User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
82 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Arabalarımız neden bu kadar ezik ?

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle bir durum var sözlere katılıyorum ancak ben de 10 ülke dolaştım. Paris en ilginç gelen yer olmuştu çünkü park ederken herkes neredeyse öndeki arkadaki araca dokunuyor

Nedenine gelirsek, tampon bu rahatlığın için yapılmış plastik. Bu makineleri herkes rahatça kullansın, dokundu dokunmadı kasmasın, boyanır da değişir de ne olacak ki diye biniyorlarmış. 5 senedir orada yaşayan tanıdığım bunu aktarıyor deneyimlerine göre.

En kilit nokta elbette dünya bu araba denen makineyi rahatça kullanıyor, hasar gören parçayı değiştiriyor, boyasında kusur oluşunca boyanıyor. Doğal olan bu. Haliyle araçlar temiz ve düzgün duruyor.

Bizde YALAN faktörü var. ŞEREFSİZ insan var. Hem de bunlardan çokça var. Babama kalsa kapısı değişik arabayı seve seve alır, ne güzel yenilenmiş işte 10 yaşında olsa daha mı iyi yani der ? Ev alırken aynı değil mi , yeni kapı mı güzel 10 yıllık kapı mı ?
    Ama bizde kapısı değişik arabaların yarısında sağ/sol yandan çok güzel bir darbe yemiş , airbag açıp yerine belki takılmadan yalan yanlış işle toplanmış vs bir durumdaki aracı ; yeni alıcıya bu durumları belirtmeden sadece kapısı değişmiş gibi anlatıp satıldığı için biz bu çileyi çekiyoruz.

Dürüst bir toplumda yaşasanız, kapısı- kaputu- bagajı değişik denen arabaya kuşkuyla yaklaşma, uzak durma ihtiyacı hisseder misiniz ?
    -Fırat

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İmkanlar böyle, yapacak bir şey yok.
    En önemli etken yollar ve park yeri yetersizliği bence. Katlı otopark yapmayı beceremiyoruz, mühendislik harikası otoparklarımız var. Bazı apartman önlerinde ayrılmış park yerleri var güya . Ama komşular yer kapmak için birbirini öldürüyor (mecazen değil).
    Sıfır aracınızla yeni açılıp kapanmamış bir derin çukura düşmeniz işten bile değil.

Çok da şey yapmamak lazım yani. Ortadoğu'nun parlayan yıldızı Türkiye'de yaşamak bile şans. Varsın araçlarımız ezik olsun.

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba kültürü yok. Araba araç değil herkesin statü sembolü olmuş. E araba kültürü olmayıp arabayı araç olarak görmeyince herkes daha iyisine binmek için çabalıyor. Sonunda elindekine para harcamak yerine yenisine binek diyor ağır bakımını dahi yapmıyor, elindekini de allayip pullayip çakmaya çalışıyor. Km düşük bakımsız araçlar 3 kere aynı şekilde el degistirince zaten artık arabanın canı çıkmış oluyor. Etrafinizda anneniz babanız dayiniz v.s bile demiyor mu bu arabaya harcadığın paraya yenisini alırdın, pasta harcama şu arabaya bilmem ne diye. Sıfır arabalar garanti süresinde aman garantiden çıkmasın diye doğru düzgün bakım görüyor garantiden çıktığı an sanayi yolları taştan..

gokcell13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok dogru bir tespit. Yıllarca bende sorguladım. Almanyadan gecelen yada x ulkesinden gelen 330 ci 320 ci vs araclara bakıyorum ilk gunku gibi cok guzel gorunuyor. Acaba hormu kullanıyoruz bu aracları
    DR. ECU
    ADA HONDA SERVICE
    ATA MOTORSPORTS ANTALYA

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Binek=binelim
    Pasta=para

Auto correct cezani vermesin.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye'de araç kültürü yok çünkü. Vergiler eşek yüküyle, bir araba da devlete biz alıyoruz. Bu durumda da bizim millet için az yaksın, kapısı tok kapansın yeterli oluyor.
    " bak bununki lök diye kapanıyor, bu iyi iyi."
    Çoğu araba alan araştırmadan, eş dost tavsiyesi ile alıyor. Hala ısrarla " tek kapı araba mı olur yeaaaav" diyen zihniyetten de kesinlikle uzak durmak lazım.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nedeni çok basit
    1) İnsanlarda boya takıntısı yok. Yeni boyanmış aracı daha değerli görüyorlar. Bu yüzden arabaların çoğu pırıl pırıl.
    2) Parça değiştirme takıntısı yok. Macunla kaplamak yerine yenisini takıp geçiyorlar araçlar düzgün duruyor.
    3) Yan sanayi parça pek kullanılmıyor.

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkemizi Almanya ile ne bileyim Fransa ile kıyaslıyorsunuz ya bende en çok buna tutuluyorum
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    236 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "BilaDeR Sen KiMin AraBaSına Eziq DiyoRsuN ???? :@:@:@" Diyecek kafada insanlar var bu memlekette. Biz avrupa ülkelerine nazaran rahat bi 50 sene gerideyiz. O yüzden her kuşu öptük araçların diriliği mi kaldı

Jem89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2015 model aracımın Denizli'nin bozuk yolları yüzünden sağından solundan trim sesleri gelmeye başladı.. 15.000 bakım yaptırmaya gidiyorum 700 lira para veriyorum..

Hadi şimdi garantisi var diye veriyorum o parayı. Garantisi bittikten sonra yağ filtre değiştirmek sanayide 150 lira.. Niye gidip 700 vereyim mantığı oluşacak.. Böyle böyle giderken arabaların sanayide boku çıkacak.. Çok normal bence Türkiye'deki araçların bu halde olması..

chevelle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunun pek çok nedeni var aslında. Mesela bir tamirci-kaportacı profili var ülkemizde. Forumda da kim bilir kaç tane şikayet konusu vardır tamircilerle ve kaportacılarla ilgili. Adam işini düzgün yapmaz, attığı macun duvar sıvası gibi olur, bir kaç ay sonra boya çatlar araba rezil görünür. Tamponu, çamurluk dodiğini düzgün oturtmaz sağdan soldan sarkar. Motor tamircileri işini yarım yamalak yapar. Kaput altından ya da araç içinden söktüğü bir parçayı yerine takarken asla kendi vidasını bulamaz etrafa akıllı vidalarla delikler açar. Heryeri cırt kelepçelerle doldurur.
    Araç aylarca yanan arıza lambası için ''acaba bu nedir'' deyip de götürüp baktırmaz. Araba son nefesini verene kadar kullanmaya devam eder. Herşeyin en ucuzunu, en dandiğini kullanır. ''Aman arabam boyalı olmasın'' diye güneş yanıklarından haritaya dönmüş arabayı boyatmaz. Üstelik bu araçlar ilanlarda diğerlerinden daha da pahalıya konulur. Açıklamaya da orjinalliği bozulmasın diye boyatmadım yazılır. İyi de alan kişi boyatacak en nihayetinde. Boyanınca araba pert mi oluyor yani şimdi?
    Parça fiyatlarının yüksekliği de çok büyük etken tabiki. Kendi aracım için almanyadaki bazı parçalara bakıyorum. Peynir ekmek gibi heryerde ve uygun fiyata var. Ama almak istesek kargosu-vergisi derken korkunç rakamlara çıkıyor. Mesela 94 astra gsi tamponu Tr içinde ikinci eli 1300-1400tl civarında, ülkemizdeki kasap şoförleri de düşünürsek insan takabilse bile aklı aklıyor. Bir kaza durumunda sigorta bunu karşılamıycak tabiki. Almanyada bu fiyatın nerdeyse yarısına bu tamponun sıfırı var. Ama almak istediğimizde kargosuyla birlikte 2200-2300tl civarı oluyor (vergi hariç).
    Yolların bozukluğuna gelirsek; 10 gün önce sabiha-akfırat yolundan 3. köprüye gitmeye çalışıyordum. Aracım basık değil, orjinal yüksekliğinde. Yollar o kadar bozuk ve karanlık ki bir çukurdan kaçsak ötekine giriyoruz. Bir ön takım bakımı şart oldu sayelerinde.
    Böyle uzar gider...

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araçlarımızın kötü halde olmasının tek sebebi bence barzoluk. İnsanımızda yıkılmayan bir ön yargı var ve gün geçtikçe bu artıyor. Adam utanmasa aldığı yakıt parasını üzerine koyup öyle satılığa çıkaracak.

Toplumsal baskının çok büyük etkeni var bence bunda. Ben arabayı şu kadara aldım, şu kadara sattımlar artık insanların iştahını kabartıyor.

Çoğu insan arabasının özelliklerini bilmeden, kullanmadan arabayı satıyor.

Seneler önce 2000 motor Mondeo aldım, tepkiler direk ammada yakar he bu, vergisiyle devleti zengin edersin, bakımının altından kalkamazsın oldu, ama 1.6 eski arabamdan daha az yakıyor, daha oturaklı daha keyifliydi ve vergisi modeli eski olduğundan eski arabamla aynıydı

Ucuz bir toplumuz, ucuzcu, bencil, kıymet bilmeyen, menfaatçi.

Balayına Kıbrıs' a gittim, son 2 gün araç kiraladım. Trafikte insanlar o kadar rahat ki burda ağız burun kıracağın olaya adamlar özüre gülümseyerek cevap veriyor. Burada özür dilemekten yoksun bir toplulukla beraber yaşıyoruz.

Bir de İstanbul trafiği gibi bir etken var. Arabanın ömründen ömür alıyor.

denizhandinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istanbul trafigi yetmez mi tek basına? sen aracım cizilmesin diye fırca bile vurdurmazken bu pis sehirde aksama kadar arabanın üzerine partikul yagıyor. Kapalı otoparkı olan bir sitede yasıyorum. Arabayı yıkattıktan sonra kapalıda yer bulursam araba cillop gibi kalıyor ama acıga bırakırsam 2 günde les gibi.

Ayrıca 2017 ye gelmisken daha bu memlekette asfalt atılamıyor dogru duzgun. Adam bi asfalt atıyor iki yolun birlestigi yerde asfalt yok. Rogar kapaklarının etrafı doldurulmamıs icine düsmeye hazır seni bekliyor. 2015 model sıfır golf umden trim sesi gelmeye basladı. Normal yani araclarımızın böyle cansız gözükmesi.
    Leon Mk2
    Golf Mk7
    Scirocco Mk3
    1.16 F20
    A180 W176

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsanımız neyse arabalarımız da o.

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence izlediğiniz videolar hd olduğundan araçlar cam gibi çıkıyo şaka şaka arada baya fark var tabikide nekadar para verdim benlemi yaşıyacak ve vurdumduymazlık varsa ondandır başka açıklaması yok bence onların 90 modeli bizim 2000 modellerden daha düzgün kabaca tabir edersek.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkede güneş yanıklı araba o parçanın boyanmış halinden daha değersiz olduğundan ötürü. =) Böyle bir saçmalık var, arabamın 2 parçasında ton farkı var, dediğin kasalardan birine sahibim.)e46 comapct) Maddi durumumu düzeltirsem o parça dahil sol tarafı boyatacağım misal. Sol arka 2 parça boyasız, çamurluk boyalı olunca ton farkına neden olmuş. Ben arabama içime sindiği gibi binmek isterim. Başkasının ne düşündüğü zerre umrumda olmaz. =)
    Instagram: mutusgarage

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir de misal yolcu koltuğu altı pedlerinni zarar görmesi, yıkamacıların dizleriyle koltuğa basması, twingolarda hoparlör kapaklarının kırılması yıkamacıların camları silerken oralara bastırması gibi durumlarla kırılmakta. ***** yol şartlarını vs hesaba katınca araçların trim sessiz kalması da mümkün olmuyor misal.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel bir konu, herkesin söyledikleri hemen hemen doğru, son günlerde benimde dikkatimi çeken bir şey oldu mesela, trafikte çok fazla e92 coupe görür oldum, araç belirli bir yaşa ulaştıktan sonra garajında titiz bir şekilde tutanlar satıyor, piyasaya çıkıyor araçlar ve bilinçsiz kullanıcılar tarafından bahsedilen hallere geliyor.

Korollacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde ulkemizde arabaya yapilan emegin ve masrafin karsiligi maalesef pek fazla yok. ornek veriyorum aracini satmaya kalktigin zaman daha onceden arabana jant lastik aliyorsun orjinallerine de kisliklari takiyorsun yaz kis miss gibi sadece bijonlari sok tak yaparak biniyorsun satarkende cicek gibi 2 takim jant lastik veriyorsun. araca ekstradan aldigin aksesuarlar vs. hepsini aracin uzerinde ilana koyuyorsun orjinalleride sahibine verecegini soyluyorsun. genelde insanlarin yaklasimi bu araba neden digerlerine gore su kadar fazla? diyorum ki bunlar var ekstra olarak olsun ne geregi var diyor bosuna masraf etmissin senin araba pahali bilmem ne diyip almiyor. gercekten yapilan masraf ve edilen emek karsiligini bulmadigi icin artik cogu kimse araca yapabilecegi en az masrafi yapip kullaniyor satarkende o les ve bakimsiz haliyle araci satiyor.
    Gülümsemesini Bilmeyen Tükkan Açmasın
    KARS Atasözü..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler