Kesmesine lafım yok keser, her turlu itiraz gecerli olur dedim :) Cunku mevzuatta nasil tarif edilmişse Beşiktaş App tam o şekilde. Polis yanlis değerlendirme yapmis olur. Şahsen uğraşırım appleri çıkarmaya niyetim yok.
Printable View
Şüphe duyduğun aracın ruhsatına bakarsın, üstündeki plakayla eşleşiyorsa salarsın gider. Tutmuyorsa ne gerekiyorsa yaparsın bu kadar basit.
Alınan vergilerin yanında trafik cezaları da işin kaymağı oluyor tabiki..
Haberler git gide artıyor çıkartsam mı diye düşünmeye başladım. Bendekiler beşiktaş baskı ama mühürsüz. Orjinallerde bagajda duruyor. Hatta babamın araba 2007 de alındığından beri böyle. Ona bir ceza gelirse bana çok pis kitler valla :D
Bu gün köprüye bağlanırken app plakalı jettayı aldılar hemen kenara.
aracımdan zar zor çıkarttığım yamuk yumuk haldeki plakaları mecburen geri takacağım, yeni yıla girip ceza kotasını doldurana kadar göz açtırmayacaklar belli ki.
ah ah, yasal düzenleme yapıyorlar ama yine ucu açık bırakılıyor.
2 sene evvel accord varken hanımı kopru cıkısında durdurmuslar, yasal olmayan muhursuz plaka var dıye. hanım aradı dedı boyle boyle orjınal pşlaka varmı. dedım yok noldu. muhursuzmus plakalar dedı. dedım ıyı baksın. sonra 2 dakka sonra yıne aradı. muhur varmıs saldılar dedı.yersen yapıyolar bırde
tr nın heryerındede baslamıs ayrıca. dun 412 lıra yıyen bır arkadas mevcut
Kanunlarda zaten "Trafikte aracın rengi görünemeyecek derecede, plaka okunamayacak derecede, kirli bir şekilde kullanılacan araçlara (otomobil, kamyon, motosiklet vsvs) xx miktar ceza yazılır." şeklinde bir madde var diye hatırlıyorum. Ayrıca kamyon, arazi aracı, traktör gibi taşıtların üzerindeki çamur, toprak vs gibi şeylerin yolu kirletmesi durumunda da ceza yazılması gibi bir yasa var diye biliyorum.
Plaka okunaklı olmalı. Özellikle motorlu kuryelerin plakalarını hortumlu kilitleri ile sakladıklarında nasıl ceza yazılması gerekiyorsa kamyonların da plakanın okunamaz oluşundan dolayı ceza yazılması gerekli..
Buradaki kriter çok net.. "PLAKA OKUNAKLI BİR DURUMDA OLMALI"..
Özellikle Beşiktaş App plakalara ceza yazılması durumu bana masum gelmiyor. Sırf o yılın bütçesinde yer alan ceza miktarını tutturmak için yapılmış bir durum diye düşünüyorum. Senin verdiğin plakadan daha da okunaklı bir plaka takıyorum, gözüne sokuyorum resmen harf ve rakamları, ceza yiyorum.
Öte yandan EDS kameraları APP plakaları okuyamıyor martavalını da atmasınlar. Aklıma geldi, o bahaneyi sunmasınlar sakın. FD6 Civic varken bende Beşiktaş APP vardı plaka, çatır çatır EDS cezası yolladılar kırmızı ışıkta geçtim diye.
Polislerle bile bile lades yapma..
Aşağıdaki font ve tipten plakayı en azından 1 Ocak 2017 ye kadar kullan şeklinde bir önerim olur..
https://store.donanimhaber.com/32/c0...da76b7d591.jpg
arkadaşım aracının plaksını 34 yaptı bostancıda yaptırmış tam istediğim gibi olmuş bende istediğim emniyette başvurup yaptırabilirmiyim yoksa bağlı olduğum bölgedekinemi başvurmam gerekiyor
sımdı bı arkımle gorustum app ısı yapan ,
kanka sube kendısı basıyor oyle sacmalık olurmu yaw dedı. buda ayrı bı mallık tabı
Motor kısmında ben farklı düşünüyorum. Başka bir konu açılırsa bununla ilgili, konuşuruz tartışırız uzun uzun.. 3 tip motorcu var. Birisi Racing motorları olan züppe tayfa, diğeri milleti eşşek yerine koyan kovboylar, sonuncusu ise motosiklet kültürü olan motorcu kişiler. Sonuncusu hariç diğerlerine kıymık kadar saygım yok. Sonuncu grup hariç diğer ikisine özellikle yol vermem. Bu demek değil ki üzerlerine sürüyorum, hayır. Ama özellikle hayatlarını kolaylaştıracak hareketlerde bulunmam, insiyatif kullanmam, yoluma bakarım. Trafik kuralları kimden yanaysa onu uygularım.
O 3ncü gruptaki kişiler o emniyet şeridini kullanmıyorlar işte.. Fark o..
İşte onu yazdım ya en başta haber alıntısı olan postumda,
Çok ucu açık konu. Belki de ucu bilerek açık bırakıldı günahları boyunlarına..
Polis, yukarıdaki resimdeki plaka fontundan gösterip "Bu plakadan olmalıydı, senin plakan sahte" dediği an bittin!.. ki deme potansiyelleri ve ihtimalleri de gayet de var..
Böyle iş mi olur..