User Tag List

Sayfa 16/21 İlkİlk ... 61415161718 ... SonSon
398 sonuçtan 286 ile 304 arası

Konu: Yeni ötv zamları kapıda

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elektrikli almak lazım Tesla falan

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hala 2.el karini dusunen arkadaslar var,supersiniz....
    Tamam okumayi sevmiyorsunuz ama konunun onceki sayfalarini okuyun lutfen.
    Zaten basimiza ne geldiyse gunluk politikalar yuzunden geliyor...

mahalle yanarken sacını tarayanlarda oluyor tabi abi
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi elde araba tutmak mantıklı çünkü piyasayı topyekün etkileyecek bir durum
    hepimiz zarardayız ama elinde araba olanlar zararını biraz hafifletecek
    misal 55e focusunu satan birisi araba alamazsa zamdan sonra sattığı focus 60lara çıkacak
    burada bir kar yok sonuçta 55 satsaydı 60a alacağı arabaya 5 lira verecekti
    60 satınca zamdan sonra alacağı arabada 65e çıkacak yine 5 binlira ödeyecek
    ama elinde arabası olmayan 55 sattıysa bu haberlerden önce alacağı arabayı 65e alacak

şimdi gelelim focus artmaz ki o 1.6 muhabbetine
    dün baktık 1.4 tsi manuel comfortline passat geliş fiyatı 56bin tl bu araba zamdan etkileniyor fiyatı 20bin tl artacak
    ama 1.4 tsi manuel comfortline jetta etkilenmiyor gelişi 55binin altında peki bunun fiyatı artmayacak mı? tabiki artacak
    burada bayi arz/talep politikasına göre 20bin olmasa bile 10-15bin tl kar payı arttırımına gidecek
    yoksa aradaki o farka passat satışları neredeyse biter jetta satışları patlar

bir diğer mevzuda net fiyat saçmalığı;
    1.4 tsi manuel comfortline passat net fiyatı 56.090
    bu araba trye euro bazında geliyor yani euroyu 3.5 düşünürsek bu araba 16,250 euro
    peki euro 3.5 ten 3.35e düşerse ne olacak aracın net fiyatı 54.500e geliyor ve yeni gelen vergiden muaf kalıyor
    şimdi 97binden 119bine çıkan bu araç euro düşünce tekrar 97bine mi satılacak?
    kafamda deli sorular....
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sadece o değil sanırım 1 ocakdan itibaren cep telefonu gibi şeylerede ek ötv gelicek diye biliyorum.. kimse kusura bakmasında birazda iğneyi kendimize batırsak nasıl olur..

Dünyayı az çok takip eden biriyim bir yiğenim amerikada bir teyzem 40 yıldır almanyada çocukları orda doğdu büyüdü az çok bizimde bir dünya bilgimiz var.. şimdi bunu niye anlattım gelişmiş ülkerin hiç birinde amerikada dahil sıfır araba alan kimse 5 yıl 10 yıldan önce satmıyor.. zaten oralarda garanti süreleride o yüzden odenli uzun insanlarda ona göre alıyor.. kullanım ömrü bittimi gidip yenisini alıyorlar yada eskiyle yola devam ediyorlar..

bu kısmıda önemli değil aslında şimdi bir bize dönelim ..

2-3 yaşına gelir araba sanırsın 20-30 yaşına geldi aynen muhabbetler eskidi abi artık değiştirmek lazım.. 50-60 bine dayanır bitti motor artık büyük bakım gelmeden değiştirmek lazım.. ufak bir kaza yaparsın aracın bir kapısı değişir bir kaputu boyanır bitti abi bu arabanın işi pert hemen elden çıkart elinde patlar..

biz bu kafalardan çıkamadığımız sürece bu kadar efden püfden nedenlerden elimizdekini satıp sıfır araba almaya devam ettiğimiz sürece emin olun hükümettekiler ek vergi koymakda haklı..

kendi çevreme bakıyorum 5-6 yaşını gören yok herkes 3-4 yaşına geldimi arabaya vebalı muamelesi yapıp elden çıkartıyor.

hani bu şuna benziyor alkolik bir adam düşünün üzüldümü üzüntüden içer sevindimi sevinçden içer efkarlandımı efkardan içer.. Yeterki ona bahane olsun...
    bizde araba almanın bir nevi alkoliği olmuşuz araba alıyoruz değiştirmek için efden püfden basit bir neden yeterli oluyor.

