User Tag List

Sayfa 5/13 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
236 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Sonra insanlar iş beğenmiyor oluyor !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şunuda belirtim örnekte verdiğim arkadaşımızın firmayı açtığında ihracat anlamında ortadoğu'ya treylerlerini biz ürettik adamın ilk ihracat yıllarında geldiği araç fiat marea'ydı ofisi hiç abartısız 15m2 ve ekibi kendi dahil 3 kişiden oluşuyordu.

5 yıl sonrası şu anki hali adamın çalıştırdığı iş hanı komple kendine ait, çalışan sayısını bilmemekle beraber tahmin ediyorum 20 cıvarı ve altında 3lt A5 ile geziyor Mersinde yacht sahibi.

özetle emin olun adamın yani iş verenin kendi çıkarınada gelmiş çok güzel bir örnektir ve çok sıkça bahsederim çevremde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaklaşık 10 senelik makina mühendisiyim 10 seneyi de dolu dolu geçirdim bunun 5 yılı şantiyeydi büyük endüstriyel tesis projelerinden enerji santrallerine üst yapı projelerinden alt yapı projelerine uzakyol gemilerine kadar ki çoğunda üstümden tulum çıkmazdı şu an çalıştığım şirketin durumu da çok kötü battı diyebiliriz ki bu zaten belliydi özellikle türk şirketlerinin çoğunda malesef belli bir sistematik program yok özellikle de çalışanların maaşlarında pazarlık politikası çalışanların moral ve motivasyonunu düşürmekte öz verili kendi işiymiş gibi çalışanını daha fazla sömürmekte üstüne yok özellikle bu şirketlerde patronların kalıplaşmış bir beyaz yaka personeli vardır genellikle bu tipler işten anlamazlar patronla araları iyidir ama bu insanları iş ile ilgili ikna çabalarıyla geçer alt kadronun zamanı ve bu döngü böyle devam eder o iyi kazanır sana gelince de malasef şu olmaz mı bu olmaz mı derler bu klasik böyledir

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok iktidarvari gördüm abi yazını Şükret falan çok tanıdık geldi. hayırlı olsn
    Maşallah inşallah

Şaka bi yana senelerce bu sekilde çalıştığım için garipsemedim dert yandığı şeyleri o yuzden yazdim

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah inşallah

Şaka bi yana senelerce bu sekilde çalıştığım için garipsemedim dert yandığı şeyleri o yuzden yazdim
    normal olanı arkadaşın temenni ettiği , sizinki kabullenilmiş olan maalesef şartlar kötü ülkemizde.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kaptan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugun ankarada bir iş görüşmesine gittim k.örende oturuyorumiş yeri incekte konuşuyorum ve beynimden vurulmuşa döndüm sabah 6.20 de servis alacak akşam 6 bucukta iş çıkışı servise binilip 8 de keçiörene burakacakmış ve cumartesi dahil tam gün sadece pazar izin 1.400 tl maaş bu nasıl bir mantıktır diyince insanlar iş beğenmiyor oluyor şimdi ben akşam 8 de eve gelsem yemek yesem saat 9 ve engeç 11 de uyusam sabah 5.40 da kalkmak zorundayım bu nasıl bir iştir gerçekten içimi dökmek istedim diyeceğim buki insanlar iş beğenmiyor demeyin gerçekten bi sebebi vardır . Kusura bakmayın biraz uzun bi yazı oldu
    Bence 1.400TL evinin çok yakınında standart bi iş bak bence gücenme olmadan. 8-8 çalışsan bile hem zamanın kalır hem yol yorgunluğun olmaz.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Atadan babadan torpil yoksa ilk basamaktan başlamaktan başka çare yok.

Kendim geldim aklıma 2008 de mezun olduğumda asgari ücretin 4te 3'ü gibi bir ücrete güya muhasebe için bir firmada çalışmak için anlaştım, ne fayans taşımak kaldı ne şoförlük yapmak.

Ama o sayede sonraki işimi buldum. Orada da 8 ay çalıştım askere gittim.

Döndüğümde iyi ya da kötü cv ye yazabilecek 2 firma oldu. Askerde yedek subay iken aldığım maaşın tam 3 te 1 ine işe girdim.

Yılmadım çalıştım didindim yeri geldi öğle arasını 10 dk yaptım, yeri geldi millet yatarken ben kar kış pazar günü gidip rapor yaptım.

Ama 2. yılın sonunda net %50 artış'ı aldım. Oransal olarak iyiydi ama tutarsal olarak kötü.

Sonra buradan çok iyi bir firmaya net 2 katı anlaşarak gittim. Yetti mi yetmedi ? gelişime devam.

3 Yılda hem yüksek yapıp hem de Mali müşavirlik belgesini aldım. Yetiyor mu ? Hala yetmiyor dil öğrenmek için bişeyler yapmam lazım.

Dolayısıyla bir yerden iyi ya da kötü demeden başlamak lazım. En güzel iş çalışırken bulunuyor.

Sonrasında kendini geliştirdiğin kadar kıymetlisin. Artık her yer içi boş üni mezunu kim ne yapsın aöf den mezun adamı.

Fark yaratmak lazım, kalanı kısmet işi. Nasibin varsa zaten oluyor.

trafik işi sıkıntı avrupadan kayışdağına gelen çalışanlar vardı 5.30 da evden çıkıyorum diyordu adam servis yok.

Çalışmak mesele değil de o yol büyük problem. İmkanı olan küçük şehire taşınmalı, tıpkı benim gibi.

7.45 evden çık 7.58 Kart bas.

emir91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiyede yaşayan çoğu insan öğrenilmiş çaresizliğin esiri olmuş durumda burada bile hayatını işe gidip gelmek ve bunu neredeyse karın tokluğu parasına yapmak normal gösterilmeye çalışılıyor. Patron takımında zaten çalışana gelince hiç para olmaz hep bir sıkıntı vardır ama masraf çok ama vergi... çalışanı 3 kuruş zam isteyince eli titreyen adam en güzel villada oturmayı karısının altına range çekmeyi bilir ama. Arkadaş ortamına girdiğinde havasından yanına yaklaşılmaz yok onu aldık yok oraya tatile gittik bu adam nedense işe geldiğinde ağlanmaya başlar. falan filan yalan dolan

halilcan9455 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karadenizin en büyük hastanesinde biyomedikal teknikeriydim. Çalıştığım şirket batma sürecine girdi.bizim ihale fesh edildi.Hastane yönetimi bizi kendi şirketine geçirmek istediğini söyleyip temizlikçilerin aldığı parayı teklif etti.Ben de ultrason , anestezi , röntgen , tomografi , Respiratör gibi cihazlara temizlikçilerin bakmasını tavsiye edip işten ayrıldım .DGS ye girdim şuan mühendislik okuyorum bu arada her türk gencinin yapması gereken açıktan işletmeyi de bitirdim. Mühendislikten sonra neler ile karşılaşacağımı bilmiyorum nasipse göreceğiz..
    Alıntı gokhan07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uyması için öncelikle arabada bi beyin olması lazım oda senin arabada yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    normal olanı arkadaşın temenni ettiği , sizinki kabullenilmiş olan maalesef şartlar kötü ülkemizde.
    Aynen öyle abi

By CrAzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski işimden ayrılalı 2 ay olacak sabah 8 aksam 4 çok da yakındı eve fakat iş arkadaşlarıyla kafa uyuşmadı.Şimdiki işim daha çok potansiyelli sabah 9 aksam 7 kafam daha rahat ve işe otobüs 1.5 saat araba 18 dk sürdüğü ve otobüs 8.5 tl araba 10 tl yaktıgı için araba ile gelip gidiyorum mutluyum.İnş seninde gönlüne göre olur mesafeyi dert etme insanlar iyi olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emir91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkiyede yaşayan çoğu insan öğrenilmiş çaresizliğin esiri olmuş durumda burada bile hayatını işe gidip gelmek ve bunu neredeyse karın tokluğu parasına yapmak normal gösterilmeye çalışılıyor. Patron takımında zaten çalışana gelince hiç para olmaz hep bir sıkıntı vardır ama masraf çok ama vergi... çalışanı 3 kuruş zam isteyince eli titreyen adam en güzel villada oturmayı karısının altına range çekmeyi bilir ama. Arkadaş ortamına girdiğinde havasından yanına yaklaşılmaz yok onu aldık yok oraya tatile gittik bu adam nedense işe geldiğinde ağlanmaya başlar. falan filan yalan dolan
    Aynen öyle hangi esnafa soraan ağlıyor iş yok bilmem ne diye ama tabelanın altındada "1970" den beri yazıyor be adam bu nasıl bi iştir yaa

ERkut 205 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İsmini vermeyim çalıştığım firma da Sabah mesai başlangıç saati 08:15 di. Yer Çankaya yıldız. Elvankent, sincandan gelen arkadaşlarımız vardı. Yaklaşık 30-40 km lik yol ve Büyük şehir trafiğinde. 2-3 aktarma toplu taşım. Evden 6 da çıkıyorlar, Sabah 5 gibi felanda kalkıyorlardı. Akşam mesai bitişi saha satış olduğu için mesaisi olmaz bu insanların zihniyeti ile artık duruma göre 6-7-8 eve gitmeleri 9-10
    Maalesef bu şartlarda çalışan bir çok kişi var, bende çalıştım. Ama bu kadar bu şekilde sağlıklı kaç yıl çalışılır orası tartışılır. Ne yönden bakarsan bak hukuken de , iş kanununa göre de aykırı. Ama bu millet böyle yaşamayı kendi seçtiğinden beridir bu işler böyle gidecek merdiven altı zihniyetindeki firmalarda.
    Kurunun yanında yaşta yanıyor. Yapacak bir şey yok burası Türkiye Üzücü.
    //// PEUGEOT SPORT
    Peugeot 205 Gutmann Mi-16 & LeMans İskandinavian Market

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Para Avcısı filmi izlenmeden işçi-işveren olayına farklı bir bakış açısı getirmek zor.Türkiye'de haksız kazanç artıyor.Bu durum da tüm sınıfları etkiliyor.Ben işveren olsam kesinlikle sabit maaşla işçi çalıştırmazdım.Çünkü sabit maaş,hep patronu hedefte tutuyor.Kişi,işi sahiplenmiyor,sonuç hep aynı nasıl olsa.İş nasıl benimsenir?Kazanç artarsa veya artma yolu açıksa benimsenir.Bu sonuca nereden ulaştık?Sabit maaşlı birini bayramda işe çağır,bak bakalım kulakların çınlıyor mu çınlamıyor mu.Lakin,aynı adama bakıyorsun,dükkan açtığında bayramın birinci kalkıp açıyor,ağzında da tek bir olumsuz kelam yok.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meslek Lisesi Otomotiv Elektromekaniği Bölümünü Okudum, MYO Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Bölümü Mezunuyum.

Henüz Askerliğimi Yapmadım.

1.5 Yılı Aşkın Süredir İlk Ciddi İşimde Çalışıyorum Maaşım 1700 - 1800 Arası Değişiyor, Sabah 7'de Uyanıyorum 7.15'de Servise Biniyorum 7.30'da İşyerimdeyim Mesai Başlangıcı 8. Saat 10'da 15 Dakika Çay Molam Saat 12'de 30 Dakika Yemek Molam Saat 3'te 15 Dakika Çay Molam Var, Akşam Mesai Bitimim Yaz Dönemi 6 Kış Dönemi 5.

Yeri Geliyor Mesai Saatlerim Esniyor, Yeri Geliyor 30 Dakikalık Yemek Molasını 10 Dakika Yaptığım Oluyor.

Günde Ortalama 30 Tane Araca Biniyorum İşimi Yaparken.

Ailem Balıkesir Merkez'de Yaşıyor ve Ben 1.5 Senedir Tek Başıma Ayvalık'ta Yaşıyorum, Bazen Hafta Sonları Gidiyorum Tabi Yanlarına.

İşimden Memnunmuyum ? Değilim.

Ama Şükretmek Gerekiyor Hele Birde Bu Piyasanın Halini Görünce.

Allah Hepimizin Yardımcısı Olsun..

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla aga bi süre ayıya dayı diyecen

Askerden geldim, bi süre babaya yardım baaabında turizm işi yaptım

Ardından mesleki bir iş aramaya koyuldum. Bi süre iş bulamazken yedek parça üretimi yapan bi firmaya resmen asgari ücrete başladım

Çalışmıyorken neredeyse asgari ücrete yakın aylık giderim vardı öyle diyeyim birde evime uygun servisi yoktu, aracım ile gidip geliyordum günde 30 km yol..

5 ay kadar çalıştım orada. 2 vardiyalı.. Sabah 08.00 akşam 20.00, gece oldumu 21.00 - 05.00 normalde pazar tatil sadece ama pazar günleride çağırıyorlardı ve mecbur tuttukları hafta oluyordu ( mesai verilerek tabi )

Pskolojim bozulma noktasına gelmişti artık gece vardiyasındayken zaten 2 hafta kimseyle görüşemiyordum. Gündüzleride akşam 8e kadar çalışıp yorgunluktan zaten görüşmeye fırsatım kalmıyordu evde ailemi düzgün göremiyodum resmen

5 ay orada kendimi iptirmenin faydasını iş ararken aynı sektörde bi japon firmasına başvurduğumda gördüm. Kısada olsa bi iş tecrübemin olması makinalarla az buçuk uğraşmış olmamın faydasını gördüm..

şuanda haftasonusu olmayan, mesaisi 08,45 - 17,45 olan bir firmada çalışıyorum şirket aracım altımda 3 liradan biraz fazla maaşım var ve ofisteki en düşük maaş bende her yıl düzenli zamlarımız var. Devlet dairesinden fazla tatilimiz var yıllık olarak

Umarım yazım faydalı olmuştur.. Bu bahsettiğim yeni işimdede pek bir tecrübem yok he, eğitiliyorum şuan çırak misaliyim..
    - Bize Her Yer TRABZON

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaklasık 7 yıldır vardiyalı sistemde çalısıyorum 7 yıldırda ne bayram ne seyran nede resmi tatilim oldu, millet haftasonu gezer dolaşır tatil planları yapar, resmi tatillerin arkasına izin yazardı ben işe giderdim bide maaşım düşüktü. 5 Yıl eski şirketimde bu tatillerin mesai parasını almadım. Şimdi en azından şu an çalıştığım şirkette 2bucuk yıldır 2 katı maaş ve resmi tatillerin mesai parasını alıyorum. Çalışma sistemim değişmedi ama inan bende normal çalışma saatlerine dönmek istiyorum, bunu isterken etrafımada bakıyorum ekonomi/sektör çok şükür diyorum halime yinede en azından çekilebilir oldu hakkımı alıyorum Demem o ki zorluklar gözünü korkutmasın, bi yerden başla. Bana sorarsan İş işte bulunur...
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

serkanokan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 sayfayı okuyunca, cebine 30 bin lira koyanların neden "al-sat" yaptığı daha iyi anlaşılıyor..

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar ne yapın edin kendi işinizi yapmaya bakın *** taşıyın ama kendi işiniz olsun.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence sabırlı olmak lazım etrafım daki 30 yaş altı bir çok insan hemen çok para kazanayım diyor böyle bir dünya Yok bence bi yerde sabredip çalışın sonra oranın esas elemanı olun para da saygı da tam anlamıyla 3-5 yıl içinde gelecektir.
    Birde tavsiye motorla gidip gelin zaman dan tasarruf edin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler