Ankarada tavsiye edebilceğiniz siber güvenlik konusunda teknik eğitim verebilcek bu işi öğrenebilceğim bi yer arıyorum
Ankarada tavsiye edebilceğiniz siber güvenlik konusunda teknik eğitim verebilcek bu işi öğrenebilceğim bi yer arıyorum
+bilgeadam varmış ankarada siber güvenlik ve ethical hacking önerirmisiniz? pek olumlu yazılar görmedim ders ücretleride biraz pahalı geldi.
Bilge adam parasını kesinlikle haketmeyen bir kurum. Orada office egitimi aldım, yaklaşık 3-4 katı fazla para vermeme rağmen eğitim vasat düzeydeydi.
isim yapmış fakat eğitimler cok yetersiz birçok yer var malesef şuan için tam istediğinizi alabilecek bi kurum vs göremiyorum
Arkadaşlar ben 2011 mezunuyum ve ilk günden beridir bu sektördeyim. Gördüğüm şey şu ki, eğitimle sadece fikir edinirsiniz. Bu işler tamamen sizin istek ve arzunuzla paralel ilerler. Tabi donanımınızında etkisi olacak. Sistemden anlamanız gerek, networkten anlamanız gerek ki yeri gelince koruyasınız yeri gelince saldırasınız.
Saldırı için ben olsam oscp sınavına hazırlanırım. Online olarak lablarınıda satın alıyorsunuz. Birkaç ay sürüyor ve bitirdiğinizde gerçekten donanımlı oluyorsunuz. Sonra lüteratürü takip edip ilerlemeniz gereklidir.
Savunma için (ki ben öyleyim), tüm yapıları ve ne işlere yaradığını bilmeniz gerekli. Marka marka farklarınız güçlü zayıf yanları biliyor olmanız gerekir. Neyi nasıl korumak istiyorsanız buna yönelik cihazları doğru noktalara koyup DOĞRU AYARLAR yapmanız gerekir. İyi bir mimarinin nasıl olacağını bilmeniz gerekir. Ve bunları kağıt üstünde öğrenmek zordur. Tecrübe ister. Yanlış denilen şeyler bazen hayat kurtarır. Yani durum hep değişkendir ama genele vurunca evet tek doğru vardır dersiniz.
Umarım bir fikir olmuştur.
Huzur Spec ---> 1.6 TDI S-LINE A3 8VS
bilge adamı gittiğimde baya bi konuştum bu konu hakkında en son fiyata geldiğimde 18bintl rakam istedi günlerce aradı cuma günü için bu fiyattı diyor neredesiniz diyo 22bintl olcak 10güne kadar özel fiyat verdim bilmem ne uzattıkça uzattı gitmedim bende bunalttı 2 günde beni
Bu işte en kolay yöntem pratik olarak pişmek case görmek ve çözmektir. Bence herşeyden önce network'ten en azından kavramsal olarak anlaman gerekli. Otur sw konfigüre et demiyorum ama genel kavramları neye yaradığını bilmen lazım. CCNA al demiyorum ama en azından konularına çalışıp çokca fikir sahibi olursan network'ten anlar hale gelirsin. Sistemle ilgili linux+windows sistem adminliği kursları ve sertifikaları var. Bilge adam gibi kurumlardan alabilirsin. Yine sertifika şart değil ama öğrenmen ve fikir sahibi olman önemli. Sertifika alırsan etiketin olur.
(Saldırı kısmı için) )Son olarakta OSCP sınavına gir. Bunun eğitimini online satın alıp online izleyip online lablarına giriyorsun. Direk hacker lığa yöneliktir. oscp - offensive security certified professional. Sınavı da büyük ihtimmalle pearson_vue'dan alınıyordur ama emin değilim. O iş en kolayı. Sınavı labı 1 gün sürüyor öyle düşün. Canlı sistem verip ele geçirmeni isityorlar.
(Savunma kısmı için) İnan kağıt üstünde anlaman öğrenmen pratik yapman çok zor. En güzeli gireceksin bir entegreatör firmaya 2 yıl canını bezdirecekler. Sahada akıl almaz case'ler görüp müşterinin aptallıklarını düzelteceksin çözüm üretmek zorunda kalacaksın. nefes alırken öğreneceksin tabiri caizze. Sonra sende biraz özen gösterip kendini geliştirirsin yürür gidersin.
Huzur Spec ---> 1.6 TDI S-LINE A3 8VS
3ds max kullanıyorum, öğrenmeden önce yaptığım araştırmalarda bu firma için hep olumsuz şeyler duydum. Farklı konularda olsa ben şunu anladım, bu tarz kurslar sana bir şey öğretmiyor, en iyi ihtimalle arayüz vs. öğrenirsin ama kendini geliştirmen için sürekli bir araştırma yapmak gerek diye düşünüyorum.
Bilgeadam olmasında nere oluyorsa olsn bende çok araştırdım zaten pek fazla seçenek yok gibi adamlar isim yapmış ama balon bir firma para çokomel ilişkisi türünde çalışıyorlar.
malesef bu işin okulu yoktur. bu konuda üstad olanların bir çoğu bir yerlerden eğitim almamıştır.
bilge adam siber güvenlikten zerre anlamaz,barikat ta, academytech'te.
siber güvenlik le ilgili sahada olan insanlardan eğitim almalısınız.
Örneğin ADEO ve BGA sahada aktif çalışan ve pentest yapan ekiplerdir.
Ayrıca siber güvenlik konusunda farkındalık eğitimi mi alacaksınız? yoksa bir branşta özel eğitim mi?
Bu işe yeni girecekseniz uygulama güvenliği konusunda uzmanlaşın derim.
Geleceğin mesleği.
Hayat o kadar kısa ki, bir şeyi yapmayı düşünmekle başlıyor, yapana kadar ömür bitiyor.
Ankara değilde İstanbul düşünürsen şuan devam ettiğim 10 numara 5 yıldız sıradışı bir eğitim var.
Cyber Struggle
Bazı tsi lar doğuştan şanslı![]()
Kısaca bilgi de vermiş olayım. Piyasada 5-6 günlük eğitimlere eşek yüküyle para alan firmalara hele hele Bilge Adam'ın falan kapısından geçmeyin
Bahsettiğim eğitimle herhangi bir ticari bağım yoktur öncelikle..Size para olarak bakan bir kurum değil. Zaten eğitime katılmak için mülakattan geçmelisiniz.
Eğitim sadece teknik konuda değil, psikolojik, siber terör vs konularını da kapsıyor. Eğitimin son haftası SAT komandolarının vereceği bir saha eğitimi var. Mentorları incelerseniz eğitimin kalitesi hakkında da fikir edinmiş olursunuz. İmkanınız varsa katılın derim.
Bazı tsi lar doğuştan şanslı![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)