Şöyle bir durum var sözlere katılıyorum ancak ben de 10 ülke dolaştım. Paris en ilginç gelen yer olmuştu çünkü park ederken herkes neredeyse öndeki arkadaki araca dokunuyor![]()
Nedenine gelirsek, tampon bu rahatlığın için yapılmış plastik. Bu makineleri herkes rahatça kullansın, dokundu dokunmadı kasmasın, boyanır da değişir de ne olacak ki diye biniyorlarmış. 5 senedir orada yaşayan tanıdığım bunu aktarıyor deneyimlerine göre.
En kilit nokta elbette dünya bu araba denen makineyi rahatça kullanıyor, hasar gören parçayı değiştiriyor, boyasında kusur oluşunca boyanıyor. Doğal olan bu. Haliyle araçlar temiz ve düzgün duruyor.
Bizde YALAN faktörü var. ŞEREFSİZ insan var. Hem de bunlardan çokça var. Babama kalsa kapısı değişik arabayı seve seve alır, ne güzel yenilenmiş işte 10 yaşında olsa daha mı iyi yani der ? Ev alırken aynı değil mi , yeni kapı mı güzel 10 yıllık kapı mı ?
Ama bizde kapısı değişik arabaların yarısında sağ/sol yandan çok güzel bir darbe yemiş , airbag açıp yerine belki takılmadan yalan yanlış işle toplanmış vs bir durumdaki aracı ; yeni alıcıya bu durumları belirtmeden sadece kapısı değişmiş gibi anlatıp satıldığı için biz bu çileyi çekiyoruz.
Dürüst bir toplumda yaşasanız, kapısı- kaputu- bagajı değişik denen arabaya kuşkuyla yaklaşma, uzak durma ihtiyacı hisseder misiniz ?