User Tag List

Sayfa 4/13 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
236 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Sonra insanlar iş beğenmiyor oluyor !!

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bi alo diyecek sekreter bulamıyorum
    1500 TL maaş yol yemek ssk hepsi var
    cumartesi pazar yok sabah 08:30 akşam 19:00
    herkesin cep tlf var kimse numara istmez günde 5-6 fax ya çeker ya çekmez

gelen iş beğenmiyor sıkılıyor gidiyor bende bu şekilde bakınca kimse bana işsizlikten bahsetmesin diyorum.Millet ne istiyor merak ediyorum
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

gelen iş beğenmiyor sıkılıyor gidiyor bende bu şekilde bakınca kimse bana işsizlikten bahsetmesin diyorum.Millet ne istiyor merak ediyorum
    Abi işsizlik diye bir şey yok valla iş çok ama yüksek maaşı veren yok orası doğru bir sürü mağaza market varken bu kadar işsizlik nasıl oluyor anlamıyorum herkes deli gibi eleman arıyor. İşten çıktım 10 yere başvurdum 7'si geri dönüş yapmıştı sadece 10 gün kadar bekledim ama maaşları asgari gerçi 8 saat çalışıyorsun orası da var...
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aynı fikirdeyim işsizlik var diyip duruyorlar , gelin esenyurtu bi yarım saat gezin , tüm fabrikaların önünde afiş var eleman aranıyor diye.
    Millet burnundan kıl aldırmıyor , kalifiye işleri geçtim şurada sekreter , çaycı bile tutamıyoruz 1 sene. 100e yakın çalışan var şu an çektiğimiz çileyi düşünün artık.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

lokasyon neresi emre belki yonlendirebiliceğim 1-2 kişi olabilir bu iş için

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasa bu valla. Kendi şirketinizi kurup masanın öteki tarafına geçerseniz farklı davranacağınızı sanmıyorum..... En az maliyet amaç........
    Okumadan imzalamam.....

4rd4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende okul bittikten sonra iki sene iş aradım. 3 yerde calıstım şimdi ise yaklaşık 2 senedir grafik alanında calışıyorum ama sımdıye kadar aldığım maasın en azını alıyorum. Evime uzak hafta sonuda calışıyorum ve genelde mesaiye kalıyorum. Sırf işsiz gezmemek için çalışıyorum resmen. Sürekli iş bakıyorum ama yok. Bakalım nereye kadar gidecek böyle? Firmalar en iyi en deneyimli çalışanı arıyorlar ama iş maaşa gelince asgari veririz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu düşünce ve görüş çok doğru değil. Maaşla da çalışsan, kendi işin senin verdiğin emek. İşçi, memur, sekreter, müdür, patron; herkes kendi emeğinde; yani herkes kendi işinde çalışıyor.

Biraz sert olacak ama, ona erinmem buna erinirim düşüncesi ile kimsenin bir yere geldiğini görmedim.

Sen ne iş yapıosun abi kendi işinmi senin ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi evet rakamsal bazda düşük haklısın belki 2000 verseler düşünürsün iyi bile dersin ama masanın diğer tarafındakini de düşünmek empati yapmak lazım.
    devlet sigorta maliyetini adam başı 550 tl yapmış
    eh adam sana servis veriyor sanmam 350 400 tl den aşağı malietini olacagını servisin
    öglen emeği desen 25x10 tl den 250 tl
    1400+550+350+250 toplam 2550 gibi bir rakam maliyetin var o adama.
    yani insanlar herife bak yaaa bana ne kadar maaş veriyor diyor. haklıda ama maliyetler o kadar fazla ki,
    keşke sigorta 100-150 tl olsada o arada ki farkı elemanlara verilse

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi bence konu sahibi haklı, burada sizler olumsuzluğa çok fazla ayak uydurmuşssunuz ve sizin için anormal olan aslında gezegendeki ülkelerin %90ında normal olan.

abi gözünü sevim 1500tlye ne bekliyorsun? hele birde İstanbulda? baldızım benim Çukurova Ziraatda asistan bir nebze sekreter de sen ve aldığı maaş 2000tl hemde adanada ve buna ek sodexo vs sınırsız cep tlfda veriliyor gün içersinde webde gezmekten başka birşey yapmıyor oda saat 830-1800 5 gün.

1500tlye iş veriyorum (üstelik istanbulda) sonra kimse gelmiyor kimse laf etmesin diyorsanız bence sorunun kaynağını tekrar gözden geçirmeniz lazım bugün 1500tl dediğin para 500 euro etmiyor naptınız gözünüzü seveyim.

açıkcası biz 62 ülkeden insan ağırlıyoruz, 54 ülkesini bizzat gezmiş kimisinde 15-20 defa bulunmuşluğum var ve çin,kore,japonya gibi asya haricinde ben cmt çalışmaya, saat 17:00 heleki saat 18:00dan sonra ara ara değilde hergün çalışmaya normal çeken / diyen bir ülke görmedim.

maalesef artık avrupada bizlere ayak uydu artık fransada,belçikada almanyada birçok şirket görüyorum saat 18:00ye kadar çalışan ama adamlar yılda bilmem kaç gün tatil, hergün saat 18:00değil ve zaten 16:00dan sonrada gayet sakin sanki öncesi çokta tempoluymış gibi

isveç norveç bu gibi iskandinav ülkelerinde benim doğduğum büyüdüğüm kanadada çoğu firmada çıkış saat 16:00 sadece sayılı kişi değişmeli nöbete kalır oda 18:00e kadar.

inanın o bizdeki 19:00 ile onlardaki 16:00 arasındaki o 3 saat fark varya kelimelerle tarif edilemez.

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanunen haftalık çalışma saatı 45 saat ama buna uyan iş yerleri çok az kelimeleri de hep aynı ''işine geliyorsa kardeşim''. Bende aynı durumdayım 1 buçuk aydır iş arıyorum ama yok..
    Kanunu zaten denetleyen kimse olmadığından bu durumda insanlar.
    Geçen bir yere gittim, kız 12-13 saattir buradayım dedi.
    3-4 Sene mağazacılık yaptım iyi bilirim. Vardiyalı işte de çalıştım..
    Konu sahibine değil lafım ama biraz ezileceksin, bu işin fıtratında var.
    2 Dil biliyorum, üni mezunuyum 2. üni bitecek diyen arkadaşlarım var hepsi işsiz, neden ? Para beğenmiyorlar. Direk 3-4 K TL almak istiyorlar. Neden versin ki bir iş sahibi sana bu kadar para birden ?
    Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cümleten hayırlı cumalarınız olsun

Vergi kaçırıp cumayı kaçırmayan cemaati müslimlerede selam olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haftalık 45 saat ama ücreti karşılığı yıllık 270 saate kadar fazla mesai yaptırma hakkı var işverenin senden yazılı onay aldıktan sonra.
    Okumadan imzalamam.....

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne patronda emege saygi, ne de isci de yaptigi ise saygi, ozen olmadiktan sonra hic birsey duzelmez.

Evet, dunya da belki en uzun calisma saatlerine sahip ulkelerden birisiyiz, ama ayni zamanda en verimsiz calisan ulkelerden de birisiyiz.

Butun bu ahlaksizligimizin ustune, bir de devlet memuru olarak atanirsak, degme keyfimize.

Hic sabah dakikasinda mesaiye baslayan, isini duzgun yapan gordunuz mu kamuda? 75 bin TL'ye Boyasiz S2000 bulmaniz bile daha olasi.

Ablacim sabah lutfen geliyor sabah devlet dairesine, ilk 45 dakika zaten pogcasini cayla beraber yiyip facebook'ta takilmakla geciyor. Sonra yalandan dosya aciyor onune, bi kac is yapiyormus gibi gozukuyor, saat 11.30'a geldiginde ne yesek ya bugun derdine dusuyor. Yemegi yiyip geldikten sonra da, bi yorgunluk kahvesi iciyor, bi kac is daha derken hop mesai bitiyor.

Su dunya da bizimkisi kadar devlet memuru alimi yapan ulke var midir bilmiyorum. Kadroyu alan, bacaklari uzatip emekli olmaya bakiyor.

Bakin daha geldigi pozisyonun verdigi yan haklardan bahsetmedim. Gumrukler de neler donuyor mesela, iyi bilirsiniz.

O yuzden patronun da, calisanin da zihniyetini degistirmesi sart. Dunyanin neresine gidersen git, kaliteli hizmeti ucuza alamazsin. O yuzden yaninda calistirdigin elemana her turlu eziyeti yapip, hem de 3 kurusa calistirmak isteyince, 'eleman dayandiramiyoruz yav, gelen hemen geri cikiyor' diye aglamayacak patron kesimi. Elemani gozun tutmussa, yaptigi isten hosnutsan karsiligini da vereceksin. Bunun yaninda, calisan da terbiyeli, disiplinli olacak. Iyi hizmet almak istiyorsan, iyi para vereceksin.
    "Korkmadık, savaştık"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ek olarak su da bonus olsun : beyaz yakalı dramı - #63022308 - ekşi sozluk
    "Korkmadık, savaştık"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dünyada en zor öğrenilen dili konuşup 2000 tl maaş teklif ediyorlar. İş bulmak zor iş
    Coğrafya kaderdir

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne patronda emege saygi, ne de isci de yaptigi ise saygi, ozen olmadiktan sonra hic birsey duzelmez.

Evet, dunya da belki en uzun calisma saatlerine sahip ulkelerden birisiyiz, ama ayni zamanda en verimsiz calisan ulkelerden de birisiyiz.

Butun bu ahlaksizligimizin ustune, bir de devlet memuru olarak atanirsak, degme keyfimize.

Hic sabah dakikasinda mesaiye baslayan, isini duzgun yapan gordunuz mu kamuda? 75 bin TL'ye Boyasiz S2000 bulmaniz bile daha olasi.

Ablacim sabah lutfen geliyor sabah devlet dairesine, ilk 45 dakika zaten pogcasini cayla beraber yiyip facebook'ta takilmakla geciyor. Sonra yalandan dosya aciyor onune, bi kac is yapiyormus gibi gozukuyor, saat 11.30'a geldiginde ne yesek ya bugun derdine dusuyor. Yemegi yiyip geldikten sonra da, bi yorgunluk kahvesi iciyor, bi kac is daha derken hop mesai bitiyor.

Su dunya da bizimkisi kadar devlet memuru alimi yapan ulke var midir bilmiyorum. Kadroyu alan, bacaklari uzatip emekli olmaya bakiyor.

Bakin daha geldigi pozisyonun verdigi yan haklardan bahsetmedim. Gumrukler de neler donuyor mesela, iyi bilirsiniz.

O yuzden patronun da, calisanin da zihniyetini degistirmesi sart. Dunyanin neresine gidersen git, kaliteli hizmeti ucuza alamazsin. O yuzden yaninda calistirdigin elemana her turlu eziyeti yapip, hem de 3 kurusa calistirmak isteyince, 'eleman dayandiramiyoruz yav, gelen hemen geri cikiyor' diye aglamayacak patron kesimi. Elemani gozun tutmussa, yaptigi isten hosnutsan karsiligini da vereceksin. Bunun yaninda, calisan da terbiyeli, disiplinli olacak. Iyi hizmet almak istiyorsan, iyi para vereceksin.
    bütün söyldeklerine sonuna kadar katılıyorum. Ama inan bu işin çok maaş vermekle falan da alakası yok. Gayet iyi maaşlar ödüyoruz insanlara. Zihniyet değişmedikten sonra istersen 10 bin lira ver herkese. Adam yine kaytarma peşinde. Türk milletinde çalışma ahlakı diye bir şey yok bu çok net. Kimsenin ne işine ne işverenine ne de kendine saygısı yok.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar size 340'dan fazla kisi calistiran ve 380'den fazla bayisi olan bir isveren olarak yazayim.
    İnsanlarin calisanlarinise alirken somuren cokk yer var,katiliyorum ancak sunu unutmayin. Bu iktidarin yarattigi ekonomi yuzunden karlar cokk dustu,nereden ne kisicagimizi sasirdik. Onceleri para kazanip bunu dagitiyorduk ancak 4 senedir masraflari nereden kisicagimizi sasirdik. Adam calistirmanin "legal" maliyeti cok artti. Bizim gibi sirketler katakulli yapmaz,en azindan biz yapmiyoruz. Simdi bana birisi soylesin,koca sirketler var yaptigi ciroya gore kazanclari kus gibi,ne yapmamiz gerek?
    Piyasa bombok oldu,vergiler-zamlar ve yeni uygulamalar yuzunden nefes alamiyacak duruma geldik... İssizler ordusunun sebebi emin olun isverenin durumudur...
    Binlerce sirket zorda,2017'de cok supriz seyler duyucaksiniz...
    % 100 Katılıyorum. Cirosu milyonlar seviyesinde olup 3. geçici vergide zarar yazacağı belli olan çok firma var.

Dürüst firmalar kar marjı yüksek bir sektörde değil ise durum cidden vahim. (İlaç firmaları ya da savunma vb. çok iyi kazanır örneğin onlara bir şey olmaz)

Seneye zam bekleyen varsa şimdiden unutsun, işyeri sıkıntı yaşamasın diye de dua etsin.

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah yardımcımız olsun 4 5 aydır iş arıyorum 50 yerle görüştüm girdim denedim çalıştım ama yok heryer aynı olmuş ne işi olursa olsun tecrube olsun olmasın diplomaya bile bakan kalmamış sabit 1500 1600 rakam veriyo işine gelirse 100 kişi basvurdu diyo.Köylere dönecez başka çare yok kira 1100 lira maaş 1500 lira.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mersinde ihracat ve ithalat üzerine çalışan bir firma var örnek verebileceğim.

adam en az 5 sene tecrübesi olmayanı almıyor (sebeb kendi artısı bilinsin diye)

beyaz yaka,üni mezunu hemen hemen herkes 2500tl -4500tl arası sabit maaş alıyor buna bahsi geçen sekreterde dahil.

yakalanan yeni satışta kasaya artı olarak giren paranın %5ini çalışan ile paylaşıyor buda ciddi bir komisyon oranı, şöyle diyim ben bizim firmada bunun onda birini alıyorum ve 3 ayda 9-10bin tl prim kaldırıyorumki onların cirosu benim 3-5 katım siz hesabını yapın. 3 aylık 54bin tl prim alabilmişi duydum.

saat 08:30 giriş- 17:00 çıkış kalmamak en doğal seçenek rica ile diretmeden mesaiye bırakıyor. 5 gün ve resmi tatillerin hepsi tatil.

kılık kıyafet zorunluluğu yok

yemekler öğlen diliyene 10tl dışarıdan dileyene kantin.

ofiste bir oda playstation,sinema dahil sorgulanmaksızın 7/24 çalışana açık

her cuma bir aktive yapılıyor hemde iş saati sırasında maaş ödenerek. mangal,sinemadan,cafe,kahve gibi.

ofisin anahtarı her bir çalışanda var gerek kiler gerek sinema odası lig tv için gerek parti için kullanılabiliyor.

bahsi geçen firmaya inanın girmek için tam 5 senedir can atıyorum ama öyle kemikleşmiş bir kadroya sahipki tek bir kişi firmayı bırakmış değil ve her sene neredeyse %100 büyüyorlar , en önemliside istisnasız her gittiğimde inanılmaz bir mutlu enerji dolu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bütün söyldeklerine sonuna kadar katılıyorum. Ama inan bu işin çok maaş vermekle falan da alakası yok. Gayet iyi maaşlar ödüyoruz insanlara. Zihniyet değişmedikten sonra istersen 10 bin lira ver herkese. Adam yine kaytarma peşinde. Türk milletinde çalışma ahlakı diye bir şey yok bu çok net. Kimsenin ne işine ne işverenine ne de kendine saygısı yok.
    Onun da en buyuk sebeplerinden bir tanesinin, yaptigimiz meslegi severek icra etmemizden kaynaklandigini dusunuyorum. Turk milleti olarak, title'a cok onem veriyoruz. Meslek secimini yaparken, ne kadar cok para kazanirsak, o kadar mutlu olacagimizi dusunuyoruz. Ama hayat hic oyle degil.

Benim kendi babam bile, ki yanlis anlasilmasin kendisi hayatta en cok hurmet ettigim ve saygi duydugum kisidir; universite ve bolum secimi yaptigim sene, olum psikoloji ile hukuk ayni paraymis, madem o kadar para verecegim universitene, bari hukuk oku dedi.

Cunku o gecmiste avukatin, doktorun, muhendisin iyi paralar kazandigini ve cevresinde saygi duyulan insanlar oldugunu gormus. Neyse, sonradan ben avukatlik meslegini sevdim ama ya sevmeseydim?

Su bir gercek ki, su an TR'de en cok ihtiyac duyulan calisan tipinin kendisini yetistirmis kalifiyeli ara eleman oldugunu dusunuyorum. Genclerimiz universite okumanin, en azindan siradan bolumlerden mezun olmanin artik TR'de cok fazla bir getirisi olmadiginin farkina varip, kendilerini bir alan uzerinde gelistirip, kendilerini vazgecilmez calisan haline getirseler hem sevdikleri meslegi yaparlar, hem de tatmin edici maaslari olur.

Aksi halde bizim ulkede oldugu gibi, en vasifsiz eleman bile kendinin CEO yapilmasini gerektigini dusunur.
    "Korkmadık, savaştık"

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler