User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
46 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Dogo Arjantin Sahibi Olmak Hakkında

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi hatırlarsan Ankarada ev konusu açmıştım hatta okulun şantiye resimlerini atmıştın Ybu'nun. Şuan bizde Ankaradayız. Bu hayvan ne yer içer neyi sever neyi sevmez eğitimini nasıl vermek gerekir bu konuları çok merak ediyorum. Tecrübelerini paylaşırsan çok sevinirim
    hayırlı olun tekrar
    bu hayvan ne verirsen yer ama maalesef çoğu şeyi yememesi lazım... balık-tavuk ve yoğun proteinli mamalar egzema yapıyor, yaralar oluşuyor tüyü dökülüyor, pirinç sebze ve et yemeli ya da bunları içeren mamalardan bulman lazım... evde kesinlikle beslenmez onu unut, 2 yaşına kadar anormal kemirir hatta kemirmez vasfı önemli değil sertliği büyüklüğü farketmez, onu yer çok çok canlıdır hareketlidir bu enerji sizi tüketebilir, sabırlı olmanız lazım ipleri ona verirsen bi müddet sonra onu verecek yer konusu açarsın... eğitimi sen vereceksen daha 3 aylıkken temel komutlarla başlaman gerekkir, çok fazla vakit ayırman lazım ki hem antrenman hem de eğitim olmalı... sosyal yetiştir, bebekken ne kadar sosyalleştirirsen ileride o kadar rahat edersin, korumacıdır yabancı sevmez ve güvenmez ama bu saldıracak anlamına gelmez genelde sakin ve rahat çoğu zaman da muzur bir köpektir, seni tahrik etmeyi sever çünkü o zaman hareketleneceğini bilir, tek sahip benimser diğerlerini arkadaşı olarak görür, aileye ve dost çevresine alıştırmak kolaydır, kendisinden korkmayan herkese 2-3 görüşmeden sonra alışır, çok fazla zıplar ve bu da tehlikelidir benimkinin kıkırdaklarda su çekilmesi var maalesef... şimdilik bu kadar aklıma gelenler...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Baskın Köpek Irkları || Tehlikeleri || Nasıl Bakılır? - YouTube

Bu kanaldan videolarada bakabilirsin .Tavsiyem, her türlü desteği de bu kanaldan alman .
    Başlarken ,hep beraber olucaz diye başla olmaz ise veririm düşünürsen daha başdan pes etmiş olursun .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamen yetiştirme tarzıyla alakalı. Nat geodaki köpeklere fısıldayan adam (biliyorum isim ters ) programında sahipsiz pitbullara liderlik eden siyah renkli bir chihuahua vardı hiç unutmam bu bölümünü

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim oğlum 50 kg ve bir kez bile bir dengesizliğini görmedim. Kedilere ve diğer köpeklere saldırganlık göstermiyor. Yalnız çok ciddi baskın karakteri var otoriteyi ele geçirip ona liderin kim olduğunu bebekliğinden öğretmelisiniz. Bol spor ve sevgi manyağıdır. Öpülmeyi ve sarılmayı çok severler. Kadınlar ve çocuklara karşı ekstra dikkatli ve sakin hareket ederler ve ciddi zekilerdir. Eğer yeterli tecrübeniz yok ise köpek bakımı ile ilgili bence risk almayın.

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saldırganlığın tamamen yetiştirilme tarzı ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

yazın, sahilde arkama irice bir dogo gelmişti (sahibiyle birlikte), hiç rahat değildik ancak kısa bir süre sonra elimden peksimet yedirince, denize giren sahibinin arkasında ağladığını görünce, dogo'ların hepsinin vahşi/saldırgan olmadığını düşünmeye başlamıştım ...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Ferhat_V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok haraketli oyuncudur..kapalı mekanlarda bakılcak köpek değil ne varsa dağıtıyor kabloda dolapta makinada ne varsa bi diş izi var.
    sindirim sistemi çok hızlı çalışıyor yemek yedikten 5 dk sonra tuvalet ihtiyacı ve yürüyüş yapması gerekiyor..evdeyse unutursanız bırakır oraya.
    2 aylık yavrudan edindiğim bilgiler bu kadar..sevimli köpektir uğraşıcam vaktim var bakabilirim diyorsanız alın bakın.
    2000 A3 8L

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özellikle dişiler çiş konusunda çok hassastır, belli bir süre tutabilirler, yürüyüşe çıkınca da erkek gibi işaret koyma takıntısından belki 20-30 sefer ufak ufak yaparlar, kakalarını tutarlar hastalık yoksa, duygusaldırlar tek kaldıklarında üzülürler, sahiplerini beklerken mutsuz olurlar o nedenle kesinlikle geri veririm diye almayın...

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    benim arkadasımadada var 3'e gelmek üzereaynı @ghibli06 abinin dediği gibi 2 yaşına kadar duvarından, kulubesine, klimanın demir hortumu dahil bazı yerleri kemirdi veya yedi hanımefendi
    aslada saldırgan değildir etrafına karşı aksine üstüne üstüne oyna sev diye yanaşıyor, cocuk / bebek görünce hemen yatar sevsin diye. tek derdi 1: şu el kadar köpekler ve 2:kedi oda kaldıgı yerde bildigin tepeden önüne düşünce kedi buna hırlayıp tıslayınca bu kediye salladı attı aşagıya
    1881 - 193

G.S.İ_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saldırgan köpek yoktur , yanlış ya da eksik eğitim vardır.Genel de egolarını tatmin etmeye çalışan apaçi tipler,köpekle alakası olmayanlar ve dövüştürmek ya da sadece hava atmak için tercih edilen bu ırkın adı birçok Avrupa ülkesinde yasaklı listesine girmesine neden olmuştur.Irk 37 yıl önce Dr Antonia Martinez tarafından 1937 lerde 9 tane safkan (her biri kendi içinde en güçlü olan ) ırkları doğal yolla birbirine dahil ederek bu mükemmel varlığa sebep olmuştur.Kısa tüyleri vardır dik duruşu esnek derisi makas dişleri mevcuttur.Arjantinde büyük ve vahşi yaban domuzlarını önlemesi ve öldürebilmesi için genel de görev alırlar.Morocho adlı dogo arjantinde doğada ev ahalisinden olan çocuklar oynarken,puma saldırısına uğradığında pumayı öldürerek tarihe geçmiştir.Diğer köpekler gibi çok akıllıdırlar ve dikkatli bir sosyalleşme sürecinden geçirilmelidirler.Apartmanda yaşayabilir gürültü yapmaz, düzenli olarak antrenman yaptırılmalı ve görev verilmelidir.Çok güçlü varlıklardır ve bir silahtan daha tehlikeli olabilirler emin olun.Hiç bir zaman sevk tasması olmadan gezdirilmemelidirler.Albino yani beyaz ırk oldukları için derileri çok hassastır,yiyeceklerine çok dikkat edilmelidir.Bu söylediklerim kendi tecrübelerim ve gözlemlerim bilgilerim dahilin de aklıma gelenler sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım bu ırka gönül veren biri olarak.
    Onlar iyi ki varlar ..

G.S.İ_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit:Irk 1937 lerde bulunmuş , tamamlanması 37 sene sürmüştür yanlış yazmışım.

qosmio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    selamlar bizde de dogo var belkide türkiyenin en meşhur dogosu..Adı BOYKA şaun 4 yaşında babası Baron Del Cavdillo annesi İnfinity yurt dışından gelmişti.

Dogo bir köpek değil bir köpekten daha fazlası..Asla saldırgan değildir çocuklara karşı aşırı sevgi besler.Sahiplerine aşık bir köpektir.Ama koruma iç güdüsü de bir
    o kadar yüksektir.Dogo AŞKTIR...

hkkcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ağaç yaşken eğilir köpeği nasıl eğitirsen buyudugundede öyle olur. Kopegı cınsıne gore vahşi uysal diye ayırt etmemek lazım yan komşunda bi golden var kurma kolu çekilmiş g3 gibi nası atarlı görmeniz lazım ) benim alman kurduna atlıyo
    Hakkı Can Eryüzlü...

mehmet6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllardır köpek sahiplenmek isteyen biri olarak birçok yazı okudum ve video izledim. İllaki cinsinden ötürü genlerindeki özellikleri gösterirler. Ama edindiğim bilgilere göre yetiştirme koşulları hayvanın karakterini belirliyor. Bence çok sorumluluk isteyen birşey. Varsayın ki bir çocuğunuz olmuş. Mamasından tutun, oyuncağına herşeyin en iyisini vermek istemeniz lazım. O da yetmez manevi olarakta hayvanı beslemeniz gerekiyor. Sahiplenmeden önce ömrünün sonuna kadar ona bakabileceğinizi kabul etmeniz lazım ki tüm zorluklarını göze alarak. Hayırlısı olsun.
    MR.EVO53

