elden para almak delilik hele de 100 binleri geçen meblalarsa bu zamanda. sahte parayı geçtim çarpılmak çok muhtemel. 20-30 lira cebe koyulur bir şekilde de üstü sıkıntı.
elden para almak delilik hele de 100 binleri geçen meblalarsa bu zamanda. sahte parayı geçtim çarpılmak çok muhtemel. 20-30 lira cebe koyulur bir şekilde de üstü sıkıntı.
Para hesabıma gelir imzayı atarım. Yada tam tersi parayı atar imzanın atılmasını beklerim. Olurda imzalamazsa adam ölür.
Aquila non captat muscas!
b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz
Öldürmem öldürmekten beter ederim
Soda şişesi @MK8800
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
en son araba alışımda adam güven sağlamıştı bana şöyle arazilerim var şöyle işlerim var gezmediğim ülke kalkmadı gibi hayatını anlattı satıcı bana doğrudur eşiyle gelmişti he akside olabilirdi profosyonel dolandırıcı notere gittik 100binleri geçen parayı adama telefonumdan eft yaptım güvenmek zorundasın yapacak bişey yok alternatif neyse sonrasında işlem yapıcaz noter sistem yok demezmi 1 saat 2 saat oldu noter kapancak renk attı bende son dklarda sistem geldide satış yaptık iş evelsi güne kalsaydı parayıda alamazdık o gece sabah olmazdı artık değermi strese değmez lanet olsun oyle arabaya
İşin özü parayı görmeden imza atmayın attıktan sonra donusu yok oyle cok araba gittiğini biliyorum ve duyduğumda cok üzülmüştüm. O yüzden alirkende korkuyorum hep satarkende.
konuyu hortlatıyorum , yarın araç satışı yapacağım alacak adam noter de havale eft yapim diyor , bende önce para yatar sonra satışı veririm dedim , bir kaç sitede para yattıktan sonra bloke vs. ile geri alıyorlar diye bişeyler yazmış , böle bişey mümkün mü ?
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
Noterlerde yeni dönem…
Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliğinin iş birliğiyle hazırlanan noterde güvenli ödeme sisteminde elden para alışverişi dönemi sona erdi. Noterlik işlemleri tamamlanana kadar, para miktarı ödemeyi yapacak aracı kuruluş tarafından açılan banka hesabında bloke edilecek. Uygulamayla beraber nakit taşınması esnasında paranın çalınması veya kaybolması riskleri de ortadan kalkacak. Ayrıca, yeni uygulama ile artık noterlerdeki harç ve masraflar kredi kartı veya banka kartıyla ödenebilecek.
İŞLEM ÜCRETİ HER SATIŞ MİKTARI İÇİN 20 LİRA
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakırköy 24. Noter Başkatibi Ahmet Onat, noterde güvenli ödeme işlemleri bugün başladıklarını belirterek, “Güvenli ödeme sistemi hem alıcı hem de satıcı garanti altına alan bir sistem. Taraflar, takas bank dediğimiz bankaya ortak üyelik başvurusunda bulunuyorlar. Bu süreçte alıcı parayı satıcının ortak hesabına yatırıyor. Güvenli alışveriş için notere geldiklerinde sistemde onaylandıktan sonra otomatik olarak para hesaba geçiyor. İşlem ücreti her para miktarı için aynı olup, 20 liralık bir ücret alınıyor. Dolandırıcılığı ortadan kaldıran bir sistem. Vatandaşlar için iyi bir uygulama oldu” dedi.
NOTERLERDE KREDİ KARTIYLA ÖDEME DÖNEMİ
Kredi kartı ile ödeme uygulamasının da bugün başladığını söyleyen Onat, “Vatandaşlar noterdeki işlem ücretlerini kredi kartı veya banka kartlarıyla ödeyebilecekler” ifadelerini kullandı. (İHA)
Derinlemesine hasta bir topluma uyum sağlamak bir sağlık ölçütü değildir.
bunu da okudum teşekkürler , baya uzun zamandır noter işi yapmadığım için sorim dedim tecrübeli arkadaşlara![]()
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
Güvenli Araç Satış Sistemi diye yeni bir sistem çıktı. Vakıfbank ve Ziraat bankasında var. 20 tl ücreti vardı.
EFT saatleri içerisinde kullanılabiliyor
Detaylar:
Guvenli Arac Satış Sistemi
Duyurular | Ziraat'ten Duyurular | Bankamız | Ziraat Bankası
Vakıfbank ücret bilgisi:
VakıfBank - Günlük Finans Bilgileri
Ziraat bankası ücret bilgisi:
Ziraat Bankası
Noterde eft havale yolu ile parayı hesapta görüp satışı vermek en güvenlisi.
Bu yeni sistemi denemedim, umarım başarılı olur da insanlar dolandırılmaz.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Hiç birine gerek yok , notere evrakları verin hazırlasınlar siz imzaları atana kadar aracınıza hiçbirşey olmaz. Evraklar hazırlandığında araç satışa hazır olur tarafların imzası karşılığı satış gerçekleşir.
Evraklar hazırken alıcı parayı geçer , hesabınızda görürsünüz , imzalarsınız ,ruhsat çıkar herkez yoluna.
Hocam satışı başlatın bi yerde zaten memur paranızı aldınız mı diye soruyor para gelmeden imza atmazsanız sorun olmaz bide son dakikalara bırakmamak lazım genelde 3 kağıt işleri hep son dakikalara bırakılıp oluyor.
Bugüne kadar alım satım sırasında hiç problem yaşamadım fakat bir keresinde alış yaparken EFT 30 dakika geçmemişti ecel terleri dökmüştüm hem adam dolandırıcı gözüyle sana bakıyor hem sen ona çok garip bir andı.
Evrakları verin imza sırasında EFT geçsin atın imzayı bitti![]()
Geçen ay arabamı satıp yeni araba aldım. İkisinde de evrakları verdik noterdeki arkadaş satışta bir engel yok para alışverişi yapabilirsiniz dedi öyle EFT aldım ya da verdim. Çok şükür bir sıkıntı olmadı. EFT yaptığınız hesabın sahibiyle aracın satışını alacak kişinin aynı olmasına dikkat edin. Örneğin Ali diye biri size parayı gönderdi ama siz yanında gelen Mehmet e satış yaptınız. Ali daha sonra mahkemeye gidip ben parayı gönderdim arabayı başkasına sattı diye parayı geri alabiliyor. Ayrıca alırken de aracın plakasıyla şasi numrasını yazıp satış bedeli diye belirtiyorum.
Kaygılarınız geleceği değiştirmez.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)