Bir Tüketici olarak ciddi anlamda tüketmeyide bilmiyoruz genel olarak.. biz bilmeyince birileride bizi böyle ek ötvlerle ek vergilerle eğitmeye çalışıyor..

arabadan çıkalım bu dediğim şey cep telefonu içinde geçerli evdeki tv içinde geçerli.. yiğenim 10 yılda adam 5 tv değiştirdi.. yok plazmaydı, yok lcd idi , yok led tv idi yok smart tv idi ...

Tamam hükümeti eleştirelim ama şu iğneyi ucundan birazda kendimize batıralım..
    Şimdi siz çevreniz zengin yada sizin deyiminizle müsrif diye tüm Türkiyeyi öyle sanıyorsunuz ama ülkemizde malesef 30 yaşındaki araçlara parasızlıktan binen tonla insan var. Hadi onuda geçtim klimasız tekerlekli katil tofaşlara geçen ay antalya otopazarında 14-15 bin tl fiyat isteyen adamla pazarlık eden alıcıya şahit oldum. Tofaşa 15 dedi, adam 14e ver alayım dedi. Yani alıcısı da var Tabi ki saygı duyarım piyasa yüksekse 5bine ver diyemez adama. Ancak önceki postda da yazdım. Ben belgradda Dijital klimalı cam tavanlı, ....... tonla şeyli full paket peugeot 307 yi 2500euroya aldım (şuanki uçuk kurla bile 8.750 TL yapar, bu arada amerika seçimleri etkiledi yalanına da inanlar gördüm, burda kur 2 yıldır değişmemiş hiç. birtek türkiye mi etkileniyor? ), Yine tr piyasamızda 85-90 binleri bulan bmw e92 3.20D En full varyasyonuda burada 7000 euroya buldum (yine uçuk euro kuruyla 24.500TL) bu arada bahsettiğim araçlar kazasız boyasız. Zaten kaza yapan araç çöpe gider bu klasmandakiler. Kimse tamir ettirmez.

Yani demem o ki, fakirlerde bmw mersedes kullanabiliyor, fakirlerde jeep alabiliyor. Bu forumda ben fakirim 60binlik araba alabilirim diyen arkadaş belgradda porsche cayanne alabilir. Niye türk insanıda güzel araca binmesin? Bu güzel halk hak etmiyor mu azıcık kıçının rahat etmesini? Neden klimasız tenekelere 10 15 bin versin ki? 5bin euro gibi rakama neden Güzel bir SW Passata binmesin? Yada güzel emektar köylümüz neden bi mitsubishi L200 suv jip neyse ondan alamasın ki? Yanlış anlama yazdıklarım sana değil genele, sadece bir iki sana katıldığım ve katılmadığım noktalar var o yüzden alıntı yaptım senden.

Sana katıldığım noktada şu, hükümeti eleştirmek gerçekten anlamsız, tamamen bu halkı eleştirmemiz lazım çünkü hiç bir şeye dur kardeşim tamam oy verdik seni seçtik ama bizi soy diye değil daha zengin et diye yaptık demiyor. Arabası olmayanlar, dendiği gibi kendi alım gücünü iyileştirmeyi düşünmek yerine, alma ihtimali olana oh iyi olmuş ipnelere düşüncesine giriyor yani haklısın tamamen halkımızın halt yemesi. herşeyi körü körüne savunuyoruz, sevdiğimiz insanları eleştirmediğimiz gibi eleştirene de kızıyoruz. Hastane yapar yol yapar köprü yapar doğru yapar taktir etmeliyiz. Ama eleştirilecek yanlarını da eleştirseler ondan sonra isterlerse %90 oy alsınlar gocunmam sevinirim. Önceki seçimlerde oyları düşmeseydi 1300 TL yaparlar mıydı asgari ücreti gibi? Bence arada bir sopa göstermeli artık bu halk.

Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bu OTv konusunda iki farkli senaryo dusunuyorum.

Birincisi bunun satislari arttirmak ve hem sene sonu gider ayak hazineye buyuk miktarda gelir elde edilip, hem de sermaye sahiplerini memnun edecek sekilde tasarlanan bir olay da olabilir.

Ikinci durum ise, forumlarda gezen bir tablo olmasina ragmen henuz miktarlar acisindan yetkili bir agizdan aciklama duyamadik. Resmi olmayan kaynaklardan yapmayi dusunduklerini sizdirip halkin nabzini olcmek bu hukuketin en sik kullandigi metotlardan biridir. Su anda sanal da dahi olsa bir tepki mevcut. Dolayisiyla ya bu zammi yapmazlar ya da %45 nedir kardesim %20 planliyorduk biz deyip bi nevi olumu gosterip sitmaya fa razi edebilirler. Eger bu ikincisi, ki benim tahminim bunun gerceklesegi yonunde, en bastan beri plandiklari rakam %20'dir, %45 sadece ikna etmeleri icin kullandiklari aractan ibarettir.

Eger %45'i yaparlarsa 2005'te satin aldigimiz ve hala kullandigimiz araca koklu bir operasyondan gecirir, bi 12 sene daha kullaniriz ailecek
    Sen olayı yanlış anlamışsın mevcuz zaten %45 ötv 1.6 için, 2.0 ve üstü için zaten çok çok uçuk mevcut haliyle.

Yeni sistem şu, mesela reno clio alıcan maliyeti 55i geçmiyorsa %45 ötvden devam, ancak 1.6 motorlu bmw alıcaksan ve maliyet 55bini geçiyorsa %70 küsürlerde vergi kitlicek devlet. Yani diyor ki eyyy fakir, senin neyine bmw mersedes
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zamdan önce; aynı donanımda passat 97 bin tl jetta 77 bin tl
    zamdan sonra; aynı donanımda passat 119bin tl jetta yine 77 bin tl

2. senaryonun devam etmesi mantıksız geliyor o jetta en azından 87-90 bin tlye satılacaktır arz/talep yüzünden

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abiler Türkiye'nin çok ciddi döviz sıkıntısı var.. İnşallah düzelir diyeceğim ama çok zor... Borca ağalık 3 gün demiş atalar yani yeni borç bulmak gerekiyor ki eski borçları ödeyelim ancak inşallah olmaz diyelim Türkiye morataryuma (iflas) gidiyor .. Kredi notu düşmesi, darbe girişimi vs. ciddi anlamda ekonomiyi iyice zora soktu, sonuç olarak bir şekilde Döviz çıkışını önlemek adına ithalatı frenlemeleri gerekiyor.. Ancak sabah açıklandı Türkiye çok ciddi bir durgunluğua girmiş bulunmakta olup bu vergi haberi ile sektörü canlandırmaya çalışıyor olabilirler...
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abiler Türkiye'nin çok ciddi döviz sıkıntısı var.. İnşallah düzelir diyeceğim ama çok zor... Borca ağalık 3 gün demiş atalar yani yeni borç bulmak gerekiyor ki eski borçları ödeyelim ancak inşallah olmaz diyelim Türkiye morataryuma (iflas) gidiyor .. Kredi notu düşmesi, darbe girişimi vs. ciddi anlamda ekonomiyi iyice zora soktu, sonuç olarak bir şekilde Döviz çıkışını önlemek adına ithalatı frenlemeleri gerekiyor.. Ancak sabah açıklandı Türkiye çok ciddi bir durgunluğua girmiş bulunmakta olup bu vergi haberi ile sektörü canlandırmaya çalışıyor olabilirler...
    Sıkıntı olmaz 2023'te dünyaya hükmedicez doviz dediğmiz artık TL olucak bütün dünyanın efendisi olucaz. Eyyyyyyyyyy dünya 5ten büyüksün ama sen kimsin ya ?

Mortaryum diyince aklıma geldi çok afilli kaldı. neden mi ?

