User Tag List

Sayfa 22/36 İlkİlk ... 12202122232432 ... SonSon
679 sonuçtan 400 ile 418 arası

Konu: APP Plaka Hakkında-Yasa Değişikliği

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir gecede kanunu çıkarıp "bundan sonra bu konu böyle herkes tarafından biline!" dersen işte böyle sarpa sarar.. Broşür el ilanı uğraşır durursun.

Ticari araçlar her yıl, hususi otomobiller 2 yıl, sıfır alınan otomobiller 3 yıl sonra ilk muayenelerine gelecek değil mi en geç süre ile.. Peki..

O zaman "Plakada standartlaşma" işlemi için 3 yıl süre koyarsın.
    Muayene istasyonlarına bir tane soğuk damga presi koyarsın, 3 yıl içinde ülkedeki bütün araçlar kuzu kuzu / seve seve muayeneye girecek mi? Girecek..

Muayeneye her gelen aracın plakasını kontrol edilir, plakası standart font olduğu tespit edilen o soğuk mühürü çakarsın. Standart dışı plaka fontu ya da ölçüleri varsa muayeneyi orada kesersin, plakanı düzelt öyle gel dersin muayeneden kalır o araba..

Ayrıca bir mühür presi de trafikte olur (yine eskisi gibi) oradaki polisler de eşe dosta(!) öyle çatır çutur baskı yapmadan sıradan verilen yeni plakalara o mühürü basar o şekilde verir.

Ha bu mühür presleri de kaşıkçı elması gibi korunur, öyle önüne gelen herhangi bir levhaya basamaz.

3 yıl sonunda ne olur? Ülkede "normal şartlarda" mühürsüz hiç bir plaka kalmamış olur. Kalmaması gerek en azından. Sonra trafikte yakaladığın plakasında mühür olmayan aracın ya muayenesi yoktur ya da plaka merdivenaltı üretilmiştir. Muayenesi yoksa standart işlemini yap, plaka sahte ise öyle 300-500 ile uğraşma, 15-20 bin cezayı kes, hatta araç sahibini de mahkemeye sevket.. Paşa keyfin ne istiyorsa yap..

Ama böyle bir gecede çıkarırsan bu işleri, kimi şehirlerde APP lerde rahat rahat gezilirken kimi şehirlerde cadı avına çıkılırsa milletin kafası karışır, vatandaşın verdiği vergilerle öyle broşürler el ilanları bastırırsın..

mustafa-u - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı marikan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha öncede sordum ama cevap gelmedi. Ben bu plakaları emniyetten yenileterek bastırdım. Hiç bir talepte bulunmadan cemiyet bu şekilde bastı verdi. Zaten bir süre Nevşehir bu şekilde plaka verdi.
    Şimdi ben bu plaka ile başka bir ilde ceza yeme şansım var mı? Özellikle ay içinde Adana'ya gitmeyi düşünüyordum Adana hakkında yazılanları görüncee...[/IMG]
    Gel abi gel ben 2 haftadir test ediyorum,Applileri aliyorlar bana ses yok Ayrica Nevsehirde baska font yok,yuksrida paylastim Adana ile aralarindaki farki dikkatli bakarsan font ayni,sadece bizimkiler kalin boyali

Almanci Tane-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün plaka bastırmaya gittim bir sürü app den ceza yiyen kisiler vardı
    always AT by AT

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir gecede kanunu çıkarıp "bundan sonra bu konu böyle herkes tarafından biline!" dersen işte böyle sarpa sarar.. Broşür el ilanı uğraşır durursun.

Ticari araçlar her yıl, hususi otomobiller 2 yıl, sıfır alınan otomobiller 3 yıl sonra ilk muayenelerine gelecek değil mi en geç süre ile.. Peki..

O zaman "Plakada standartlaşma" işlemi için 3 yıl süre koyarsın.
    Muayene istasyonlarına bir tane soğuk damga presi koyarsın, 3 yıl içinde ülkedeki bütün araçlar kuzu kuzu / seve seve muayeneye girecek mi? Girecek..

Muayeneye her gelen aracın plakasını kontrol edilir, plakası standart font olduğu tespit edilen o soğuk mühürü çakarsın. Standart dışı plaka fontu ya da ölçüleri varsa muayeneyi orada kesersin, plakanı düzelt öyle gel dersin muayeneden kalır o araba..

Ayrıca bir mühür presi de trafikte olur (yine eskisi gibi) oradaki polisler de eşe dosta(!) öyle çatır çutur baskı yapmadan sıradan verilen yeni plakalara o mühürü basar o şekilde verir.

Ha bu mühür presleri de kaşıkçı elması gibi korunur, öyle önüne gelen herhangi bir levhaya basamaz.

3 yıl sonunda ne olur? Ülkede "normal şartlarda" mühürsüz hiç bir plaka kalmamış olur. Kalmaması gerek en azından. Sonra trafikte yakaladığın plakasında mühür olmayan aracın ya muayenesi yoktur ya da plaka merdivenaltı üretilmiştir. Muayenesi yoksa standart işlemini yap, plaka sahte ise öyle 300-500 ile uğraşma, 15-20 bin cezayı kes, hatta araç sahibini de mahkemeye sevket.. Paşa keyfin ne istiyorsa yap..

Ama böyle bir gecede çıkarırsan bu işleri, kimi şehirlerde APP lerde rahat rahat gezilirken kimi şehirlerde cadı avına çıkılırsa milletin kafası karışır, vatandaşın verdiği vergilerle öyle broşürler el ilanları bastırırsın..
    Engin abi senin şu fikirlerini devlet uygulamaya koysa yeminle 10 sene ilerleriz tek kalemde. Bu arada uzun zaman oldu konuşamadık abi hiç

aybarsdnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün aracımdaki appleri söktüm ve emniyete gittim.

App plakaları kabul etmediklerini ve aracımın emniyetin önünde olup olmdığını sordular. burada dediğimde, tamam aracını bağlayacağız, ruhsat ve plakan değişecek dedi. Evrakta sahteciliğe giriyor falan dedi. Beni tanıyanlar ne kadar saygılı bir insan olduğumu bilir dolayısıyla bana takmış olması için bir sebep yok. Aracımda ne cam filmi vs. hiçbir şey de yok.

Neyse lafı uzatmayayım, bana öneri olarak bu plakaları al aracına tak ve bir plakacıya git. buraya hiç gelmedin, yenilerini bastır onlarla anlaş dedi. Gittiğim plakacılar normal plaka basımı için 150 tl istediler. İnsanı gerçekten zorla illegal yöntemlere teşvik ediyorlar. Benim de inadım tuttu ve tekrardan temiz temiz app bastırdım. Ceza yazarlarsa da yazsınlar umrumda değil. Bu kadar saçma bir zihniyet olamaz.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugun trafik çevirmesi vardı maltepede.Memur beni 500 metre uzaktan gördü yolun ortasına geldi çevirmek için.9 aydır kullanıyorum hiç ceza veya laf yememiştim aha bugun heralde son dedim.. Ön cam dahil en koyu film , komple egzos , bodykit kanat difüzer mühürsüz app plaka vs araba yürürken beni bagla diyor.Ehliyet ruhsat dedi verdim , inmedim araçtan , diğer 2-3 memur arkadaşlar arabanın etrafında gezdi inceledi sonra diğer arkadaş ruhsatı getirdi teşekkürler dedi , "Bu aracın bodykit i falan sonradan mı " dedi bende " yok fabrikadan böyle çıkıyor mini cooper lar " dedim " Haa evet bodykitli çıkıyordu bunlar dedi" bende teşekkür ettim yoluma gittim Eskisi gibi her difüzörlü kanatlı arabayı baglamıyorlar sanırım öğrenmişler artık hangi araç nasıl orjinal oldugunu.Umarım ilerde de sorun yaşamam , ha bu arada 9 aydır mühürsüz app plaka ile çevirmelere giriyorum cadde de geziyorum plakaya da laf eden hiç olmadı.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende hanımın arabaya bastım app yı gectım yersek cezayı oderız napalım

Işık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aybarsdnr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün aracımdaki appleri söktüm ve emniyete gittim.

App plakaları kabul etmediklerini ve aracımın emniyetin önünde olup olmdığını sordular. burada dediğimde, tamam aracını bağlayacağız, ruhsat ve plakan değişecek dedi. Evrakta sahteciliğe giriyor falan dedi. Beni tanıyanlar ne kadar saygılı bir insan olduğumu bilir dolayısıyla bana takmış olması için bir sebep yok. Aracımda ne cam filmi vs. hiçbir şey de yok.

Neyse lafı uzatmayayım, bana öneri olarak bu plakaları al aracına tak ve bir plakacıya git. buraya hiç gelmedin, yenilerini bastır onlarla anlaş dedi. Gittiğim plakacılar normal plaka basımı için 150 tl istediler. İnsanı gerçekten zorla illegal yöntemlere teşvik ediyorlar. Benim de inadım tuttu ve tekrardan temiz temiz app bastırdım. Ceza yazarlarsa da yazsınlar umrumda değil. Bu kadar saçma bir zihniyet olamaz.
    İlginçmiş gerçekten.

Tanıdık trafik takibi yapan arkadaşınız falan yok mu?

Ben burada bizim takipçiye plakaları söyledim gitti çifti 50 liradan şöförler odasından bastırdı geldi.

Işık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende hanımın arabaya bastım app yı gectım yersek cezayı oderız napalım
    O parayla oturur rakı içeriz kanka 412 Lira çok para plaka cezası için

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Işık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O parayla oturur rakı içeriz kanka 412 Lira çok para plaka cezası için
    kısmetswe 2 hafta sonra hsonu ordayım rakı ıcerızzz ozledım

aybarsdnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Işık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlginçmiş gerçekten.

Tanıdık trafik takibi yapan arkadaşınız falan yok mu?

Ben burada bizim takipçiye plakaları söyledim gitti çifti 50 liradan şöförler odasından bastırdı geldi.
    Hocam artık uğraşasım gelmedi gerçekten. usulüne uygun iş yapayım dedim, saçma sapan şeyler çıktı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı devil_berk22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Engin abi senin şu fikirlerini devlet uygulamaya koysa yeminle 10 sene ilerleriz tek kalemde. Bu arada uzun zaman oldu konuşamadık abi hiç
    Küçük konular bunlar o yüzden uğraşmaz kimse böyle şeylerle.. Ivır zıvır bu işler.. İmara kapalı bir arazi var mı sen ondan haber ver.. Daha büyük düşüneceksin.. Küçük adamlar benim gibi küçük düşünür.. Ne öyle plaka mlaka.. Pfff..

Khortytsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu takip ediyorum, en ufak bir güncellemede açıyorum; "beşiktaş baskı" plakaya bir şey demiyoruz diye bir açıklama bekliyor gözlerim ama yok yok yok. Her açışımda keyfi uygulamalar görüyorum, ülkenin bir düzene oturacağına inancım azalıyor. Okula gitmek için her sabah rumeli caddesinde yürüyorum, 10 dakikada neredeyse 10 farklı fontta plaka görüyorum ve sinirim bozuluyor ki çoğu gerçekten rezil bir halde. Bulgaristan plakalarında mühür bile yok, fosfor, dalga vs var sadece. Bu mühür olayı sanırım sadece bizde var ve aracın plakasına kafayı takan memurlar da sanırım sadece bizde var. Plaka basan yerler zaten mühürü birebir taklit edebiliyor, orjinal fontta bastıktan sonra sahte plaka basmaması için bir sebep yok ortada. gerçekten insanın siniri bozuluyor. Plaka için ekstra bir evrak olsun, belirli fontlar standart olsun isteyen istediği gibi bastırsın yani. Burada suçlu her şeyin sahtesini yapan, her işin çakallığını bulan bizler mi yoksa en ufak şeyde vatandaşını yontmak için fırsat kollayan devletimiz mi? Açıkçası bilmiyorum. Gizli radarlar kalkacak dedikten bi kaç ay sonra APP cezasını koydular ki trafiğe bakınca 10 araçtan 6 tanesi neredeyse APP plakalı artık. Yurtdışında ülkenin neresinde olursa olsun, plaka fontu standart. (görüklerim; almanya, bulgaristan ve hollanda) Bizde aynı ilçenin trafik cemiyeti bile 2 farklı tipte plaka basıyor. Bilmiyorum bu olaya kafayı takıp bu kadar sinirlenen sadece ben miyim ama gerçekten sokakta yürümekten nefret eder hale geldim. Bizim buralarda gezen bir tofaş var, plakası karton. bildiğiniz karton üzerine tr bastırmış yanına da plaka yazmış, akasya durağı dizisindeki plakalara benziyor. İhbar edeyim diyorum bazen, sonra da çarpıp kaçma ihbarına 2 saat sonra gelen trafik polisi bu araca dönüp bakmaz bile diyip susuyorum. Neyse çok uzattım kusura bakmayın. Ceza yiyen herkese geçmiş olsun, sözlerimde bir yanlışlık yaptıysam da özür dilerim bu konuda biraz öfkeliyim, aşırı tepki vermiş olabilirim.

canozgur106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eziyet bunun adı yazıktır insanları bunlarla uğraştırıyorlar..
    ALLAH VAR GAM YOK..

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    1 ocakta sakinleşir

Şuan ceza hedefleri var arkadaşların sabır

Valla özel plaka aldım appsiz geziniyorum arabayı satasım var soğudum o derece

Meğersem app anayasanın ilk maddesi gibiymiş
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 ocakta sakinleşir

Şuan ceza hedefleri var arkadaşların sabır

Valla özel plaka aldım appsiz geziniyorum arabayı satasım var soğudum o derece

Meğersem app anayasanın ilk maddesi gibiymiş
    Dayı kazalı Maybach falan düşürdün heralde sana özel plakaya bağış yaptıracak araba neymiş

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dayı kazalı Maybach falan düşürdün heralde sana özel plakaya bağış yaptıracak araba neymiş
    Sorma yeni kasa typera bulaştık

Bursadaki perti aldım ortağammm
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

taytay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün bende çevirmeye girdim İzmir sasalı tarafında, mühürlü Beşiktaş app vardı , bişey demediler gbt yapıp gönderdiler. Orj bagajda dolaşıyorum sıkıntı olursa hemen değiştireyim dicem

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler