Trafikte bu kadar eğitimsiz zevzek varken "kimseye zarar vermeden" akıcı araç kullanmanın adı makas atmaksa bence mübahtır,
Zaten eğlenmeye çıkmış veled-i zina sekerek gelen 10k lık far-sis zenonlarıyla kendini belli eder.
Printable View
Trafikte bu kadar eğitimsiz zevzek varken "kimseye zarar vermeden" akıcı araç kullanmanın adı makas atmaksa bence mübahtır,
Zaten eğlenmeye çıkmış veled-i zina sekerek gelen 10k lık far-sis zenonlarıyla kendini belli eder.
Kimseye fren yaptırmadan rahatsız etmeden şerit değiştirenlere lafım yok. Bende bu gruba dahilim (acil işim varsa)
Amele gibi garip ışıklar takmış amacı heyecan yaşamak olan apaçileri zorda bırakmak için elimden geleni yapıyorum :)
Sinyalimi verir efendi efendi atarım makası. Kimseyi darlamam. İki araba geçicem diye milleti korkutmaya gerek yok.
Şu videodaki poloyu eğer savunan varsa cidden gitsin tedavi olsun. Bunun adı gençlik heyecan vs değildir. o. çocukluğudur.
Orda birileri ölse gerekliydi makas attım mı diyecekti. Milletin önüne hayvan gibi kırmak insanlık değildir. Oturun bi düşünün. Düpedüz o. çocukluğudur.
bir de makas atarken tek eliyle de bunu videoya çeken angutlar var. hatta tt'li bir arkadaş fenomen falan oldum sanıyor her gün daha da abartarak videolar çekiyor.
muhtemelen bu polo da aynı angutluğu sergilerken basit ama kötü kazayı yapmış.
hepsinin bu şekilde teker teker azalarak neslinin tükenmesini diliyorum. pololu arkadaşa geçmiş olmasın, geçirmiş olsunlar.
pololu eleman ne *ok yediğini bildiği için herkese salak yapıyor dayak yemesin diye, şirin şey seni
Dürüst olayım makas atmayı seviyorum her daim makas atarım motorsikletle yada arabayla :D
Bir yere yetişmek değil amacım keyif alıyorum :D sloganım arabada taksici motorda kuryeciyim :D
bu zamanda makas atıcak yolu nerde buluyorsunuz.
şuanki trafikte 2-3 makastan sonra yol kilit.önceden caddebostandan başlayıp bostancı ışıklara kadar hiç fren yapmazdık.ordanda maltepe ışıklara.
şimdiki trafikte etrafı rahatsız etmeden böyle bişey yapmak nerdeyse imkansız,anlamsız ve boş iş gibi geliyor bana.
Bende sol şeritte uyuzluk yapan olursa, küçük 1-2 makas atıyorum, sinyalimi veriyorum, mesafelerde arada 2 araba girecek kadarsa giriyorum, yoksa hem kendimi hemde başkalarını riske atmıyorum.
Bu konuda bir iki kelam da ben etmek istiyorum. Oldukça sinir bozucu anlar yaşıyorum zira.
İki haftada bir K.çekmece-Tuzla arası gidip geliyorum, diğer zamanlarımda da mümkün olduğunca araba kullanmak istemiyorum artık. Araba kullanmayı çok severdim, uzun yol olursa hala çok severim, ama şehir içinde soğuttular artık. Bunun da sebepleri aşırı sıkışık trafik ve saçma sapan araba kullananlar.
Trafik konusunda kişileri suçlayamam elbette. Bunu yetkililerin çözmesi gerek. Gece 00:30 da Kartal’dan çıkıp, saat 03:30’da Sefaköy’e vardığım oldu.
Ancak akan trafikde saçma sapan araba kullananlar herkesin canını tehlikeye atıyor. Makas olayının bir dozu vardır. Önündeki bir türlü yol vermez, sağında-solunda bir boşluk vardır geçer gidersin. 2-3 arabalık boşluklara girip çıkarsın, ama ani manevralarla değil, hafif hafif süzülerek. Buna kimsenin karşı çıkacağını sanmam. Ortada büyük bir risk olmaz. Fakat sırf sosyal medyada video atıp egosunu tatmin etmek için ya da araç içindeki arkadaşlarına-kız arkadaşına hava atmak için tampona sıfır geçip en sağdan en sola makas atmak da neyin nesi?