Kommentare

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu hala hesap yapamiyorsunuz,suan elinde ki araba degerlendi,ok kabul.
    Ya satinca? Ya tekrar alman gerekirse yada araci olmayan ihtiyaci olunca? Yada isine gucune yatirim yada ihtiyac icin arac alicak olana?
    Bakin bu zamlar cebinizden calicak...
    Masraf ve maliyetler articak,neden hala elimde ki arac degerlenicek olarak bakiyorsunuz? Bugunu degil yarini dusunun. Zaten semsiye girmis,acildigi zamani hesap edin...
    Ha illa birsey yapicaksaniz,aracinizi alin/degistirin ama sevinmeyin. Fazlasi 2017'de cikicak bir cok kalemden...

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zamdan önce; aynı donanımda passat 97 bin tl jetta 77 bin tl
    zamdan sonra; aynı donanımda passat 119bin tl jetta yine 77 bin tl

2. senaryonun devam etmesi mantıksız geliyor o jetta en azından 87-90 bin tlye satılacaktır arz/talep yüzünden
    2017 model zammı geleceği için görürüz zaten hepberaber kaç tl koyuvercekler yada satılsın diye cuzi meblagdamı kalacak .

***** vw ye olan talep bitmek bilmiyor gel gelelim okadar araba gelmiyru buraya sallıyoru m3 ay sıra beklemek yerine 6 ay bekler insanlar,gerçi okadar sapıkca talepte olmaz heralde
    1881 - 193

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    https://forum.donanimhaber.com/m_121615688/tm.htm

14 kasım diye bi soylenti var

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu 55bin tl muhabbeti çok saçma
    net fiyatı 53 bin tl olan araba 90 bine satılıyorken
    euro arttığında bu araba 56 bin olursa 120 bine satılacak
    peki euro tekrar düştüğünde yine 90 bin tlyemi satılacak?

bu yasa geçmez bu şekilde bir yasa olmaz sabit bir şey olmalı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yahu hala hesap yapamiyorsunuz,suan elinde ki araba degerlendi,ok kabul.
    Ya satinca? Ya tekrar alman gerekirse yada araci olmayan ihtiyaci olunca? Yada isine gucune yatirim yada ihtiyac icin arac alicak olana?
    Bakin bu zamlar cebinizden calicak...
    Masraf ve maliyetler articak,neden hala elimde ki arac degerlenicek olarak bakiyorsunuz? Bugunu degil yarini dusunun. Zaten semsiye girmis,acildigi zamani hesap edin...
    Ha illa birsey yapicaksaniz,aracinizi alin/degistirin ama sevinmeyin. Fazlasi 2017'de cikicak bir cok kalemden...
    Boşver abi yapsınlar, olayın farkında değil kimse, tüm dünyada kurlar hemen hemen sabitken türkiyede euronun doların fırlamasını abd seçimlerine bağlama yalanlarına inanan saf dolu. 3 gün sonra artan bu maliyetler yüzünden fabrikalar batıp insanlar işsiz kalınca biz ne yaptık diyeceklerdir. (sadece 2016 yılında 120den fazla büyük şirket iflas erteleme aldı. 16bine yakın küçüklü büyüklü firmada battı, sen gördün mü abi bunun medyada haber yapıldığını? g. yiyen yapsın) yani istediğimiz kadar bağırsakta anlatamıyoruz kötüye gittiğimizi acil tedbir gerektiğini. Bu ötvlerin vergilerin acil ve yanlış çırpınışlar olduğunu göremiyor halk maalesef

bu 55bin tl muhabbeti çok saçma
    net fiyatı 53 bin tl olan araba 90 bine satılıyorken
    euro arttığında bu araba 56 bin olursa 120 bine satılacak
    peki euro tekrar düştüğünde yine 90 bin tlyemi satılacak?

bu yasa geçmez bu şekilde bir yasa olmaz sabit bir şey olmalı
    Ah be dostum çoktan geçti bile tek fark naci ağbal azcık kıvırdı yok sallandığı gibi 50bin tl birden zam gelmicek ayakları filan ama haberin alt satırında nasıl soktuklarını gösteren hesaplama var
    2017 OTV zammı ne kadar olacak? - Son Dakika Guncel Haberler
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya benim anlattığım hesap farklı ama ben diyorum ki ya euro kuru düşerse ne olacak?
    yada 54 binden giren araba için euro kuru artarda bu araba 1 ay sonra 56 bin tl olursa ne olacak?

böyle dalgalanmalı vergi mi olur amk?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abiler yasa ötv düzenleme yetkisini bakanlar kuruluma verdi, henüz bakanlar kurulundan çıkmadı, listeye göre fazla zam da olabilir az da, hatta piyasayı canlandırıp şimdilik düzenleme yapmaya gerek görmedik bile ihtimalleri var, tabi bu hiç olmayacağı anlamına gelmez, o kazık bize girecek, vergi zammından etkilenmeyen araçlar da pahalılanacak bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya benim anlattığım hesap farklı ama ben diyorum ki ya euro kuru düşerse ne olacak?
    yada 54 binden giren araba için euro kuru artarda bu araba 1 ay sonra 56 bin tl olursa ne olacak?

şimdi şöyle, araç şirketi 1 gemi dolusu araç getirir sokar misal, o araç 55bin altında kalıyorsa ham fiyatı %45 kazıktan devam eder o parti bitene kadar sanırım. bende emin değilim farazi.

ancak şu var çok iyi bir konuya değindin sen. euro 3.50 oldu. kriz patlak verirseki çoktan verdi çırpınıyoruz. euro 4ü gördüğü an zamsız araç kalmaz. yani ağbalın kıvırdığı gibi olmaz. sen türk arabası üretme, euro ile ithalata mahkum ol sonra kanunu 55bin diye çıkar. ciddi haksızlık yaptıkları. aynen dediğin gibi euro patlağı verdiği an arabalar hopp 100küsür kağat çakallığın kralı bunlarda.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bu durumun önüne geçmek için sabit bir kur değeri belirlenir. Araç ithal döviz tutarı üzerinden ilgili kur'a karşılık gelen değere göre ötv belirlenir.

Günlük olarak piyasa verilerine göre işlem yapılmaz, arap saçı olur o zaman.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Isyan yok abi bir tek benim mücadelemle olmaz

GORA - İsyan Yok Abi - YouTube

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi şöyle, araç şirketi 1 gemi dolusu araç getirir sokar misal, o araç 55bin altında kalıyorsa ham fiyatı %45 kazıktan devam eder o parti bitene kadar sanırım. bende emin değilim farazi.

ancak şu var çok iyi bir konuya değindin sen. euro 3.50 oldu. kriz patlak verirseki çoktan verdi çırpınıyoruz. euro 4ü gördüğü an zamsız araç kalmaz. yani ağbalın kıvırdığı gibi olmaz. sen türk arabası üretme, euro ile ithalata mahkum ol sonra kanunu 55bin diye çıkar. ciddi haksızlık yaptıkları. aynen dediğin gibi euro patlağı verdiği an arabalar hopp 100küsür kağat çakallığın kralı bunlarda.
    sizin verdiğiniz örnekte de ülkeye giriş fiyatı diyor fakat vw sitesinde net fiyat derken orada bayi karı distribütör karı falan da dahil onun üzerine kdv ötv falan ekleyip satıyorlar
    neyi baz alacaklar net fiyat olarak eğer ülkeye girişi baz alırlarsa bu neti 56k lık passat etkilenmez

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kur artışını sadece araç alımına endekslememek lazım ithal > ihraç olduğundan kur daki her değişim bu ülkenin her vatandaşının cebinden çalıyor.

Bu iş sadece yerli girdi ile (TL ile alıp) döviz ile satan adamın işine yarar o da kısa bir süre, neticede TL ile aldığı malın fiyatı da kur'a bağlı olarak artacak.

Tüm çaba hazineye para sokmak şuan.

Ayrıca not artırımı gelse ne olur daha dün ""bunlara para ver istediğin notu" al diyordu zat*ı alileri.

Düz mantık ile demek ki bastılar parayı notu artırdılar Kısa vadeli bir düzelme öngörmüyorum ben ve bu durum oldukça can sıkıcı.

Herkes işine elindekine sahip çıkmalı maalesef iyi günlerin bizi beklediğini düşünmüyorum. Biraz pesimist bir söylem olsa da tüm veriler bu yönde bir algı oluşturuyor bende.

Umarım yanılırım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler