Alıntı:
not: özelden bir çok mesaj atıldı ve hala atılıyor, ilginiz için kendi adıma da teşekkür ederim. mesajların hepsi bu konu hakkında olduğu için yarın iş yerinde arkadaşıma gösterip cevap vereceğiz.
(bilgilendirmek amaçlı) edit 2: (yine arkadaşımın kendi yazısıyla) araç benim üzerime değil şirket aracı (arabayı aile dostumuzdan aldık ama üzerinde rehin olduğu için tescil işlemini bu aya ertelemiştik). ben hasardan dolayı aracı, maalesef bu firmaya kasko kapsamında yapılması üzere vermiştim. olaylar bu noktaya gelince de aracın vekaleti bana verildi ve tüm işlemlerini ben takip ediyorum. herkes ne kadar sabırlı olduğumu söylemiş, aslında şirket aracı olduğundan prosedürlerle uğraşmayı istemediğimden olayı kısaca çözmeye çalışmıştım. şirket bana yasal bir zeminde çözme imkanı sunmayınca, olayı hukuki sürece taşıma kararı aldım.
(firmanın açıklamasına cevaben) edit 3: hukuki olarak hakkım olmadığı söylenmiş halbuki öncesinde de belirttiğim gibi aracın vekaleti tarafımdadır.
duyuruya sırasıyla cevap vermem gerekirse;
1. aracın 17 eylül’de tamir işlerinin bittiği söylenmiş. fakat hasar müdürü i… bey tarafından aracın 9 eylül’de tamir edildiği 10 eylül cumartesi günü ise hasar danışmanının mesaisi olmamasına rağmen şirkete gelip aracı müşteriye teslim edeceğini söyleyerek otoparktan çıkardığı tarafıma iletilmişti.
2. araç üzerinde rehin olduğu için satış yapılamayacağını fakat gerekirse rehinin satış için tarafımızca kaldırılacağını ilettik. biz de şu teklifleri sırasıyla sunduk:
*aracın söylenildiği gibi 90.000tl değil, 65.000tl(bedeli+değer kaybı+arabasız kaldığım süreç göz önünde bulundurularak) olarak gürses opel’e satış yapabileceğimizi teklif edildi.
*aracın tamir ettirilip üzerine 30.000 tl para verilmesi teklif edildi.
bu teklifler kabul görmeyince, hukuki süreç ile uğraşmamak için kendilerinin teklif ettiği “biz, hem kazalı cruze nin hem ınsıgnıa nın hasar bedellerinin ödenmesini veya hasarların tamir edilmesini, değer kayıplarının karşılanmasını, cezaların ödenmesini, araçsız kalınan günlerin bedellerinin ödenmesi” sözleşme ile tarafıma taahhüt edildiği şartlarda kabul edeceğimi söyledim. fakat bu teklifim de bildiğiniz üzere kabul görmedi.
ayrıca karşı tarafın aracında oluşan değer kaybını ödeyeceklerini belirtmelerine rağmen, dün aracı hasar gören şahısın yetkilisi beni arayarak "firma bana sizinle anlaşmış olduğunu söyledi, daha önce değer kaybını öderim demelerine rağmen şu an ödemeyeceklerini ve hukuk yollara başvurmam gerektiğini ilettiler. ben de hukuki bağlamda muhatabım siz olduğu için ve mağduriyetinizi bildiğimden dolayı size bilgi vermek için aradım" dedi. zaten bardağı taşıran son damla bu oldu.
olan olayda hiç bir kabahatimiz olmamasına rağmen, sürecin hızlı ve kolay bir biçimde sonuçlanması taraftarıyken, firma hala bu durumda bizi suçlamakta ve süreci çıkmaz bir sona götürmeye çalışıp kendi kabahatlerini örtmeye uğraşmaktadırlar.
yapılan açıklamaların çoğu yanlış, hatalı ve eksik olmasına rağmen hiç biri suçlarını aklamamaktadır. bu açıklamadan sonra sürecin beni daha fazla yıpratmaması adına kendileri ile iletişim kurmayacağımı belirtmek isterim. bundan sonra olayları avukatım takip edecektir.