Bu tarz insanlar her gün ne kadar küfür yediğinin farkında mı acaba çok merak ediyorum. Bu kendilerini iyi şoför sanan magandaların patlamamalarının tek nedeni önündeki-sağındaki-solundaki adamın dikkatli olmasıdır. Yoksa kaç defa denk geliyorum, kendimi sağa atmasam, ya da frene basıp önümde geçebileceği kadar boşluk bırakmasam, ya da gaza yüklenip arkamdan geçebileceği mesafeyi yaratmasam gelip patlıycak. Kaza yapması da zerre umrumda değil. Ama adam gelip benim arabama vuracak, başkasının arabasına vuracak. Benim, ailemin, ya da başka ailelerin canına zarar verecek. Yoksa bilsem ki kendi kendine bariyere vurup gebericek, hiç umursamam.
Biraz uzun yazıyorum kusura bakmayın ama cidden acayip sinirlerim doldu bu konuda. Geçen akşam yine tuzlaya doğru gidiyorum, sol şerit durmuş, orta şerit akıyor. Orta şeritte 50km civarı hızla gidiyorum, soldaki adam ne sinyal ne aynaya bakma, tam ben geçecekken önüme atlıyor. Yol vermeyen biri değilimdir, ama bu yol istemek değil ….. neyse. Daha ileri de birisi saçma sapan makas ata ata geliyor arkamdan, tampona sıfır geçiyor, ne gururlanmıştır o boşluktan geçti diye. Halbuki sayelerinde yoldan çok aynaya bakıyorum ve daha onu gördüğüm an frene basmaya başlayıp boşluk yarattım. Köprü de gişelerden bi passat en soldan en sağdaki benim bulunduğum hgs gişesine 50-60 hızla çaprazlama geliyor, yol çalışması yüzünden sol şerit kapanıp orta şeride bağlanıcak, yol benim, soldaki bmw dip gaz yapıp öne geçiyor, fakat yol genişlediğinde solda gaz kesiyo yine ben onun önünde kalıyorum. Bu hırs niye, bu saçma hareketi neden yaptın o zaman?
Bunlar böyle uzar gider. Bu hareketleri yapanlar da genel de yüksek model aracı olanlar ya da linea-polo gibi şirket aracı kullananlar. Benim iki aracım var, biri astra gsi, biri corsa gsi. Astra 96, corsa 97 model. Bi tarafı vurulsa, başına bi iş gelse nasıl üzüleceğimi tahmin bile edemiyorum. Bunlar nasıl bu kadar rahat, kaskonun verdiği güven herhalde. Keşke alkol durumunda olduğu gibi böyle salak hareketlerde de kasko para vermese.
Biz öyle-böyle alıştık ama babam biraz acemi sayılır, o adam araçla yola çıktığında bu hanzoları takip etmek zorunda mı? Hangisine yetişicek? Bunun gibi biri yüzünden annemin-babamın başına bir iş gelse ‘’kaza’’ mı sayılacak bu?
Zaman zaman roll yapıyoruz, bu da illegal, fakat hiçbir zaman dolu yolda makas ata ata yapmıyoruz bunu. Kimsenin canını tehlikeye atmıyoruz. İstanbuldan da arabalardan da soğudum sayelerinde, tebrik ederim. Umarım tüm bariyerler kendilerine fitil olur…
bu eleman heralde ikimizinde bahsettiği :hehe:
sonra geniş aralıklara girip memur makası atınca bi zik yaptım sanıyorlar bide o garip:D
örnek acısından biri kolaj yapmıs videolarını
https://www.youtube.com/watch?v=iIc5uyk4sO8
Audi TTS Trafikte İnanılmaz Tehlikeli Makas Show Turkiye - YouTube
kadran 100 görüntü 200
Ne kadar saçma bi konu olmuş böyle , bir de bol bol demagoji yapılmış gerektiğinde atarım bilmem ne. Şimdi şu takla atan vitaminsiz lavuğun attığına makas diyoruz evet. Ben açık konuşayım ana avrat dümdüz sövüyorum bunları gördüğüm yerde. Yolda sağlı sollu ilerlemek demek makas atmak demek değil bunu herkes biliyor. 2sini harmanlayıp makası meşrulaştırmak ne alaka şimdi. Adam inatlaşır yol vermez sağın müsaitse basar gidersin sağından bu makassa ben her gün akşama kadar hep makas atıyorum.
Şu veletlerde keşke geberseymiş çıkmış bide pişmiş kelle gibi sırıtıyo marifet yapmış gibi.
Ben motosiklet kullanıyorum ve aynı durumdan müzdaribim. Makas atıp kaç kere bana vurucak duruma geldiler. Trafikteki aniden frene basan, sinyalsiz şerit değiştiren, aynasına bakmayan, kulağı duymayan şerefsizlerden dolayı zaten şeytan olmuşuz. Birde bu makas atan puştlar var.
En sol şerette gidiyorum, önümde ford focus var. Bakırköy yokuşunu çıkıyorum. Sağ sinyal verdim, adama sellektör atıyorum sağa geçicem görsün diye. Tam ben geçtim, birden orta şeride dalıp tekrar sola geçti. Bakıyorum yüzüne özür dilesin diye, "Hayırdır lan ne var" diye el kol yapıyor bana. Aynasını kırıp uzaklaşıyorum.
Bir kere sefaköy istikametine en sol şeritte gidiyorum 120-125 civarı. Arkamda hiç araba yok, varsa bile çok çok uzakta. Önüm bomboş. Trafik yok diyebilirim çok az araba var 3 şeritli yolda. Sağ şeritte giden fiat punto birden sol şeride girdi çıktı zor bela fren, kontra kurtardım. Az daha metrobüs bariyerlerine giriyordum çelik halatlara.. Lan dedim şerefsiz beni öldürüceksin napıyorsun sen? Ne dese beğenirsiniz? "Senin sol şeritte ne işin var?" Dedi bana. Doğru gece evinine gelip karının koynunda olmam lazım amk evladı. Yav bak aklıma geldi deliriyorum yine sinirden tir tir titriyorum. O zamanlar motorumda ufaktı, bir şeyde yapamamış sinir krizi geçirmiştim kaskın içinde.
Daha yeni bu kurban bayramı bitişinde Edirne'den İst'a dönüyorum. 100-110 gidiyorum en sağ şeritte yollar bomboş. Yanımdan ducati monster geçti, canım sıkılıyordu takıldım peşine ama makas atmak yok, yarış yok. Beraber birbirimizi kollayarak 150-200 arasında değişken hızlarda gidiyoruz yol durumuna göre. İlerde kamyon var orta şerite gidiyor, arkasında bir tane Renault Kango var, adama sellektör attık hemde baya uzak mesafesen sellektör çaka çaka geliyoruz. Zaten egzoz var ikimizde de deli ses çıkıyor. Sellektör atmasak bile sol şeritte olan millet sesi duyup çıkıyor zaten normal şartlarda.
Neyse bu puşt birden en sol şeride bir atladı, önümde giden adam vites düşürüyor, kombine fren yapıyor, motor bir sağa bir sola nasıl kayıyor ama bereket Abs var fazla bozulmadı stabilitesi. Ben baya mesafeliyim tabi sıkıntı yaşamadım. Arabadaki lavuklar birde motora lan lun yapıyor el kol hareketleri felan. Yanına geldim aynasına bir yumruk, kırdım attım. Dedim senin ***** avradını s*kerim, o.çocuğu baktı 2 kişiyiz, arabada da 2 kişiler ama götleri korktu yavaşladılar hemen fren yapıp.
Bir gram saygı yok. Ya düşünsenize vergisini verdiğim trafik tescili olan motosikletimle yolda gidiyorum, adam bana "Senin sol şeritte ne işin var" diyor. Ne denir bu adama?
Daha duran olmadı g*t korkusuna. Yanımda 2 tane demir jop var. Hususi zevk için uğratım yer yaptım birde onlara. En iyi ihtimalle aynalarını kırıyorum. Birde arabadan inseler aşağıya dünya kaç bucak göstericem.
Şimdi bir kaç arkadaş belkide çıkıp dicek ki, yok aralara giriyorsunuz, yok pat diye çıkıyorsunuz. O pizzacı kuryeler varya daha ehliyeti olmadığı halde kuryelik yapanlar, yolda birbiriyle yarışanlar. Onların da amk! Onlar yüzünden bizde mimleniyoruz, bizi de kötü biliyorlar.
Ama gerçekten anladığım ve tecrübe ettiğim bir şey varsa "Dinsizin hakkından imansız gelir" cümlesinin ne kadar doğru ve yerinde bir atasözü olduğu.
trafikte kimsenin kimseye saygısı yok ki. motorcular dün üzerime çıkıyordu bisiklet turunda. kimin kime gücü yeterse. bisikletçiler yayalara atar yapar. Kimse günahsız değil. Adam 2.5metre mesafeden kawasaki motorla önüme atladı. Bu adamlara küfür etmeyip ne yapıcan. Bir diğeri şehirler arası yokda motorla 2 kişi kasksız plakası gidiyor. allah bilir ehliyette yoktur. sağa sola salça oluyor. Bu adamlara ölüm müstahak.
Şu videodaki adam önümde kaza yapsa durur bide döverim. ölse üzerine işerim.