23 gün öncesine kadar Ankara'da 3 şubesi olan bir işletmem vardı. düz tabanım, uzun süre 08:00-22:00 çalıştım, daha sonra 10:00-22:00 ye döndüm ve sürekli ayaktaydım. son seçime kadar 6 tane çalışanım vardı. seçimden sonra asgari ücret 1300 tl oldu. ssk'yla birlikte adam başı 350-400 tl maaliyet birden arttı. bir anda işçi maliyeti %30 civarında arttı! tabi ki sattığın ürüne hiç bi türlü %30 zam yapamıyorsun.. haziranda işler kesildi, ramazan bayramı, kurban bayramı, darbe, bomba derken kasım 1'de işi bıraktığımda ben dahil 3 çalışan ve baya fazla borcum vardı. esas mesleğim reklamcılık, mesleğime döneyim dedim, görüşmelere gidiyorum, kurumsal iletişim uzmanı adı altında "grafiker, iletişim danışmanı, pazarlama uzmanı, sosyal medya uzmanı, fotoğraf ve video sanatçısı" 5-6 işi tek bir adama yıkmaya çalışıyorlar. hepsine asgari ücret verse ödeyeceği para 8000 tl, bana teklif ettiği 2500-3000 tl.
Çok zor bir ülkede yaşıyoruz, doğru düzgün, küfür yemeden iş verenlik yapmak istersen büyük ihtimalle batıyorsun.
Doğru düzgün, maaşımı-hak ettiğimi alıyım, mesaimi biliyim dersen büyük ihtimalle (benim mesleğimde) iş bulamıyorsun..
allah yardımcımız olsun..
vırt zort
çevremde dil bilen üniversite mezunu her genç yurtdışına kapağı atmaya çalışıyor :S
Sırf maaş vs. değil bence problem.Düşük maaş alıp her sabah severek gittiğim iştede çalıştım.Tamamen deneyimsiz olarak başladığım işte 4.ayda yönetime geçtiğimde oldu.Kendini geliştirmek,sevmek ile alakalı bir durum tamamen birde üstünüzde çalışanların kişilikleri ile alakalı.En son büyük şirketlerden birinde çalışıyordum güzel bir maaş ile olanakları vs çok güzel.Yeni müdür olmuş ve yeni kıdem atlamış kişilerin egoları yüzünden 6.ay istifa verdim.Sırf uyuzluğuna yemeğe çıkamadığımı bilirim.İhtar süresi boyunca 15 gün lanet ederek gittim işe ve benim arkamdan 5 kişi daha ayrıldı.Kısacası iş beğenmemek değil ama kesinlikle çalıştığınız insanlar da en önemli faktör.Bazı üyelerin dediği gibi Allah yardımcımız olsun.
dasestar
Kahır olası bir vaziyet İstanbul da yaşamak zor Zanaat ben bir araba aldım otobana çıkana kadar 14km lik yolu 2 saatte aldım kaldı ki sürekli yaşamak iş güç koşturmak herhalde berbat bir durum Allah yardımcımız olsun
YamahA Xmax 250 ABS
hayat gerçekten pahallı, geçınmek çok zor hele bıde anadan babadan bışey yoksa Allah yardımcısı olsun..
5 yıldır 7 gun çalışıyorum, sosyal hayatım yok hayat koşturmacasına devam edıyorum..
çalışarak anca karın doyuruluyor, ınsanda bıraz da hayat şansı olacak anadan babadan bışeyler kalacak..
son bı kaç senedır mılletın pım'ı çekılmış bomba gıbı olmasının sebebı, buluttan nem kapmasının sebebı, ıncır çekırdeğını doldurmayacak mevzularda parlamasının sebebı hep bu geçım sıkıntısından stresten..
çok doluyum çok, kelımeler kıfayetsız kalıyor...
F&F CAR CLEAN - Detailing Center
Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...
3 tane mekan açtım olmadı başaramadık kapattık bir kurumsal firmada kurye olarak işe başladım 2 sene motor üstünde yağmur çamur soğuk 12 saat çalıştım
yeri geldi 14 saat oldu sosyal hayatı unuttum asosyal oldum arkadaşlarımla bile buluşmak zor ama zaman geçti motordan aldılar beni kasiyer yaptılar
zaman geçti şimdi şubenin müdürüyüm zor olamayan iş yok yeter ki gözün kara olsun bir hedefin olsun hedefin yoksa yol çalışma saati uyku bunları hesaplarsan
olmaz ödün vereceksin zor evet ama koşullar bunlar sahilde hep şişe toplayan bir abimiz var adam kendine iş edinmiş torbalarla başladı motor aldı şimdi altında arabası
var ama yine aynı işi yapıyor kango almış bagajı şişe dolu insanlar ezik gözlerle bakar böyle insanlara ama azim oldumu oluyor sen şimdi 11 de yatmam lazım diyorsun
12 de yat 1 de yat kendinden ödün ver ver ki başarma isteğin olsun eğer bu iş yerinde önün açıksa
Ne olmuş büyük adam olamadıysak. Hayallerimizi satmadık ya.
8 senedir iş hayatındayım açıköğretim iktisat mezunuyum.
İlk işim kırtasiyede ön muhasebe.
Sonra Smmm denetim firması portföy yöneticiliği
İş makinası servisi muhasebe
Radyatör fabrikası
Askere gidip geldikten sonra borsada işlem gören bir firmada maliyet muhasebesi yapmaya başladım.
Bu arada hayatımda hiç işsiz kalmadım. 17 yaşımdan beri çalışıyorum bu yaşıma kadar 2 kere tatile gittim onlarda son 2 sene öncesi hep sınav kurs vs hazırlığı içindi.
İnsanlar okulu bitirince hemen masa başı iş dolgun maaş yan haklar vs derdine düşüyor ben girdiğim işlerde maaş konuşmadan başladım 2. sene istediğim ücreti zaten verdiler.
Önce azimli ve fedakar olmayı öğrenmeliyiz. Örneğin işletme mezunu bir arkadaşıma 6 ay asgari ücretle mali müşavir yanında iş buldum çalışmadı. Maaşı beğenmedi. Sonrası güzel olacaktı sabretmedi.
Diğer konu piyasada çok fazla beyaz yakalı var hatta çoğu fabrikada üretim bölümü maaşları idari kadrodan fazladır. Bugünün şartları ile düşündüğümde keşke okul okumasaydım bir kaporta boya ustası olsaydım diyorum. Siz hiç direk arabanıza başlayan usta gördünüz mü? Hepsinde sıra var. Devir artık usta devri inşaat ustası alçı ustası döner ustası uydu ustası masa başı..
Masa başı çalışan herkes komik paralara çalışıyor. Akşama kadar ucuz kahvaltı ucuz kıyafet kovalıyor eve giderkende bimden yoğurt alıyor. Sosyal medyaya baksan ceo dersin
Ayrıca saate paraya çok takılmayın elinizden geleni yapın çalışın bilmiyorum yapamam demeyin devir internet devri araştırın her konuda güncel ve bilgili olun. 1-2 sene sabırla zaten şartları siz belirlersiniz.
Mesleki açıdan başarılı olmak için üniversitede özellikle stajları sağlam ve dolu dolu yapmak lazım , tabi sizi iyi şekilde yönlendirmeliler ( hoca yada çevreden bir abi gibi ) okunan bölüm ile ilgili araştırma yapmak öngörü sahibi olmak lazım..
Üniversite aslında ilk iş yeri .. ne kadar iyi değerlendirirseniz o kadar çok faydasını görüyorsunuz.
En çok gördüğüm hata işi beğenmiyorsanda bunu işyerinde dile getirmeyeceksin , iş yerinde milletin aldığı ettiği para imkan üzerine konuşmayacaksın ( insan içine ata ata psıkolojıyı bozuyor orası ayrı) Sadece işini yapan ve hakkını veren adam her zaman değerli ve eninde sonunda hakettiği değeri buluyor.
Tabi şans kısmet yada başka faktörler de var. Sevdiğim bir abim iki şeyi unutma derdi '' geldiğin yeri ve seni oraya getirenleri ...
Son olarak babam bizi prens gibi büyütmedi erkenden işle güçle uğraştırmıştı ne kızardım ki ; arkadaşlar denize gider gezer tozar biz dükkanda uğraşalım..)) Şimdi bakıyorum üni.tede iken iflas ettik 1 liraya muhtaç hale düştük:/ ancak garsonluktur vs rahat rahat girdim çalıştım elimden de geldi komple buhran yada saçmalamadım.. 4-5 saat uykuyla günlerim geçerdi.. Şuan geldğim nokta için Allah a ve Aileme şükrediyorum elimden gelenide yaptım yapıyorum..
Ana baba çevreden şanslı olmayan insan için tek şansı çalışıp kendini geliştirmek ne kadar bilgi tecrübe o kadar para-imkan-rahatlık-..
keyfimiz paşada yok halimiz itten beter
ülkede şartlar giderek zorlaşıyor, kimse üretmek istemiyor, herkes KPSS derdinde... ülkede üretim yapan devlet kurumu mu kaldı da bu kadar alım var?yani bu alımların hiçbiri ülkeye para getirmeyecek... paranın olmadığı yerde de ne büyüme olur ne de gelişme...
herkes öğretmen polis asker bankacı memur olma derdinde, özel sektör üretimin ve paranın bütün yükünü çekerken bin bir türlü sıkıntıyla uğraşıyoruz, devlet tepemizde potansiyel suçlu muamelesi görüyoruz...
her kelimesine katılıyorum , üretimin ta derininde olan bir firma olarak şunu net söyleyebilirim işçi sınıfımız çok eğitimsiz, kalitesiz vede genelde vefasız,hayırsız.
Adana en kral kaynakçıya 1700tl verilirken genel ortalama 1500tlyken bizim firma 2000tl verdiği halde yok Rusya'da Türk firmasına giderler yok mevsimsel olan maden ocaklarına sonra yüzsüzce geri gelmeye çabalarlar alınmayınca binbir şey bahane edilerek dava açarlar içerdekileri bezdirir karamsar bir havaya sokarlar gazlarlar.
Kanada'da 3 sene ben işçi sınıfı olarak çalıştım öyle okul paramı yapabildim ve inanın elalem saatlik 18-20 hatta 25-30dolar alırken ben ve ekipteki herkes 11-12 dolar alır gram söylenmez patronumuz önemli iş var mesai rica etsem benlemisiniz dediğinde sormana gerek yok diye geri dönerdik.
o firmada okulum bitti patronum beni sevdi devamında 8 yılın sonunda kendimi 36 kişilik ekibi yöneten satış direktörü olarak buldum yaşımda oldukça gençken.
yurtdışında patronki bizim patronun Lexus ve Bentleysi, helikopteri, pervaneli özel uçağı vardı 3 generasyonluk zengin ve kültürlü bir beyefendiydi adam işçi ile maç izlemeye gidebilir , bira içebilir, muhabet edebilirdi çünkü işçide dolu.
burda lannet olası işçi ile yüzyüze gelinmiyor az laf et üstüme çöküyoru oynar, az yumuşa poponda 5cmlik parmak bulursun aklı fikri cinlik ve cehalet hat safhada
14 yıldır kendi aile şirketimizde çalışıyorum aynı zamanda ortağıyım şirketin.
Sene sonu itibariyle tasfiye edeceğiz işimizi.
Bugün kazandığımızdan daha azına iş bulabileceğimiz bile muamma ama ne verirlerse yapmak durumundayız.
Çocuk var, ufak tefek borç var.
3 ay bekleyeyim, tüm görüşmeleri yapayım daha iyisi daha iyisi deme şansımız olmayacak.
Bir zamanlar alt bayiliğimi yapan firmalara sene başından sonra gidip iş başvuru yapacağım.
Hayat bir yerden tekrar başlama şansı veriyorsa şükür buna.
Ne olursa olsun gireceğiniz iş bir sektör olsun,
İçinde olduğunuz sektörün tüm ana hatları ve işleyişine hakim olmaya çalıştıkça gerisi gelir inşallah.
Size ve geleceğinize değer katacak bir iş olsun.
BİM, A101 vs. gibi marketlerde bir yerden başlayıp kısa sürede bölge sorumlusu vs. olunabiliyor yeter ki çalışma azmi olsun.
kendi işimiz her gün sabah 8 akşam 7 çalışıyoruz.
suriyeye tur yaptığımız dönemde neredeyse 72 saat içinde 6-7 saat uykuyla 2000 km yol yapıyorduk her hafta sonu.
özel sektörde kendi tecrübem ve yorumum doğrultusunda satış tabanlı işlerde halen eleman açığı var, tabiri caizse yırtık bir adam olursanız piyasaya göre iyi denebilecek paralar ile altınızda 7/24 araba çalışabilirsiniz. Kolay mı değil tabi ama okumak vs bir yere kadar , özel sektör canlı para getirecek adama aç şu an.
CAN CEYLAN
Abi bu olayı yurtdışı ile karşılaştırırsak işin içinden çıkılmaz.Bende ihracat yapan bir firmadayım işim hep yabancılarla ama bence karşılaştırılması gereken en son konu bu oluradam psikolojim bozuldu diye 6 ay kafa izni yapıyor.Türkiye'de böyle bir imkan sunulduğunu düşünsene
![]()
Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri![]()
aslında üretmeye herkes sıcak bakar ama bugün bir işletme açmanın hiç bir teşviği yok neredeyse
hele bide kosgeb falan kullanmadıysanız devlet biniyor sırtınıza
memurum işi bırakma gibi bir durum söz konusu oldu bir işletme açtım 9 kişi istihdam ettim 1 buçuk sene sonunda zararım 110bin tl
bu sürede 2 seçim 1 darbe gördüm dolar 2.2den 3.2ye çıktı asgari ücret zammı falan vs..
hükümetin şuan tek ilgilendiği konu faiz düşsün de ev satılsın
e ticarete girenler işçi istihdam edenler kimsenin umrunda değil
bana çok büyük bir ders oldu memuriyetin kıymetini anladım bu mantık devam ettikçe bu ülkede yatırım yapmam devlet sırtımda kocaman bir yük
2 seneye hukuk bitiriyorum belki avukatlık yaparım
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
25 KASIM 2015 Dolar 2,88TL
22 KASIM 2016 Dolar 3,40TL
500.000 $ Doları olan bir iş adamı yeni bir iş kurmak istiyor.
500.000 $ x 2,88TL =1.440.000TL
500.00 $ x 3,40TL = 1.700.000TL
1 Senede 260.000TL Getirmiş.
Ayık 21.666TL kazancı olmuş.
Normal olarak bu tarz kur oyanamalarını gören iş kurmayı düşünen iş adamlarıda iş kurmuyor.
Bu sebeplerden üretim yapamıyoruz.
(Geçen bir bir projemiz vardı çalıştığım firmanın bu rakamın 3 katı falan.8Aydır peojelendirmedeydi bu rakamlardan dolayı rafa kalkma durumunda.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)