burakgunay Nickli Üyeden Alıntı
Ben araci 2 haftada tanıyabildigim kadarıyla anlatayım, direksiyon hissiyatı cok guzel, çevirdiğiniz yere kafayı sokuyor. Fren pedalı otomatik te daha hisliydi sanki manuel de biraz boşluk var gibi. Belki de bana öyle geliyordur. İlk 1000 km ehemmiyetli kullanmak gerektiğini düşündüğümden, hardcore şekilde gazlayamadim fakat sport modu kapalıyken altlar baya boş ama geçiş çok sert oluyor 2 de hatta yer yer 3 te sardığı oluyor. Patlamali bi grafiği var bence, ve hoşuma gidiyor :) sport tuşuna basarsanız altlar da hacimli atmosferik gibi hissettiriyor. Üstler de tabi ki o patlama hissi kayboluyor daha bir atmosferik karaktere bürünüyor. Ama alttan itibaren gelen gaz tepkisi, devirlenme isteği, one atılma mutlu ediyor. Gördüğüm kadarıyla hisli zevkli bir motoru var. Diğer bir beğendiğim husus, vites geçişleri. Geçişler net, belli ve kemikli. Topuzun yapısı itibariyle ele oturuyor ve kontrolü basit. Tıkır tıkır geçiyor. (yine de 90lar japon vites yapısı hala içimde özlemdir). Direksiyon konusuna gelince, diğer kullandığım elektrikli direksiyonlu arabalardan epey epey iyi geldi bana. Hani bi yapaylik söz konusu elbette ama, 2016 model bu segmentte bu kadar teknolojik elektronik arabada daha hisli bişey beklemek saçma ve anlamsız olur. Şartlar içinde benim beklentimi fazlaca karşıladı. (telefondan yazıyorum karmaşık düzende yazdığımın farkındayım kusura bakmayın tam göremiyorum yazdıklarımı). Koltukları baya bildiğimiz normal koltuk görünümlü spor koltuk bana kalırsa. Yan destekleri ve bel desteği çok hoş. Sürüş pozisyonuna çok alisabilmis değilim arabayı çok seyrek kullanabiliyorum. Eminim onu da bi optimum ayara getirip zevkli şekilde devam edicem. Yakıt tüketimi konusunda daha önceki postlarda belirttim, şimdilik çok mantıklı ve olması gerektiği gibi diye düşünüyorum. Müzik sistemi orta kalite, golf 7 den bi tık daha zayıf diyebilirim. Golf un cam tavanı Astra yi oldukça ezer. Sunroof zayıf kalıyor onun yanında. Klima kontrol paneli ve ekran olarak ben astra yi daha cok beğeniyorum. Yani aslında çok malzeme kalitesi Vs ivir zıvır arayan biri değilim, daha çok sürüş odakliyim. Aslında sıfır araba alıp binecek biri hiç değilim, kafama göre çiçek gibi type r bulamadığım ve vaktim olmadığı için sıfır astra aldım. Kafa yapım anlaşılsın yorumlar ona göre değerlendirilsin diye söylüyorum bunları. Kafam eski olmasına rağmen bu şekilde mutlu etti araba çok şükür, alacak olan arkadaşların soruları olursa seve seve cevap veririm. Yazım için tekrar kusura bakmayın.