F.Esen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuya bir çok kişi yazmış tehlikeli köpek yoktur onu tehlikeli yapan sahibidir. Hali hazırda baktığım 10 dan fazla sahibi olduğum köpeğim ve etrafta baktığımda bir çok köpeğim var Pitt Dogo Cane corso Preso bunlara hemen yapıştırılan yafta psikopat köpek abi köpek nasıl psikopat oluyor kenar mahallede bonzai mi içio bu hayvan sahibi ne verirse onu yiyip içiyor. Kendimin sahibi olduğum pittbull u istiyen herkes gelip görebilir 45 günlükten beri benimle birlikte çarşıya pazar kahveye meyhaneye heryere gelir bugüne kadar daha hiç kimseye durduk yere saldırmışlığı yada şuursuzca bi hareketi yok ama yukarıda bi arkadaşımız yazmış aşırı koruma iç güdüsüne sahip ırklar ve köpekler var pitt ve dogo da bunlardan biri sahiplerine aşık olurlar onun için birinin size ters bi hareketinde tepki verebilirler bunun içinde sizin köpeğinizi çok iyi tanıyor olmanız gerekli nerde ne tepki verdiğini verebiliceğini bilerek gezerseniz herzaman mutlu bir birlikteliğiniz olur. Ağızlık konusuna gelince malesefki o müptezellerin ellerindeki köpekler yüzünden artık zaten her ne olursa olsun gğızlıksız gezen köpek için cezai yaptırım söz konusu.
    Dogolar hakkında en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biride beslenmesi çok iyi bir diyetle bakılması gerekli kısa ve sivri tüylü ırklardan oldukları için fazla protein e anında tepki verip egzamaya dönebiliyorlar. Hergün bir fiil onunla kendi oğlunuz kızınızmış gibi ilgilenmenizde gerekiyor aksi takdirde çok sorunlu hale geliyor ilişkiniz.
    imza...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmet6r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıllardır köpek sahiplenmek isteyen biri olarak birçok yazı okudum ve video izledim. İllaki cinsinden ötürü genlerindeki özellikleri gösterirler. Ama edindiğim bilgilere göre yetiştirme koşulları hayvanın karakterini belirliyor. Bence çok sorumluluk isteyen birşey. Varsayın ki bir çocuğunuz olmuş. Mamasından tutun, oyuncağına herşeyin en iyisini vermek istemeniz lazım. O da yetmez manevi olarakta hayvanı beslemeniz gerekiyor. Sahiplenmeden önce ömrünün sonuna kadar ona bakabileceğinizi kabul etmeniz lazım ki tüm zorluklarını göze alarak. Hayırlısı olsun.
    Yeri geliyor çocuktan bile iyi bakılıyor. Açıkçası benim eski köpeğim benden daha iyi besleniyordu ve sağlıklıydı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı F.Esen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuya bir çok kişi yazmış tehlikeli köpek yoktur onu tehlikeli yapan sahibidir. Hali hazırda baktığım 10 dan fazla sahibi olduğum köpeğim ve etrafta baktığımda bir çok köpeğim var Pitt Dogo Cane corso Preso bunlara hemen yapıştırılan yafta psikopat köpek abi köpek nasıl psikopat oluyor kenar mahallede bonzai mi içio bu hayvan sahibi ne verirse onu yiyip içiyor. Kendimin sahibi olduğum pittbull u istiyen herkes gelip görebilir 45 günlükten beri benimle birlikte çarşıya pazar kahveye meyhaneye heryere gelir bugüne kadar daha hiç kimseye durduk yere saldırmışlığı yada şuursuzca bi hareketi yok ama yukarıda bi arkadaşımız yazmış aşırı koruma iç güdüsüne sahip ırklar ve köpekler var pitt ve dogo da bunlardan biri sahiplerine aşık olurlar onun için birinin size ters bi hareketinde tepki verebilirler bunun içinde sizin köpeğinizi çok iyi tanıyor olmanız gerekli nerde ne tepki verdiğini verebiliceğini bilerek gezerseniz herzaman mutlu bir birlikteliğiniz olur. Ağızlık konusuna gelince malesefki o müptezellerin ellerindeki köpekler yüzünden artık zaten her ne olursa olsun gğızlıksız gezen köpek için cezai yaptırım söz konusu.
    Dogolar hakkında en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biride beslenmesi çok iyi bir diyetle bakılması gerekli kısa ve sivri tüylü ırklardan oldukları için fazla protein e anında tepki verip egzamaya dönebiliyorlar. Hergün bir fiil onunla kendi oğlunuz kızınızmış gibi ilgilenmenizde gerekiyor aksi takdirde çok sorunlu hale geliyor ilişkiniz.
    direk imza atıyorum, çok güzel yorumlamışssınız...

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Everyday I ** çapuling...

timmaah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 yıl baktım çocukla çocuk olabilen bir köpek, şuan 4 yıldır da cane corsa bakıyorum..
    herşey sahibinde bitiyor kim ne derse desin.. yavru kediyle oynayabilen cane corsum var, yanına sahibini sokmayan golden var tanıdığım..
    no car no fakin fuel

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    tamamen yetiştirme .. bende staff var .. gören tırsıyor ısırırmı saldırırmı diyor pamuk gibi şeker gibi hayvan sevgi dolu.. kediyle bile oynuyor.. tamamen yetiştirme ilgi alaka..

yanlış yetiştirirsen minnacık kaniş bile saldırgan olur..

benim çok sık saldırganlık rastladığım köpekler golden tarzı köpekler genelde.. çok şımartmakda iyi değil.. daha geçen gün bir tanesi köpek parkında elimi kapıyordu..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler