User Tag List

Sayfa 9/21 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon
398 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Yeni ötv zamları kapıda

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Ford Focus Titanium 1.5 Tdci PowerShift 98.320 TL’den 118.680 TL‘ye,
    Vw Golf AllStar 110 PS DSG 104.700 TL’den 126.240 TL‘ye,
    Opel Astra Excellence 1.6 Dizel 136 HP Man 99.400 TL’den 119.975 TL‘ye çıkmış olacak."

130 liraya golf hayaldi, gerçek oldu. 200 olsun, fakir zengin ayrılsın.

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bunun gercek olduğuna inanmıyorum veya inanmak istemiyorum.

Alım gücünün bu kadar düşük olduğu bir ulkede bunu hangi zihniyetini saatlerde s. ..m getirdi acaba aklına ?

Ayrıca bu otv deprem zamanı getirilen geçici bir vergi değil miydi ne ara kalıcı oldu mk
    Livestrong

Bring Out Gimp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    55 binden fazla olan kısmı için %74'tür o.
    54750'lik araca %45, aynı aracın metalik renklisi 55150 olana %74 olmaz.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S.Özeren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Alım gücünün bu kadar düşük olduğu bir ulkede bunu hangi zihniyetini saatlerde s. ..m getirdi acaba aklına ?

Ayrıca bu otv deprem zamanı getirilen geçici bir vergi değil miydi ne ara kalıcı oldu mk
    Sebebi basit harcamalarını kısamıyorsan (kamu yatrımı, güvenlik ekipmanı- faiz ödemesi) gelirini arttıracaksın.

Bunu da en basit şekilde kimsenin kaçınamayacağı mal/hizmet üzerinden alınan vergileri artırarak yaparsın.

(bir de mevcut sistemde vergi kaçakları durumu var oraya girersek çıkamayız ***** tomofil forumuyuz )

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam haklısın doğru diyorsunda bu devlet fetodan parayi vurdu zaten ? o kadar yer cebe indirilmez heralde
    Livestrong

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    O değil de şuan 100 lira bandından araba alıp elinde tutan galeriler ötv sonrası fiyatlara göre 10 bin tl ucuza verse 5 arabada 1 araba parası kazanacaklar.. Zıplayacak olan 2. eli söylemiyorum bile..

küfürden dolayı ceza gelirse gelsin aq ülkesinde araba da alamayız bu saatten sonra eldekinin kıymetini bilmek lazım..

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. El yada elımde kı arac degerlenıcek dıye sevınmeyın,zaten pıyasa boktu hep boka sarıcak...
    Ayrıca,elınızdekını elbet satıcaksınız,sonra ne alıcaksınız?
    Ayrıca bu vergı duzenlemsı sahtekarca! Duzenleme degıl.zam! Halkı alabılecegı aracları dusur,dıger lukslere zam yap,bak ozaman senı alkıslıyalım. Ama oranı degıstırme ve cınlık yap! Tıcarıyede %5'i gecır!

Rockford - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O degil adamlar adaptif otv yapmis enflasyonla dolar arttikca sifir arac yillar icinde bir üst dilime doğru ilerler. Çok temiz tezgah yapmislar helal olsun.

Rockford - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yasa sonrasi bosline dan gecilmez ortalik. Vw grubunda golfte passatta falan baz 45 azicik donanim oldumu %74dilimine giriyor. Donanimli Cogu aracinin vergisiz rakami 55 bandinda. Feritle aralari iyi degil galiba.

Ne zaman yururluge giriyomus yasa bilgisi olan varmi

Korollacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Rockford Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yasa sonrasi bosline dan gecilmez ortalik. Vw grubunda golfte passatta falan baz 45 azicik donanim oldumu %74dilimine giriyor. Donanimli Cogu aracinin vergisiz rakami 55 bandinda. Feritle aralari iyi degil galiba.

Ne zaman yururluge giriyomus yasa bilgisi olan varmi
    feritle aralari cok iyi sayesinde dogus ins. katarda 5 yillik yol isi aldi. 2. yeni bir ihaleyide almak uzere nerden bakarsan 3 milyar dolarlik is aldi akp sayesinde
    Gülümsemesini Bilmeyen Tükkan Açmasın
    KARS Atasözü..

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tam dusundugum gibi oldu alt dilimcige hic dokunmadan 55.000 ustune giydirmisler. Zaten 55.000 altina araba yok gibi birsey.

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S.Özeren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Oy veren %50 ye sorarsan alım gücü hiçte düşük değil onlara göre

1.2 tsi dan geçilmez artık..

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Caraolita 'nın @997TT den alıntıladığı oranlara göre bir hesaplama yapayım istedim.

Şimdi oranlar vs derken son tüketicinin zihni bulanıyor. Tabloda mevcut ötv oranları ile bir aracın anahtar teslim fiyatı ile

yukarıdaki oranlar üzerinden teslim fiyatına göre cepten çıkacak farkı görebiliyoruz.

Hesaplamayı 2000 CC ye kadar yaptım diğer hacim için hesaplamak isteyen olursa listeyi link ten indirip oranları değiştirir ötv+kdv dahil fiyattan çıplak fiyata ulaşıp alacak olduğu araç için yeni oranlara göre fiyatı çıkarıp ödeyeceği farkı görebilir.

Yapamam diyen olursa bana hesap istediği aracın bilgilerini yazdın yardımcı olurum.

Öncelikle listeye referans oluşturan araç fiyatı için aşağıdaki linkten fiyat kontroli yapılabilir.

Sadece Mercedes'in sf sında ötv hariç (çıplak fiyat) gördündüğü için ve ayrıca 55.000 TL nin üzerinde olması yeni ötv den etkilenmesi demek olduğundan bu aracı aldım.

Araç fiyatı: C-Serisi Coupe

Dosya: Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Dosya alıntı değildir, paylaşılmasında sıkıntı yok.
    görmeyenler için hesap tablosu.

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pess..
    bu sistem kokusmuslugun zihniyetsizligin ve insanlari donuna kadar soymanin son noktasidir
    bazi markalara da fena olmadi aslinda ozellikle 1.6 arabalar icin 200 binlerin havada ucustugu mercedes ne yapicak merak ediyorum
    Teknik olarak 2.0 motorlu arac almak acik ara daha mantikli olacaktir lakin premium arac markalari 2.0 larinda fiyatuni yukari cekerek 1.6 motordan parayi vurmaya devam edecektirler..

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2. El yada elımde kı arac degerlenıcek dıye sevınmeyın,zaten pıyasa boktu hep boka sarıcak...
    Ayrıca,elınızdekını elbet satıcaksınız,sonra ne alıcaksınız?
    Ayrıca bu vergı duzenlemsı sahtekarca! Duzenleme degıl.zam! Halkı alabılecegı aracları dusur,dıger lukslere zam yap,bak ozaman senı alkıslıyalım. Ama oranı degıstırme ve cınlık yap! Tıcarıyede %5'i gecır!

Arabamin ikinci eli artti diye sevinen suzme maldir,gerizekalidir tamamen abi dedigin gibi...2013 de sifir golf7 yi 62ye aldim su an 89.000tl...Ben bu arabayi 75 e satsam bile ne alicam,sifir polo anca ediyor.Deger artmamis dusmus resmen ama paraya vurursaan ooo suna aldim suna sattim diyenler cidden geri zekali

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lanet olsun böyle vergi sistemine.Ne desek boş.Sayfalarca yazsak boş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    55000 altı olan araçların ötv si düşse tamam hadi bir derece. hem üreticilerede aracı düşük fiyattan sokması için fiyat baskısı yaratır, aracın giriş fiyatlarıda belli oranlarda düşer. ama nevcut %45 oranı en alt dilim için bile düşürmeden yeni kademeler oluşturup her kademeye %50 fazladan vergi bindirmek en hafif tabiriyle şerefsizlik olmuş. devletin vatandaşını göstere göstere dolandırması durumu. kendi beceriksiz ekonomi politikalarının bedelini vatandaşa ödetme durumu. bize müstahak ama tam da hakettiğimiz gibi bir sistemde yaşıyoruz. cahilsen cahilce yönetilirsin. ağzından allahı, elinden kuranı düşürmeyene düşünmeden oy verirsin. sonra bu cahiller sistemle kavgaya tutuşur. topal giden sistemi sakat bırakırlar. ama yetmez, sistemin içine ettikten sonra s.çtıklarını nasıl sıvıyacakları konusunda anlaşmazlığa düşerler kendi içlerinde kavgaya tutuşurlar. s.çtıklarının üstüne bir posta daha b.k kondurduktan sonra ülkede ne üretim olur ne teknoloji gelişir ne arge yapılır. üniversiteler yandaş müslüman geçinen rektörlerle doldurulur. hak edenler değil çok yavşaklık yapanlar kadroları doldurur. sonra ekonomi açık verir vergiye bindirirsin. bilime, teknolojiye yatırım yapmış ülkelerde asgari ücret nasıl 5000 euro olur diye aval aval bakınırsın.

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O değil de şuan 100 lira bandından araba alıp elinde tutan galeriler ötv sonrası fiyatlara göre 10 bin tl ucuza verse 5 arabada 1 araba parası kazanacaklar.. Zıplayacak olan 2. eli söylemiyorum bile..

küfürden dolayı ceza gelirse gelsin aq ülkesinde araba da alamayız bu saatten sonra eldekinin kıymetini bilmek lazım..
    Galeriler istediği kadar araç toplasın. Markaların sağladığı finansman desteğini asla veremezler. Haliyle birçok araç da ellerinde patlar. Farzı misal; Audi, A3 için bir hinlik yapar, alt dilimden satar. Bir güzel de kredi olanağı sunar. Galerilerde bekleyen A3'ler zarar yazar birkaç ay boyunca.

Bu işte muhakkak bir danışıklı dövüş var. Ama kimler rant sağlayacak, onu da kanun yasalaştığında göreceğiz hep beraber.

Ben de eldeki araçların tutulması fikrine katılıyorum. Boş yere kazık yemenin manası yok.

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Resmi üçkagitçiliga verilen kafayi Yerli üretime destek verselerdi su anda Yerli otomobili çoktan üretmistik.

TRT TÜRK"ü açin, veriyor gazi asdfdsf
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler