turbolu şahin var o kadar uğraşmışsın ama seni yer bitirir ya da niye buna para harcadın boşa gitmiş" diyen elemanın da değeri gözümde yok. O yüzden istediği kadar konuşabilir. Doğru veya yanlış insanların fikir sahibi olmalarının veya konuşmalarının önüne geçmek de saçma çünkü evrensel bir noktada buluşmadık zaten, sokaktayız-sanayideyiz.
Yaşadığın yer, maddi durumun, çevren, potansiyelin ve vaktin varsa bütün bu arabaları zaten test ederek görür kanaat getirir fikir sahibi olursun. Şimdi sen kendi yaşadıkların sebebiyle insanların bazı şeyleri yaşayamadan fikir sahibi olmasını eleştirmişsin kaldı ki bana göre haklısın. Ama o adama, gitse bile test sürüşü imkanı vermeyecekleri araçları bu adam nasıl görecek? Örnek veriyorum, sadece ilimde marka bayiliği olarak 5-6 tane firmanın yer aldığını düşünürsek kaç farklı modeli vakit ayırabildiğimde dahi görebilirim ve fikir sahibi olabilirim sadece bir dakikalık düşün.
Beğenirsin beğenmezsin, dediğim sebepler ötürü böyle bir sektör var ve insanlar ne yazık ki bu şekilde fikir sahibi oluyor. Ertesi gün arkadaş ortamında bundan özgürce bahsedebiliyor ama bu durumdan kimden ne zararı var sadece onu çözemedim anlattıklarının içinden. Örneğin insignia'yı olduğundan daha çok övmeleri veya astrayı gömmeleri bize ne kaybettiriyor?
Kaldı ki emek verip arabasıyla ilgilenen adamlarla değil tabiri caizse kolpacılara karşı yaptıkları göndermeler benim canımı acıtmaz aksine hoşuma gider. Beğenmesen de redbull'la 10 bg, varex ile 30 bg alan piyasa ve adamlar var. Ve asıl tepkiyi onlar hakediyor. Ve onlara verilecek en güzel cevaplar da bu şekilde olur kanımca.
And amatör bir ruhlu arabayı patlatmış. Açıkçası yapsa yapsa o yapar diye aklıma geldi porsche ile attığı spin sonrası farkettim ki bu adam fazlasıyla bilgisiz (2-3 aydır takip ediyorum ilgili kanalı öncesinde hiç izlemişliğim dahi yok) Ama bu konu hakkında biraz abartılı tepki diye kastettiğim tam da bu. Seni gücendirmek istemem, kastettiğim sadece olayın eleştiri boyutundan çıkması :)